به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، ابرطوفان یاگی امسال به عنوان دومین طوفان قدرتمند استوایی جهان ثبت شد و باعث قطع برق در بیش از ۸۰۰ هزار خانه شده است. شدیدترین طوفان آسیا در سال جاری، سوپر طوفان یاگی، روز جمعه در هاینان چین فرود آمد و پدیدههای جوی و بارانهای شدیدی را به همراه آورد که باعث قطعی گسترده برق شد و حدود یک میلیون نفر را در جنوب این کشور مجبور به ترک خانههای خود کرد.
یاگی با حداکثر بادهای پایدار با سرعت ۲۳۴ کیلومتر در ساعت در نزدیکی مرکز خود، به عنوان دومین طوفان قدرتمند استوایی جهان تا کنون در سال جاری (پس از طوفان رده پنج بریل اقیانوس اطلس) و شدیدترین طوفان سال ۲۰۲۴ در حوزه اقیانوس آرام ثبت شده است. پس از دو برابر شدن قدرت طوفان از زمان کشته شدن ۱۶ نفر در شمال فیلیپین در اوایل این هفته، یاگی بعد از ظهر جمعه به شهر ونچانگ در هاینان وارد شد.
خبرگزاری رسمی شینهوا گفت، کمی بیش از یک ساعت پس از ورود یاگی، هاینان شاهد قطعی برق بود که بر ۸۳۰ هزار خانوار در این استان تأثیر گذاشت. شینهوا افزود که اداره تأمین برق استان یک تیم اضطراری ۷۰۰۰ نفری را تشکیل داده است که به محض فراهم شدن شرایط، تعمیرات را آغاز خواهند کرد.
قبل از ورود یاگی، جزیرهای که بهخاطر سواحل شنی و هتلهای پر زرق و برقش معروف است، پروازها و کشتیها لغو شده بود، مشاغل تعطیل شده بود و به جمعیت بیش از ۱۰ میلیونی خود اعلام کرده بود که از بیرون رفتن خودداری کنند.
طوفان در حال حاضر مدارس، مشاغل و ارتباطات حملونقل در هنگکنگ، ماکائو و استان گوانگدونگ و همچنین فرودگاههای ویتنام را که پیش بینی میشود در آخر هفته به آن آسیب برساند، بسته است.
جمعه شب، یاگی از تنگه چینژوو در شمال هاینان عبور کرد و با بادهایی با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر در ساعت، برای دومین بار در گوانگدونگ فرود آمد. در گوانگدونگ، بیش از ۵۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر تا ظهر از مناطق در معرض خطر تخلیه شده بودند که بیش از دوسوم آنها از شهر ژان جیانگ بودند. در مرکز مالی هنگکنگ نیز بورس اوراق بهادار تعطیل شد.
یاگی شدیدترین طوفانی است که از سال ۲۰۱۴ در هاینان فرود آمده است، زمانی که طوفان راماسون به عنوان یک طوفان گرمسیری دسته پنج به این منطقه برخورد کرد. راماسون ۸۸ نفر را در هاینان، گوانگدونگ، گوانگشی و یوننان کشت و خسارت اقتصادی بیش از ۴۴ میلیارد یوان (۶.۲۵ میلیارد دلار) به بار آورد.
یاگی که بر فراز دریاهای گرم شرق فیلیپین شکل گرفت و مسیری مشابه راماسون را دنبال کرد، به عنوان طوفان رده چهار وارد چین شد و بادهایی به اندازه کافی قوی برای واژگونی وسایل نقلیه، ریشهکن کردن درختان و آسیب جدی به جادهها، پلها و ساختمانها وارد چین کرد.
دانشمندان میگویند که طوفانها در حال قویتر شدن هستند که توسط اقیانوسهای گرمتر در میان تغییرات آبوهوایی انرژی خود میگیرند.