تابناک گزارش می دهد

چارچوب پیشنهادی شی جین پینگ برای جامعه چینی - عربی با آینده مشترک؛ 8 ابتکار چین برای اعراب

با ساخت جامعه چینی-عربی با آینده مشترک، سود صلح و سود توسعه که برای خاورمیانه به ارمغان می آورد، آشکارتر خواهد شد.
کد خبر: ۱۲۴۰۴۱۹
|
۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳ 01 June 2024
|
4614 بازدید
|
۴

بین الملل تابناک: سایت تحلیلی گلوبال تایمز اخیرا مقاله ای در مورد دهمین کنفرانس وزیران مجمع همکاری چین و کشورهای عربی منتشر نموده است. ترجمه متن مقاله در ادامه می آید.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین صبح پنجشنبه 30 می 2024 در مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس وزیران مجمع همکاری چین و کشورهای عربی (CASCF) شرکت کرد و سخنرانی اصلی را ایراد کرد.

رئیس جمهور چین در سخنرانی خود تمایل پکن را جهت ادامه ترویج رشد جهشی در روابط بین چین و کشورهای عربی ابراز کرد و اعلام کرد که چین میزبان دومین نشست چین و کشورهای عربی در سال 2026 خواهد بود که قرار است نقطه عطف دیگری در روابط بین چین و اعراب باشد. شکی نیست که جامعه چین-عربی با آینده مشترک در عصر جدید به سرعت در حال پیشرفت است و جهت ایجاد صلح و ثبات در جهان، اجماع سیاسی، توسعه ای، امنیتی و تمدنی بین چین و کشورهای عربی نیز بینش عمیقی را ارائه می دهد.

چین همواره سیگنال مهمی را با هدف ایجاد همبستگی و کمک متقابل، برابری و سود متقابل، فراگیری و یادگیری متقابل و همکاری نزدیک با کشورهای خاورمیانه ارسال کرده است

اما جامعه چین-عربی با آینده مشترک چگونه است؟ رئیس جمهور چین طرح خود را در مورد این جامعه از چهار جهت ترسیم کرد: الگویی برای حفظ صلح و ثبات جهانی، نمونه ای خوب از همکاری باکیفیت در طرح یک کمربند یک جاده، الگوی همزیستی هماهنگ بین تمدن ها و الگویی برای ترویج حکمرانی خوب جهانی.

این طرح نشان دهنده روشی کاملاً جدید از تعامل است که قبل از این در مورد خاورمیانه ارائه نشده است. چین همواره سیگنال مهمی را با هدف ایجاد همبستگی و کمک متقابل، برابری و سود متقابل، فراگیری و یادگیری متقابل و همکاری نزدیک با کشورهای خاورمیانه ارسال کرده است.

در حال حاضر روابط چین و اعراب در بهترین حالت خود در طی تاریخ است. چین با 14 کشور عربی و اتحادیه عرب مشارکت استراتژیک جامع یا مشارکت راهبردی ایجاد کرده و جهان عرب را به منطقه ای با تمرکز بالای مشارکت استراتژیک چین تبدیل کرده است. جامعه چین-عربی با آینده مشترک ملموس و قابل مشاهده است. در اولین اجلاس سران چین و کشورهای عربی در سال 2022، رئیس جمهور چین هشت ابتکار را جهت همکاری عملی بین چین و کشورهای عربی مطرح کرد. این ابتکارات در بیش از یک سال به نتایج اولیه قابل توجهی در زمینه هایی مانند فناوری، تجارت، انرژی و معیشت مردم دست یافته است.

در این نشست، دو طرف اسناد همکاری مانند بیانیه پکن و برنامه اجرایی CASCF برای سال‌های 2024-2026 را امضا کردند. این اسناد شامل بررسی پیشرفت در اجرای نتایج اولین اجلاس سران کشورهای عربی و چین و همچنین برنامه هایی برای تقویت مکانیسم مجمع در دو سال آینده است. آنها همچنین به نگرانی های مختلف افکار عمومی در مورد این دیدار پرداخته و جهت آینده همکاری چین و اعراب را برجسته کردند.

شایان ذکر است که چین «هشت ابتکار عمده همکاری»، «پنج چارچوب همکاری» شامل نوآوری، مالی، انرژی، اقتصاد و تجارت و همچنین مبادلات مردم با مردم را پیشنهاد کرده است. ساختن جامعه چینی-عربی با آینده ای مشترک مسیری سریع به سوی آینده و دستیابی به مدرنیزه شدن هر کشور است. این امر به ویژه برای همکاری جنوب-جنوب که تلاش برای نوسازی را به عنوان هدفی مهم در نظر می گیرد، اهمیت دارد.

