به گزارش تابناک ورزشی، المپیک عجیبی شده است، ابتدا اتحادیه جهانی اعلام میکند که تعداد قابل توجهی از ستارههای کشتی روسیه و بلاروسی که سهمیه المپیک را طی سه مسابقه گزینشی در بلگراد، قارهای و جهانی دریافت کردهاند، با محرومیت از سوی IOC مواجه شده و UWW سهمیههای آنها را به کشتیگیران دیگری میدهد که همه آنها هم اروپایی هستند. این سؤال به میان میآید با چه سازوکاری اتحادیه جهانی سهمیه روسها و بلاروسیها را توزیع کرده و چرا بیشتر این سهمیهها نصیب کشتیگیران حاضر در مسابقات گزینشی اروپایی شده و آسیاییها حداقل سهم ممکن را از آن داشتهاند؟
بعد از آن شامیل ممدوف برخلاف تصمیم فدراسیون کشتی روسیه که گفته بود کشتیگیران این کشور، المپیک پاریس را تحریم خواهند کرد، به IOC نامه نوشت و اعلام کرد که از سهمیهاش نخواهد گذشت و به پاریس خواهد آمد، اما چند روز بعد از آن فدراسیون این کشور در خبری کوتاه نوشت که کشتیگیر 65 کیلوگرم این کشور به دلیل مصدومیت به المپیک نخواهد رفت تا بار دیگر یکی از مدعیان و ستارهها که شانس مدال المپیک دارند، از این رقابتها خارج شود.
رضا کایالپ نفر بعدی بود که اعلام شد به دلیل مثبت شدن تست دوپینگش که او آن را حاصل سوءتفاهم دانسته بود، المپیک را از دست داده است و ترکها کشتیگیر دیگری را جایگزینش کردند.
قبلتر از آن هم ختیگ تسابولوف کشتیگیر روسیالاصل تیم ملی صربستان المپیک را از دست داده بود. آن زمان عنوان شد به دلیل پارگی رباط صلیبی این اتفاق افتاده، اما امروز که او توانست مجوز حضور در المپیک را بگیرد، همه متوجه موضوع شدند که مسئله تسابولوف مصدومیت نبوده، بلکه مثل رضا کایالپ با مثبت شدن تست دوپینگش دچار مشکل شده و ظاهراً دارویی که استفاده کرده، جزو مواردی بوده که با لابی و ارتباط توانسته حکم برائت گرفته و به المپیک بازگردد.
این رفت وبرگشتها به همینجا خلاصه نشد، چند روز قبل هم ماگومدحبیب کادیماگمادوف نایبقهرمان بلاروسی المپیک توکیو که ابتدا از سوی کمیته بینالمللی المپیک از شرکت در این رقابتها محروم شده بود، توانست مجوز حضور در المپیک را بگیرد و بار دیگر به جمع مدعیان وزن ۷۴ کیلوگرم بازگشت.
جدای از رفتوبرگشتهای عجیب و غریبی که اتفاق افتاد و همچنان هم میتواند ادامه داشته باشد، مسئله بازی با روح و روان علی ارسلان قابل بررسی است. کشتیگیر مغضوب محمد بنا که سرمربی سابق تیم ملی فرنگی او را نمیخواست و زمانی که فدراسیون میخواست رضایتنامهاش را بدهد، بنا تأکید کرد به این کشتیگیر نیازی ندارد تا به صربستان برود.
او همان سال مدال طلای وزن ۷۲ کیلوگرم جهان را برای صربها به دست آورد و در سال دومین عضویتش در تیم ملی صربستان هم مدال برنز گرفت. وقتی تسابولوف دچار مشکل شد، صربها از او خواستند که به جای کشتیگیر روسیالاصل در المپیک شرکت کند. فرنگیکار آملی در حالیکه خودش را برای شرکت در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی که ۷ تا ۱۰ آبان در تیرانا برگزار میشود، آماده میکرد، از سه ماه قبل که با خواسته صربها مواجه شد، تمرینات فرنگی را رها کرده و خودش را برای شرکت در رقابتهای کشتی آزاد المپیک آماده کرد.
حالا به او گفته شده که تسابولوف خودش به المپیک میرود تا سه ماه تمرین متفاوت و سخت این کشتیگیر که با مصدومیتهایی هم همراه بود، بیثمر باشد. او به این شکل برای دومین بار المپیک را از دست داد. بار اول زمانی که در تورنمنت بینالمللی و مسابقات قهرمانی اروپا تمام تلاشش را کرد که در وزن ۷۷ کیلوگرم نماینده تیم ملی صربستان در المپیک پاریس شود، اما در نهایت این کشور ویکتور نِمِس را به او ترجیح داد و از این کشتیگیر در هر دو مسابقه گزینشی اروپایی و جهانی استفاده کرد که نِمس در هر دو نیز ناکام بود تا صربها سهمیه ۷۷ کیلوگرم المپیک را نگیرند.
زمانی که ارسلان دیگر فکرش را از المپیک آزاد کرده و تمرکزش را روی کسب مدال در سومین مسابقه جهانی متوالیاش گذاشته بود، صربها از او خواستند در کشتی آزاد برایشان به المپیک برود که با بازگشت تسابولوف این مسئله منتفی شد و ارسلان برای بار دوم المپیک را از دست داد.