بازدید 14624

قالیباف: مذاکرات را پیگیری می‌کنم/ جلیلی: با جمله‌ای که در راهرو می‌شنوید تصمیم نگیرید/ پزشکیان: اگر برجام بد است بگویند برجام را نمی‌پذیریم

چهارمین مناظره انتخابات ۱۴۰۳، با موضوع سیاسی و با عنوان «ایران در جهان امروز» برگزار در حال برگزاری است. گویا به دلیل فاصله کوتاه این مناظره با مناظره بعدی مدت زمان برگزاری مناظره سوم کوتاهتر باشد و از ساعت ۲۰ تا ۲۳ مقرر شده است.
کد خبر: ۱۲۴۴۳۸۰
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸ 24 June 2024

به گزارش تابناک، مناظره امشب شامل دو بخش پرسش کارشناسان است و هر نامزد به جای ۴ دقیقه، ۵ دقیقه فرصت پاسخگویی خواهد داشت. همچنین فرصت کوتاه استراحت میان برنامه حذف شده است.

مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و مصطفی پورمحمدی ۶ کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به سوالات مطرح شده در این مناظره پاسخ خواهند داد.
 
واکنش‌ها به نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری: بی‌رمق، حوصله‌بر  و فاقد برنامه اقتصادی | Euronews
 
سوالات کارشناسان مناظره چهارم نامزدهای ریاست‌جمهوری به شرح زیر است:
 
پاک آیین: برنامه‌های شما برای بهره‌مندی از فرصت‌های توافقات با چین و روسیه چیست؟
 
سجادپور: توازن و تعادل در سیاست خارجی را چطور دنبال می‌کنید؟
 
میرکریمی: پیمان منطقه‌ای با اوراسیا موفق بود؛ برنامه دولت شما برای تکرار این موافقتنامه چیست؟
 
آل اسحاق: ۱۲۰۰ میلیارد دلار تعامل همسایگان است؛ سهم ما از این تعاملات چقدر است و برای استفاده از این فرصت چه برنامه‌ای دارید؟
 
رئوف شیبانی: با توجه به حرکت رو به پیشرفت مقاومت در منطقه و دستاوردهای این مقاومت، برنامه سیاسی دولت شما برای تثبیت و تقویت این دستاوردها چیست؟
 

در میتینگ‌های پزشکیان به اجماع و وحدت تاکید نمی‌شود

 
قالیباف به عنوان اولین نامزد پاسخگو به سوالات گفت: اولویتم در سیاست خارجی مصوبات نظام است. شهید سلیمانی باورش این بود که فرصت‌های ما در دل تهدیدات است. بنده در دولت چهاردهم اولویتم دیپلماسی و سیاست‌هایم مصوبات نظام است.
 
وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی، ده‌ها پرونده باز و نیمه باز داریم که بسته نشده یا اجرا نشده است؛ ما اولویت اولمان این است که برویم به سمت اینکه پرونده بازی نداشته باشیم و آنها را حل و فصل کنیم.
 
قالیباف گفت: مهمترین موضوع برای موفقیت ما این است که بتوانیم یک اجماع در سطح ملی ایجاد کنیم. قالیباف: ستاد پزشکیان نکاتی را مطرح می‌کنند که احساس نگرانی می‌کنیم
 
محمدباقر قالیباف افزود: آقای پزشکیان بر اجماع تاکید دارد ولی این روزها می‌بینیم ستاد آقای پزشکیان چیزهایی مطرح می‌کند که از این بابت نگرانی داریم.
 
وی ادامه داد: اینها باعث می‌شود که تنشی بین مردم با مردم و یا مجموعه دستگاه‌ها با هم و افراد با هم ایجاد شود. اینها چه ثمری دارد؟ صدای مردم گم می‌شود و به حل مشکلاتشان توجه نمی‌شود.
 
او تصریح کرد: قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها را مشاور آقای پزشکیان می‌گوید مانع می‌بینیم! این در شرایطی است که رهبری معظم انقلاب فرمودند این قانون مبنای کار ما و مبنای تعیین تکلیف است. این تضاد را چگونه میخواهند دنبال کنند؟
 
وی افزود: این حرفهایشان می‌شود بهانه‌ای که مثل گذشته گفتند که نگذاشتند و نشد! و می‌شود مثل ماجرای واکسن که می‌گفتند نگذاشتند واکسن وارد کنیم. دهه ۹۰ دهه تلخی بود و نباید آن موضوعات تکرار شود.
 

پزشکیان: برجام برای همان دولتی است که برادران می گویند بد است 

 
مسعود پزشکیان به عنوان دومین نامزد پاسخگو در رابطه با سوالات گفت: ستون دین در برابر دشمنان عموم مردم هستند و نه فقط خواص. اگر میخواهیم مشکلات اقتصادی و بین المللی خود را حل کنیم باید اجماع کنیم و عموم مردم را راضی کنیم. ما اینجا مشکل داریم.
 
وی ادامه داد: برجام برای همان دولتی است که برادران می گویند بد است و نقد می کنند ولی الان دنبال این هستند که برجام را نهایی و حل کنند. برجام مزیت دولت گذشته بود ولی با موانعی که ایجاد شد نگذاشتند. دعوا بر سر این است که به اسم چه کسی باشد!
 

قاضی‌زاده: مردم از واضح حرف نزدن ما انتقاد می‌کنند

 
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی پاسخ به سوالات گفت: مردم این روزها انتقاد می کنند که چرا واضح صحبت نمی‌کنید؟ چه در این برنامه و  چه برنامه‌های دیگر که اعضای رسمی ستادها در حضور کاندیداها اظهارنظر می کنند بهش پرداخته و جواب داده نمی‌شود.
 
وی افزود: امشب تصمیم گرفتم کمی مصداقی تر موضوعات را عرض کنم. در حوزه همسایگان سیاست ایران همیشه برقراری صلح و جلوگیری از دخالت بیگانگان بوده است. یادتان هست که دولت آقای روحانی زمانی که دولت را تحویل داد به معنای واقعی کلمه جایگاه ما در منطقه نامطلوب بود.
 
قاضی‌زاده: گفت جایگاه ما در پایان دولت روحانی نامطلوب بود. با دولت سابق افغانستان تنش جدی داشتیم؛ تهدید جدی از سمت پایگاه‌های آمریکا در افغانستان بود. اما جریان رسانه‌ای این آقایان می‌خواست جامعه را به نحوی تحریک کند که جنگ با طالبان را آغاز کنیم!
 
وی افزود: حامیان جناب برادرم پزشکیان تعادلی در سیاست خارجی و مناسبات بین المللی ندارند و تک چشمی به دنیا نگاه می کنند. هر وقت این جریان بر سر کار آمده سایه جنگ را داشتیم و حتی امنیت را می خواستند گدایی کنند.
 
قاضی زاده گفت: آقایان نوری و اسدی با سیاست خارجی دولت شهید رییسی آزاد شدند. امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: دیپلمات های دولت روحانی، آقایان اسدی و نوری هم با اقتدار دیپلماتیک آقای رئیسی آزاد شدند. علی اف اواخر دولت آقای روحانی برای ایران خط و نشان می کشید؛ بحرین و جیبوتی هم روابط را با ما قطع کرده بودند.
 
وی افزود: شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان نشان دادند که استاد تعامل و مذاکره‌اند. هم روابط با عربستان اصلاح شد؛ نوعی که بن سلمان به دنبال ارتقای روابط شخصی با شهید رئیسی بود. موضوع مصر حل شد و قرادادهای هند و روسیه و چین به بعضاً قراردادهای عملیاتی رسید و به بریکس و شانگهای هم پیوستیم. هشت کشور جهان با جمعیت دو میلیارد نفر پس از شهادت آیت‌الله رئیسی عزای عمومی اعلام کردند.
 

پورمحمدی: سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است

 
مصطفی پورمحمدی سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است؛ اگر در داخل توانمند باشیم می توانیم اهدافمان را در عرصه بین المللی محقق و تثبیت کنیم. چرا در مناظرات و گفتگوها حرفی از سیاست داخلی نمی شود؟ چرا نمیخواهیم روی سیاست داخلی حرف بزنیم؟؟ موضوع مهم کشور امروز انتخابات است.
 
پورمحمدی گفت: باید همه برای افزایش مشارکت تلاش کنیم. چرا هیچ حس و  حال جدیدی در جامعه نمی بینیم و مشارکت از ابتدای این رقابت‌ها تا الان حرکت اساسی نکرده است؟ این مشکل جامعه ماست.
 
وی گفت: وقتی وزیر کشور شدم اوایل نامه 87 نامه ای به رهبر معظم انقلاب نوشتم و مشکلات انتخابات را مطرح کردم؛ ایشان لطف کردند و به مجمع ارجاع دادند؛ مجمع تایید کرد و گفت از باب معضل بررسی شود.  
 
وی افزود: هشت سال طول کشید تا سیاستهای کلی انتخابات نوشته شود. من به آقای هاشمی رفسنجانی اعتراض کردم که چرا اینقدر عقب می افتد؟ گفتند مصلحت نیست و ...
 
او تصریح کرد: سال 98 تصویب شد ولی تا الان قانون درست نشده است؛ هنوز قانون جامع انتخابات که بر اساس سیاستهای کلی باشد را ننوشته‌ایم. بسیاری از گرفتاری های سال 88 بخاطر درست نبودن سیاست های انتخاباتی مان بود. تعدادی از آقایان تائید نشدند آقای لاریجانی و جهانگیری چه تفاوتی بین ما و آنهاست
 
مصطفی پورمحمدی بیان کرد: الان تعدادی از آقایان مثل جهانگیری و لاریجانی و دکتر حسینی نماینده تایید نشدند. چه تفاوتی بین ما و آنهاست که آنها نیستند و ما تایید شدیم؟ مشکل را از ساختار و برخی قوانین می بینم. قوانین انتخاباتی در دنیا جزو قانون اساسی و غیرقابل تغییر است. الان دوستان بگویند نماینده کدام جریان سیاسی مشخص هستند؟ خودمانیم فقط! حتی این آقای پزشکیان!
 

جلیلی: در روابط با کشورهای جهان باید به اشتراکات و فرصتهایمان توجه کنیم

 
سعید جلیلی گفت: وقتی صحبت از فرصتها می کنیم یکی از بخشهای عمده این فرصتها در سیاست خارجی است. فرصت در سیاست خارجی اینطور شکل می گیرد که کشورها از اشتراکات، تعامل و از آن فرصت می سازند. بویژه در بخش اقتصادی.
 
