مرور روزنامه‌های شنبه ۱۶ تیرماه

تحلیل فرهیختگان از رئیس جمهور جدید ایران/عباس عبدی: تب ۴۰ درجه! /آقای رئیس‌جمهور نهم؛ سلام

حماسه مردم برای ایران، آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها، ایران از شانگ‌های چه می‌خواهد؟، اقدام به خودکشی سارق اصلی بانک ملی، اروپا و رشد راست‌گرایی رادیکال، ناراحتی علی کریمی از آنفالو در شب انتخابات!، آغاز مراسم عزاداری محرم از امشب، اقتصاد در انتظار خروج از تنگنا، برادر لاریجانی در راه ایران؟ و پرخاطره مثل یورو‌های قدیم از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۴۶۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۶ 06 July 2024

به گزارش «تابناکـ» روزنامه‌های امروز شنبه ۱۶ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که بازتاب حضور مردم در مرحله دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری و تیتر‌ها و تصاویر مربوط با آخرین گمانه زنی‌ها از نتایج انتخابات همراه با تحلیل‌های انتخاباتی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است. روزنامه فرهیختگان به استناد آمار غیررسمی از پیشتازی مسعود پزشکیان خبر داده و صفحه نخست امروز خود را به این خبر اختصاص داده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

تب ۴۰ درجه


عباس عبدی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان تب ۴۰ درجه نوشت: اکنون (جمعه) که این یادداشت را می‌نویسم، رای‌گیری تازه آغاز شده است. تمامی نظرسنجی‌ها حکایت از پیشتازی دکتر پزشکیان با حداقل ۸درصد اختلاف دارد. نظرسنجی‌ها در دور اول نیز ترتیب نامزد‌ها را با دقت پیش‌بینی و همه آن‌ها پزشکیان را اول معرفی کرده بودند که چنین هم شد، بنابراین به لحاظ منطقی باید منتظر اعلام نتیجه رسمی بود. در نتیجه اکنون می‌خواهم به مطلب و موضوع مهم دیگری بپردازم. در سال‌های اخیر به ویژه پس از اعتراضات سال ۱۳۹۶ بار‌ها و بار‌ها اعلام می‌شد که وضعیت جامعه خوب نیست. خوب نبودن وضع هر جامعه‌ای امری غیرطبیعی و خطرناک نیست، بی‌توجهی به آن و عدم پذیرش واقعیت خطرناک است. مثل بیمار شدن که اتفاقی معمولی برای همه ما است، ولی چون به پزشک مراجعه می‌کنیم، درمان می‌شویم. پس اگر در مقام درمان برنیاییم، باید رو به قبله دراز شویم. اعتراضات ۱۳۹۶ در نوع خود اولین علامت بیماری بود. به هر شکلی خاتمه یافت، متاسفانه فوری فراموش شد. همان زمان نیز بحث حق اعتراض مطرح شد و به سرعت فراموش گردید. تا رسیدیم به ماجرای بنزین و اعتراضات آبان ۹۸ که ابعاد بزرگی داشت. هنوز در شوک آن بودیم که ماجرای هواپیمای اوکراینی و سپس ترور سردار سلیمانی و درگیری محدود با امریکا و تشییع جنازه گسترده سردار پیش آمد و گویی آب سردی بود که بر همه آتش‌های مانده در زیر خاکستر گذشته ریخته شد و نوعی خوش‌خیالی را ایجاد کرد. کاهش شدید مشارکت در انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۸ نشان داد که این آتش همچنان روشن است، ولی، چون با کرونا تقارن شد فوری آن را به کرونا ربط دادند و نوعی خوش‌خیالی تخدیری را دامن زدند. در دو سالی که درگیر کرونا بودیم، همان زمان هم نوشتم که کرونا اعتراضات را عقب انداخت، پس طبعا اتفاق جدیدی رخ نمی‌داد. انتخابات ۱۴۰۰ که شد، مشارکت آن بسیار پایین بود، ولی از فرط خوشحالی یکدست‌سازی متوجه عمق ماجرا نشدند یا نخواستند بشوند. گمان کردند حالا که یکدست شدیم، کشور را درست می‌کنیم و مردم راضی خواهند شد. کاری نبود که علیه روحانی نکردند، متوجه نبودند که او بیش از آنکه حسن روحانی باشد.. 

