به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، افراد باید حواسشان به دقت به نشانهها و علائم خطر باشد. هرگز مپندارید که افراد میتوانند بر این مشکل غلبه کنند و فقط حرفش را میزنند چرا که این فکر، با اتفاق ناگواری به پایان میرسد.
اگر فردی درباره خودکشی حرف میزند او را تنها نگذارید؛ حتی اگر تلاش دارد شما را متقاعد کند که حالش خوب است. کمکش کنید تا از یک مشاور یا پزشک همین حالا و نه بعدا کمک بگیرد، فردا ممکن است خیلی دیر باشد.
علائم هشداردهنده خودکشی
در ادامه برخی از علائم احتمالی هشداردهنده خودکشی آورده شده است؛ از تغییرات رفتاری که ممکن است علامتی مبنی بر این باشد که فرد در شرایط سخت بوده و در خطر است، آگاه باشید که عبارت است از افسردگی و یا سابقه افسردگی در خانواده، سابقه تلاش برای خودکشی، خودکشی اخیر یک دوست یا سابقه خودکشی در خانواده، صحبت درباره خودکشی کردن، اشتغال ذهنی ناگهانی به مرگ، بخشیدن وسایل شخصی، ناراحتی بابت شکست یا فقدان مثل شکست در امتحان، اخراج شدن از دانشگاه، شکست عاطفی و یا مرگ یکی از دوستان یا بستگان، انزوا و دوری از دوستان و خانواده، عدم تمایل به دانشگاه، محل کار، تفریح و فعالیتهای اجتماعی، عدم توجه به ظاهر شخصی، سوق پیدا کردن به سمت عباراتی از قبیل: آرزو داشتم از اینجا محو شوم" یا "من" بیارزش هستم" یا "آیا خدا کسانی که خودکشی میکنند را مجازات میکند؟، جراحات مکرر و غیر عادی مثل جراحات تازه یا جای زخم روی مچ دست، خراش و اثر طناب روی گردن یا جراحات حاصل از سقوط مکرر از بلندی، افزایش مصرف الکل و مواد مخدر، قبول ریسکهای غیرضروری، تغییر در عادات خورد و خوراک یا خواب را میتواند در برگیرد.
چگونه میتوانید کمک کنید؟
اگر فردی درباره خودکشی صحبت میکند رفتارش را جدی بگیرید و باور کنید که ممکن است واقعاً اتفاق بیفتد. اجازه دهید دوستتان بداند که شما میخواهید کمکش کنید. حاضر و در دسترس باشید و تشویقش کنید تا به دنبال یک مشاوره تخصصی برود. به حرفهای دوستتان گوش دهید. تفکرات و احساساتش را نقد نکنید و به او امید دهید که راه چاره دیگری هم وجود دارد. به فرد بگویید که برایتان فرد مهمی است. برایش مثالهای مشخص بزنید تا بداند خودکشی وی چقدر برای شما و دیگران عذابآور است. دوست خود را مسخره نکنید. ممکن است او تلاش کند به شما بقبولاند که فقط شوخی کرده است.
او را تنها نگذارید و کنارش بمانید و کمکش کنید تا با مشاوره تلفنی دانشگاه صدای مشاور یا اورژانس اجتماعی تماس بگیرد یا او را به یک مرکز مشاوره با اورژانس ببرید. چیزهای بالقوه خطرناک را از دسترس دور کنید و فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
واقعیتهایی درباره خودکشی
پیشگیری از خودکشی در مراکز تحصیلی و خوابگاهها یک ضرورت است، زیرا در این حالت یک خودکشی در دانشگاه یا خوابگاه آغازگر خودکشی نفرات بعدی است.
زنان بیشتر اقدام به خودکشی میکنند اما مرگ بر اثر خودکشی در مردان زیادتر است.
اگر شما یا کسی را که میشناسید قصد خودکشی دارد ...
با یک نفر درباره احساساتتان حرف بزنید. یک دوست، والدینتان، استادتان یا پزشک خانوادگیتان. با مرکز مشاوره یا مشاوره تلفنی دانشگاه تماس بگیرید و با یک مشاور صحبت کنید؛ لطفاً تعلل نکنید. خودکشی برگشتناپذیر است و شانس دومی وجود ندارد. هر چند درد شما ممکن است غیر قابل تحمل باشد اما تلاش کنید تا باور کنید امید به آینده هنوز وجود دارد. خودکشی جواب مشکلات شما نیست چراکه راه حل بهتری وجود دارد و افرادی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند.
خودکشی آخرین راه است:
اغلب افراد برای یک یا چند بار در طول زندگی خود به خودکشی فکر میکنند. اگر شما یا کسی که او را میشناسید درباره خودکشی فکر یا صحبت میکند، آن را جدی بگیرید. اغلب افرادی که به خودکشی روی میآورند مبتلا به افسردگی هستند. ممکن است احساس ناامیدی، بیارزشی و احساس داشتن رنجی که هرگز از بین نمیرود آزارشان دهد. ممکن است برای این افراد خودکشی تنها راه حل برای مشکلات و پایان دادن به این رنج و بدبختی به نظر برسد. این درحالیست که افسردگی قابل درمان بوده اما خودکشی برگشتناپذیر است، به همین دلیل، صحبت یا فکر درباره خودکشی را جدی بگیرید.