وی افزود: ر روابط با کشورهای جهان باید به اشتراکات و فرصتهایمان توجه کنیم. اولین ایراد این است که فقط به ۲-۳ کشوری توجه کنیم که تهدید تولید می‌کنند برای شما و نه فرصت. باید تمام دنیا را ببینید. امروز ۲ موضوع اصلی در کشور داریم: اشتغال و ارزآوری.
 
سعید جلیلی گفت: در دنیا کشورهای فراوانی داریم که زمینه های مشترک کار با شما بویژه در عرصه اقتصاد را دارند. امروز ۲ موضوع اصلی در کشور داریم: اشتغال و ارزآوری. این دو باید در سیاست خارجی خود را نشان دهد.باید مشخص شود چه میزان به ارزآوری و اشتغال افزودیم با سیاست خارجی درست؟
 

زاکانی: بزرگان دشمن محور مقاومت را قدرت برتر می‌داند

 
علیرضا زاکانی بیان کرد: کاری که در عملیات وعده صادق صورت گرفت و در طوفان الاقصی اتفاقاتی رقم خورد که معادلات منطقه تغییر  کرده است. باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم و دیگران را به خود وابسته  کنیم نه اینکه وابسته دیگران باشیم.
 
زاکانی گفت:  ایده‌های سیاست خارجیم را در یک کتاب معرفی کرده‌ام. در یک کتاب با عنوان «سیاست خارجی ایده محور، مبتنی بر دیپلماسی منزلت طلبانه» ایده‌های خود را ترسیم کرده‌ام. جهان در حال تغییر است و با مدلهای قبلی و سوختی نمیتوان جایابی درستی برای قدرت در منطقه  و جهان داشته باشیم.
 
زاکانی بیان کرد: با بریکس و شانگهای فرصت جدیدی برای کشور ایجاد شد. دیپلماسی اقتصادی نیازمند تحول در وزارت خارجه است. برای موقعیت ژئوپلتیک ایران در منطقه و جهان باید منزلت یابی جدید اتفاق بیفتد.

قالیباف: مذاکرات را پیگیری می‌کنم

محمدباقر قالیباف گفت: واقعاً متوجه نشدم که آقای پزشکیان ستادش در حوزه رفع تحریم‌ها چه می خواهد بکند! وقتی می گویم مذاکرات را قبول دارم و پیگیری می کنم بر اساس ماده 6 قانون اقدام راهبردی؛ یعنی این قانون اجازه می دهد قدم به قدم پیش برویم. 
 
وی افزود: اگر فروش نفت ما آزادسازی شود می توانیم پروتکل الحاقی را برگردانیم؛ اگر آنها بنادر و بیمه ما را و بانک مرکزی ما را از تحریم آزاد کنند، می‌توانیم تعهداتی انجام دهیم. داخل کشور وحدت رویه نداریم چون اختلافات میان دستگاهی داریم.
 
وی افزود: حوزه خنثی سازی تحریم فرصتهای بسیار بزرگی داریم. در اوراسیا و شانگهای و بریکس؛ همین الان 24 میلیارد دلار پرونده باز و متوقف داریم در قراردادهایی که با کشورهای نوظهور امضا کرده‌ایم؛ کشورهایی که مخالف آمریکا هستند و با ما کار می کنند. ولی داخل کشور وحدت رویه نداریم چون اختلافات میان دستگاهی داریم.
 
محمدباقر قالیباف گفت: در حوزه ترانزیت هوایی از یک درآمد بزرگ محروم شده ایم که این در یک سال قابل جبران است. پایتخت دوم اقتصادی مان را در چابهار تاسیس خواهیم کرد. 5 درصد راه آهن های احداثی ما هیچ منفعتی برای ما ندارد. اگر آن را در قالب سیاست درستی اجرا کرده بودیم وضع ما بهتر بود
 
قالیباف افزود: داخل کشور وحدت رویه نداریم. حوزه خنثی سازی تحریم فرصتهای بسیار بزرگی داریم. در اوراسیا و شانگهای و بریکس؛ همین الان 24 میلیارد دلار پرونده باز و متوقف داریم در قراردادهایی که با کشورهای نوظهور امضا کرده‌ایم؛ کشورهایی که مخالف آمریکا هستند و با ما کار می کنند.
 
وی تصريح کرد: ولی داخل کشور وحدت رویه نداریم چون اختلافات میان دستگاهی داریم.
 

پزشکیان: من یک اصولگرا هستم

 
مسعود پزشکیان گفت: من یک اصولگرا هستم اما برای رسیدن به اصول باید اصلاحات کنیم. اصولی که معتقدم حق است و عدالت. اما در جامعه حق مردم و عدالت در تقسیم منابع و کانونهایی که باید همه مشارکت کنند دیده نشده است. برای مشارکت همه، کشور را باید از اینکه یک گروه و جریان اداره کند خارج کنیم.
 
پزشکیان: افزود باید بپذیریم اول در داخل مشکلات را حل کنیم. بنده از روز اول گفتم که سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را قبول دارم. الان می‌توانم بگویم قبول ندارم؟ حالا اگر کسی (از حامیان و ستادم) آمده حرفی زده درست نیست.
 
وی ادامه داد: باید بپذیریم اول در داخل مشکلات را حل کنیم؛ نه در پشت تریبون؛ بلکه جایی بنشینیم و حل کنیم. شهید رئیسی خودش به شدت پیگیر حل برجام بود. باید دست به دست هم بدهیم و مشکلمان با دنیا را حل کنیم.
 
او تصریح کرد: با طعنه زدن به یکدیگر مشکلی حل نمی شود. با تمام وجود معتقدم اگر سیاست های کلی مقام معظم رهبری را رعایت میکردیم و مدیریت داشتیم و بیخود کسی را حذف نمیکردیم و برخورد ناشایست نمیکردیم، مردم ایران و نخبگان قادر بودند مشکلات را حل کنند و ما را به جایی برسانند که در سیاست های کلی دیده شده است.
 
مسعود پزشکیان گفت: کی از سفارت انگلیس بالا رفت و آنجا را بست؟ اصلاح طلبان؟ کی سفارت عربستان را آتش زد و نماز هم خواندند و بعد در روزنامه گفتند دستاورد داشتیم! کی این کار را کرد؟ الان از همین آدمها که از سفارتخانه بالا رفتند در پستهای دولتی هستند. چرا جلوی اینها را نگرفتیم؟
 

قاضی‌زاده: پزشکیان با حرف‌های اطرافیانش مرزبندی کند

 
امیرحسین قاضی زاده هاشمی بیان کرد: آقای پزشکیان مطالب درستی می‌فرماید ولی در مقام بیان چه ایشان و چه مشاورانشان و چه اعضای کمپینشان... حداقل مرزبندی کند آقای پزشکیان با حرفهایی که اساس انقلاب را زیر سوال می برد.
 
قاضی زاده گفن: برخی از مسئولان دولت روحانی الان طلب‌کار شده‌اند. الان که شهید رئیسی دوباره این نهضت سازندگی را درست کرده، برخی آقایان که فرصت حرف زدن یافته‌اند طلبکار بوده اند.
 
وی ادامه داد: در دولت شهید رئیسی دنبال احیای قدرت ایران بودیم و موفق شدیم. ایران همیشه الهام بخش کشورهای منطقه بوده و امروز الهام بخش کشورهای جهان است.
 
او تصریح کرد: درباره صحبتهای آقای پورمحمدی بگویم که تا قبل از دهه ۹۰ مسئله مشارکت مردم و قهر مردم از صندوق را نداشتیم؛ اوج مشارکت مردم سال ۸۸ است. اما  چرا اینطور شد بعد از ۸۸؟ که حالا اینطور اعضای ستاد آقای پزشکیان مردم را ازمور موهوم بترسانند و بگویند اگر نیایید چه می شود!
 
وی افزود: چرا مردم قهر کردند؟ چون دوگانگی دیدند. وزیر مسکنی که مسکن نداشت و خودش در باستی هیلز بود و الان در ستاد آقای پزشکیان است؛ مردم نجیب ما وقتی اینها را می بینند چه فکری می کنند؟ یا اتفاقی که بر سر بنزین در سال ۹۸ رخ داد؛ رفتاری که با مردم شد و نحوه تعامل دولتمردان با مردم، چه اتفاقی رقم زد.
 
او تصریح کرد: سال ۹۸ چه کسی اینترنت را کلا بست؟ الان مسئولیت دارد در ستاد آقای پزشکیان و قائم مقام ستاد اوست. مردم اینها را می بینند دچار تردید می شوند. بعنوان یک ایرانی از خود تحقیری‌ها شرمنده‌ام.
 
وی افزود:اقتصاد وامنیت همسایگان را امنیت و اقتصاد خود می‌دانیم. اما به عنوان یک ایرانی شرمنده‌ام اگر نگاه خودتحقیری داشته باشیم!برخی بحث جاده های ترکیه را بدون رعایت انصاف درباره نهضت جاده سازی دولت نهم، دهم، سیزدهم به رخ کشیدند.
 
قلضی‌زاده گفت: یک زمانی وقتی رئیس جمهور ایران به ترکیه می رفت خیابانهای استانبول بسته می شد و مردم آنجا به مسئولانشان می گفتند از مسئولان ایران یاد بگیرید. ولی وقتی دولتهای یازدهم و دوازدهم روی کارآمدند دچار سراشیبی شدیم و عقب افتادیم.
 

سال ۹۸ چه کسی اینترنت جهانی را بست

 
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: چرا مردم قهر کردند؟ چون دوگانگی دیدند. وزیر مسکنی که مسکن نداشت و خودش در باستی هیلز بود و الان در ستاد آقای پزشکیان است؛ مردم نجیب ما وقتی اینها را می بینند چه فکری می کنند؟
 
وی افزود: یا اتفاقی که بر سر بنزین در سال ۹۸ رخ داد؛ رفتاری که با مردم شد و نحوه تعامل دولتمردان با مردم، چه اتفاقی رقم زد. سال ۹۸ چه کسی اینترنت را کلا بست؟ الان مسئولیت دارد در ستاد آقای پزشکیان و قائم مقام ستاد اوست. مردم اینها را می بینند دچار تردید می شوند.
 

