به گزارش تابناک ورزشی، مهدی الفتی در حالی سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را در رشته ژیمیناستیک به دست آورده که در ورزش ایران تمام مسئولان به دنبال این هستند به شکلی برنامههای خود را جلو ببرند که نتیجه عملکردشان هرچه زودتر مشخص شود؛ تا هرچه زودتر بتوانند برای تصدی جایگاه بالاتر یا ابقای خود دلیل خوبی داشته باشند.
این را میتوان یکی از مهمترین دلایل عدم توسعه ایران در رشتههای دیر بازده، اما مهم و پرمدال عنوان کرد. برای مثال ژیمناستیک ایران در آسیا هیچ حرفی برای گفتن ندارد و این موضوع برای مسئولان ارشد ورزش کشور هم اهمیتی ندارد. در واقع یک مدیر یا رئیس فدراسیون نمیخواهد روی ورزشکار یا ورزشکارانی سرمایهگذاری کند که مدال و موفقیتهایشان قرار است ۱۰ سال بعد به دست آید و سودش را یک رئیس دیگر ببرد.
در بسیاری موارد عدم دسترسی آسان به سختافزار و امکانات برای شروع ژیمناستیک برای علاقمندان این رشته دردسرساز و سبب میشود آنها خیلی زود این رشته را کنار بگذارند یا اصلاً سمت آن نیایند. در سال های اخیر چندین بار اسامی مختلفی به عنوان ستاره و پدیده خود را در ژیمناستیک ایران نشان دادند، اما آنها نتوانستند با رقبایی که اصولی رشد و تمرین کردند مقابله کنند.
سعیدرضا کیخا و مهدی الفتی از جمله این ستارهها بودند که در چند میدان بینالمللی درخشیدند، اما سطح آنها تا اندازهای نبود که بتوان توقع معجزه یا کار فراتر از توانشان را انتظار داشت.
الفتی در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو ۱۴.۷۸۳ امتیاز در رده دوم ایستاد و بعد از ۸۰ سال ژیمناستیک ایران را در بازیها صاحب مدال کرد. مدال الفتی در بازیهای آسیایی ارزش فراوانی داشت، اما نباید باعث شود مشکلات دیده نشود. حتی این سؤال نیز باید مطرح شود که اگر همزمان با بازیها، رقابتهای جهانی ژیمناستیک در بلژیک برگزار نمیشد و بسیاری از رقبا به جام جهانی نمیرفتند، آیا الفتی میتوانست به مدال نقره برسد؟!
با این حال بار دیگر باید تأکید کرد مدال نقره الفتی و در ادامه کسب سهمیه المپیک بسیار مهم و ارزشمند است؛ در صورتی که مسئولان پشت آن مخفی نشوند و این نتیجه را نتیجه عملکرد و مدیریت خود ندادند.
این افتخارات الفتی دقیقاً در شرایطی به دست آمد که فدراسیون ژیمناستیک از نظر مدیریتی با مشکلات فراوانی روبهرو بود. فدراسیون جهانی انتخابات فدراسیون را به رسمیت نمیشناخت و زهرا اینچهدرگاهی را به عنوان رئیس قبول داشت. ورزشکاران برای تمدید لایسنس خود برای حضور در مسابقات دچار مشکل بودند و فقط کادر قبلی مدیریت توانایی تمدید و ارتباط با فدراسیون جهانی را داشت.
متأسفانه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم خیلی دیر به فکر رفع این مشکل افتادند و دقیقاً زمانی که صحبت از تعلیق جدی شد، مسئولان دست به کار شدند. بررسی شرایط سالهای اخیر ژیمناستیک ایران به خوبی ثابت میکند که چرا این رشته پیش از این فقط یک بار در المپیک حاضر بوده است. جمیله سروری و جلال بازرگان راهی المپیک ۱۹۶۴ توکیو شدند و پس از آن ورزش ایران در حسرت کسب سهمیه ژیمناستیک ماند.
وقتی مسئولان در رشتهای که باید از کودکی و سن کم استعدادیابی آن صورت بگیرد قدم از قدم برنمیدارند و منتظر هستند تا یک ستاره حاضر و آماده به تیم ملی بیاید، دیگر نمیتوان توقع تعداد سهمیه بالا یا رسیدن به مدالهای پرتعداد را داشت. با همه این شرایط مهدی الفتی باید شنبه، ۶ مرداد و از ساعت ۱۲:۳۰ کار خود را در پرش خرک المپیک آغاز کند.
عملکرد ژیمناستهای ایران در المپیک:
المپیک ۱۹۶۴ توکیو - دو نفر:
جلال بازرگان با ۹۶.۳۵ امتیاز در رده ۱۱۸
جمیله سروری با ۴۹.۹۳۲ امتیاز در رده ۸۲
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.