بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و نود و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
نخستوزیر قطر اعلام کرد که کشورش در حال بازنگری نقش خود به عنوان میانجی در مذاکرات آتشبس میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است.
محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر در این باره گفت که از میانجیگری قطر در مذاکرات آتشبس غزه برای منافع محدود سیاسی سوءاستفاده شده است و این امر باعث شده تا دولت قطر نقش خود را به عنوان میانجی در این مذاکرات مورد بازنگری کامل قرار دهد.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی قطر «قنا»، وزیر خارجه قطر همچنین تصریح کرد دوحه تصمیم مناسبی را در زمان مناسب در این زمینه خواهد گرفت.
وی افزود: «قطر به تماسها و رایزنیها با کشورهای دوست برای توقف جنگ در غزه ادامه میدهد. از ابتدا پایبندی خود به تلاش جدی و مثبت برای از میان برداشتن اختلافات در مذاکرات را اعلام کردیم.»
وزیر خارجه قطر تصریح کرد: «برخی سیاستمداران اسرائیلی به خاطر منافع خود قصد دارند نقش وساطت قطر را زیر سوال ببرند. بهترین راه کاهش تنش و درگیریها در منطقه، پایان دادن به جنگ در غزه است.»
کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در سخنانی گفت که قحطی غزه را فرا گرفته و درحال گرفتن جان انسانهای بیگناه در این باریکه است.
«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در جریان نشست شورای امنیت در این باره اظهار کرد: در سراسر غزه، یک قحطی ساخته دست انسان در حال گسترش است و در شمال، نوزادان و کودکان خردسال به دلیل سوء تغذیه و نبود آب با مرگ دست و پنجه نرم میکنند و در این شرایط به آنروا اجازه ارائه کمک و نجات جان افراد داده نمیشود.
بر اساس گزارش سایت سازمان ملل، لازارینی همچنین کمپین اسرائیل برای برچیدن آژانس خود را به شدت محکوم کرد.
رئیس آنروا در این جلسه عنوان کرد: امروز، یک کارزار موذیانه برای پایان دادن به عملیات آنروا در جریان است که پیامدهای جدی برای صلح و امنیت بین المللی دارد.
او خاطرنشان کرد بهرغم دستور دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر افزایش کمکرسانی به غزه، مقامات اسرائیلی مانع آنروا برای ارائه کمک به شمال فلسطین می شوند. اسرائیل در جریان جنگ ۷ ماهه، غزه را به یک ویرانه و منطقه «نامشخص» تبدیل کرده است.
لازارینی گفت: تعدادی از کشورها هنوز کمکهای مالی خود را در حالت تعلیق دارند و هشدار داد این امر باعث تضعیف ثبات مالی آنروا میشود و برچیدن آژانس پیامدهایی از جمله عمیقتر شدن بحران انسانی و تسریع قحطی را در پی خواهد داشت.
وی اعلام کرد از ۷ اکتبر و آغاز جنگ در نوار غزه، ۱۷۸ کارمند کشته و بیش ۱۶۰ مقر این نهاد به طور کامل و یا جزئی تخریب شده است.
فیلیپ لازارینی همچنین تاکید کرد وضعیت در کرانه باختری اشغالی بسیار نگران کننده است. فضای عملیاتی آنروا با اقدامات خودسرانه اسرائیل برای محدود کردن حضور و جابجایی پرسنل در حال کاهش است. باز و در دسترس نگه داشتن مدارس و مراکز بهداشتی به طور فزایندهای دشوار می شود.
رئیس آنروا از اعضای شورا خواست نقش اساسی آنروا را حفظ کنند و اظهار کرد یک روند سیاسی به تنهایی صلح پایدار را تضمین نمیکند.
او همچنین گفت که کارکنان بازداشتشده توسط نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی، روایتهای دلخراشی از «بدرفتاری و شکنجه» در بازداشتگاههای اسراییل به اشتراک گذاشتهاند.
لازارینی خواستار تحقیقات مستقل و پاسخگویی در مورد بیتوجهی آشکار به وضعیت حفاظت شده کارکنان، عملیات و تأسیسات بشردوستانه تحت قوانین بینالمللی شد. وی افزود: «در غیر این صورت، سابقه خطرناکی ایجاد میکند و کار بشردوستانه را در سراسر جهان به خطر میاندازد».