پورمحمدی: جلیلی معاونم را به انجام انقلاب رنگی متهم کرد

مصطفی پورمحمدی گفت: آقای جلیلی وقتی من وزیر کشور بودم و میخواستم سازمانهای مردم نهاد را سامان بدهم ایشان معاون من را خواست و گفت میخواهی انقلاب رنگی راه بیندازی؟

 

احزاب و گروه‌ها باید شناسنامه داشته باشند

 
مصطفی پورمحمدی افزود: متاسفانه عده‌ای نقش مردم را باور ندارند و تلاش هم نمی‌کنند که مردم خوش بین شوند و حضور یابند.چرا جریان تحزب در کشور وجود ندارد که فعالیت های سیاسی در کشور شناسنامه دار شود؟برخی افراد دوستان تحزب و رفتار سیاسی سازمان یافته را قبول ندارند.
 
پورمحمدی گفت: مردم باید با تشکل در سیاست کشور مشارکت کنند. ما قدرتمندترین طبقه متوسط تاریخ را داشتیم و برای همین دیکتاتوری در ایران ضعیف بوده است.سمن ها قوت نظام ماست و مدنیت را تضمین می کند. وقتی می خواهیم سازماندهی کنیم برخی قبول نمی‌کنند.
 
وی افزود: یکی از مقولات مهم دیپلماسی، دیپلماسی اقتصادی است.  توافقات منطقه‌ای الحمدلله در دولت شهید رئیسی خوب جلو رفته است. من هیچ نقشی در کرسنت نداشتم. من هیچ نقشی نداشتم و در دفتر رهبری بودم آن موقع. سال ۸۷ هم رفته بودم سازمان بازرسی.
 
وی افزود: قرار بود گاز بفروشیم و پول بگیریم و امنیت منطقه‌ای را با مشارکت دو کشور تضمین کنیم. چرا جلویش را گرفتیم تا امروز؟ ۲۲ سال است! یا آقای زنگنه مجرم است که آقایان متهمش کردند (آقای جلیلی و  ..) یا دوستانی که جلوی قراردادش را گرفتند.
 
او تصریح کرد: این قرارداد میلیاردها دلار خسارت  وارد کرد؛ ۱۸ میلیارد دلار تقاضا کردند و چند میلیارد دلار تصویب شده. سه سال است که آقای زنگنه میخواهد با آقای جلیلی مناظره کند؛ چرا مناظره قبول نمی شود؟ باید تکلیف مشخص شود.
 

جلیلی: با جمله‌ای که در راهرو می‌شنوید تصمیم نگیرید

 
سعید جلیلی: (با اشاره به صحبت‌های مصطفی پورمحمدی): رئیس‌جمهور باید موضوعات را خوب بداند و با جمله‌ای که در راهرو می‌شنود تصمیم نگیرد.حاضرم با پورمحمدی درباره اف ای تی اف مناظره کنم.
 
سعید جلیلی بیان کرد: اگر شما یک تشخیص غلط بدهی تجویزت هم درست نخواهد بود.اصلاً نکاتی که دارید مطرح می‌کنید (آقای پورمحمدی) غلط است؛ نمیدانم خواب نما شده بودید یا خیر ولی درباره موضوع FATF چیزی مطرح کردید که غلط است.
 
جلیلی بیان کرد:  رییس جمهور باید بفهمد که می خواهد چه کار کند. در کرسنت فساد صورت  گرفته و به ثمن بخس اموال کشور را قرارداد بستند. فردی که باید در این قضیه متهم باشد... دادگاه می دانید چه می گوید؟ می گوید پس چرا فرد متهم را وزیر کشور کردید؟
 
(خطاب به آقای پورمحمدی): راجع به سمن ها هم فکر کنم خواب نما شدید. شما بودجه های فراوان به کسانی که فقط شکلی است مثل این شرکت های صوری میخواستید بدهید؛ این می شود کار سیاسی؟ این یعنی مساله را نمیدانید لذا تشخیص غلط تجویز غلط به بار می آورد.
 

زاکانی: مشکل این است گدایی غرب را می‌کنیم

 
زاکانی گفت: خیلی از مواردی که مطرح می شود برای بی برنامگی است. ما را هم مجبور می کنند که چیزهایی مطرح کنیم که خجالت زده می شویم. بعداً گله نکنید! به نماینده ایران در سازمان ملل ویزا ندادند؛ بنزین هواپیمای آقای ظریف را ندادند! 
 
وی افزود: مشکل ما این است که می رویم گدایی غرب را می کنیم. بعد از برهم خوردن برجام عده‌ای کشور را متهم کردند. شما نمیدانید ۳۹ بند FATF را دارید اجرا می کنید! این را نمی دانید! الان مگر FATF حل شده؟ پس چطور واکسن خریدیم؟ این یعنی تشخیص غلط و تشخیص غلط شما یعنی تصمیم غلط!
 
وی افزود: مگر نمیگفتند هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد؟ رفتند توافق کردند نتیجه اش چه شد؟ طرف کلاً عمل نکرد و خارج شد! بعد آنوقت شما می آیید کشور را متهم میکنید؟ جالب است! عوض اینکه از طرف مقابل طلبکار باشید ملت را متهم می کنید؟
 

زاکانی: مشکلات ما جریان تحریف است

 
علیرضا زاکانی گفت: مشکلمان مردم عزیز جریان تحریف است؛ تا جریان تحریف شکست نخورد تحریم هم حل نخواهد شد. آقای ظریف درباره واکسن به آقای رئیسی نامه زده بود؛ پس چرا این آقایان الان دارند دروغ می گویند؟ کرسنت دستپخت روحانی و خاتمی و زنگنه است
 
علیرضا زاکانی گفت: من مدعی کرسنت هستم؛ خیانت بزرگی در کرسنت صورت گرفته. مشکل آقای پورمحمدی این است که اسناد SFO را در دفتر خودش بایگانی  کرد. کرسنت دستپخت آقایان روحانی و خاتمی و زنگنه است.
 

سوالات کارشناسان مناظره چهارم نامزدهای انتخابات

 
عمویی: اگر رسیدن به توافق برای رفع تحریم در دولت شما با چالش مواجه شود، آیا پیگیری اهداف اقتصادی شما با چالش مواجه می‌شود؟ 
 
سیدعباس موسوی: دشمنان دنبال ایران هراسی و سیاه‌نمایی هستند؛ دولت شما چه برنامه‌ای برای این موضوع دارد؟
 
جابری انصاری: روابط با همسایگان در اولویت است یا روابط بین‌المللی یا میان این دو؟ 
 
عباس عراقچی: خنثی‌سازی تحریم‌ها و ناامیدکردن تحریم‌کنندگان و رفع عزتمندانه تحریم‌ها، دو مقوله بسیار مهم است و همزمان باید پیش برود. برنامه‌های شما برای هر دو زمینه چگونه است؟
 
صدرالحسینی: مواجهه دولت شما با صهیونیستم بین‌الملل و استکبار جهانی چگونه تعریف می‌شود؟
 

قالیباف: دیپلماسی میدان یک ابزار است

 
محمدباقر قالیباف گفت: دیپلماسی و میدان هردو یک ابزارند. مذاکره روش مبارزه است. این الگوی نظام جمهوری اسلامی است. شهید سلیمانی قدرت حل مسئله را داشت و مسئله را از حالتی دیگر تبدیل نمی کرد. موضوع را استحاله نمیکرد. مثل آشغال زیر فرش نمی برد مشکلات را.
 
وی افزود: قدرت شهید سلیمانی این بود که وحدت و اجماعی که همه می‌گوییم را ایجاد می کرد. بارها و بارها در جلساتی با آقای شهید سلیمانی می رفتیم؛ او فقط برای اجماع سازی و هم نظر کردن جریانات، در شبانه روز سه ساعت هم استراحت نمیکرد. یادداشتهایش در این چند روز، گویی برای فعالیت یک سال یک نفر بود. اینقدر پرحجم بود کارها.

 

قالیباف: مردم می‌گویند که سر قدرت دارند دعوا می‌کنند!

 
محمدباقر قالیباف گفت: با پیشنهاد پزشکیان موافقم که پشت تریبونها حرف نزنیم و اینها را جای دیگری صحبت کنیم. اگر اینجا گفتم، بخاطر این بود که بین مردم مطرح کردند و مردم می‌گویند که سر قدرت دارند دعوا می‌کنند!
 
قالیباف بیان کرد: شهید سلیمانی به دنبال دوقطبی‌سازی کاذب نبود. شهید سلیمانی یک الگویی است برای ما در همین موضوعات رفع تحریم و خنثی سازی تحریم و قدرت منطقه ای و فرصت و تهدید. همه‌ی اینها درس است. در ۲۰ سالی که مسئول نیروی قدس بودند با ایشان از نزدیک همکاری داشتیم.
 
وی افزود: ویژگی شهید سلیمانی چه بود؟ به دنبال دوقطبی‌های کاذب نمی رفت و اصلاً بحث میدان دیپلماسی نداشت. حاج قاسم با همان کسی که میجنگید همزمان حرف هم میزد.
 

پزشکیان: من می‌فهمم که نمی‌فهمم

 
مسعود پزشکیان گفت: آقای جلیلی در جلسات بحث می‌کرد، من گفتم خب برجام را نپذیریم؛ ولی اگر نپذیریم راه حل بدلیمان چیست؟ گفتند نقشه‌ای نداریم. الان هزاران میلیارد داریم ضرر می‌کنیم و به جایش به یکی گیر میدهیم که اینجوری است.
 
وی ادامه داد: روزانه شاید بیش از چندین هزار میلیارد به خاطر تصمیماتمان ضرر می دهیم. من می فهمم که نمیفهمم؛  مشکل برخی دوستان این است که این را نمی فهمند که نمیفهمند. چون می‌فهمم می گویم که باید کارشناسان مشکل را حل کند.
 
قالیباف بیان کرد: هم باید رفع تحریم را پیگیری کنیم هم رشد اقتصادی را. امروز در امنیت با همکاری همسایگانمان جلوی دخالت آمریکا را در اینجا  گرفتیم و هژمونی او را به هم زدیم؛ باید از فرصت اقتصادی این موضوع هم استفاده  کنیم. هم باید رفع تحریم را پیگیری کنیم و حقمان را بر اساس بند 6 قانون اقدام راهبردی بگیریم و هم برای خنثی سازی تحریم، رشد اقتصادی را پیگیری کنیم.
 

