به گزارش تابناک، عبدالرسول پورعباس شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح تمهیدات سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در هیچ کدام از حوزههای امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمیشود، دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلبها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاههای تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.
وی در ادامه تصریح کرد: تعدادی کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی میکنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش میکنم که به این افراد پول ندهند. پروندههایی داشتیم که این باندهای کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفتهاند و با این اعترافات آنها را تهدید کردهاند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانالهای مدعی تقلب را ترک کردند.
معاون وزیر علوم یادآور شد: به تمام داوطلبان توصیه میشود این کانالها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند؛ زیرا اگر با آشکارسازها متوجه شویم که تجهیزات گرفتهاند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است، افزود: روز گذشته دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب میشود، این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریدهاند. این دستگاهها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه میشود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاههای ما سیگنالها دریافت میشود و صورت جلسه میشود.
پورعباس تاکید کرد: برخی از افراد به دکتر مراجعه کردهاند و ابزارهای جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشتهاند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزارها را داشته باشد متخلف محسوب میشود و از آزمون محروم میشود. این موبایل وارهها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود؛ یعنی شبکهای پشت این موضوع است. موبایل سادهای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کردهاند و این ابزارها را در بدن کار گذاشتهاند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه عدهای اجیر میشوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با ابزارهای جاسوسی از سوال عکس بگیرند، اظهار کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما میدانیم که عدهای اجیر میشوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزارهای جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عدهای این سوالات را حل کنند.
به گفته وی، پارسال سه نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید؛ اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمیرود. همه دستگاههای مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاههای آشکارساز تمام حوزهها را پوشش میدهیم.
پورعباس یادآور شد: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاهها تعریف میشود. یک مصوبهای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود. داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب میشود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکههای متقلب را دستگیر میکند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.
منبع: ايسنا