بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و دوازدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
تارنمای «آکسیوس» امروز (یکشنبه) به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داد که دولت «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخت.
این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: از زمان حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، این اولین بار است که ایالات متحده [ارسال] یک محموله تسلیحاتی که برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شده بود را متوقف میکند.
مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفتهاند که این موضوع نگرانیهای جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آنها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.
طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت امور خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز بلافاصله به سوالات پاسخ ندادهاند.
این گزارش خاطرنشان میکند که جو بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکاییهایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبهرو است. در همین حال، دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بینالمللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمیننامه را امضا و ارائه کرد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی یکشنبه شب اعلام کرد که حزب الله لبنان از ماه مارس تا آوریل حدود یک هزار و ۵۰۰ موشک به (رژیم) اسرائیل شلیک کرده است.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی همچنین گزارش داده که حزب الله لبنان از ماه ژانویه تا فوریه حدود ۸۷۰ موشک به فلسطین اشغالی شلیک کرده است.
همزمان با بازگشت هیأت مذاکرهکننده حماس از قاهره به قطر، برخی منابع خبری یکشنبه شب (امشب) از سفر رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به دوحه خبر دادند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که «ویلیام برنز» رئیس سیا برای دیدار با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخستوزیر و وزیر خارجه قطر عازم این کشور شد.
بر اساس این گزارش، هدف از سفر برنز به دوحه، برگزاری نشست اضطراری با آل ثانی در خصوص نوار غزه و حصول توافق درباره تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی است.
رویترز همچنین به نقل از یک مسوول آگاه از اعمال فشار حداکثری آمریکا و قطر بر رژیم صهیونیستی و حماس برای ادامه مذاکرات خبر داد.
در پی اعلام پایان مذاکرات در قاهره، یکی از مقامات ارشد جنبش حماس امروز (یکشنبه) از دستیابی به فرمول یک توافق مشخص در مذاکرات خبر داد؛ فرمولی که به گفته وی، میانجیها آن را ارائه کردهاند.
«اسامه حمدان» از رهبران ارشد حماس در این باره اظهار داشت: اسرائیل سعی کرد بر موضوع مبادله اسیران متمرکز شود و به نکاتی که ما مطرح کردیم، پاسخ نداد.
وی گفت: هیات جنبش حماس در قاهره همه ایدهها را با دید باز مورد بررسی قرار داد و ما پاسخهای روشن و مشخصی برای دستیابی به منافع ملت خود ارائه کردیم.
حمدان در ادامه اعلام کرد: پیشرفت در مذاکرات وجود دارد و هیات حماس برای مشورت با رهبری، قاهره را ترک میکند.
وی ادامه داد: ما به فرمول توافق مشخصی دست یافتهایم که میانجیها ارائه کردهاند و منتظر پاسخ رهبری مقاومت به آن هستیم.
این اظهارات پس از آن بیان شد که جنبش حماس امروز در بیانیهای اعلام کرد مذاکرات در قاهره به پایان رسید و هیأت این جنبش با هدف مشورت با رهبران حماس، امشب عازم دوحه میشود.
یک مسوول حماس امروز (یکشنبه) اعلام کرد که هیأت مذاکرهکننده این جنبش، امشب قاهره را به مقصد دوحه ترک میکند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسوول در جنبش حماس گزارش داد که نشست امروز در قاهره درباره آتشبس در نوار غزه، به پایان رسید.
این مسوول حماس که خواست نامش فاش نشود، گفت: دیدار با رئیس دستگاه اطلاعات مصر به پایان رسید و هیأت حماس برای تکمیل مشورتها عازم دوحه میشود.
کابینه رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) به اتفاق آرا، ممنوعیت فعالیت شبکه الجزیره را در سرزمین های اشغالی تصویب کرد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز اعلام کرد کابینه وی به اتفاق آرا، بستن دفتر شبکه الجزیره قطر در سرزمین های اشغالی را تصویب کرده است.