رییس‌جمهور این نظام بود و چهل سال در بالاترین سطوح آن نقش مدیریتی داشته است و اقدامات ایضایی علیه او در درجه اول علیه خودشان و نظام است. مصداق این گزاره مشهور سعدی شدند که «یکی بر سر شاخ بُن می‌برید» حماقت بی‌حد و کرانه‌ای را به نمایش گذاشتند تا خودشان در مصدر کار قرار گیرند. غافل از اینکه یک سال بعد در ۱۴۰۱ هر چه رشته بودند، پنبه شد و بزرگ‌ترین بحران سیاسی پس از انقلاب، حتی بزرگ‌تر از اقدامات مجاهدین خلق در کشور رخ داد. به علل روشنی پس از سه ماه آن بحران در ظاهر فروکش کرد، ولی در بطن جامعه رسوب نمود. طرفداران وضع موجود برای ارضای خود اقدامات نمایشی را افزایش دادند، راهپیمایی‌های به ظاهر دینی و این نمایش‌های مذهبی را مرهمی بر زخم التیام نیافته خود می‌دانستند. انتخابات اسفند ۱۴۰۲ آخرین ضربه بود. ساختار برآمده از انقلابی که براساس حمایت قاطع مردم شکل گرفته بود، کارش به جایی رسیده که در پایتخت کشور، مشارکت انتخاباتی حول و حوش ۱۰درصد و کمتر باشد؟! دوباره و پس از سقوط بالگرد، به تشییع جنازه‌هایی دل خوش کردند که فاقد معنای سیاسی بود. همان زمان از مردم پرسیدند که در آیا در انتخابات شرکت می‌کنید که ارقام مشارکت بالای ۵۵درصد بود. گرچه تذکر داده شد که به این پاسخ‌ها دل خوش نباشید، چون به سرعت وضعیت جامعه عادی خواهد شد. رسیدیم به انتخابات ۸ تیر، این بار ماجرا تفاوت کرد، رقابتی حداقلی را شکل دادند، اغلب نیرو‌های سیاسی پا به میدان گذاشتند. نتیجه چه شد؟ مشارکت ۴۰درصدی آن هم با پیروزی نامزد منتقد وضع موجود. دیگر راهی برای توجیه نمانده است. برای اولین‌بار در بالاترین سطوح سیاسی به این مساله اشاره شد و آن را نیازمند بررسی و مطالعه دانستند که به نظر من فوریت هم دارد.

اکنون مشارکت ۴۰درصدی در جامعه ایران را می‌توان تعبیری از تب ۴۰ درجه دانست. تا حالا هم با پاشویه و قدری دست‌کاری در دماسنج و نیز با خوش‌خیالی گفته می‌شد که ان‌شاءالله گربه است و تبی وجود ندارد. دیگر راهی برای لاپوشانی و نادیده گرفتن این واقعیت روشن وجود ندارد. رتبه اول انتخابات به مجموعه‌ای تعلق گرفت که در انتخابات مشارکت نکردند. کلیت پیام آنان روشن بود. انتخابات را در قالب گذشته راهگشا نمی‌دانند. این پیام خطرناکی برای آینده جامعه ایران و حکومت است. به علاوه اکثریت آنان هم که آمدند معترض هستند و اگر صدای اعتراض آنان شنیده یا از طریق انتخابات عملی نشود، این راه تا اطلاع ثانوی بسته خواهد شد. در واقع نیمی از این ۴۰درصد نیز منتقد جدی وضع موجود هستند. با ۲۰درصد باقی‌مانده کاری نمی‌توان کرد. آنان هم به سرعت منتقد شدند، به ویژه اینکه همین ۲۰درصد منتقد نیز در گذشته از وضع موجود طرفداری می‌کردند؛ بنابراین تب ۴۰ درجه کنونی، فرصتی عالی برای اصلاح امور است. در تب ۴۰ درجه نمی‌توان زندگی کرد. جامعه دچار تشنج خواهد شد. از تغییر اوضاع استقبال کنید. قدری از این تب در دور دوم کم خواهد شد، ولی ریشه عفونت و تب را باید شناخت و درمان کرد. نگاه مردم به انتخابات قابل اصلاح است، به شرطی که روند امور تغییر کند. پس از دور اول و در هفته گذشته از مردم پرسیده شد که؛ چرا در دور اول انتخابات شرکت نکردید؟ پاسخ‌های متنوعی دادند. بیشترین مردم با حدود ۲۵درصد به این گزینه اشاره کرده‌اند که «احساس کردم هیچ کدام توان بهتر کردن اوضاع را ندارند.» پس باید اوضاع را بهبود بخشید. بهبود امور فقط ناشی از توانایی‌های فردی نیست، بلکه مساله اصلی رویکرد‌هایی است که ساختار باید اصلاح آن‌ها را در دستور کار قرار دهد. در یک کلام، بازگشت به زندگی و بازگشت به مردم، راه‌حل واقعی است. در این باره خواهم نوشت.