پزشکیان: کار را باید با کارشناسان حل کرد

 
مسعود پزشکیان گفت: کار را باید با کارشناسان حل کرد؛ تا مشکلاتی که الان هست را با این نگاه حل نکنیم، مشکلات تحریمی را نمی شود به سادگی حل کرد.درباره بحثی که آقای زاکانی درباره جلسات برجام گفتند، من گفتم سوادش را ندارم؛ اما مشکل این بود که اینها هم سوادش را نداشتند!
 

پزشکیان: اگر برجام بد است بگویند برجام را نمی‌پذیریم

 
مسعود پزشکیان گفت: اینها چقدر دوره دیده اند و چه مشکلی را حل کرده اند که الان نسخه می‌دهند؟اگر میگویند برجام بد است خب رسما بگویند این را ادامه نمی دهیم؛ ولی بگویند چه راه حل دیگری دارند؟چه فرقی بین ترامپ که می  گفت برجام را آتش می زنم با این آقایان که در مجلس برجام را آتش می زدند وجود دارد؟چه کسی از دیوار سفارتخانه ها را بالا رفت و این مشکلات را ایجاد کرد؟
 
وس ادامه داد: باید بپذیریم که کارشناسان تصمیم بگیرند. باید اجماع کارشناسی شکل بگیرد. نه اینکه افرادی که سوادش را ندارند بهشان توهم دانایی دست بدهد. من استاد تمام دانشگاه هستم و به پیر و پیغمبر می‌فهمم که در چه چیزهایی حرف نزنم؛ ولی اینها میگویند نه! این بلا را چه چیزی بر سر کشور آورده است؟ همین تصمیمات آقایان.
 
او گفت: وقتی مقام معظم رهبری می‌گویند نظر بده؛ من صادقانه نظرم را می‌دهم. الان هم نظرم این است که برجام مزایا و معایبی داشت ولی اینکه آتشش بزنیم و این کار را با سفارتخانه‌ها بکنیم را قبول ندارم.
 

قاضی‌زاده: پزشکیان بگویید چه کسی به سفارت آمریکا حمله کرد

 
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: چون آقای دکتر پزشکیان به سفارتخانه ها اشاره کردند؛ بفرمایند چه کسانی لانه جاسوسی آمریکا را تصرف کردند؟
 
وی افزود: ایشان نقشی داشته یا نه؟ در دوره کدام دولت سفارت عربستان و انگلستان مورد تعرض  قرار گرفت و دولت وقت چرا مدیریت  نکرد؟ توانش را نداشت که جلوی ۴ نفر را بگیرد؟ رئیس جمهور رئیس شورای عالی امنیت ملی است!
 

قاضی‌زاده: ستاد پزشکیان کنتراتی به دولت روحانی سپرده شده است

 
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گقت: درباره نحوه مواجهه با تحریم‌ها به آقای پزشکیان که کنتراتی ستادشان را به دولت روحانی سپرده اند می گویم که مشاور سیاسی شما که وزیر خارجه کابینه آقای روحانی بود، حرفهای عجیبی در میزگرد زد. او پذیرفت که دولت شهید رئیسی میلیاردها دلار نفت فروخته ولی عجیب اینکه گفت بایدن پیچ را شل کرده است!
 
وی افزود: فارغ از نادرست بودن اساس تحلیل او، سوال من این است که آیا بعد از سقوط ترامپ و آمدن بایدن، چرا بایدن پیچ را برای دولت آقای روحانی شل نکرد؟ آیا این یک اعتراف تاریخی نیست که شهید رئیسی عرضه وادار کردن آمریکا به شل کردن پیچ تحریمها را داشت ولی این آقایان در دولت آقای روحانی نداشتند؟
 

قاضی‌زاده: برخی در دولت روحانی ۷۵۰ میلیون تومان حقوق می‌گرفتند!

 
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: روحانی منتقدان را متهم می کرد که زبان دنیا را بلد نیستید؛ اما شما خودتان زبان ملت خودتان را هم بلد نیستید. آیا الان فهمیدید که چه  کسی زبان دنیا و زبان مردم خودش را بلد است؟
 
وی ادامه داد: این ما هستیم که با همین ترامپ که شما مردم را از او می ترسانید می توانیم مذاکره کنیم و خواست کشور را به او تحمیل کنیم. برخی در دولت آقای روحانی، به قیمت دلار فعلی، ۷۵۰ میلیون تومان حقوق می‌گرفتند!
 

پورمحمدی: ادعای دانستن همه چیز را ندارم

 
مصطفی پورمحمدی گفت: بحث تحزب یک مسئله جدی است؛ بحث سازماندهی نهادهای مردمی یک مسئله جدی است. دوستان همین الان بگویند قبول دارند یا ندارند؛ پیچش ندهیم. اگر حزبی مشکل امنیتی دارد دستگاه امنیتی جلویش را بگیرد.
 
پورمحمدی گفت: آقای جلیلی شما مانع قرارداد کرسنت شدید. شما که می‌دانید و سالیان سال دولت سایه تشکیل می‌دهید و حاضر نیستید با دولت‌ها همکاری کنید، بفرمایید درباره مسائل کرسنت و ... چرا حاضر نیستید با متهم اصلی مباحثه کنید؟
 
وی ادامه داد: من در سازمان بازرسی هرچه اطلاعات آمد درباره کرسنت، افتخار می‌کنم برای هیچکس پرونده‌ای را  کنار نگذاشتم و نبستم. علت درگیری من با خیلی از افراد مشهور، همین است.
 
 
پورمحمدی خطاب به سعید جلیلی گفت: هفده هجده سال از کرسنت گذشته و جریمه ۱۸ میلیارد دلاری دارد برای این ملت پرونده ساخته می‌شود؛ چرا حاضر نیستید بحث کنید با متهم؟ مگر نمی‌گویید که جنایتکار است؟
 
وی ادامه داد: می گویند خواب نما شدم! بعضی که هنوز هم از خواب بیدار نشده‌اند و یا دیر بیدار شده‌اند! شما در بند ۴ نامه‌تان نوشتید که به کنوانسیون پالرمو ملحق شویم. نمی‌خواستم وارد این بحثها شوم.
 
وی ادامه داد: اینجا جای بزن در رو و بگو در رو نیست؛ این مسائل جای بحث دارد؛ شما که علامه دهر هستید بگویید کجا عمل کردید که بدانیم عمل شما چیست؟ شما دو تا مذاکره قوی و موفق داشتید؟ با شعار که نمی‌شود. بخاطر همین است که مردم به ما اعتماد نمی‌کنند.
 

جلیلی: پورمحمدی در مناظره قبل گفت جلیلی برنامه خوبی دارد

 
سعید جلیلی گفت: آقای پورمحمدی پریشب بعد از برنامه گفتند برنامه های خوبی دارید به ما بدهید اگر دولت داشتیم استفاده  کنیم.برای دولت زنبیل نگذاشته ایم هفده هجده سال.
 
وی گفت: ملت ما امروز اتفاقاً بهترین ظرفیت را دارد؛ وقتی می گوییم ایفای نقش پرشکوه برای هر ایرانی برای این موضوع است. امروز بزرگ‌ترین فرصت‌‌های ما در سیاست خارجی است.
 
سعید جلیلی بیان کرد: من در ۲-۳ سال اخیر گفته‌ام هر دانشگاه یک دولت در سایه؛ آن سمن واقعی این است. نه اینکه بگویم دولت سایه چیست! باید دولتها را با تصحیح و تکمیل باید کمک کرد.
 
وی گفت: امروز بزرگترین فرصت‌هایمان در سیاست خارجی است مردم عزیز؛ ولی عده‌ای در هشت سال آن را از بین بردند. دلار ۳ هزار تومانی شد ۳۰ هزار تومان و ۸۰۰ تحریم شد ۱۵۰۰ تحریم!
 
سعید جلیلی بیان کرد: کدام یک از حرف‌های ما در آن ۶ جلسه نقد برجام در کمیسیون ویژه برجام غلط از آب درآمد؟ آن زمان برخی نوشتند ظریف می‌گوید میشود جلیلی می‌گوید نمی‌شود؛ حالا چه شد؟ شد یا نشد؟ هشت سال یک جهان فرصت را از ملت دریغ داشتید و کشور را معطل کردید و فرصت اشتغال و ارزآوری را از بین بردید.
 
وی ادامه داد: امروز دارید از پرونده‌های بین فساد دفاع می‌کنید؟ اول باید برود دادگاه و حکمش را بگیرد و نه اینکه در تلویزیون بیاید مناظره کند! البته هیچوقت ایشان (زنگنه) نگفته که بیاید با من مناظره کند. نمی‌دانم از کجا این الهامات به شما می‌شود! از این به بعد هر متهمی باید بیاید و بگوید من بروم در تلویزیون مناظره کنم؟!
 

جلیلی: امروز بزرگ‌ترین فرصت‌‌های ما در سیاست خارجی است

 پورمحمدی باید جوابگوی فسادهای زمان اولین نامه را خود آقای روحانی در زمان دولت آقای خاتمی نوشت و گفت که این (کرسنت) مشکل دارد؛ شما سازمان بازرسی بودید جواب بدهید که چرا پیگیری نکردید؟
 
وی افزود: بله بنده با فساد مبارزه خواهم کرد و میدانم که امثال شما (پورمحمدی) صدایشان درخواهد آمد! بحث سیاست خارجی باید سرمایه‌های ملت را ارتقاء دهد نه به باد دهد. با این رفتارها سلیمانی عزیز ما را شهید کردند و گفتند کاپ اخلاق گرفتید این ریاست جمهوری می‌شود؟!
 

زاکانی: آقای پزشکیان برنامه‌ای دارم که ۱۰۰ درصد درست از آب درآمده است

 
علیرضا زاکانی گفت: آقای پزشکیان! ما امروز کارنامه ای داریم که امروز ۱۰۰ درصد درست از آب درآمده است. (اشاره به مذاکرات کمیسیون ویژه برجام) ما حرفهای آقایان ظریف و صالحی و عراقچی و آقای جلیلی را -همه را- شنیدیم.
 
