شوکهای پیاپی به ورزش قهرمانی ایران در آستانه المپیک وارد میشود و این بار پدیده طلایی و جوان تکواندوی کشورمان و ملیپوش پرامید تیم ملی تکواندو به آلمان مهاجرت کرد.
به گزارش تابناک ورزشی، ابوالفضل عباسی، نام قهرمان جدیدی است که ترجیح داده ملیت کشور دیگری را بپذیرد و وطن را ترک کند.
این ملیپوش تیم ملی تکواندو و پدیده سالهای اخیر تکواندو نوجوانان ایران که در اوج جوانی عضویت تیم ملی بزرگسالان را به دست آورده بود، ناگهان به کشور آلمان مهاجرت کرد تا دست ورزش ایران در فصل بهرهبرداری از پدیده تازه خود، در حنا بماند!
ابوالفضل عباسی خود را چهار سال پیش در ترکیب تیم ملی نونهالان در مسابقات جهانی ازبکستان به ورزش رزمی ایران معرفی کرد و به مدال طلا رسید. از همان سال ۹۸ کارشناسان او را ستاره آتی ورزش ایران در المپیک پاریس معرفی کردند. روند تصاعدی رشد او در سال ۱۴۰۱ با کسب نشان طلای نوجوانان جهان و بلافاصله طلای نوجوانان آسیا ادامه پیدا کرد و در نهایت به حق خود رسید و به عضویت تیم ملی بزرگسالان در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ مکزیک درآمد.
به این ترتیب این ورزشکار، بهانه بی توجهی و نرسیدن به حق خود در تیم ملی را ـ که بعضی قهرمانان مهاجرت کرده کشور مطرح میکنند ـ ندارد؛ اما گویا تور فرصتطلبان و دلالان پهن است و با وسوسه ورزشکاران نخبه ایران برای زندگی در شرایط بهتر، که البته حق آنها نیز هست، یکی یکی دردانههای ورزش را از وطن به اروپا و آمریکا میپرانند.
عباسی در مسابقات جهانی مکزیک پس از برتری مقابل انریکه پرز از کوبا و میگوئل مارتینز نفر اول رنکینگ جهان از برزیل، نوید ظهور یک هادی ساعی جدید را به تکواندوی جهان داد. البته در دور سوم وی، مغلوب مهدی خدابخشی ملیپوش سابق تکواندو ایران و عضو تیم صربستان شد و از دور مسابقات کنار رفت تا خدابخشی در نهایت به دومین طلای جهانی خودش برسد.
پس از این مسابقات، عباسی برای کسب اولین مدال خود در رده بزرگسالان بیصبری کرد و سرانجام سال گذشته همراه با میرهاشم حسینی و امیرمحمد بخشی با تیم ملی ایران به مدال طلای مسابقات جامجهانی کرهجنوبی نیز دست یافت.
و اما ورزشکار جوانی که فقط طلا صید میکند، در اوج بازدهی و امید به کسب مدالهای متعدد و ارزنده برای تیم ملی تکواندوی ایران، جلای وطن کرد و برای زندگی در رفاه بیشتر، راهی آلمان شد تا احتمالا از این پس زیر پرچم ژرمن ها مسابقه بدهد؛ کاری که پیش از او، پنج ملیپوش سرشناس ایران انجامش دادند.
مهاجرت عباسی در شرایطی اتفاق افتاد که هفته گذشته نیز فرزان عاشورزاده دیگر ملیپوش سابق ایران در ۲۷سالگی به آمریکا مهاجرت کرده بود.
احتمال مهاجرت یکی دیگر از ملیپوش های ایران در هفتههای آینده توسط تسنیم منتشر شده تا وضعیت اورژانسی تکواندوی کشور، به مسوولان گوشزد کند که ورزشکاران ایران در وضع خوبی نیستند.
قطعاً تا همینجا هم فاجعه بزرگی رخ داده و سرمایههایی که با صرف مخارج زیاد، به رده رقابت جهانی میرسند و هزینه بسیاری برای اعزام ها و اردوها و تمرینات و آموزش آنها شده، خیلی راحت از وطن خارج شده و زندگی در سرزمین بیگانه را انتخاب میکنند!
تابناک بارها در این زمینه، تحلیل خود را با صراحت منتشر کرده که در کنار حق طبیعی ورزشکاران و نخبگان ورزش برای برخورداری از زندگی بهتر و رفاه و امکانات بیشتر، باید عرق به زادگاه و سرزمین مادری در ورزشکاران تقویت شود تا ملیپوشان با اولین پیشنهاد به پرچم میهن خود پشت نکرده و به بهانه کمبودها تیم ملی را ترک نکنند.
بودجه ورزش ایران با توجه به افت ارزش پول ملی، کفاف مخارج و حقوق ملیپوشان رشتههای مختلف را نمیدهد و دولت در کنار مجلس، موظف به حمایت ویژه از نخبگان ورزش کشور هستند. متأسفانه ورزش، جزو اولویت های مسئولان نیست و قهرمانان ما به محض مواجهه با پیشنهاد کوچ و زندگی در کشورهای بعضا معمولی و همسایه هم، ترجیح میدهند وطن خود را ترک کنند.
اما مقصر این وضع و شرایط وخیم و اورژانسی کیست؟ اگر نجنبیم و از خواب بیدار نشویم، کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی و المپیک، خالی از نخبگان خواهد شد.
نویسنده: بهنام شریفی