به گزارش تابناک، بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت برای تحویل در ژوئن با 23 سنت یا 0.2 درصد کاهش به 90.22 دلار رسید در حالی که معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه مه با 29 سنت یا 0.3 درصد کاهش به 85.37 دلار در هر بشکه رسید.
این حمله با بیش از 300 موشک و پهپاد اولین حمله به سرزمین های اشغالی از کشوری دیگر در بیش از سه دهه گذشته به شمار می رود که نگرانیها را در مورد یک درگیری منطقهای گستردهتر که بر ترانزیت نفت از طریق خاورمیانه تأثیر میگذارد، برانگیخته است.
رویترز ادعا کرد، اما این حمله که ایران آن را تلافی حمله هوایی به کنسولگری خود در دمشق نامید، با موشکهایی که توسط سامانه دفاعی گنبد آهنین اسرائیل سرنگون شد، تنها خسارات کمی به بار آورد. اسرائیل که در حال جنگ با حماس در غزه است، حمله به کنسولگری را نه تایید و نه تکذیب کرده است.
موسسه آی ان جی در یادداشتی برای مشتریان نوشت: از آنجایی که ایران در حال حاضر بیش از 3 میلیون بشکه در روز نفت خام به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید میکند، ریسک عرضه شامل تحریمهای شدیدتر نفتی میشود و پاسخ اسرائیل میتواند شامل هدف قرار دادن زیرساختهای انرژی ایران باشد.
اما در صورت کاهش قابل توجه عرضه، ایالات متحده می تواند نفت خام بیشتری را از ذخایر استراتژیک نفت خود آزاد کند، در حالی که اوپک بیش از 5 میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید مازاد دارد. شاخص های نفت روز جمعه با پیش بینی حمله تلافی جویانه ایران افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از اکتبر رسید.
علیرغم آسیب محدود، تحلیلگران به طور گسترده انتظار داشتند که قیمت ها در صبح امروز حداقل یک افزایش کوتاه مدت داشته باشد، اما اثرات قابل توجه تر و طولانی تر قیمت از این تشدید، مستلزم ایجاد اختلال در عرضه است، مانند محدودیت در حمل و نقل در تنگه هرمز نزدیک ایران. تاکنون، درگیری اسرائیل و حماس تأثیر محسوس کمی بر عرضه نفت داشته است.
تحلیلگران ANZ Research گفتند: حمله به سفارت ایران در سوریه و اقدامات تلافی جویانه ایران باعث افزایش تنش در خاورمیانه شده است. با این حال، ما انتظار واکنش فوری در قیمت نفت خام را با توجه به ظرفیت اضافی و ریسک ژئوپلیتیکی بالا نداریم.
پاسخ اسرائیل تعیین خواهد کرد که آیا تشدید تنش ها پایان یابد یا ادامه یابد. درگیری ها همچنان می تواند به اسرائیل، ایران و نیروهای نیابتی آن محدود شود، با دخالت احتمالی ایالات متحده تنها در یک مورد شدید، ما منتظر تاثیر واقع بینانه آن بر بازارهای نفت هستیم.
تحلیلگران سیتی ریسرچ می گویند تنش های طولانی مدت در سه ماهه دوم امسال تا حد زیادی قیمت نفت را بین 85 تا 90 دلار در هر بشکه افزایش داده است. از آنجایی که بازار به طور کلی در عرضه و تقاضا در طول سه ماهه اول متعادل بوده است، هر گونه تنش زدایی می تواند منجر به کاهش شدید قیمت ها به محدوده بالای 70 دلار یا 80 دلار در هر بشکه شود.