عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در گفتگو با تابناک

رونق قاچاق با قیمت گذاری دستوری/ با تصمیمات یک‌شبه، تولیدکننده به واردکننده تبدیل شد

یکی از مسائلی که می‌تواند به‌عنوان اولویت‌های مهم پیش روی وزیر صمت قرار گیرد، رسیدگی به چالش قیمت‌گذاری دستوری در صنایع مختلف است. به‌نحوی‌که طی این سال‌ها، دولت‌ها تعیین کردند که چه کالایی با چه قیمتی وارد و با کدام قیمت صادر شود.
کد خبر: ۱۲۵۵۵۷۲
|
۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲ 24 August 2024
|
6826 بازدید
|

وزیر صمت به داد تولید داخلی برسد/ با تصمیمات یک‌شبه، تولیدکننده به واردکننده تبدیل شد/ بخشنامه ضد تولید در وزارت صمت اصلاح شود

مهراد عباد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران در گفتگو با خبرنگار تابناک پیرامون مهم‌ترین اولویت‌های وزیر صمت در دولت چهاردهم اظهار داشت: در شرایط کنونی اقتصاد کشورمان، رسیدگی به چالش‌های تجارت خارجی از سوی وزیر جدید صمت اهمیت دارد. به بیان دیگر، در سال‌های اخیر شاهد بودیم که وزارت صمت در حوزه تصمیمات مؤثر در مسیر تجارت خارجی، نقش کلیدی داشته است و با تصمیمات و بخشنامه‌هایی که ابلاغ کرد، موانعی بر مسیر تولید و صادرات رقم خورد.

عباد ادامه داد: دخالت‌های وزارت صمت طی سال‌های گذشته در بخش‌هایی نظیر ثبت سفارش و تخصیص ارز و مجوز ورود کالا به کشور، مشکلات بسیاری را برای فعالان اقتصادی به وجود آورده است. از سوی دیگر، در بخش صادرات شاهد هستیم که بسیاری از مجوز‌ها از سوی این وزارتخانه صادر می‌شود و مقررات صادراتی وزارت صمت به‌گونه‌ای است که با تغییرات زیاد و حتی هفتگی روبرو بوده و در نتیجه اثر منفی بر تجارت خارجی و تراز تجاری کشورمان داشته است.

لزوم بازتعریف بخشنامه‌ها در وزارت صمت

وی با بیان اینکه تقاضا و پیشنهاد بنده به‌عنوان عضوی از پارلمان بخش خصوصی از وزیر جدید صمت، این است که تعامل مؤثری میان وزارت صمت و بانک مرکزی در دستور کار قرار گیرد تا پروسه‌های مربوط به واردات و صادرات، دوباره بازتعریف شود، افزود: به این ترتیب می توانیم شاهد تقویت تجارت خارجی در اقتصاد باشیم. چراکه در روند‌های جاری، بخشنامه‌ها و تصمیمات به‌گونه‌ای است که متأسفانه کالا‌ها و مواد اولیه برای تولید، با کُندی وارد می‌شود و از سوی دیگر، صادرات نیز با افت معناداری مواجه شده است.

این فعال بخش خصوصی یکی دیگر از مسائلی را که می‌توان به‌عنوان اولویت‌های مهم پیش روی وزیر صمت قرار گیرد، رسیدگی به چالش قیمت‌گذاری دستوری در صنایع مختلف دانست و تصریح کرد: طی این سال‌ها، دولت‌ها تعیین کردند که چه کالایی با چه قیمتی وارد و با کدام قیمت صادر شود. رویکردی که نتایج منفی برای کلیت اقتصاد به همراه داشته است.