رادیو رژیم صهیونیستی همچنین با اعلام خبر فوق، اعلام کرد که نتانیاهو گفته است این رژیم نمی تواند خواسته حماس مبنی بر پایان دادن به جنگ، خروج نیروهای ارتش رژیم اسرائیل از غزه و رها کردن این جنبش به حال خود در نوار غزه را بپذیرد.
از سوی دیگر، شبکه الجزیره در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی، اعلام کرد: کابینه نتانیاهو، در اقدامی سرشار از گمراهی و افترا، همزمان با روز جهانی آزادی رسانه ها، تعطیلی دفاتر شبکه در سراسر سرزمین های اشغالی را تصویب کرده است.
شبکه الجزیره با محکوم کردن این اقدام رژیم صهیونیستی، آن را مجرمانه و تجاوز به حقوق بشر در زمینه دستیابی به اطلاعات دانست و بر حق این شبکه در ارائه خدمات به بینندگان خود در سراسر جهان تأکید کرد و آن را مطابق با معاهدات بین المللی دانست.
شبکه الجزیره خاطرنشان کرد: اقدام رژیم اسرائیل در سرکوب کردن رسانه های آزاد با هدف سرپوش گذاشتن بر جنایت هایش در زمینه کشتار و بازداشت روزنامه نگاران، ما را از انجام مسوولیت هایمان بازنخواهد داشت.
این شبکه قطری تأکید کرد: از ابتدای جنگ در غزه، بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی در راه انعکاس حقیقت به شهادت رسیده اند.
شبکه الجزیره همچنین ضمن محکوم کردن ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره زیرپا گذاشتن اصول فعالیت رسانه ای، بر پایبندی این شبکه به ارزش های مذکور در اصول اخلاق کاری و حرفه ای تأکید کرد.
جنبش حماس تصمیم نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل برای منع فعالیت شبکه «الجزیره» در سرزمینهای اشغالی را نقض آشکار آزادی بیان دانست.
جنبش حماس روز یکشنبه تأکید کرد که تصمیم «بنیامین نتانیاهو» برای مبنی بر ممنوعیت فعالیت شبکه الجزیره و ممانعت از فعالیت رسانهای این شبکه [در سرزمین های اشغالی]، نقض آشکار آزادی بیان است.
حماس تصریح کرد: این تصمیم، اقدامی سرکوبگرانه و انتقامجویانه به دلیل ایفای نقش حرفهای این شبکه برای رسواسازی جنایتهای رژیم اشغالگر است.
این جنبش افزود: تصمیم نتانیاهو اوج جنگ علیه روزنامهنگارانی است که در معرض تروریسم سازماندهی شده صهیونیستها با هدف پنهان کردن حقیقت، قرار دارند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشت که جنبش حماس دست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را درخصوص موضوع دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه خواند و همین امر باعث سنگ اندازی نتانیاهو شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: ویرانی و کشتار در نوار غزه، اسرائیل را تا گردن (در باتلاق) فرو برده است و اسرائیل تاکنون با چنین فاجعه ای روبرو نبوده است.
این روزنامه افزود: آنچه اسرائیل را به اینجا رسانده است، سران و افسران آن هستند.
این روزنامه صهیونیستی ادامه داد: اگر چنین سران و نظامیانی نبودند، اسرائیل اکنون به یک موجود طرد شده تبدیل نشده بود. باید عامل این فاجعه را محاکمه و مجازات کرد.
هاآرتص اضافه کرد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر امیدوار بود که حماس طرح آتش بس را رد کند و هنگامی که متوجه شد حماس به وعده خود عمل می کند، شروع به سنگ اندازی در مسیر توافق کرد.
مقاومت لبنان درباره شلیک چندین موشک از جنوب به منطقه کریات شمونا بیانیه صادر کرد.
مقاومت لبنان اعلام کرد: شهرک کریات شمونا را با دهها موشک «کاتیوشا» و «الفلق» هدف قرار دادیم.
مقاومت لبنان تأکید کرد: حمله به کریات شمونا در واکنش به جنایت هولناک دشمن صهیونیستی در شهرک میس الجبل انجام شد.
رسانههای عبری نوشتند چندین موشک بسیار سنگین از جنوب لبنان به شهرک کریات شمونا و اطراف آن شلیک شد.
