غایبان اصلی «نشست صلح اوکراین»

به گفته دیپلمات‌های غربی، این اجلاس به جای پایان دادن به جنگ تلاش می‌کند خطرات ناشی از تهاجم مسکو به اوکراین را کاهش دهد و روسیه را منزوی کند.دانیل ووکر، سفیر سابق سوئیس می‌گوید: «هدف از این اجلاس تقویت اوکراین است به جای ایجاد پلی برای صلح فوری».
کد خبر: ۱۲۴۲۲۶۰
|
۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱ 12 June 2024
|
1869 بازدید

غایبان اصلی «نشست صلح اوکراین»

به گزارش تابناک به نقل از عصر ایران؛ نشست صلح اوکراین به میزبانی سوئیس با حضور ۹۰ کشور جهان در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئن (26 و 27 خرداد) در تفریحگاه بورگنشتوک در مرکز سوئیس برگزار می‌شود.
 
 سوئیس در ماه ژانویه اعلام کرد به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، میزبان این نشست خواهد بود و روسیه را به این مذاکرات دعوت نکرد.
 
به گفته دیپلمات‌های غربی و کارشناسان سیاست خارجی سوئیس، این اجلاس به جای پایان دادن به جنگ تلاش می‌کند خطرات ناشی از تهاجم مسکو به اوکراین را کاهش دهد و روسیه را منزوی کند.
 
دانیل ووکر، سفیر سابق سوئیس در استرالیا، سنگاپور و کویت می‌گوید: «هدف از این اجلاس تقویت اوکراین است به جای ایجاد پلی برای صلح فوری».

جنگ و نشست «صلح اوکراین» سوئیس بی‌طرف را به سوی غرب می‌کشاند
به نظر می‌رسد سوئیسِ بی‌طرف با توجه به منافع اقتصادی و امنیتی خود به طور فزاینده‌ای با غرب بر سر موضوع روسیه همسو شده است. نشانه‌های این همسویی را می‌توان در نشست آتی صلح اوکراین برای میانجی‌گری در این درگیری بزرگ دید.
 
وزارت خارجه سوئیس در این خصوص به رویترز گفت که بی‌طرفی سوئیس «مستمر» است و در کنفرانس تغییر نخواهد کرد.
 

غایبان اصلی «نشست صلح اوکراین»


این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت: «اما بی‌طرف بودن به معنای بی‌تفاوت بودن نیست. سوئیس به شدت تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم می‌کند. خارج از قلمرو نظامی، حق بی‌طرفی مانع همبستگی و حمایت از اوکراین و مردم آن نمی‌شود».
 
در ادامه این بیانیه آمده است که سوئیس باید راه را برای «فرایند صلح آینده» هموار کند و این کنفرانس بر موضوعات مهم جهانی مانند ایمنی هسته‌ای، آزادی کشتیرانی، امنیت غذایی و مسائل بشردوستانه تمرکز خواهد کرد.
 
هرچند سوئیس می‌گوید روسیه باید در این روند مشارکت داشته باشد، اما عدم دعوت این کشور به نشست  را اینطور توجیه کرد که مسکو بارها اعلام کرده بود که علاقه‌ای به مشارکت ندارد.
 
«برن» بیش از ۱۶۰ هیأت از کشورهای جهان را به این اجلاس دعوت کرده است از جمله متحدان روسیه همچون چین که گفته است در حال بررسی شرکت در این نشست است.
 
دیپلمات‌ها می‌گویند اگر نشست سران بتواند با متحدان روسیه در زمینه‌های مشترک به توافق برسد، می‌تواند فشار بر مسکو را برای سازش افزایش دهد.
 
حمایت اروپا از این اجلاس در حال تقویت است و اولاف شولتش، صدراعظم آلمان، حضور خود را در کنار رهبران اسپانیا، لهستان و فنلاند و دیگران تایید کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