تبعات قیمت‌گذاری دستوری برای تولید و تجارت

وی تأکید کرد: مسلماً عدم توجه به چالش‌ها و مشکلات قیمت‌گذاری دستوری، منجر به تداوم قاچاق در اقتصاد می‌شود. هفته‌های گذشته شاهد بودیم که با تصمیم عجیب وزارت صمت، امکان واردات با محدودیت مواجه شد. به‌گونه‌ای که با بخشنامه آخری که ابلاغ شد، واردات صرفاً توسط تولیدکنندگانی که پروانه تولید از وزارت صمت دارند، امکان‌پذیر شد؛ لذا با چنین تصمیم عجیبی در مجموعه وزارت صمت، یک نوع رانت برای تولیدکنندگان ایجاد شد. در نتیجه با چنین اقداماتی، عملاً هزینه‌های واردات کالا به صورت قاچاق راحت‌تر است و انتظار می‌رود در دوره جدید وزارت صمت، این فرایند‌ها و بخشنامه‌ها به شکل مؤثری اصلاح شود تا مواد اولیه مورد نیاز تولید به راحتی تأمین و وارد کشور شود تا مانع از افزایش قیمت مواد اولیه در شرایط کمبود کالایی شود.

مهراد عباد با اشاره به تأثیر منفی کسری تراز تجاری ۱۷ میلیارد دلاری در سال قبل تاکید کرد: سال گذشته شرایط برای صادرات سخت شد و در نتیجه یکی از عوامل تاثیرگذار در شکل گیری تراز منفی، موانع بسیار در مسیر صادرات بود، موانع و مشکلاتی که توسط وزارت صمت و بانک مرکزی شکل گرفت و انتظار می‌رود در دولت جدید، شاهد برطرف شدن این مشکلات باشیم.

تولید با مشکلات دست و پنجه نرم می کند

به گفته عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در پنج‌ماهه اخیر به دلیل کمبود منابع ارزی، واردات بسیار محدود شد و بسیاری از فعالان اقتصادی، ماه‌هاست که در صف تخصیص ارز هستند و با ابلاغ بخشنامه ضد تولید در وزارت صمت، موانع واردات مواد اولیه دوچندان شده است. به‌گونه‌ای با چنین بخشنامه‌ای عملاً واردات مواد اولیه با مشکل مواجه شده است. چراکه فقط تولیدکنندگان اجازه واردات دارند. این در شرایطی است که بسیاری از مواد اولیه بخش تولید، توسط بازرگانان و شرکت‌های کوچک و فعال در حوزه واردات و صادرات، تأمین می‌شود و حالا چنین سیاستی منجر به وقفه در تولید شده است.

با بهم ریختگی در تولید و تجارت خارجی مواجهیم

عباد گفت: به بیان دیگر، با چنین تصمیمات یک‌شبه، تولیدکننده به واردکننده تبدیل شده و واردکننده هم به قاچاقچی تبدیل شده است؛ بنابراین با سیاست‌های دوره گذشته وزارت صمت، شاهد نوعی بهم ریختگی در حوزه تولید و تجارت خارجی هستم، در نتیجه یکی از اولویت‌های کوتاه‌مدت وزیر صمت، بازتعریف سیاست‌ها در این بخش‌ها می‌تواند باشد تا شاهد اصلاح رویکرد‌ها در حوزه‌هایی نظیر ثبت سفارش برای واردات مواد اولیه برای تولید باشیم.

وزیر صمت به داد تولید داخلی برسد/ با تصمیمات یک‌شبه، تولیدکننده به واردکننده تبدیل شد/ بخشنامه ضد تولید در وزارت صمت اصلاح شود

روندهای گذشته در وزارت صمت اصلاح شود


این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: امیدوارم در دوره جدید وزارت صمت، اصلاح روند‌ها به صورت کوتاه‌مدت و گام‌به‌گام انجام شود و با نظرسنجی از بخش خصوصی و متخصصان همه جوانب تصمیمات را در نظر بگیرند. انتظار می‌رود تا آقای اتابک وزیر جدید صمت، تعامل سازنده‌ای با بخش خصوصی داشته باشد تا شاهد رفع موانع تولید باشیم.