وی افزود: نهایتاً جمع بندی ای کردیم که امروز صددرصد درست از آب بیرون آمده است؛ حال این غیرکارشناسی است و آن پیامهای بدون پشتوانه که دیگران داشتند کارشناسی است؟
 
 
علیرضا زاکانی بیان کرد: چه کسی گفته است که برجام را آتش بزنیم؟ مردم عزیز! برخی با احساس و پشتوانه نظری تهی می‌خواهند رای بگیرند؛ این کار درستی نیست. آقای پزشکیان ما رفیقیم! با منطق و استدلال و آگاهی که دارم می‌دهم دفعه پیش گفتم که نمیگذارم (رئیس جمهور شوی)
 
 
علیرضا زاکانی افزود: آقای پورمحمدی من یکی از بزرگترین احزاب کشور را راه انداخته‌ام و بزرگترین تشکل دانشجویی کشور را سازماندهی کرده‌ام؛ اما نمی‌شود از مختصاتی دفاع کرد که در دهه ۸۰و دهه ۷۰ عزیزی بیان داشت که معتقدیم مردم هدایت شده از صندوق بیرون بیایند و آنچیزی که ما می‌خواهیم بیرون بیاید.
 
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری کاملاً مخالف این دیدگاه بود.در دوره خاتمی که پزشکیان وزیر بود، بزرگترین خیانت‌های نفتی شد. آنچه در سیاست خارجی شما (آقایان پورمحمدی و پزشکیان) میگویید را ما عمل کرده‌‌ایم در چین و بروکسل.
 
وی ادامه داد: درباره کرسنت تعجب کردم آقای پورمحمدی چرا چنین موضعی گرفت! از او بعید بود.  در دوره خاتمی که آقای پزشکیان هم وزیر بود، بزرگترین خیانتهای نفتی شد؛ توتال، کرسنت و استات اویل. گزارشی تحت عنوان زالو آماده  کرده ایم که خوب است مردم بروند ببینند.
 
زاکانی بیان کرد: بنده آنجا مکرر گفتم که چه کسانی خیانت کردند و بعد هم در مقابل خود آقای روحانی در مجلس این بیان را داشتم و وزیر نفت پیشنهادی هم نششته بود(زنگنه) و گفتم که اگر این اتفاق بیفتد در دادگاه شکست می خوریم!
 
وی افزود: ۵۳ میلیارد دلار عدم نفع، ۱۸ میلیارد دلار طلب دوم و... از این اتفاق برای کشور هزینه به بار آمد. تعجب می کنم چطور رویتان می شود حرف بزنید. هرکسی خواست، آقای روحانی، آقای زنگنه یا آقای خاتمی؛ هرکدام خواستند همین فردا مناظره کنیم تا بگویم که چه جنایتی در کشور اتفاق افتاد. ما فریاد زدیم و گوش نکردند. در این باره من بارها دادگاه رفتم و با افتخار از حق ملت دفاع کردم. ملت! نمیگذارم عده‌ای حق شما را به یغما ببرند.
 

قالیباف: مردم امروز در حداقل‌های زندگی دچار مشکل هستند

 
محمدباقر قالیباف گفت: بعد از  دهه ۹۰ مردم ما در حداقلهای زندگی شان تحت فشار هستند. همیشه دغدغه‌مند دغدغه مردم بوده‌ام.حتما باید رشد اقتصادی را از طریق رفع تحریم و کار ماندگار درست کنیم.
 
وی ادامه بدید: اما مردم در شرایطی هستند که نجابت به خرج داده اند ولی طاقتشان سر آمده لذا باید مشکلاتشان را در کوتاه مدت حل کنیم. لذا اولین کارم این است که یک سپر حمایتی برای مردم ایجاد کنم.
 
محمدباقر قالیباف بیان کرد: آنها که حقوق ثابت دارند ولی تورم بیش از افزایش حقوق است، فاصله این را باید حتماً جبران کنیم. هر فردی که منزل ندارد ۲۰۰ متر زمین می‌دهیم. امروز ۱۷.۵ درصد اتلاف سرمایه های در دستمان را داریم در کشور؛ با دقت در این موضوعات، بدون اینکه بخواهیم مشکلات بیشتری را درست کنیم و به تورم دامن بزنیم، میتوانیم این را کنترل کنیم.
 
وی ادامه داد: خیلیها وام مسکن  گرفته اند و سررسید قسطشان شده ولی مسکن نگرفته اند.به هر کس که مسکن ندارد ۲۰۰ متر زمین می دهیم که کاربردی مسکن داشته باشد؛ اگر اینطور شود مشکل حل می شود. در همه روستاها و بیش از ۸۰ درصد شهرهای ما این امر شدنی است.
 

قالیباف: هم در خودروی سنگین و سبک مشکل داریم

 
محمدباقر قالیباف بیان کرد: ما هم در خودروی سنگین و سبک مشکل داریم؛ بارها صحبت کردم؛ صنعت خودرو از ما رانت می گیرد ولی نتوانسته ما را خودروساز کند. حتماً باید واردات خودرو را داشته باشیم. هم در خودرو سنگین و هم سبک. سهم زیادی از خودروهای سنگین کشور الان اسقاطی هستند.
 
مسعود پزشکیان گفت: اگر برجام و اف ای تی اف را حل نکنیم باید انسجام داخلی را ایجاد کنیم. اگر برجام را نپذیریم و یا نخواهیم آن را حل کنیم و اگر نخواهیم FATF را حل کنیم،‌ بالاخره باید انسجام داخلی را در خود ایجاد کنیم. یعنی مردم سرمایه ما هستند و باید با این مردم آشتی کنیم. الان مردم با ما مشکل دارند حالا تقصیر این یا آن است، به هرحال مردم با ما مشکل دارند.
 
وی ادامه داد: از اتاق بازرگانان سوال کنید که برجام را خوب می دانند یا بد می‌دانند؟ بروید صحبت کنید ببینید چه بلایی سر تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران ما آمده است. می‌گفتند نمی‌توانیم با این وضعیت ادامه دهیم.
 
مسعود پزشکیان افزود: بفرمایید که در میادین مشترک نفتی و گازی چقدر داریم ضرر می کنیم؟ همین قطر و امارات و عمان و کویت، در میادین مشترک سهمشان را می برند ولی ما عین خیالمان نیست. سرمایه مان را داریم از دست می دهیم.
 
مسعود پزشکیان بیان کرد: فرق شما با اسرائیل و ترامپ که آنها هم نمی‌خواستند برجام باشد چیست؟ قدرت دفاعی و بازدارندگی ما و کاری که سپاه و ارتش کرده است باعث افتخار کشور ماست. یکی از دلایلی که دیگران نمی‌توانند کاری علیه ما انجام دهند همین قدرت پهپادی و موشکی ماست.
 
مسعود پزشکیان طی سخنانی اظهار داشت: ما اگر برجام را نپذیریم و اگر FATF ‌را حل نکنیم، نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم. راه حل این است که انسجام داخلی را در خودمان ایجاد کنیم.
 
وی افزود: شما از اعضای اتاق بازرگانی بروید بپرسید که برجام را خوب می‌دانند یا بد. اینها در جلسه هم به ما می‌گفتند که ما نمی‌توانیم بدون برجام کار را ادامه دهیم اما حالا الان می‌گویند می‌توانیم ادامه دهیم.
 
پزشکیان گفت: ما در ذخایر نفت و گاز در مجموع اول دنیا هستیم اما در زمستان گاز نداریم به مردم بدهیم و در تابستان برق نداریم و برق مراکز صنعتی را قطع می‌کنیم. ما در میادین مشترک چقدر ضرر می‌کنیم؟ همین قطر، عمان و امارات در میادین مشترک سهم خود را می‌برند ولی ما عین خیالمان نیست.
 
این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: اینها بگویند اگر برجام را نپذیرفتند این وفاق داخلی را چطور می‌توانند درست کنند. تازه این دوستان با آدم‌هایی دعوا دارند و آنها را خائن خطاب می‌کنند که مقام معظم رهبری می‌گفتند اینها صادق‌ترین و سالم‌ترین آدم‌ها هستند.
 
وی افزود: ترامپ و اسرائیل هم می‌گفتند که ما نمی‌گذاریم برجام به نتیجه برسد و این دوستان هم دقیقا همین حرفها را می‌زنند. خب مردم می‌گویند فرق بین این دوستان و دشمنان ما چیست؟
 
پزشکیان خاطرنشان کرد:‌ قدرت دفاعی و بازدارندگی ما و کاری که سپاه و ارتش کرده است باعث افتخار کشور ماست. یکی از دلایلی که دیگران نمی‌توانند کاری علیه ما انجام دهند همین قدرت پهپادی و موشکی ماست.
 

قاضی‌زاده: دیپلماسی جای مردان مصمم است نه جای مردان سازشکار

 
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: مشکل ما این است که آقای پزشکیان بجای پاسخ به سوالات سوال جدید طرح می‌کنند. ما اینقدر مرد هستیم که از دولت محدودی که در اختیارمان بوده‌ دفاع کنیم و عزیزان هم مرد باشند از دولت‌هایی که از آنها حمایت کردند، دفاع کنند.
 
وی افزود: کدام سیاست دولتگرای مطلق موجب خارج  کردن مردم از عرصه‌های مختلف شد؟ چه کسی فعالیت بخش خصوصی را محدود و نابود کرد؟ ما که ادعای دولت مردمی داریم، بیش از 10 سال روی مدل مردمی سازی دولت کار کردیم و چیزی که الان در حوزه مردمی‌سازی در دولت شهید رئیسی اتفاق افتاده قابل مقایسه با قبل نیست.
 
قاضی‌زاده با اشاره به موضوع واردات واکسن گفت: در آن زمان بعضی از عزیزان که دوز اول واکسن فایزر خود را زده بودند می‌گفتند که ما اجازه نمی‌دهیم مردم موش آزمایشگاهی شوند. خوب شما دو هفته زودتر واکسن وارد می‌کردید و نمی‌گذاشتید که دولت شهید رئیسی این افتخار بزرگ(واردات واکسن) را به نام خود ثبت کند.
 
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دوستان می‌گویند چرا شما از برجام خارج نشدید؟ آقای پزشکیان اگر ایشان(شهید رئیسی) از برجام خارج شده بود شما ایشان را متهم نمی‌کردید تو کنار ترامپ و نتانیاهو هستی؟ برجام را در شورای امنیت سازمان ملل تصویب کردند و به لحاظ حقوق بین الملل دست و پای ایران را بستند. کاری کردید که امروز باید حداکثر استفاده را ازبرجام ببریم و بهانه دست دشمن ندهیم.
 