خاورمیانه سرزمینی حاصلخیز برای توسعه است، اما درگیری در این منطقه همچنان ادامه دارد. از اکتبر سال گذشته، درگیری اسرائیل و فلسطین بار دیگر آغاز شد و طی تجاوزات اسرائیل به نوار غزه شمار زیادی از غیرنظامیان بیگناه فلسطینی کشته شده و بحرانی انسانی در این منطقه ایجاد شد.

هر کشور یا ملتی که صلح را دوست دارد نمی تواند نسبت به این موضوع بی تفاوت بماند. موضوع فلسطین از موضوعات مهم مورد بحث در این نشست وزیران بود. رئیس جمهور شی در این دیدار خاطرنشان کرد که چین قاطعانه از تشکیل کشور مستقل فلسطین که از حاکمیت کامل بر اساس مرزهای 1967 و با پایتختی بیت المقدس شرقی برخوردار است، حمایت می کند. پکن از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد و از کنفرانس صلح بین المللی گسترده تر، معتبرتر و موثرتر حمایت می کند. همزمان، چین و کشورهای عربی به طور مشترک بیانیه مشترکی در مورد مسئله فلسطین صادر کردند که اجماع مهمی بین چین و کشورهای عربی در مورد مسئله اسرائیل و فلسطین است.

تعمیق همکاری چین و اعراب ثابت خواهد کرد که صفحه شطرنج ژئوپلیتیک و بشکه باروت سرنوشت مردم منطقه خاورمیانه نیست

در 20 سال پس از تاسیس CASCF، علیرغم اینکه خاورمیانه تغییرات عمده ای مانند جنگ عراق و بهار عربی را تجربه نموده استCASCF  توانسته است طوفان ها را پشت سر بگذارد و سرزندگی و جذابیت فزاینده ای را از خود نشان دهد. بنابراین می توانیم  انتظار داشته باشیم دومین اجلاس سران چین و کشورهای عربی و ترتیبات نهادینه تر آینده بین دو طرف، حمایت پایدارتر و قدرتمندتری از صلح و توسعه در خاورمیانه ارائه دهد. تعمیق همکاری چین و اعراب نیز ثابت خواهد کرد که صفحه شطرنج ژئوپلیتیک و بشکه باروت سرنوشت مردم این منطقه نیست.

لازم به ذکر است که همکاری چین و اعراب علیه اشخاص ثالث و انحصاری نیست. با پیشرفت ساخت یک جامعه چینی-عربی با آینده مشترک، سود صلح و سود توسعه که برای خاورمیانه به ارمغان می آورد، آشکارتر خواهد شد. در طی این فرآیند چین از کشورهایی که از ارزش‌های مشابهی حمایت می‌کنند، استقبال می‌کند زیرا حمایت از این ارزش ها بدون شک به صلح و ثبات جهانی کمک خواهد کرد.

مسیر همکاری چین و کشورهای عربی نیروی قدرتمندی را نشان داده که جهان را شگفت زده کرده و ساخت جامعه چین-عربی با آینده مشترک، عصر جدیدی را گشوده است و آینده روابط چین و اعراب را می سازد. هر دو طرف منتظرند که دو تمدن بزرگ باستانی چین و کشورهای عربی به طور مستمر معجزات بیشتری را با ایجاد جامعه ای با آینده مشترک، به نفع کشورها و مردم مربوطه خود و کمک به صلح و توسعه جهانی ارائه دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
3 سال از تاریخ امضا قرارداد 25 ساله با چین گذشت.

دریغ از یک سنت که چین در ایران سرمایه گذاری کرده باشد. اما در همین مدت چین چندین قرار داد با امارات و قطر و عربستان به مبلغ ده ها میلیارد دلار امضا کرده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
چین ایران و عربستان را به هم نزدیک کرد تا بتواند با عربستان و امارات قراردادهای چن ده میلیارد دلاری امضا کند.
در این میان فقط سر ایران کلاه رفته است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
حداقل رهبران آمریکا و اروپا روزهای یکشنبه به کلیسا رفته و به خدا اعتقاد دارند.

چطور کشور های مسلمان با چین که رهبران کمونیستش به حق تعالی اعتقادی ندارند، مراوده دارند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
ای دو صد لعنت بر تو جناب شی .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