به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، محمدصالح جوکاربا اشاره به آخرین تصمیمات در خصوص زمان برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، بیان کرد: بر اساس قانون انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشد اما با توجه به حادثه ای که اتفاق افتاد و میبایست در اسرع وقت انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشد فلذا قانون انتخابات ریاست جمهوری نیاز به اصلاح داشت.
وی در ادامه اظهار کرد: مجلس قانون را اصلاح کرد تا شوراهای اسلامی شهر و روستا در دوره فعلی چهار ساله باشند. چراکه زمان لازم را برای برگزاری انتخابات شوراها هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری نداشتیم. فلذا در خرداد ماه سال آینده انتخابات شوراها برگزار خواهد شد و دوره بعدی شوراها -به خاطر اینکه انتخاباتش همزمان با انتخابات ریاست جمهوری پانزدهم برگزار شود-، سه ساله خواهد بود.
رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها، تصریح کرد: در اسفند ماه ۱۴۰۶ انتخابات مجلس را خواهیم داشت، بلافاصله باید انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و انتخابات شوراها نیز باید همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و چون ممکن است فراهم کردن این بستر سخت باشد فلذا در کمیسیون شوراها پیشنهاداتی مطرح شده است از جمله اینکه انتخابات شوراها از حالت همزمانی در سراسر کشور خارج شده و به صورت استانی برگزار شود. این پیشنهاد می تواند مشکل را حل کند.
شورای شهری ها چه می گویند؟
در همین باره عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستور کار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمیرسد.
ناصر امانی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات شوراها مدتهاست در مجلس در دست بررسی است، اظهار کرد: طرح مدیریت یکپارچه شهری که بخشی از آن به انتخابات شوراها و انتخاب شهردار اختصاص دارد، در مجلس در دستور بررسی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: یکی از فرضیهها نیز این بود که انتخابات سراسری نباشد و به صورت استانی برگزار شود که قطعاً مزایا و معایبی دارد. باید بررسیها صورت بگیرد تا در نهایت آن چیزی که به نفع مردم و مردمسالاری دینی است، اتفاق بیفتد و طرح نهایی در مجلس به تصویب برسد.
امانی با بیان اینکه مجلس دوازدهم تا چهار سال آینده میتواند طرح را به نتیجه برساند، تصریح کرد: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستورکار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمیرسد و به انتخابات بعدی که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد، موکول میشود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به اینکه هنوز جزئیات طرح مشخص نیست، در حال حاضر نمیتوان در مورد مزایا و معایب آن سخن گفت.
این روزها طرح های جدیدی درباره انتخابات مطزح است که باید دید اولا دارای چه اولویتی برای کشور هستند و ثانیا سرنوشت بررسی های کارشناسی آن چه خواهد بود.