وی ادامه داد: شما آمدید قدرت ملی و موفقیت جوانان را ارزان فروشی کردید. دیپلماسی، خندیدن و امتیاز دادن نیست بلکه هوشمندانه عمل کردن است. کاری که شهید امیرعبداللهیان انجام داد را ببینید. برای اینکه بتواینم با دولتهای منطقه کار کنیم ایشان از وزارت خارجه اخراج شد اما وقتی سرکار آمد همان کسی که برای ارتباط با کشورهای منطقه اخراج شده بود،‌ باکشورهای منطقه عزتمندانه ارتباط بر قرار کرد. دیپلماسی امیرعبداللهیان ایجاد ارتباط با تکیه بر قدرت درون زای ما بود.
 
قاضی زاده به اشاره به افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم گفت: امروز نماینده سنای آمریکا از وزیر خارجه آمریکا در باره افزایش فروش نفت ایران سوال می‌کند و وزیر خارجه آمریکا پاسخ می‌دهد که «رئیسی مرد مصممی» بود. دیپلماسی جای مردان مصمم است نه جای مردان سازشکار.

زاکانی: احمدی نژاد 2 بار خواست پرونده‌ها را پیگیری کند

مصطفی پورمحمدی خطاب به برخی از نامزدهای ریاست جمهوری بیان کرد: دوستانی که خیلی جایگاه مناسب و دانش لازم برای احراز مقام ریاست جمهوری دارند تحمل داشته باشند و عصبانی نشوند و اتهام نزنند و این روزها می‌گذرد!
 
وی افزود: عجیب است قراردادی در سال 1381 بسته شده است و ما در 1387 به سازمان بازررسی رفتیم و 2 گزارش که توسط دیوان محاسبات انجام شده بود و ما فقط کارهای منظم کردن آن را انجام دادیم و فرستادیم.
 
پورمحمدی تصریح کرد: آقای احمدی نژاد 2 بار خواست مشکل را حل کند و همه پرونده فساد تعقیب شود و فاسدین محکوم شوند و هم این قرارداد اجرا شود و در قیمتش تمام شود و این خسارت عظیم در 18 سال جلوی آن گرفته شود اما با شعار، دادن زدن و اتهام زدن مشکل حل نخواهد شد.

آقای زاکانی؛ شما به زنگنه اتهام خیانت زدید!

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خطاب به زاکانی خاطرنشان کرد: خوب شد آقای زاکانی حرف از مناظره زدند. شما اتهام خیانت به آقای زنگنه زدید و او هم می‌گوید که شما مانع اجرای قرارداد شدید و ده‌ها میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کردید و ما از دادگاه تقاضا داریم زودتر این موضوع را رسیدگی کند.
 
وی با طرح این پرسش چه کسی از برجام دفاع می‌کند؟ ادامه داد: من همان زمان هم درباره برجام حرف داشتم. قطعنامه‌ها در سازمان ملل تصویب شده است که ملت را بیچاره کرده است. چرا شما که مسئول بودید جلوی صدور قطعنامه را نگرفتید و امروز می‌گویید چرا امروز مذاکره می‌کنید؟
 
پورمحمدی تصریح کرد: 15 سال به ملت ایران خسارت وارد شده است و مردم مشکلات زیادی دارند. چرا قدرت دانش و مذاکراتی شما عمل نکرد و قطعنامه پشت سرهم صادر شد و امروز باید با دریوزگی fatf  و برجام را قبول کنیم.
 
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: امام به ما استقامت را یاد داد. 45 سال ندای امام و ملت ایران جهانگیر شد و امروز جوانان عالم فریادهای حقانیت ملت ایران درباره حقوق ملت فلسطین تثبیت شد. امروز می‌توانیم ادعا کنیم هم غزه، هم لبنان، هم یمن، هم عراق، هم عمان، هم قطر و جانم فدای ایران و جانم فدای حرم و قهرمانان وطن.
 
 
تاکنون سه مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روی آنتن رفته است. پنجمین و آخرین مناظره انتخاباتی نامزدها نیز قرار است فردا؛ سه‌شنبه (۵ تیر 1403) با موضوع «کارآمدسازی دولت» (اقتصادی) برگزار می‌شود.
 
انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و یک روز قبل از آن تبلیغات کاندیداها ممنوع خواهد شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۳
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۶۴
رای ما انسان هایی که هر روز یک حرف می زنند و بعدش یک کار می کنند نیستند.
پزشکیان سال 97 می گویند دکتر ها زیاد حقوق می‌گیرند!
سال 1402 می گویند، حق ویزیت دکتر، اندازه توالت رفتن خارجی ها هم نیست‌!

چه کار کنیم آقای دکتر؟ویزیت ها رو زیاد کنید؟ نکنه سنتون بالا رفته فراموشی دارید، چرا انقدر متناقض هستید؟!
همین ویزیت ها هم برای مردم سنگینه.


رای ما از جبهه افراد پاک دست و سالم و خالص خواهد بود.



#جلیلی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
شما ما رو قاطی نکن
علی
| Netherlands |
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
اول سال ۹۷ حقوق همه به دلار زیاد بود. من برنامه‌نویس بیش از ۱۰۰۰ دلار درآمد داشتم. حدود ۵ میلیون دریافتی وقتی دلار ۴۰۰۰ بود. ولی الان کارفرما نمی‌تونه بهم ۷۵ میلیون حقوق بده. به خاطر همین محاسبات چپکی شما هم که شده باید کاری کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
حرفش دوتا نشده ارزش پول افت کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
آرام باش.پزشکیان رئیس جمهور میشه و حرص و جوش زدن امثال شما فایده ای نداره.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
إ.
نپرسیدی از جلیلی چرا دوره روحانی با فرد اف ای تی اف مخالفت کرد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
جلیلی بدترین کاندید هست بین همه
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
باانتخاب جلیلی زاکانی قالیباب سراسکلت مرغ جنگ جهانی میشی
اریایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
ماتواین سه سال به نتیجه رسیدیم یکی مثل جلیلی فقط بفکرخودش اطرافیانش برای مردم کاری نمیکنه دیگه خیلی بایدساده باشیم بخایم بهش رای بدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
قالیباف بهتره اینو بفهمید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
زاکانی می گوید:
از ظرفیت ایرانی های خارج از کشوراستفاده می کنیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
این بیاد درآمد دکترها از ماهی ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون به ماهی ۵ تا ۷ میلیارد میرسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
ساده لوح
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
پیروزی طبق نطر سنجی ها از آن گروه واقعی مردم هست اما جلیلی باید به نفع قالیباف کنار برود تا همان دور اول هم تمام شود و چرا قالیباف چون کاری هست و مدیریت قوی دارد و از همه سرتر هست
یاس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
چرا نظر مرا که برای فزایش مشارکت بود چاپ نکردی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
دولت در سایه جلیلی چه خیانتهایی که نکرده و ما بی خبر بودیم
اف ای تی اف که نذاشتین امضا بشه
کرسنت هم هنوز جواب ندادی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
می توان نتیجه اینطور گرفت
جناح رقیب پزشکیان
هیچ راه حل جایگزینی به جای برجام ندارد
و
برجام دولت جلیلی عالی است
و
برجام دولت پزشکیان خسارت محض است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
برجامی شکل نمی‌گیرد توسط دولت های دیگر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
رأی ما؟؟؟!!از طرف خودت حرف بزن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
چهار سال بسیار سخت در مواجهه قالیباف با ترامپ پیش رو داریم.
تنش و تحریم هم به بالاترین حد خودش می رسد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
آفرین فقط جلیلی
کاری ندارم به اینکه چه کسی رییس جمهور خواهد شد، ولی خوشحالم که انتخابات مثل دو قبل تشریفاتی نیست و هنوز مشخص نیست کی از صندوق میاد بیرون،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
ساده ای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
به نظر رای جلیلی سازمان دهی شده است
و از رای پراکنده قالیباف بیشتر شده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
قالیباف میاد بیرون‌.
ایران در جهان امروز؟ توی فرودگاه کپنهاگ میخواستم دلار چنج کنم تا پاسپورتم رو دید گفت بخشنامه جدید اومده که برای ایرانی حتی یک سنت هم چنج نکنیم. حالا هی بشینین دورهم برای همدیگه داستان خیالی از اعتبار و آبروی ایران تعریف کنین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
کاندیدایی که نظرش در سیاست خارجی اجرای مصوبات نظام است یعنی حفظ وضع موجود.
92 اقای روحانی 18,613,329 در مقابل 16,200,000

(قالیباف6,077,292 . جلیلی4,168,946 . ولایتی 2,268,753 و اقای دکتر رضایی3,884,412 )

96 اقای روحانی 23,636,652 مرحوم ریسی 15,835,794

(اقای قالیباف به نفع رئیسی و اقای جهان گیری به نفع روحانی کنار رفتند )

دکتر پزشکیان از اقای روحانی سر ترند نتیجه مشخص است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
چه ربطی داشت به الان؟!!!
شرایط کشور تغییر کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
چند درصد فرق دارد ؟ نهایت 4-5 درصد..سیاه بازی ممنوع
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
شرایط الان رو با اون موقع نمیشه مقایسه کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
اون زمان حسن هنوز کشورو گروگان نگرفته بود دلارو ۱۰ برابر نکرده بود مردم شهید رئیسی رو نشناخته بودن که چه مرد بزرگیه
بازنشسته حداقلی بگیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
تنها فایده این مناظره انتخاباتی برای مردم عادی هم معلوم شد
که تندروهای طرف جلیلی ، برای کسب قدرت ، چه بلایی بر

سر ۸۵ میلیون نفر با سگ اندازی برجام و اف ای تی اف
آوردند

#پزشکیان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
پزشکیان را باید قبلا می آوردند به جای حسن روحانی.
الان دیگه فایده نداره.
مردیم از انتظار
پزشکیان حامی مستضعفان جهان و مرد مبارز علیه آمریکا و ایادی استکبار و برپا کننده حجاب در سراسر بلاد اسلامی خواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
ما نمی خواهیم رئیس جمهورمون حامی مستضعفان جهان باشه و ...!
توجه کردید در این مناظرات
میززاکانی همیشه بعد از پزشکیان است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
و میز جلیلی هم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
پزشکیان عملاً و همزمان باید با ۴ رقیب که ۲ تاشون فقط با