 

تحلیل فرهیختگان از رئیس جمهور جدید ایران

 
روزنامه فرهیختگان که تیتر و تصویر یک امروز خود را به مسعود پزشکیان اختصاص داده طی یادداشتی نوشت: ۱. ماراتن نفس‌گیر انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ به پایان رسید، پیروز نخست این انتخابات مردم ایران بودند که زیر بمباران تبلیغاتی سنگین ایران‌ستیزان در اینترنشنال و‌... به نقطه‌عطف مردم‌سالاری دینی رسیدند. کابوس انتخابات‌های زیر ۵۰ درصدی به پایان رسید، انتخابات‌هایی که در سیر نزولی افتاده بودند و دائما مشارکت در آن‌ها کمتر می‌شد. حالا بعد از ۵ سال شیب مشارکت دوباره صعودی شده و نمودار مردم‌سالاری دینی در ایران تغییر جهت داده است. ما ایرانی‌ها فارغ از نتیجه صندوق به این پیروزی احتیاج داشتیم، ما می‌توانیم دوباره به مشارکت‌های ۷۰ و ۸۰ درصدی برگردیم، ما باید به مشارکت‌های ۷۰ درصدی و ۸۰ درصدی برگردیم.

۲. دوئل نفس‌گیر انتخابات در ایران با رقابتی میلیمتری به پایان رسید، از این به بعد یک رئیس‌جمهور و یک آلترناتیو نزدیک به هم داریم؛ رئیس‌جمهوری که باید بداند رئیس‌جمهور همه مردم است، رئیس‌جمهوری که خوب می‌داند یک آلترناتیو اجتماعی جدی بیخ گوشش دارد، آلترناتیوی که جدی است، پرشور است و سایه به سایه او را دنبال می‌کند.

۳. مسعود پزشکیان پدیده این دوره رقابت‌های ریاست‌جمهوری بود، اما او فقط در حد پدیده نماند و انتخابات را برد؛ چیزی شبیه تیم ملی یونان در یورو ۲۰۰۴، تیمی که اول کسی رویش حساب باز نمی‌کرد، اما با پیروزی برابر میزبان قهرمان شد. پزشکیان فرصت‌های مهمی پیش رو دارد، او می‌تواند شکاف‌های اجتماعی در ایران را کمینه کند، او می‌تواند از بدنه بزرگ کارشناسی کشور استفاده کند، او می‌تواند شکاف نخبه توده را کم کند، او می‌تواند شکاف‌های قومیتی را ترمیم کند، او می‌تواند در حکمرانی اینترنت طرح نو دراندازد و...، اما همه این‌ها می‌تواند برای او تهدید هم باشد. او می‌تواند شکاف‌های اجتماعی را تشدید کند، می‌تواند به اسم کار کارشناسی دور جدید خالص‌سازی را کلید بزند، می‌تواند شکاف متن-پیرامون را تشدید کند، می‌تواند حکمرانی ملی در فضای مجازی را نابود کند، می‌تواند مساله قومیت‌ها را تبدیل به معضل کند و....

اما این‌ها همه بستگی به مسعود پزشکیان دارد که بخواهد چگونه باشد. او اگر، چون سیاق و سابقه‌اش در گفتمان انقلاب اسلامی بماند و بخواهد مثل یک انقلابی پنجاه‌وهفتی رفتار کند می‌تواند چالش‌ها را به فرصت تبدیل کند.

۴. مسعود پزشکیان حالا رئیس‌جمهور ایران است. همه باید به او کمک کنند، رسانه‌های انقلابی می‌توانند چشم بیدار جامعه و رصدگر دولت باشند، کار رسانه‌ها عبور از دولت نیست، بلکه مدد به دولت است به شرط انصاف رسانه‌ها و سعه‌صدر رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان.

 

 

