به گزارش تابناک، خراسان نوشت: در شرایطی که امید میرفت ماجرای بحران جمعیتی و حرکت کشور به سمت و سوی کهنسالی با قانون جوانی جمعیت شرایط متفاوتی پیدا کند، انبوه تسهیلات، کمکها و مشوقها در این قانون در حالی است که بودجه آن در ۱۴۰۳ نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است، رئیسجمهور آینده نمیتواند به مسئله جمعیت بی تفاوت باشد.
چاره اندیشی برای مسئله بحران جمعیت سال هاست از توصیه و نصیحت گذر کرده و با تدوین و تصویب قانون جوانی جمعیت به فاز اقدام و تدابیر ملی و حاکمیتی وارد شده است.
به طور قطع «فرزندآوری» از مهمترین وجوه و شاخصهای مورد توجه و حمایت این قانون بوده و هست که البته به دلایل گوناگون از جمله عدم اختصاص بودجه و اعتبارات لازم در مدت حدود ۳ سال از تولد قانون جوانی جمعیت، آن طور که باید به اهداف خود نائل نشده است. اگرچه مسئله جمعیت و رفع نگرانیها درباره کهنسالی نسلی تنها به عنوان کاربست یک دستگاه و حتی یک قوه نیست، اما نمیتوان نقش اجرایی دولت را در پیشبرد قانون جوانی جمعیت نادیده انگاشت؛ چه بسا این جایگاه در مقایسه با سایر قوا از قدرتی افزون برخوردار است.
به هر روی، رئیس جمهور اسلامی ایران در روزهای آینده در شرایطی مهمان پاستور میشود که چالش جمعیت همچون یک بحران اساسی باید از گزینههای روی میز و فوری وی باشد، چرا که با وجود قانون و تصریح برنامه توسعه، بازهم اجرای آن در دست انداز گرفتار میشود؟
فاطمه محمدبیگی نماینده مجلس در روزهای پایانی مجلس سابق در خردادماه، آسیب را این طور روایت میکند: «چرا باید بودجه این قانون از ۱۰.۵ همت در سال ۱۴۰۱، به ۷.۵ همت در سال ۱۴۰۲ و سپس به ۶.۵ همت در سال جاری کاهش یابد؟» حال آقای رئیسجمهور آینده میداند و آینده خطرناک و نگران کننده جمعیتی این سرزمین.