به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستانگذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچلهها، حواصیلها، زنبورخوارها، و گلاریولهای بالسرخ بههمراه حدود 60 نوع دیگر از پرندهها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرمشدن هوا خود را به محیطهای طبیعی مازندران میرسانند.
وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامدهاند بلکه زمان آشیانهسازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعتدوستان که به دل طبیعت میزنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.
ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزنها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانههای سپریشدن زمستان، پرندههای زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاههای اصلی را از سر میگیرند اما تالابهای مازندران در طول سال، میزبان پرندههای مختلفی است.
وی تصریح کرد: آببندانها، تالابها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابهجایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاهها، هم زیست دارند و هم آشیانهگذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمیگردند.
ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابلتوجهی از پرندگان تابستانگذران از جمله گلاریولهای بالسرخ عاشق زمینهای تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها بهویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایشهای انجامشده در اوج حضور پرندگان زمستانگذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستانگذران به محیطهای طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.
وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله بهدلیل تنوع محیطی بالا، زمستانگذرانی داشتند.
بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالابهای میانکاله، ازباران، سرخرود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالابها در فصول مختلف سال، نشانههای روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را بههمراه دارند.