آقای رئیس‌جمهور نهم؛ سلام


جواد شاملو در سرمقاله امروز رسالت با عنوان آقای رئیس‌جمهور نهم؛ سلام نوشت: الآن که این خطوط را می‌نویسم هنوز معلوم نیست مستأجر بعدی پاستور آقای جلیلی است یا آقای پزشکیان. اما معلوم است که منتخب ملت روز‌های سختی در پیش رو دارد. 
آقای رئیس‌جمهور نهم! دعوا‌ها تمام شد. تبلیغات تمام شد. رأی‌جمع‌کردن تمام شد. انتخابات تمام شد. حالا فصل کار است. حالا دیگر زبان سخن تو با مردم، چندان زبان گفتار نیست بلکه تشنه آنیم که با زبان کار و کردار با ما حرف بزنی. زبان کار و نتیجه، از هر زبانی قدرتمندتر است. بعضی از رئیس‌جمهور‌های پیشین، کاندیداتوری خود را در تمام طول چهار سال خدمتشان حفظ می‌کردند و نگاهشان به منتقدانشان نگاهی جناحی بود. کاندیداتوری با خدمتگزاری جمع نمی‌شود.
آقای رئیس‌جمهور نهم! ایران امروز، یک ایران عادی نیست. کشور از بعضی جهات، کاملا شایسته صفت بحرانی است. تو نیز یک رئیس‌جمهور عادی نیستی. آرام و قرار داشتن برای تو حرام است؛ مدیریت شیک را کنار بگذار و خواب و خوراک را بر خود ناروا بشمار. سبک مدیریت تو باید جهادی باشد، چون حال ایران خوب نیست. مانند برخی پیشینیان، دولتی نباش که مصداق بی‌دولتی است. مدیریت پشت میز، باشد برای ایرانی آبادتر و آرام‌تر و جهانی کم‌التهاب‌تر. مدیریت اتوکشیده، شاید زمانی دیگر.
آقای رئیس‌جمهور نهم! تو چه در زمان انتخابات، کوهی از وعده‌ها را آورده باشی و چه هیچ وعده‌ای نداده باشی، با اعلام کاندیداتوری تمام مسئولیت‌ها و وعده‌های یک حکمران را برعهده‌گرفته‌ای. از مردم طلبکار نباش و خودت را هم بی‌تقصیر ندان. اگر به میدان آمده‌ای، یعنی با علم به تمام موانع و دشواری‌ها و گره‌ها، معتقد بوده‌ای می‌توان وضعیت را بهتر کرد. فردا نمی‌شود و نمی‌گذارند، نداریم. اگر نمی‌شود و نمی‌گذارند، اصلا چرا پا به میدان گذاشتی؟ طلبکاری و پرسشگری و بهانه آوردن تا قبل از روز انتخابات کارکرد دارد، از امروز دوره پاسخگویی تو آغاز شد. طلبکاری ممنوع.
آقای رئیس‌جمهور نهم! زور خدا به زور همه می‌چربد. تنها با خدا ببند و تنها به خدا امید داشته باش.
ببین دریای متلاطم جهان را! ببین زمین پرگسل و پر از زلزله میهن را! جز خدا چه کسی می‌تواند به دادت برسد؟ از کدخدا‌ها ناامید باش و به خدا امیدوار. از کارشناس‌ها ناامید باش و به کارساز امیدوار. از برنامه‌ها ناامید باش و به صاحب لوح و قلم امیدوار. 
آقای رئیس‌جمهور نهم! شب اول محرم است. دولت تو روزی تمام می‌شود، چنانکه همه دولت‌های پیشین. اما آنکه دولتش پابرجاست، شهید کربلاست. از جلسات هیئت دولت تو چیزی نمی‌ماند، اما تقدیرات شیعیان در هیئات اباعبدالله الحسین علیه السلام رقم می‌خورد. نیت کن مسئولیتت خادمی به درگاه خون خدا باشد و بدان کوتاهی‌ات در این مسئولیت، خیانت به آن مولا است. دوران ما دوران سیدالشهدا است و تو با این علم طرفی. پرچمت بالاست اگر کوچک این علم باشی و دولتت مستعجل است، اگر حسینی نباشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
آسمان ایران فیروزه ای گشت

زنده_باد_ایران

درس عبرتی شد برای کسانی که با تشکیل دولتهای سایه باعث تخریب ایران شدند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
این که در این مناظره های اخیر هم هنوز مفهوم دولت سایه رو درک نکردی، خیلی عجیبه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
سلام ،پیروزی دکتر پزشکیان عزیز و حماسه 15 تیر مبارک باشه . و به دکتر پزشکیان بابت جلب توجه ساکتین و به میدان آوردن اونها تبریک عرض می کنم. انشاالله هر روز وضع مردم بهتر بشه.
بازنشسته حداقلی بگیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
زاکانی ، کجایی ؟؟ دقیقا کجایی ؟؟؟

بیا و ببین که دست خدا بالاترین دست هاست

و خداوند یاری گر مردم است و تفرعن و تکبر را دوست ندارد

و خداوند است که مردم را دوست دارد و نگهدارشان است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
تب 40 درجه ، عالی عالی... امیدوار به تغییر هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
بالاخره خیالم راحت شد بعد از دکتر احمدی نژاد دوباره یک رییس جمهور با سواد رییس جمهورشد