منابع رسانهای از حمله رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی در جنوب لبنان و کشته شدن ۲ شهروند لبنانی خبر دادند.جنگنده های اسرائیل در شش مرحله شهرک خیام و کفرکلا در جنوب لبنان را بمباران کردند.
توپخانهی ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از گلولههای ممنوعه فسفری، اطراف شهرک «الخیام» در جنوب لبنان را هدف قرار داد.
براساس گزارش المنار، ارتش رژیم اشغالگر همچنین با استفاده از پهپادهای مهاجم «کفرکلا»را با دو موشک هدف قرار داد.
منابع رسانهای اعلام کردند که درپی حمله رژیم صهیونیستی به شهرک «کفرکلا» واقع در جنوب لبنان ۲ تن جان خود را از دست دادند.
در همین راستا، حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که «محمد جمیل الشامی» اهل شهرک کفرکلا در جنوب لبنان در حمله رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است.
حزبالله همچنین از شهادت «علی احمد حماده» در این حمله خبر داد.
این گروه در بیانیه دیگری اعلام کرد که تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در پایگاه «المالکیه» را با موشک هدف قرار داد.
پیشتر ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرده بود: بر اثر انفجار مین اطراف خودرویی در نزدیکی مرز لبنان، چهار سرباز تیپ «گولانی» زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم است.
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان همزمان با تداوم تجاوزات آن به غزه ادامه دارد که هزاران شهید و زخمی برجای گذاشته است.
پیشتر نیز صهیونیستها مناطقی از جنوب را هدف قرار دادند.
وزارت بهداشت غزه امروز (پنجشنبه) در صد و نود و پنجمین روز جنگ از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۳۴ هزار نفر خبر داد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته هفت جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۷۱ نفر شد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، این وزارتخانه اعلام کرد جنایات رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته همچنین ۱۰۶ زخمی نیز برجای گذاشت.
طبق این بیانیه، با احتساب شهدای جدید شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر تا به امروز به ۳۳ هزار و ۹۷۰ نفر افزایش یافته است.
القدره همچنین اعلام کرد که از ابتدای تجاوزات به غزه تا کنون ۷۶۷۵ هزار و ۷۷۰ فلسطینی نیز مجروح شدهاند.
حزبالله لبنان روز پنجشنبه از حمله موشکی به پایگاه صهیونیستی المالکیه خبر داد.
حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که در حمایت از مردم غزه ومقاومت فلسطین، مبارزان ما صبح امروز تجمع نظامیان صهیونیست در پایگاه المالکیه را هدف حملات موشکی قرار دادند.
در این بیانیه آمده است که این پایگاه مورد اصابت مستقیم قرار گرفته است.
روز گذشته نیز جنبش حزبالله لبنان از حمله به پایگاه نظامی برکه ریشا در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد که از عضویت رسمی کشور فلسطین در سازمان ملل حمایت خواهد کرد.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه پیش از جلسه شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که از عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل حمایت خواهد کرد.
وی گفت: درگیری اسرائیل و فلسطین باعث یک فاجعه انسانی شده است و در این میان دولت چین خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط و ایجاد مکانیسم کمکهای بشردوستانه برای جلوگیری از تشدید بیشتر است.
هفته گذشته نیز مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین این خبر را در نشستی خبری و در پاسخ به سوالی درباره موضع چین نسبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل بیان کرد.
تشکیلات خودگردان فلسطین اخیرا به شکل رسمی از شورای امنیت سازمان ملل خواستار بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در این سازمان شد. این درخواست اولین بار سال ۲۰۱۱ مطرح شده بود.
مائو نینگ گفت: حمله اسرائیل به غزه و بحران انسانی شدید ناشی از آن باری دیگر یادآوری میکند که تنها راه پایان دادن به دور باطل این درگیریها، اجرای کامل راهحل دو ملتی، ایجاد کشور مستقل فلسطین و جبران این بی عدالتی تاریخی است که فلسطینیان مدتها متحمل آن بوده اند.