خبرنگار المیادین در جنوب لبنان در این باره از شلیک بیش از ۳۰ موشک از لبنان به منطقه اصبع الجلیل خبر داد.
منابع عبری نیز گزارش دادند برق شهرک کریات شمونا بعد از حملات موشکی از جنوب لبنان قطع شد.
یک منبع مطلع از روند مذاکرات آتشبس در نوار غزه در واکنش به ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی برای مقصر جلوه دادن مقاومت فلسطین در مذاکرات، گفت اکنون توپ در زمین رژیم اشغالگر است.
یک منبع مصری در این باره گفت: توپ اکنون در زمین اسرائیل است و جنبش حماس خواستار شفافیت درباره برخی بندهای مذکور در پیشنویس توافق است.
طبق گزارش شبکه المیادین، این منبع مصری اعلام کرد: اسرائیل تا زمانی که حماس پاسخ خود را تحویل ندهد، هیئت خود را به قاهره نمیفرستد.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، مرتکب ۳مورد کشتار شد که طی آن ۲۹ نفر شهید و ۱۱۰ نفر دیگر مجروح شدند.
این وزارتخانه اعلام کرد: از آغاز عملیات طوفان الاقصی (هفتم اکتبر۲۰۲۳)تاکنون ۳۴هزار و ۶۸۳ نفر در نوار غزه به شهادت رسیدند و ۷۸ هزار و ۱۸ نفر دیگر هم مجروح شدند.
رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در نامهای سرگشاده، به شکست از مقاومت فلسطین در عملیات «طوفانالاقصی» اعتراف کرد.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی درباره «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم اسرائیل نوشت که صهیونیست ها، هالیوی را به خاطر تحمیل بزرگترین شکست نظامی تاریخ به این رژیم و به عنوان کسی که نتوانست شکست را به پیروزی تبدیل کند، به یاد خواهند آورد.
هالیوی امروز در نامه ای سرگشاده خطاب به توده صهیونیستها، به شکست از مقاومت فلسطین در طوفان الاقصی اعتراف کرد.
استعفاها و نامه های عذرخواهی فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در حالی ادامه دارد که کابینه جنگ این رژیم، امروز بعدازظهر برای بررسی آخرین تحولات مربوط به آتش بس تشکیل جلسه می دهد.
روز نخست مذاکرات آتش بس اسرائیل و حماس پایان یافت+ جزییات
امروز یکشنبه، اخبار رسانهها از نتایج دور مذاکرات روز گذشته در قاهره درخصوص دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا در غزه نشان میدهد هنوز توافقی نشده است.
شبکه خبری سیبیاس آمریکا به نقل از یک مقام ارشد حماس گزارش داد، مذاکراتی که در قاهره از طریق میانجیگران مصری در حال انجام بود، روز شنبه بدون نتیجه پایان یافت و دور جدید آن روز یکشنبه برگزار میشود.
سی ان ان نیز به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیست گزارش داد، هرگونه توافق احتمالی بر سر چهارچوب کاری به آتشبس موقت و آزادی اسرای صهیونیست در غزه نزدیک و احتمالاً مذاکرات مداوم درباره جزئیات دقیق توافق دنبال خواهد شد.
این شبکه اشاره کرد: انتظار میرود که دستیابی به توافق نهایی بین دو طرف چندین روز دیگر طول بکشد و مذاکرات ادامه داشته باشد و مذاکرهکنندگان در جنبههای فنی توافق احتمالی پیشرفت کردهاند؛ اما دو منبع اسرائیلی گفتند، ممکن است تکمیل خود معامله یک هفته طول بکشد.
در این خصوص یک منبع مصری اگاه از مذاکرات آتشبس در غزه عصر شنبه فاش کرد که جلسه گفتوگو بین حماس و میانجیها امشب بدون حصول نتیجه نهایی تکمیل شد.
این منبع به روزنامه العربی الجدید افزود، نشستهای بین حماس و میانجیها فردا ادامه خواهد داشت و توضیح داد که حماس سوالاتی دارد که میخواهد به آنها پاسخ داده شود و این با هماهنگی همه طرفها انجام میشود. این منبع تاکید کرد که اظهارات منفی اسرائیل بر روند گفتوگوهای جاری در قاهره تأثیری نخواهد داشت.
