به گزارش تابناک اقتصادی؛ در اولین روز هفته (شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) شاخص ارزی با افت همراه بود و در حالی که در شروع معاملات روز تا ۵۷ هزار و ۴۰۰ تومان پایین آمده بود، حال در لحظه انتشار این گزارش و در معاملات پشت خطی و تلگرامی به کانال ۵۶ هزار تومان رسیده است و در سطح ۵۶۹۵۰ تومان قیمت گذاری شده است. روندی که نشان میدهد در سمت خریدار، خبری نیست و اکثرا در موقعیت فروش قرار گرفته اند.
این در حالی است که بیستم اردیبهشت ماه، تابناک در گزارشی از روند کاهشی نرخ ارز در روزهای آینده خبر داده بود و تاکید داشت: "با توجه به تمدید مصوبه مداخلات در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، به زودی بانک مرکزی ایران برای کنترل نرخ ارز به بازار سلیمانیه ورود خواهد کرد و پیشبینی میشود، مداخلات بازارساز از روز جمعه ۲۱ اردیبهشت برای پنج روز و گسترده عملیاتی شود."
حال با گذشت نه روز از آن زمان، بهای دلار با کاهش پلکانی و چند کاناله به محدوده چند ماه قبل رسیده است. چراکه با تقویت ابزار بازارساز برای مداخلات ارزی در سلیمانیه و بازار درهم امارات، ریسکهای سیاسی هم از بازار فاصله گرفتهاند و برخی خبرها از تداوم یافتن مذاکرات رفع تحریم با غرب حکایت دارد؛ به عنوان نمونه، وبگاه آکسیوس مدعی شده که نمایندگان ایران و آمریکا طی هفته گذشته در کشور عمان، غیر مستقیم درباره چگونگی پرهیز از تشدید درگیریهای منطقهای و گفتگوهای هستهای مذاکره کردهاند.
در نتیجه این فضای مثبت و کاهشی شاخص ارزی، خریداران ارز و طلا در بازار داخلی با تحلیل روند هفتههای اخیر، برای سطوح قیمتی پایینتر نرخ ارز صبر کردهاند. در این باره، رسانه بانک مرکزی نیز گفته است: "برخی تحلیلگران تکنیکال هم معتقدند اگر قیمت دلار از مرز ۵۷ هزار تومان به پایین کاهش قیمت داشت، قطعاً دلار در بازار آزاد کانال ۵۲ هزار تومان را نیز تجربه خواهد کرد. " گمانه زنیای که از تداوم نرخ ارز خبر میدهد.
همچنین باید اشاره داشت؛ اخیرا رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه امسال با ایجاد سازوکار لازم در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، «استفاده از ارز اشخاص» توسعه خواهد یافت، گفت: هم اکنون نرم افزارهای مورد نیاز این برنامه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آماده شده و حداکثر تا پایان خردادماه به بهره برداری میرسد. فرزین تصریح کرد: با راه اندازی سامانه تبادل ارز اشخاص در مرکز مبادله، صادر کنندگان خرد بخش خصوصی میتوانند ارز خود را با قیمت توافقی در این بازار رسمی و ضابطهمند عرضه کنند.
از سوی دیگر، بر اساس این گزارش، با افت نرخ ارز به ویژه دلار در بازار، همانند روند گذشته شاهد کاهش قیمتها در بازار طلا و سکه نیز بودیم. به گونهای که به رغم رشد ۳۷ دلاری اونس در آخرین روز کاری بازار جهانی طلا و رسیدن به رقم ۲۴۱۵ دلار به ازای هر اونس طلا، بهای انواع طلا و سکه در بازار تهران روند نزولی را تجربه کردند.
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر تهران با افت ۸۰۰ هزار تومانی به رقم ۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است و هر قطعه سکه تمام طرح قدیم نیز با کاهش ۶۰۰ هزار تومانی همراه بوده و در جایگاه ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دادوستد شده است.
همچنین بهای نیم و ربع سکه به ترتیب ۲۳٫۳۰۰٫۰۰۰ و ۱۴٫۷۰۰٫۰۰۰ بوده و قیمت هر قطعه سکه یک گرمی بانک مرکزی با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۷ میلیون تومان رسیده است. از سوی دیگر، هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار امروز تهران ۳ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان و هر مثقال طلای آبشده (مظنه) در اولین روز هفته ۱۴ میلیون و ۳۳۹ هزار تومان ارزش گذاری شد که نسبت به روز کاری قبل، کاهش داشته است.