ماموریت تخریب و نامزد پوششی بودند باید کشتی میگرفت

واقعا و الحق و الانصاف که همشون را لوله و ضربه فنی کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
قالیباف پیامک داده که زمین مجانی میده و سه سال اجاره خونه رایکان!!! دمش گرم نقد حساب میکنه!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
یکی از نکات برجسته این بود که قالیباف نظر ظریف را در مورد سیاست خارجی تایید کرد وقتی گفت کارش اجرای مصوبات نظام خواهد بود! یعنی نقشی در تعیین سیاست خارجی ندارد فقط مجریست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
زاکانی وعده استخدام
کسانی از اتباع خارج برای باد زدن ایرانیان در تابستان را داد.!!!!
یک نفر از کاندیدها به جای اینکه امشب برود قهوخانه، آمده مناظره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
دوو تا از انها
زاکانی و جلیلی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
وقت چیدن میوه شانگهای است.
بدون ای اف تی اف!!!
قاضی زاده هاشمی هنوز در دوران روحانی سیر میکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
قاضی زاده و زاکانی فقط واسه عصبی و تخریب پزشکیان در
این دوره مثل دوره پیش بودند
و تضمین مقام : شهرداری تهران و بنیاد شهید ، هدف بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
اینها برنامه ای ندارند تا مطرح کنند و هنوز می خواهند از تخریب روحانی نان بخورند در حالی که نتیجه سه سال کار اینها در بقای تحریمها و گرانی 7-8 برابری ارزاق عمومی را به چشم مبیبینیم!
بنده و 45 میلیون از دوستان کرد، بلوچ، عرب، ترک، ترکمن،لر و....
صبح جمعه با رای به پزشکیان کار را تمام خواهیم کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
منم
قشقایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
ماهم هستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
من که اولین رای رو ميندازم صندوق ،اونم به دکتر پزشکیان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
انشالله که رای بیاره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
کل روستای ما پزشکیان است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
چیزی که عیان است
چه حاجت به بیان است

کاری به شخص نداریم
دولت سیزدهم کاری کرد
که هر کسی هم به جای پزشکیان بود
رای می آورد
ناشناس
| Germany |
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
راجب خودت حرف بزن
این مناظره چه معنی ای داره ؟ مگر ریاست جمهوری چقدر اختیارات داره در حوزه سیاست خارجی ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
شما فقط فکرش را بکنید که جلیلی و زاکانی یا قاضی زاده به مقام رئیس جمهوری برسند !!!!!؟؟؟ خدا نخواهد انشالله

پس تردید نکن و فقط به پزشکیان، که حداقل اوضاع از این وحشتناکتر نگردد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
نظر قالیباف موید این نظر است. ایشان برنامه اش را گفت اجرای مصوبات نظام! یعنی خودش هیچ ابتکاری ندارد!
جلیلی و اعوان و انصارش از دیوار سفارتا بالا نرن و برای مردم هزینه نتراشن لازم نیست سیاست خارجی مملکت رو درست کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
چرا دو هفته قبل آن ماجرا عربستلن اموال سفارت را فروخته ربود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
ایشون 6 سال مسئول پرونده هسته ای بود و جز تحریم و فقر و فلاکت برای کشور نداشت البته افرادی که اورا تایید کردند هم مسئولند!
آقای جلیلی فکر کرده مردم دانشجو هستن ، مرتب هم مثال میزنه .
اقای زاکانی اینقدردست پانزن رای مافقط پزشکیان
شوآف
پزشکیان
جلیلی ادم خوبی ولی بدردریاست جمهوری نمیخوره درحداندازه این کارنیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
اتفاقا ادم خوبی هم نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
به نظر من آدم صادقی هم نیست. در مورد اون اعتقاداتی که داره اگر واقعا اعتقاد داره باید صریح باشه. چرا بطور صریح گشت ارشاد رو گردن نگرفت؟۵‌‌‌
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
زنگنه جواب جلیلی را داد و با خاک یکسان کرد
زاکانی دوباره کتاب آورد. عکس می آوردی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
کلید ویترین دستاوردهایش را هم آورده بود
من از اسلحه دشمن نمی ترسم من از نگاه آشنا می ترسم.
ملت میداند که وحشت سراسر وجودمان را گرفته ملت بار دیگر تصمیم به شرکت گرفته و پزشکیان رییس جمهور بعدی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
چه راحت بازیچه میشی
تو دوتا قرارداد ساده جهانی مثل برجام و FATF داریم درجا میزنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
زیرا نون تو تحریم است
بعضی ها فکر میکنن ترامپ فقط از برجام خارج شد ، خیر از خیلی از قراردادهای جهانی خارج شد میتونید سرچ کنید ، این یه چیز کاملا طبیعی در روابط بین الملل هست . حالا ما ففط ناراحت شدیم ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
بحث اینه که چرا اقتصاد کشور رو گره زدیم به قراردادی که آمریکا خیلی راحت ازش خارج شد؟ تازه اون مدت برنامه هسته ای رو هم عقب نگه داشتیم. باعث سرمایه گذاری هم نشد. فقط یک مدت کالای مصرفی وارد شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
سه ساله که اقتصاد کشور را به هیچی گره نزدید نتیجه شد قیمت گوشت و مرغ و اجاره خونه و ... بین 5 تا 8 برابر!!!
آقای با برنامه زاکانی
یکی نیست بگه آقای با برنامه چرا وضعیت اداری شهرداریت انقدر مزخرفه چرا ادمای تازه استخدام شده تو سیستمت پستای بالا گرفتن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
خودش هم خودشو جدی نگرفته!! خوب لااقل برنامه کسی که می خوای به نفعش کنار بری رو بگو!
پورمحمدی در حال شکستن آرا قالیباف و جلیلی
پورمحمدی باز هم علیه جلیلی دست به افشاگری زد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
دمش گرم
کرسنت با رشوه و ارزان فروش بود آن وقت پور محمدی دنبال چی هست؟!!!
پاسخ ها
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
طبق قرار داد کرسنت

اولا به نرخ فروش جهانی روز بود و هر سال بازنگری میشد

دوما بجای سوزاندن ۲۲ ساله گاز در هوا ، دهها میلیارد ها
دلار گرفته بودیم

ولی الان یک دلار نگرفتیم و ۲۲ ساله که گاز ها همچنان می‌سوزند و دود سمی اش به آسمان می‌رود

و باید خسارات زیاد ۱۸ میلیارد دلاری به امارات بپردازیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
خسارت سنگینی که به دلیل عدم اجرای قرارداد به کشور تحمیل شده است خیلی بیشتر از ارزان قروشی است.
زاکانی و قاضی زاده کاش بمونید و تعداد رای هاشون به نظرات خود را ببینند.چطور ممکن است اینها حامی و تشدید تحریم ها هستند و رای از مردم بگیرند؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
این دو تا پوششی فقط برای گرفتن پست اومدن. خودشون هم می دونن که رایی ندارند.
تا آخر میمونی دیگه؟
جلیلی عصبانی شده خخخخخ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
در فن مناظره عصبانیت یعنی شکست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
چون تمام نخ هایی که با پراید و تیبا و داغ پیشانی وو رشته

بود ، در دو مناظره و با شجاعت و صداقت پورمحمدی پنبه شدند و جلوی رویش بزمین ریختند
واقعیت های تاریخی داره تحریف میشه توسط اصولگرایان محترم ، اشتباه نکنید ما مردم حافظه تاریخیمون ضعیف نیست خیلی هم قویه .
برنامه چقدر خنده دار شد
عاملین تحریم و آشوب آمدن مظلوم نمایی و می گویند که تحریم خسارت دارد می زند!!!
خسارت خود شما غرب گداها هستید و مردم هم خوب فهمیدن و از شما عبور کردن
من همه مناظره ها رو تا به اینجا دیدم تنها کسی که توهین شخصی به هیچ کاندیدایی نمی کنه و فعل اشتباه رو به جای فرد خاطی نقد می کنه پزشکیان هست بقیه همش در حال ریختن پته همدیگر روی آب هستند با این همه حمله ای که بهش کردند اخلاق رو به خوبی رعایت کرد.
قالیباف چرا بحث قراردادهای خارجی رو به معیشت مردم تغییر داد ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
یعنی میخواست بگه نسبت به دعواهای سیاسی بی خیال هست و برنامه های خودش رو پیش خواهد برد
برجام خیانت هست و باعث بیشتر شدن مشکلات کشور شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
جدی میفرمایید ؟ پس احیا برجام چی میگه این وسط ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
بابک زنجانی خودتی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
بر جام حداقل کار است . افکار شما کشور رو به برشکسته گی اقتصادی و در نهایت تجزیه می برد
جالب هست پزشکیان هیچ اطلاعاتی از اقتصاد کشور سیاست کشور و بین الملل نفت و میادین مشترک ندارد
در ضمن دنبال برجام های 2 و 3 بودن و هستید تا......
دقت کنیم قالیباف اصلا مثل زاکانی و قاضی زاده صحبت نمیکنه‌ چون میخواد رای بیاره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
تقسیم کار کردند ، تا تانک زاکانی و تک تیر انداز قاضی زاده
به پزشکیان حمله کنند تخریب و عصبی و مشغول کنند

