به گزارش تابناک به نقل از وبگاه "پرس تی وی"، قرار است لشکرهای نظامی ایران و آذربایجان در منطقه نخجوان آذربایجان، رزمایشی تاکتیکی را انجام دهند، زیرا دو کشور همسایه به دنبال ارتقای بیشتر روابط دوجانبه در طیف گستردهای از حوزهها هستند.
به گفته وزارت دفاع آذربایجان، این رزمایش شامل پرسنل نظامی، تجهیزات جنگی، خودروهای هوانوردی و هواپیماهای بدون سرنشین برای افزایش بیشتر مهارتهای تصمیمگیری فرماندهان و سطح حرفهای بودن آنها و ارتقای قابلیت همکاری یگانهای شرکتکننده است.
وزارت دفاع آذربایجان در بیانیهای اعلام کرد: در رزمایشهایی که در هر دو کشور برگزار میشود، (نیروهای ایرانی در خاک ایران و نیروهای جمهوری آذربایجان در خاک جمهوری خودمختار نخجوان) وظایف حفاظت از تاسیسات راهبردی و خطوط ارتباطی در برابر فعالیتهای احتمالی خرابکارانه به صورت هماهنگ انجام خواهد شد.
در این رزمایش که امروز (چهارشنبه) برگزار می شود، قرار است وظایف مختلف حفاظت از اشیاء راهبردی و خطوط ارتباطی در برابر فعالیت های خرابکارانه احتمالی به صورت هماهنگ انجام شود.
در اوایل اکتبر سال گذشته نیز مقامات نظامی جمهوری آذربایجان و ایران بر سر برگزاری رزمایش مشترک دریایی در دریای خزر به توافق رسیدند.
دو طرف همچنین چشم انداز گسترش همکاری های نظامی بین نیروی دریایی جمهوری آذربایجان و ایران را مورد بررسی قرار دادند.
ارتش جمهوری آذربایجان سپتامبر گذشته و پس از یک عملیات نظامی کوتاه که منجر به تسلیم شدن نیروهای طرفدار ارمنستان و موافقت با آتش بس با میانجیگری روسیه شد، کنترل کامل منطقه مورد مناقشه "قره باغ" را به دست گرفت.
اگرچه جامعه بین المللی قره باغ را به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت می شناسد، اما از زمان آغاز جنگ جدایی طلبانه در سال 1992، این منطقه که ارمنستان آن را "آرتساخ" می نامد، تحت کنترل ارتش ارمنستان بوده؛ اما با این حال برای بیش از 3 دهه کانون درگیری بین باکو و ایروان بوده است.