جایی که سر و صدای ابزار میتواند تمرکز را مختل کند و آزاردهنده باشد انتخاب بهترین پمپ باد میتواند چالشبرانگیز باشد، به خصوص زمانی که بین مدلهای سایلنت و روغنی مردد هستید. هر دو نوع مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب نهایی به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد. در این مقاله، معرفی و بررسی ویژگی های هر دو نوع پمپ باد میپردازیم تا به شما در تصمیمگیری آگاهانه کمک کنیم.
همانطور که در سایت کمپرسورسازان آمده است:
یکی از انواع کمپرسورهای پیستونی که در صنعت استفاده میشود، کمپرسور سایلنت یا بیصدا است. هدف اصلی این دستگاه، فشردهسازی هوا بصورتی است که کمترین حد ممکن از صدا را تولید کند. در واقع بر خلاف کمپرسور های پیستونی رایج که باید با استفاده از ترفندهای کاهش صدای کمپرسور استفاده کرد، کمپرسور های سایلنت صدای کمتری دارند.
در ایران پمپ هم چنین آمده است:
به طور کلی کمپرسور های سایلنت به دو نوع یخچالی و اویل فری تقسیم میشوند، کمپرسور های یخچالی از موتور انواع یخچال و فریزر استفاده میکند، که این موتور ها قابلیت بی صدا و لرزش بودن را دارند. اما کمپرسور های سایلنت اویل فری نوع دیگر کمپرسور سایلنت است، که به دلیل عدم استفاده موتور آن ها از روغن این نام بر روی آن گذاشته شده است.
مهمترین مزیت پمپ باد سایلنت به عنوان یکی از انواع کمپرسور باد صنعتی، کاهش چشمگیر سطح صدا در مقایسه با پمپهای باد معمولی است که دیگری نیازی به استفاده از روش های کاهش صدای کمپرسور ندارد. این امر آنها را برای استفاده در محیطهایی که حساسیت به صدا دارند، مانند: منازل مسکونی، مکانهای درمانی و آزمایشگاهها ایده آل می کند.
پمپ باد سایلنت از نوع بدون روغن هستند، به این معنی که نیازی به روغن کمپرسور باد ندارند. این امر نگهداری آنها را آسانتر میکند و از آلودگی روغن به محیط زیست جلوگیری میکند.
کمپرسورهای بدون روغن به دلیل استفاده نکردن از روغن در فرآیند فشرده سازی هوا، هوای خروجی با کیفیت و عاری از هرگونه آلودگی و آلاینده ارائه میکنند. این ویژگی منحصر به فرد، آنها را به انتخابی ایدهآل برای کاربردهایی تبدیل میکند که به هوای پاک و بدون روغن نیاز دارند، مانند:
صنایع دارویی و غذایی: در این صنایع، حفظ بهداشت و کیفیت محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است. کمپرسورهای بدون روغن با حذف خطر آلودگی روغن به محصول نهایی، اطمینان از ایمنی و سلامت را تضمین میکنند.
صنایع کنترل دقیق: در این صنایع، از هوای فشرده برای کنترل ابزارها و تجهیزات حساس استفاده میشود. وجود ذرات روغن در هوا میتواند به این ابزارها آسیب برساند و دقت عملکرد آنها را مختل کند. کمپرسورهای بدون روغن با ارائه هوای پاک، عملکرد بینقص و بدون خطا را برای این ابزارها تضمین میکنند.
در کمپرسور هوای روغنی از روغن به عنوان خنک کننده، روان کننده و جهت جلوگیری از خردشدن قطعات کمپرسور استفاده می شود که البته این دستگاه نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد.
همانطور که در راندنو آمده است:
کمپرسورهای روغنی برای افرادی که به انجام کارهای حرفه ای می پردازند، بسیار شهرت دارند. البته لازم است روغن دستگاه، به دلیل نفوذ گرد و غبار و هم چنین تبخیر روغن، در فواصل زمانی معین تعویض شود
کمپرسورهای باد روغنی به دلیل قدرت بالا، برای انجام کارهای سنگین مانند پروژههای ساختمانی و صنعتی ایدهآل هستند.
روغنکاری مداوم قطعات متحرک، اصطکاک و سایش را کاهش میدهد و به افزایش طول عمر دستگاه کمک میکند.
به طور کلی، کمپرسورهای روغنی در مقایسه با نوع بدون روغن، از قدرت بیشتری برخوردارند و میتوانند هوای فشرده را با فشار و حجم بالاتر تولید کنند.
کمپرسورهای باد روغنی معمولا قیمت اولیه کمتری نسبت به نوع بدون روغن دارند.
این مدلها به طور کلی مخزن هوای بزرگتری دارند که به شما امکان میدهد هوای فشرده بیشتری را ذخیره کنید و از افت فشار ناگهانی جلوگیری کنید.
پمپ باد سایلنت برای استفاده در محیط هایی که سروصدا مسئله مهمی است، ایده آل هستند و همچنین نیازی به روغن کاری ندارند، به این معنی که نگهداری آنها آسان تر است و هوای خروجی تمیزتری ارائه می دهند. پمپ باد سایلنت به طور کلی قیمت بالاتری نسبت به پمپ های باد روغنی دارند و معمولاً ظرفیت و قدرت کمتری نسبت به پمپ های باد روغنی با ابعاد مشابه دارند.
پمپ باد روغنی نسبت به پمپ باد سایلنت قیمت پایین تری دارند و مقرون به صرفه تر هستند. به لحاظ ظرفیت و قدرت و طول عمر بیشتری دارند. و می توانند صدای زیادی تولید کنند که برای محیط های حساس مناسب نیستند.
انتهای رپرتاژ آگهی/