نگاهی به آلت‌کوین‌ها در سالروز خلق «نیم‌کوین»

نخستین جایگزین بیت کوین

کد خبر: ۱۲۳۲۷۰۹
|
۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳ 19 April 2024
|
3809 بازدید

نخستین جایگزین بیت کوین

دو سال پس از آنکه بیت کوین پا به عرصه گذاشت، ظرفیت‌های بلاکچین و محدودیت‌های بیت‌کوین باعث شد شبکه‌های بلاکچینی با قابلیت‌های جدیدتر و کوین‌های خود وارد میدان شوند. حالا بیش از پنج هزار آلت‌کوین وجود دارند که کاربران بازار کریپتوکارنسی با خرید و فروش آنها سعی می‌کنند سهم خود را از سودهای این بازار پرهیجان ببرند. البته که کاربردهای شبکه‌های مختلف بلاکچین‌ به کار فناوری‌های نوین آمده تا از این صنعت نوظهور در کسب‌و‌کارها و صنایع مختلف استفاده شود.

آلت کوین (AltcCoin) در واقع ترکیبی از دو کلمه Alternative (جایگزین) و Coin (سکه) است و به تمام ارزهای دیجیتال و توکن‌ها به غیر از بیت کوین گفته می‌شود. آلت‌کوین‌ها متعلق به بلاکچین‌هایی هستند که برای آنها طراحی شده‌اند. بسیاری از آنها در بلاکچین‌های مربوطه برای انجام کاری استفاده می‌شوند؛ مانند اتر که در شبکه اتریوم برای پرداخت هزینه تراکنش، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیم کوین (NAME COIN) نخستین آلت‌کوینی بود که 13 سال پیش در چنین روزی یعنی هجدهم آوریل 2011 ایجاد شد، اما پس از مدتی به محاق رفت. هدف نیم کوین ایجاد سرویس نام دامنه (DNS) مبتنی بر بلاکچین بود. نیم‌کوین نشان داد که فناوری بلاکچین توانایی رسیدگی به موارد مختلف فراتر از سیستم‌های اقتصادی را دارد.

اما پس از نیم کوین، ارزهای دیجیتال دیگری پا به عرصه گذاشتند که همچنان جزو رمزارزهای قوی این بازار هستند. لایت کوین یکی از این ارزهای دیجیتال بود در همان سال 2011 خلق شد و ورزن سبک‌تر یا لایت بیت کوین بود و به همین دلیل فاندرهای آن نام لایت کوین را روی آن گذاشتند. پردازش ها در شبکه لایت‌کوین با پیچیدگی کمتر و سرعت بیشتری انجام می شوند و باعث کاربردپذیری بیشتر آن در پرداخت‌های بین‌المللی می‌شود. این رمزارز همچنان از ارزهای دیجیتال محبوب بازار محسوب می‌شود و به همین دلیل نیز در بیشتر صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال داخلی و خارجی از جمله نوبیتکس لیست شده است.

گرچه بیش از پنج هزار آلت کوین وجود دارد، اما بسیاری از آنها بدون کاربرد و پشتوانه هستند و ارزش ذاتی ندارند، به همین دلیل برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال باید دقت کنید که در آلت‌کوین‌های دارای پشتوانه و ارزش سرمایه‌گذاری شود.

در سال‌های گذشته ایده‌های بسیار زیادی برای توسعه پروژه‌ها و رمزارزهای جدید شکل گرفته که بسیاری از آنها به دنبال بهبود باگ‌های بیت کوین بوده‌اند و برخی نیز اهدافی متفاوت داشته‌اند. توسعه قراردادهای هوشمند، توسعه هوش مصنوعی، توسعه صنعت بازی، ارائه ناشناسی بهتر مانند پروژه‌های دش و مونرو و... اهداف بسیاری از پروژه‌هایی بوده که در سال‌های گذشته توسعه داده شده‌اند و کوین‌های جدیدی را وارد بازار رمزارزها کرده‌اند.

بازی آلت‌کوین‌ها مدت‌هاست که شروع شده و شاید در سال‌های آینده وارد دوره جدیدی شوند که نقش بیت‌کوین را بر بازار کاهش دهند؛ دامیننس یا تسلط بیت‌کوین بر بازار رمزارزها که روزی 100 درصد بود، حالا نزدیک به 55 درصد است. البته این دامیننش در دوره‌های مختلف متغیر بوده و با شروع آلت‌سیزن، تسلط آلت‌کوین‌ها به بالای 60 درصد نیز رسیده است.

یکی از نکات مهم در ورود به این بازار پرهیجان، انتخاب ارزهای دیجیتال ارزشمند و دارای پشتوانه برای سرمایه‌گذاری است. نوبیتکس به‌عنوان معتبرترین پلتفرم تبادل رمزارز در ایران برای لیست کردن انواع آلت‌کوین‌ها حساسیت‌های ویژه‌ای دارد تا از افتادن کاربران در دام کوین‌ها و توکن‌های بدون پشتوانه که با پامپ و دامپ‌های فیک، دارایی کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهد، جلوگیری کند.

در حال حاضر نزدیک به صد رمزارز در دو بازار ریالی و تتری نوبیتکس قابل خرید و فروش هستند. عبور کوین از فضای هیجانی، لیست شدن در بازارهای معتبر جهانی، غیرمتمرکزتر و بالا بودن تعداد هولدرهای کوین، مارکت کپ، توکنومیکس یا اقتصاد و پشتوانه کوین، کاربرد و خلق ارزش کوین در فضای بلاکچین و کامیونیتی قوی کوین، ملاک‌هایی هستند که نوبیتکس در لیست کردن کوین‌ها در بازار این پلتفرم مد نظر قرار می‌دهد و از لیست کردن کوین‌هایی که استاندارد‌های لازم را ندارند و ریسک زیادی را برای کاربران ایجاد می‌کنند، خودداری می‌کند.

مشهورترین آلت‌کوین، اتریوم (ETH) یا همان اتر است که در رتبه دوم کوین‌مارکت‌کپ قرار دارد و بیشترین سلطه را بعد از بیت کوین در بازار رمزارزها دارد. بعد از آن تتر به‌عنوان مهمترین استیبل‌کوین قرار گرفته و بایننس‌کوین، سولانا، یو اس دی کوین، ریپل، دوج کوین، تون کوین، کاردانو، شیبا، آوالانچ، ترون و پولکادات در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

نکته اینکه قرار گرفتن اتر در رتبه دوم بی‌دلیل نیست. اتریوم بستری برای بیشتر پروژه‌های مبتنی بر بلاکچین مانند پلتفرم‌های وام‌دهی و قرض‌دهی یا Lending، قراردادهای هوشمند، صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX)، وام‌های فلش، ییلد فارمینگ (Yield Farming) و... است. اتریوم برای توکن‌سازی از دارایی‌های واقعی، ذخیره‌سازی امن اطلاعات، ذخیره‌سازی سوابق و... هم به کار می‌رود. فعالیت‌های مربوط به قراردادها، پرداخت و امور بیمه‌ای، اوراق قرضه و برخی امور مالی از جمله موارد استفاده از اتریوم در حوزه بانکی است.

برای خرید بیت‌کوین، اتریوم، لایت‌کوین و برخی از آلت‌کوین‌های دارای پشتوانه قوی می‌توانید به نوبیتکس، پلتفرم ایرانی خرید و فروش ارزهای دیجیتال مراجعه کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