به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آنها اشاره میشود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش میکنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.
چند روزی است، انتشار خبر حکم اعدام توماج صالحی در فضای مجازی با حواشی فراوانی رو به رو شده است و بسیاری در این خصوص پرسشهایی را ناظر بر چرایی صدور این حکم و نیز دلیل بازداشت توماج صالحی مطرح میکنند.
برخی نیز به این حکم اعتراض دارند و آن را سختگیرانه توصیف میکنند.
توماج صالحی خواننده رپ و اعتراضی در ایران است. ترانههای رپ او بیشتر ابعاد سیاسی و اعتراضی دارد و بعضاً در متن ترانه هایش توهینهایی را علیه مسئولان ارشد نظام مطرح میکند.
صالحی در ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ به دلیل ترانه هایش بازداشت شد. او همچنین در ۸ آبان ۱۴۰۱ به دلیل انتشار فیلمهای اعتراضی و تحریک جوانان به حضور در اعتراضات بار دیگر بازداشت شد. در همین باره، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، به نقل از سید محمد موسویان دادستان اصفهان، خبر بازداشت توماج صالحی را تأیید کرد و مدعی شد که او «در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به اغتشاش و آشوبهای اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهینشهر نقش کلیدی داشته است.»
پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ خبر رسید که حکم بدوی محکومیت توماج صالحی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان صادر شده و همین سبب شد تا نام او در فضای مجازی مورد توجه کاربران قرار بگیرد و بسیاری تلاش کنند تا زمینه لغو صدور حکم اعدام برای او را فراهم کنند.
توضیح بیشتر اینکه دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات تکمیلی محکوم کرده است؛ هرچند این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
تنش میان ایران و اسرائیل که پس از حمله جنایتکارانه این رژیم به کنسولگری ایران در شهر دمشق به اوج رسید و به دنبال آن پاسخ قاطع ایران به این گستاخی در قالب عملیات وعده صادق همچنان یکی از تیترهای اول رسانههای ایران و جهان است.
بسیاری پس از حمله ایران به اسرائیل منتظر پاسخ اسرائیل بودند، اما تنها یک خرابکاری نافرجام در حواشی شهر اصفهان که آن اسرائیل جسارت پذیرفتن مسئولیت آن را نیافت، پایان بخش ماجرا بود.
علی هیبتی، یکی از ورزشکاران ایرانی ساکن در کشور روسیه است که هفته گذشته به دلیل اقدام غیر اخلاقی در قبال یک زن که زمان مسابقه را اعلام میکرد، با حمله تماشاگران رو به رو شد و به شدت مجروح شد.
این اتفاق با واکنشهای متفاوتی در فضای مجازی رو به رو شد و نام او را در ایران به یکی از ترندها تبدیل کرد.
ورزشکار ۲۸ ساله ایرانی است که در شهر گوجان استان چهارمحال بختیاری متولد شده است. هیبتی ورزش حرفهای را از ده سالگی با رشته ووشو شروع کرد و در سبک ساندا چند عنوان قهرمانی را در کشور به دست آورد. هیبتی در لیگ برای تیمهای دانشگاه آزاد و پاس هم مبارزه کرده و در چند نوبت هم به مسابقات بین المللی اعزام شده بود. بعد از مدتی این ورزشکار در مصاحبهای اعلام کرد، به خاطر شرایط مالی و امرار معاش تصمیم گرفته از رشته ورزشی ووشو کنار برود و در رشته MMA مبارزه کند.
هیبتی که برای انجام مبارزهای در روسیه حاضر شده بود، برای بیرون رفتن زنی که زمان شروع مسابقه را اعلام میکرد، حرکت غیر ورزشی انجام داد که همین اتفاق برای او حاشیه ساز شد. هیبتی با پایان مسابقه و خروج از رینگ مورد حمله گروهی روسها قرار گرفت و توسط تماشاگران روس به قصد کشت زده شد. هیبتی در ادامه عذرخواهی هم کرد، ولی کمیته بررسی تخلفات، او را برای همیشه از مسابقات محروم کرد.
با نزدیک شدن به ایام امتحانات نهایی مدارس، یکی از پرسشهای پر تکرار در فضای فضای مجازی جست و جو پیرامون برنامه و جزئیات امتحانات نهایی به ویژه زمان این مسابقه است.
بنا بر جدول منتشره از سوی وزارت آموزش و پرورش، امتحانات از ۳۰ اردیبهشت آغاز میشود و تا ۲۹ خرداد ادامه خواهد داشت.
قیمت طلا و قیمت دلار نیز در هفته گذشته بسان دیگر هفتهها یکی از دغدغههای مهم کاربران فضای مجازی بود که از سوی آنها در مورد آنها جست و جو میشود.
در واقع بسیاری از شهروندان نگران افزایش قیمت دلار و طلا و اثر سوء آن بر زندگی خود هستند.
در بازار روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه قیمت طلا، سکه و دلار نوسان صعودی را ثبت کردند. فعالان بازار در خصوص رشد طلا و سکه دلایل مختلفی را مطرح میکردند.
قیمت هر قطعه سکه امامی صبح دیروز برای مدت زمان کوتاهی کانال ۴۰ میلیون تومان را از دست داد و با ۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رسید؛ اما در ادامه معاملات و در نیمه ظهر تقاضا برای خرید سکه بالا رفت و این فلز گرانبهای داخلی پیرامون ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. به عبارت دیگر، سکه بازان امروز شاهد رشد یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی سکه امامی بودند. معامله گران درباره این بازگشت قیمت، دو نظر داشتند؛ گروه اول معتقدند که این افزایش قیمت در بازار سکه پولبک بوده و برای اصلاح روند کاهشی نیاز بازار است. اما در مقابل، گروه دیگری بر این باورند که این برگشت قیمت، تغییر روند در بازارهاست؛ به این صورت که بعد از مشاهده قیمت در کف، خریداران وارد بازار شدند.
چند روزی است که خبر ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری عجیب مورد توجه کاربران در فضای مجازی قرار گرفته است.
پس از اعلام خبر بستری شدن ترانه علیدوستی، گمانه زنیهایی درباره بیماری او کردند تا اینکه مشخص شد این بازیگر ایرانی دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی داروهاست. اما سندرم درس (DRESS) چیست و آیا کلا بیماری خطرناکی است؟
بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع داروها به شمار میرود. نشانه های این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاریهای خونی و درگیری اندامهای مختلف است. متخصصین این آلرژی نادر دارویی را بالقوه تهدید کننده زندگی میدانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی داروها رخ میدهد. علائم ممکن است هفتهها پس از شروع داروی مشکل زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع داروهای مشکوک و استفاده از داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.