به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ سران اتحادیه اروپا بامداد جمعه با انتصاب دوباره اوسولا فون در لاین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا و آنتونیو کاستا به عنوان رئیس شورای اروپا موافقت کرده و کایا کالاس نخست وزیر استونی را جانشین جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی این اتحادیه کردند.
از راست به چپ: فون در لاین، کاستا و کالاس
بر اساس این تصمیم، فون در لاین سیاستمدار محافظهکار آلمانی به مدت پنج سال دیگر سکان هدایت کمیسیون اروپا را در دست خواهد داشت و کاستا نخست وزیر سابق پرتغال از اول دسامبر ۲۰۲۴ فعالیت خود را به عنوان جانشین شارل میشل و رئیس شورای اروپا آغاز خواهد کرد.
انتصاب کاستا صرفا به حمایت رهبران کشورهای اتحادیه اروپا نیاز دارد اما آغاز فعالیت فون در لاین و کالاس مستلزم تایید صلاحیت آنها توسط قانونگذاران پارلمان اروپاست.
کالاس گفت که سران اتحادیه اروپا با انتخاب وی به عنوان مسئول آتی سیاست خارجی اتحادیه در بحبوحه «تنشهای ژئوپولییتیک مسئولیت خطیری» را بر عهده وی گذاشتند.
وی افزود: جنگ در اروپا، افزایش بیثبات در همسایگی ما و جهان اصلیترین چالشهای سیاست خارجی اروپاست.
کاستا ۶۲ ساله نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در مقام جدید خود برای پیشبرد وحدت میان ۲۷ عضو اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد.
این سیاستمدار سوسیالیست تاکید کرد که فعالیت خود را با «حس مسئولیت زیادی» آغاز خواهد کرد و همکاری نزدیکی با فون در لاین و کالاس خواهد داشت.
انتخابات پارلمان اروپا که در روزهای ۶ تا ۹ ژوئن برگزار شد، شاهد گرایش این پارلمان به سمت احزاب راستگرا بود و ضربه مهلکی را به احزاب حاکم اصلی در فرانسه و آلمان وارد کرد.
اما سه جریان یا ائتلاف اصلی در پارلمان اروپا بدون توجه به قدرت گرفتن حزب راست افراطی تلاش کردند اکثریت را حفظ کنند.
بر اساس معاهدات اتحادیه اروپا، انتخاب نامزدهای پستهای کلیدی باید بازتاب نتایج انتخابات باشد و این کرسیها را بین رقبای پیروز انتخابات به اشتراک بگذارند.
جورجیا ملونی نخست وزیر راستگرای ایتالیا با انتقاد از این توافق سه حزب اتحادیه اروپا گفت در این توافق خواسته شهروندان اتحادیه اروپا که خواستار اروپایی قوی هستند لحاظ نشده است.
دونالد توسک نخست وزیر لهستان که بخشی از تیم مذاکره کننده برای پیشنهاد مقامات پستهای کلیدی بود گفت موضع مشترک سه جریان اصلی اتحادیه اروپا تنها «برای تسهیل روند» انتصابها در پستهای کلیدی بوده و هدف آن طرد ملونی نبود.