راهکار بلندمدت پیشنهادی برای بهبود محیط کسب‌وکار

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران توضیح داد: در کنار موارد مطرح شده، راهکار بلندمدت برای بهبود محیط کسب‌وکار و تقویت اقتصاد کشورمان، همراهی و کمک وزارت صمت به وزارت اقتصاد است. به بیان دیگر، یک سری شاخص‌ها و استاندارد‌های بین‌المللی در بانک جهانی داریم و بر اساس این شاخص‌ها، هر ساله کشور‌ها امتیاز‌هایی دریافت می‌کنند که بر اساس آن، سرمایه‌گذاری‌های خارجی شکل خواهد گرفت؛ بنابراین نیاز به همراهی و کمک وزارت صمت و سایر وزارتخانه‌ها در بهبود این شاخص‌ها و استاندارد‌ها داریم. به‌گونه‌ای که بسیاری از این امتیازها، مربوط به تجارت خارجی است و نقش وزارت صمت در این بخش، مهم و کلیدی است. در نتیجه توجه به این موارد، در بلندمدت نتایج مثبتی برای بهبود محیط کسب‌وکار و تولید کشورمان به همراه خواهد داشت و امیدواریم که وزیر جدید صمت نسبت به این موارد، توجه ویژه‌ای داشته باشد و در برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت خود، این مسائل دیده شود.  

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
تولید با اسم گذاری بالا نمیرود
تولید به وام و تامین مواد اولیه و برق و سوخت و تولید به صرفه و تکنولوژی و علم روز و قوانین خوب و علم بسته بندی و امنیت و زمینه های تبلیغ و تسهیلات صادراتی و روابط با کشورها و سیستم حمل و نقل و جاده مناسب نیاز دارد تولید به پاکی بازار و خالی شدن بازار از دلالان و رانت و رشوه و اختلاس نیاز دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
صادرات محصولات ایرانی باید ممنوع شود
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
قطعی مکر ربرق وبی برنامگی وزارت نیرو در توسعه صنعت برق باعث شده تولید کنندگان به سمت وسویی دیگر متمایل گردند در این زمان بهترین راهبرد حفظ سرمایه گذاری تا جذب آن است .فرار سرمایه از کشور به خاطر مشکلات اقتصادی موجود وعدم امنیت سرمایه گذاری تغییرات اساسی را در سیاست خارجی می طلبد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
ابتدا فکر می کردند قطعنامه ها کاغذ پاره است و تحریم ها نعمت است
حالا که زندگی نصف ملت را به باد فنا دادند
می بینند نه انگار نمی شه
و به حرف عقلا و خردمندان رسیدند که هیچ کشور تحت تحریمی پیشرفت نمی کند
پس زمینه راباید برای ملاقات پزشکیان و کاملا هریس آماده کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۴
ربطی به تحریم ندار سو مدیریت وگرنه روسیه زیاد اثری نداشت یا ونزوئلا تونست ب مدیریت درست تورمش سیصد هزار درصد کم کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
عوامل تبدیل شدن تولید کننده به وارد کننده:

قیمت گذاری دستوری
ارز چند نرخی (مخصوص آقازاده ها و دوستان)
موانع کسب و کار

تا وقتی اقتصاد به معنی واقعی کلمه آزاد نشه هیچ توسعه و پیشرفتی وجود نخواهد داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۴
قیمت تولیدات داخلی برابر و بیشتر از قیمت جهانی هستند و در مواردی واردات قطعات و بسته بندی داخلی آن برای تولید کنندگان بسیار سود آور است از کدام قیمت گذاری دستوری در این بخش صحبت می شود!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۴
قیمت گذاری دستوری وحشتناک مثل یک کسی که کاشی تولید میکنه ولی هر دوسه ماه مواد اولیش گرون میشه برشکست میشه دیدم که میگیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۴
اگر یک محصول قاچاق جایی بدستمان برسد چه باید کرد؟ از طریق یک فروشگاه در سایت ترب یک محصول غیر اصل و بدون برچسب و.برایم ارسال شده
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۴
قیمت ها باید جهانی شود و جلوی قاچاق گرفته شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