آماده شدن ارتش اسرائیل برای حمله زمینی گسترده به رفح
بنا بر گزارش رسانههای عبری، رژیم صهیونیستی توپخانه و نفربرهای زرهی اضافی را در حاشیه نوار غزه مستقر کرده است که نشان میدهد ارتش در حال آماده شدن برای حمله زمینی خود به رفح است؛ رفح تنها مکان نسبتا امنی است که حداقل ۱.۴ میلیون غیرنظامی آواره فلسطینی را در خود جای داده است.
روزنامه صهیونیستی «معاریو» گزارش داد که نیروها در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند و «اصل حاکم بر عملیات» توسط ستاد کل نیروهای رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ تایید شده است. ارتش اسرائیل از اظهارنظر در مورد این گزارشها خودداری کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی سهشنبه تایید کرد که ۴۰۰۰۰ چادر برای آمادهسازی به منظور تخلیه صدها هزار غیرنظامی آوارهای که به دنبال سرپناه در رفح هستند، خریداری کرده است. رفح جنوبیترین شهر در نوار غزه و تنها منطقه شهری اصلی در فلسطین است که نیروهای زمینی رژیم صهیونیستی هنوز وارد آن نشدهاند.
بر اساس گزارش معاریو، عملیات جدید در جنگ شش ماهه علیه فلسطین ظاهرا ابتدا بر تامین امنیت شمال و مرکز غزه، بهویژه اردوگاههای آوارگان در اطراف شهر دیرالبلح متمرکز خواهد شد.
به گزارش «گاردین»، این تحولات ده روز پس از آن رخ میدهد که رژیم صهیونیستی بخش اعظم نیروهای زمینی خود را از نوار غزه خارج کرده و یک لشکر را برای مدیریت منطقه حائلی که اکنون این قلمرو ساحلی را تقسیم میکند، قرار داده است.
لندن: اسرائیل باید دسترسی بدون مانع آنروا به شمال غزه را فراهم کند
باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در جریان نشست روز چهارشنبه (به وقت محلی) شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، گفت: لندن، آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را به رسمیت میشناسد و (رژیم) اسرائیل باید دسترسی بدون مانع این سازمان به شمال غزه را فراهم کند.
وود وارد در این نشست با بیان اینکه آنروا تامینکننده اصلی کمکهای بشردوستانه در غزه است، خاطرنشان کرد: سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بشردوستانه برای توزیع کمکهای اهدایی خود به مردم فلسطین به شبکه توزیع آنروا وابسته هستند.
وی با اشاره به اینکه ۷۵ سال از زمانی که آنروا توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای ارائه خدمات ضروری به آوارگان فلسطینی موظف شد، میگذرد، تاکید کرد: امروز، این ماموریت مانند همیشه مهم است، زیرا فلسطینیان در غزه با یک بحران ویرانگر و خطر قریبالوقوع قحطی روبهرو هستند و منطقه به ثبات نیاز دارد.
وود وارد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه رژیم صهیونیستی باید جریان ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را افزایش دهد، افزود: آنروا نقشی اساسی در ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی و کمکهای بشردوستانه در سراسر منطقه از جمله حمایت از ۴ میلیون فلسطینی در اردن، سوریه و لبنان را ایفا میکند و این حمایت برای ثبات منطقهای مهم و به خصوص در این برهه حساس از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه ۱۷۸ تن از کارمندان آنروا از آغاز حمله ارتش رژیم صهیونیستی به غزه کشته شدهاند، با تسلیت به خانوادههای این افراد، خواستار یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به آنها شد.
ترکیه: غزه با وخیمترین فاجعه بشری روبه روست
نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، هشدار داد که نوار غزه با وخیمترین فاجعه بشری مواجه است.
سادات اونال نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفت: غزه با بدترین فاجعه ساخت بشر در دوران معاصر مواجه است.
وی افزود: آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حال حاضر با توجه به جنگ (رژیم) اسرائیل علیه غزه که قوانین بینالمللی را نقض میکند، بارقه امیدی است.
نماینده ترکیه اضافه کرد: آنروا نشاندهنده حق بازگشت و کرامت برای آوارگان فلسطینی است و ترکیه به حمایت از این آژانس در انجام وظایف خود ادامه خواهد داد.