یک مقام آمریکایی روز شنبه این نکته را تکرار کرد و گفت که حتی اگر حماس توافق را به عنوان پیشنهادی بپذیرد، چندین روز دیگر طول میکشد تا برخی از جزئیاتی که در نهایت منجر به آتشبس شود، بررسی شود. این بحثها همچنین میتواند دشوار و طولانی باشد.
مقامات ایالات متحده همچنان با خوش بینی محتاطانه به گفتوگوها مینگرند و پیشرفت را تبلیغ میکنند، ولی همچنان اذعان دارند که تلاشهای قبلی در آخرین لحظه شکست خوردهاند.
در حالی که حماس روز شنبه با میانجیگران در قاهره دیدار کرد، دیوید بارنیا، مدیر موساد در اسرائیل ماند؛ اما منابع اسرائیلی گفتهاند، در صورت موافقت حماس با این توافق، او ممکن است به سرعت به مصر برود.
یک فرد آگاه از این مذاکرات گفت که بیل برنز، رئیس سیا که نقش گفتوگوکننده اصلی آمریکا در مذاکرات چند جانبه را ایفا کرده، هم اکنون در قاهره است.
درباره مذاکرات قاهره، محمود مرداوی، از اعضای حماس روز شنبه گفت که مذاکره کنندگان این جنبش با روحیه مثبت به مذاکرات در قاهره رفتهاند. وی اشاره کرد آنچه در قاهره ارائه شد، تنها یک پیشنهاد است نه فرمولی برای توافق.
مرداوی افزود: حماس به بازگشت آوارگان، بازسازی غزه و خروج کامل اشغالگران از این باریکه اصرار دارد.
همزمان با اظهارات این مقام حماس سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که اسرائیل پیش از رسیدن پاسخ حماس هیاتی را برای ادامه مذاکرات بر سر معامله تبادل اسیران به قاهره نمیفرستد. باید از حماس انعطاف پذیری ببیند.
حماس: هیچ توافقی را بدون توقف جنگ نمیپذیریم
الجزیره به نقل از یکی از رهبران جنبش حماس اعلام کرد، این جنبش تحت هیچ شرایطی توافقی را که صراحتاً متضمن توقف جنگ علیه غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.
این مقام حماس که به نام وی اشاره نشده به شبکه الجزیره گفت که رژیم اشغالگر با اصرار بر ادامه جنگ مانع رسیدن به توافق آتشبس میشود.
وی تصریح کرد، رژیم صهیونیستی در تلاش برای دستیابی به توافقی برای آزادی اسرای خود است؛ بدون اینکه این توافق متضمن توقف جنگ باشد.
این مقام حماس گفت دشمن صهیونیستی به دلیل اصرار بر حمله زمینی به رفح به جای توقف جنگ و خروج کامل از نوار غزه، مسئول هرگونه عواقب و پیامدی است.
وی گفت اطلاعات ما نشان میدهد که نتانیاهو به خاطر برخی مسائل شخصی مانع رسیدن به توافق میشود.
سازمان ملل: شاهد قحطی تمام عیار در شمال نوار غزه هستیم
«سیندی مککین»، مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل ضمن اعلام وقوع قحطی تمام عیار در شمال نوار غزه، نسبت به گسترش این فاجعه در جنوب آن که محل اسکان بسیاری از آوارگان فلسطینی است، هشدار داد.
به گزارش شبکه خبری یورونیوز، مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) که این اظهارات را در مصاحبه با شبکه خبری انبیسی ارائه میکرد، افزود: «هر وقت درگیریهایی اینچنینی را شاهد هستیم و اتفاقاتی در جنگ رخ میدهد، قحطی بروز پیدا می کند.»
این مقام سازمان ملل سپس هشدار داد، قحطی در حال حرکت به سمت جنوب غزه است که بیشتر جمعیت این باریکه از ترس جنگ اسرائیل و حماس به آنجا پناه برده اند.