درود بر رییس جمهور فوق تخصص
ناشناس
|
France
|
۰۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
دکتر پزشکیان عزیز مبارکمون باشید ❤️
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
بیاید یکبار هم شده به رای اکثریت احترام بگذاریم . اکثریت به این معنا نیست که خوب حالا رقیب شد ریس جمهور و وظیفه ما هم کارشکنی در حد اکثر امکان . این چندمین بار است که مردم با مشارکت و عدم مشارکت حرف خود را زده اند و لی کسانی نخواستند بشنوند . اینبار با دفعات قبل تفاوت اساسی دارد اگر بخواست اکثریت توجه نشد ملت تصمیم دیگری خواهد گرفت .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
تا امثال حمید رسایی و مالک شریعتی و اون مجری در مجلس هست کارشکنی در جلوی اونها لنگ میندازه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
نتایج نهایی هنوز اعلام نشده. به نظر من آقای جلیلی با اختلاف کمی رییس جمهور میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
انشاالله
بیصدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
لطفا مصاحبه اقای جلیلی را که پس از رای دادن انجام دادن گوش کن خودت ایشان گفت که به رئیس جمهور همگی کمک میکنیم تا کشوری اباد درست کنیم این یعنی اقای پزشکیان پیروز انتخاباته
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
پاشو صبح شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
سلام ،پیروزی دکتر پزشکیان عزیز و حماسه 15 تیر مبارک باشه . و به دکتر پزشکیان بابت جلب توجه ساکتین و به میدان آوردن اونها تبریک عرض می کنم. انشاالله هر روز وضع مردم بهتر بشه.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
ما مثل تفکر پایداری ها اهل تخریب و تمسخر جناح مقابل نیستیم امدیم و رای دادیم با اینکه ناراضی بودیم از همه چیز گلایه داشتیم ولی نخواستیم مثل انتخابات مجلس دوباره این اقلیت حاکم شوند بر اکثریت مردم و هیچ کسی را هم‌حول تصمیمات خود راه ندهند امدیم تا خودمان تصمیم بگیریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
اوف فقط قیافه طهرانچی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
زاکانی کجایی ؟؟
دقیقا کجایی ؟؟
شهرداری بای بای
م ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
آقای دکتر پزشکیان ،ضمن تبریک کسب بیشترین اراءدر انتخابات ۱۴۰۳ و افتخار نهمین رئیس جمهور ایران باید دست به بکار شوید و ایران بیمار را درمان کنید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
پول ویزیت را پرداخت کنید چشم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
آقای عبدی کاهش مشارکت در این سالها به خاطر بی کفایتی دولت روحانی در اون هشت سال بود. به ظریف بگو در اکثریت مطلق قرار نداره که به طرف مقابلش میگه اقلیت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
ظریف یکی از دلایل مهم پیروزی پزشکیان بود. این را بفهمید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
لا اله الا الله
باز شروع شد ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
آقای متحجر
هاشمی سالهاست در قدرت نیست. و فوت شده است . خاتمی خانه نشین و محصور است
روحانی دست بسته رئیس جمهور بوده است
بیش از سه سال است که دولت و اختیارات و کامل دست یک طیف خاص است .
بی کفایتی را گردن دیگران انداختن چه فایده ای دارد؟
تازه مگر مملکت حکومت ، قانون و برنامه و ساختار و... ندارد؟
من ایرانی اینکه تقصیر این دولت و آن دولت بود نمی پذیرم . کجای دنیا چنین توجیه بجه گانه ای دارند ؟؟
.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
بدبخت شدیم و رفت دوباره بنزین 25 هزار تومانی و تورم 80 درصدی بخاطر برداشتن فیلتر اینترنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
اصولگراها سال 1400 حدود 22 میلیون رای داشتن ، بعد از سه سال رسیده به 13 میلیون ، به نظرت کار روجانی بوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
اصولگرایان خیلی یکدیگر را شماتت نکنند تعداد رای آنها همین مقدار است حتی اگر جلیلی کنار کشیده بود پزشکیان در دور اول پیروز می‌شد. در ضمن اثر تخریب‌ها بر علیه قالیباف که به جوانان اصولگرا نسبت داده می‌شود خیلی زیاد نبود، یکدیگر را سرزنش نکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
شما هم زیاد خوش نباش سال دیگه م بینیم این اقا هم مثل اقای روحانی بنزین 25 هزار تومانی و بستن کارخانجات را شروع میکنه و بعد شما احساس غرور بکنه فقط دیگه بعد از این مشکلات برای همه پیش اومد خدا وکیلی دیگه از این اقایان استفاده نکنید
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # اربعین # مسعود پزشکیان