تا قالیباف واسه خودش تبلیغات بکند
فروش نفت در دوره خود روحانی از 100هزار تا به چند صد هزار رسید به خاطر کمک مرحوم رستم قاسمی بود
از همه تو مناظره صبورتر و با اخلاق تر پزشکیانه.
جلیلی چرا با زنگنه مناظره نمیکنه
زاکانی هم بد جور پوششی است
قاضی زاده هم همش میگه رئیسی و البته پوششی است
قالیباف و پزشکیان و پور محمدی خوب عکل کردند در این مناظره
در ضمن این همه اسم روحانی و ظریف و لاریجانی را آوردند
چرا امکان جواب به آنها نمیدهند
یا رای ندید
یا حدقل به پزشکیان رای بدید
برید صحبت رئیس جمهور چین را در آمریکا ببینید
ببیند قدرت بزرگ اقتصادی دنیا چطور متواضع حرف میزنه چطور مواظبت میکنه که مبادا آمریکا رو تحریک نکنه
بقیه اصلا قبول ندارن که بخشی زیادی از دنیا دست آمریکاست
آمریکا+متحدان اروپایی و آسیاییش میشه نصف بیشتر اقتصاد دنیا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۴
چین منافع ملی خود را به اشتراک نمی گذارد با دیگران اما غرب گراهای ایرانی مانند نقل و نبات وسط میز می گذارند و آمریکا حریص تر.....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
امریکا به تنهایی 75 درصد اقتصاد جهانه
پور محمدی خرمن جلیلی رو به اتش کشید و پزشکیان زاکانی رو مسئول سوزاندن سفارت عربستان کرد پخش زمین رویایی است قالیباف جان ... پزشکیان پیشرو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
کسی نیست بگه اقای قالیباف 15 سال در مجلسیدچرا
حقوق رو نسبت به توررم اون موقع افزایش ندادید دم انتخابات یهو یادتان افتاد
اقای قاضی زاده که فروش نفت در دوره شهید رییسی افتخار میکنی پس چرا پول ان نفت سر سفره مردم نیامد و سفره مردم کوچک و کوچک تر شد پول ان همه فروش نفت را چکار کردید م
استاد مسلم مناظره اول از همه روحانی بعدش احمدی نژاد بعدش پورمحمدی بقیه به گردشون هم نمیرسن .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
اول احمدی نژاد بعد روحانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
جهانگیری از روحانی هم بهنر بود
بدون شک رای اکثریت مردم فهیم ایران پزشکیان است چون زاویه نگاه ایشان نسبت به مشکلات و راه حل ها علمی تر است. اما بقیه غیر از آقای پور محمدی نگاه روشنی نسبت به موضوعات ندارند حتی حاضر نیستند مشکلات رو بپذیرند و سعی می‌کنند وضعیت رو گل وبلبل نشان دهند.بنظرم انتخابی غیر از پزشکیان در یک کلمه " خسارت" است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
بعله کاملا گویا هست!!!!
نتیجه گیری من از تمام مناظرات :
میلیاردها دلار پول داره به باد میره
رئیس ستاد قالیباف اعلام کرد : قالیباف هرگز کناره گیری نمیکند و تاآخر محکم خواهد ماند
نمی‌دونم هدف آقایان زاکانی و هاشمی از حمله تکراری به دولت روحانی چیست؟ واقعیت امر این است هر چه رای خاکستری بیشتری زنده شود مستقیم به سبد پزشکیان می‌رود.
پزشکیان چرا از ظریف حمایت نمیکنه ، عجیبه !
قرارداد کرسنت پر از رشوه و ارزان فروشی بود و آدرس غلط ندهید جناب پورمحمدی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
قرار داد اشکال داشته باید مقصر را محاکمه می کردند با توقف قرارداد ما در دادگاه بین‌المللی محکوم به میلیارد ها دلار جریمه محکوم شد یم که هزاران برابر آنچه در اجرا ضرر میکردیم کشور متضرر شده و هیچ آورده ای مدارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
این نوع قرار داده ها بسیار پیچیده است و بستگی به زمان خودش دارد اینکه بگویند خیانت است دروغ محض و باند بازی سیاسی است
کارنامه عجیب آقای جلیلی : هر 160 روز یک قطعنامه علیه ایران!
گفتنی است در دوران مذاکرات جواد ظریف که منتهی به برجام شد، همه این قطعنامه ها لغو شدند .
حداقل ده میلیون ایرانی برای ریاست جمهوری اصلحتر از ان چهار کاندیدا هستند
کلید حسن روحانی که گم شده بود دیدبد دست کی بود؟؟؟
زاکانی ورداشته بود
آورد نشون داد

10 سال یک ملتی دنبال اون کلید میگشتیم
نمره های امشب
به ترتیب جایگاه
قالیباف 15
پزشکیان 16
پورمحمدی 16
قاضی زاده11
جلیلی11
زاکانی 5
رای بی رای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
صد درصد طرفدار جلیلی هستی
اقای جلیلی فقط برای سخرانی محافل فلسفه و موضوعات دینی مناسب هستند نه ریاست جمهوری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
!فلسفه ؟
در کل باز هم پورمحمدی و پزشکیان برنده زمین بازی بودند
ای مردم ایران زمین
هیچ ملتی بدون دادوستدتجاری، علمی، فرهنگی، و.... با سایر ملل به پیشرفت و سربلندی درتاریخ نرسیده. تک روی و انزوا طلبی به بهانه های واهی نتایج بسیارفاجعه باری در برخواهد داشت. نمونه های آن در تاریخ گذشته و حال زیاد هستند. کوبا و کره شمالی و میانمار نمونه های بسیار خوبی در عصر حاضر هستند. عقب افتادگی کره شمالی حتی از فضا قابل مشاهده است. باید سخنان پزشکیان را که خردمندانه و از روی عشق به میهن و دین بر زبان می آورد بپذیریم و کار را بسپاریم دست متخصصین هر حوزه و حتی از خارج از کشور در حوزه محیط زیست و تغییر اقلیم کمک بگیریم
رای بی رای
جمله زیبایی بود.. ما میدانیم که نمی‌دانیم ولی شما خودتان را علامه دهر میدونید
جلیلی مرتب به پورمحمدی توهین میکرد ، شما خواب نما شده آید.
جناب همه چیز دان «آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابد الدهر بماند. »
تیر خلاص را پور محمدی به جلیلی شلیک کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
بازی های پشت پرده بود
آقای پزشکیان بگه اگر ترامپ اومد و مثل زمان روحانی نخواست برجام رو اجر کنه چه برنامه ای داره؟
سایبری های پزشکیان بابت هرکامنت چقدر میگیرن? گویا باند حسن پول خوبی گذاشته کنار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
برا هرکامنت 100 دلار میگیریم
دلتون بسوزه
شب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
قیاس به نفس نفرمایید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
کافر همه را به کیش خود پندارد!
با سرگرم شدن مسئولین به بازی های سیاسی و انتخابات اوضاع بازار و اقتصاد کشور روزهای آرامی را سپری می کند

چند هزار خودرو ترخیص شده اند
قیمت مسکن و دلار کاهشی شده است
چقدر خوب بود کل سال مسئولین مشغول انتخابات بودند
کلید روحانی درست کار میکرد مشکل این بود که زاکانی و داشته بود اسید تو قفل ریخته بود
آقا ظریف بد
چرا مجلس انقلابی به او رای داد و چرا او را در زمانش استیضاح و سئوال و جواب نکرد؟
اینها بازی سیاسی است و در حوزه حل مشکلات مردم نیست
دولت روحانی هرچه بود از دولت احمدی نژاد و ریسی موفق تر بود . این همه دشمنی از کجا است .
چهره امشب همچنان پور محمدی بود که بی واهمه بخشی از دانسته های خود را گفت .
چهره بی ربط هم زاکانی .
زاکانی از چوب خدا بترس .
ما گفتیم .
ایکاش یه قانونی داشتیم که رئیس جمهور منتخب ، باید حداقل نصف رای کل واجدین شرایط رو بیاره و یا اقلا نصف کل واجدین شزایط در این انتخابات شرکت کرده باشن تا این رای گیری به رسمیت شناخته بشه .
اما متاسفانه چنین چیزی محاله .
اقای جلیلی من جانباز هستم ومیدانم تحریم یعنی چه دارید حرف بیخود می زنید کاری به قدرت امریکا ندارم ولی راه تحریم شکستن ان است که اروپا و دیگر کشورها را به خودت همراه کنید اکر اینکار را توانستید بکنید درست میگویید ولی خودت می دانی این کار کارعملی نیست
طفلی پزشکیان خودشم گفت هنوز برنامه تموم نشده بود نفر اول از جاش در رفت وقتی اومده بود دولت سوم روحانی ایجاد کنه مناظره کنه با ستاد انتخاباتیش،حالا یک درصد شما سایبری ها عزیز بخواین واسش رای جمع کنین.کل خراسان و خوزستان و اصفهان و قم و کرمان با جلیلیه حتی تبریز که با این مناظره خوب درصد آراشو خوب بالا برد.پیروزیت مبارک پیشاپیش
آقایان همین دنیای ما را جهنم کردند بعد دنبال بهشت بردن ما هستند. خدا نجاتتون بده.
سال ۹۳ تورم ۱۴ درصد
سال ۹۴ ( امضای برجام ) تورم ۱۱ درصد
سال ۹۵ تورم ۷ درصد
سال ۹۶ تورم ۸ درصد
سال ۹۷(خروج آمریکا از برجام) تورم ۲۷ درصد
سال ۹۸ تورم ۳۶ درصد
سال ۹۹ تورم ۲۶ درصد
سال ۱۴۰۰ تورم ۳۹ درصد
سال ۱۴۰۱ تورم ۴۵ درصد
سال ۱۴۰۲ تورم ۴۱ درصد
سال ۱۴۰۳ ( درپایان سال محاسبه میشود )
در این مناظرات حد اقل شخصیت زاکانی مشخص شد !
زاکانی حداقل تو کوچه ها که هنگام یخبندان سالها بود شن ونمک میپاشیدن را انجام نداد .اونوقت میخواد رییس جمهور بشه .
دولت سوم روحانی یعنی رکود ، تعطیلی کارخانه ها و پروژه های مسکن و معطل کردن کشور با مذاکرات بیهوده حالا خود دانید ملت اگر اینها را میخواهیدفریب خوردیدمیخواهید رای بدید خوب باشه اما قبلش یادتون بیاد روزهای آخر حسن چه و حس و حال پریشانی داشتید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
آفرین بعضی ها فقط ادعا دارن اما باهوش نیستن سریع گول میخورن میخان یه رفیق روحانی بیاد که
، سختی بکشن گول نخورید تا پشیمان نشید پزشکیان مساوی کابینه روحانی و فشار رو مردم
دنبال مذاکرات و رفع تحريم هم باشید.
الان میدان آزمون واقعی کاندیداهاست. آنهایی که دم از اجماع می زنند چطور حاضر به اجماع با یکدیگر می شوند. 4 کاندید اصول گرا و 2 کاندید دیگر چطور برای پیروزی در انتخابات با هم یه اجماع می رسند؟
برچسب منتخب
# انتخابات # محمدباقر قالیباف # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری