آخرین خبرعکس: برد یک بر صفر استقلال مقابل الشمال
63بازدید
۱۴۲

شما نظر دهید/

به فردی که قصد خودکشی دارد چه می گویید تا منصرف شود؟

خودکشی یکی از شدیدترین آسیب های روانی و اجتماعی و یکی از گناهان کبیره است،خودکشی می‌تواند علل گوناگونی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، سندرم خستگی مزمن، شکست عشقی، اعتیاد به الکل، سوء مصرف مواد یا دارو و..داشته باشد.

به فردی که قصد خودکشی دارد چه می گویید تا منصرف شود؟

سالانه در جهان بیش از یک میلیون نفر خودکشی می کنند و شانزده میلیون نفر به خودکشی فکر می کنند، در واقع می توان با قاطعیت گفت مقدمه خودکشی فکر کردن به آن است. نکته قابل توجه این است که بسیاری از افرادی که دست به خودکشی می زنند، تا قبل از انجام آن، هیچ نشانه محسوس و مشخصی از خود بروز نمی دهند و درگیر گفتگوهای ذهنی مخرب با خود هستند.

مطالعات علمی و تجربه نشان داده است گفتگو با فردی که به خودکشی فکر می کند،بسیار در انصراف او از این عمل موثر است.

شما نظر دهید:به فردی که قصد خودکشی دارد چه می گویید تا منصرف شود؟

از مخاطبان عزیز تابناک می پرسیم و میخواهیم خود را در مقابل فردی از نزدیکان و دوستان خود نصور کنند که قصد خودکشی دارد: به فردی که قصد خودکشی دارد چه می گویید تا منصرف شود؟

امید داریم ان شاءالله پیام ها و توصیه های صمیمانه و دوستانه شما حتی برای یک نفر هم موثرباشد، حتی یک نفر را از فکر کردن خودکشی منصرف کند و رنج انسانی را کاهش دهد، بخصوص اگر توجه کنیم خودکشی برای اطرافیان فرد هم آسیب روانی شدیدی را به همراه می آورد و بحث تنها از مرگ خودخواسته یک نفر نیست.

 

درباره راه پیشگیری از خودکشی بخوانید و بدانید!

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۸ ۰۶:۲۵

بهش می گم: خودکشی نکن

مهران۱۴۰۳/۰۵/۰۷ ۰۸:۴۹

سلام وقت بخیر مقوله خودکشی یه داستانی دارد علل مختلفی باعث میشه فرد به خودکشی دست بزند،مسائل خانوادگی واسیب های اجتماعی دخیل هستند نقش دولت مسئولین درامر خودکشی مهم می باشد.

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۷ ۰۸:۱۲

بهش میگم مسئولین قول دادن همه چیز خیلی زود بهتر میشه

دختر ایرانی۱۴۰۳/۰۵/۰۷ ۰۱:۲۳

من ینظر دیگه هم نوشتم که یلحظه تحت تاثیر جو بودم? ولی حقیقت به امام حسین (ع) توسل کن و هیچ

مبین۱۴۰۳/۰۵/۰۷ ۰۰:۱۳

به عنوان یه ایرانی از بدبختیام میگم و بهش ثابت میکنم که من بدبخت تر از اونم، اینظوری اون منو از خودکشی منصرف میکنه. (البته شوخی)

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۶ ۲۳:۳۷

به خدا اعتماد کن و مطمئن باش یه تقدیر خوب برات می نویسه خدا بزرگوارتر از اونه که بنده شو ضایع کنه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۶ ۲۱:۱۷

سلام‌ علیکم
خداوند تورا برای بردن آفریده وخواهی نخواهی می میری ومردن آننیست که جسمت از بین ببری مردن قبل مردن را مولانا فرمایش دا ده بمیرید بمیرید قبل از انکه بمیرید پس این مردن را باید پیداکنی خودکشی مردن نیست توبیا ودر حالیکه زنده ای یک مردنی کن تا به خودت برگردی

محمد۱۴۰۳/۰۵/۰۶ ۱۰:۰۱

آقا یا خانمی که میخواهید خودکشی کنید ،همیشه فرصت برای خودکشی هست! ،بمان و بساز

ولی انصافا اگر قصد چنین کاری داری چنان خود کشی نکن که همه بفهمن و نجاتت بدن ،چنان بمیر کی کسی نداند کی اقدام کردی و کی مردی

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۶ ۰۰:۱۹

اگه اون دنیا بدتر بود چی؟

و۱۴۰۳/۰۵/۰۵ ۱۶:۳۵

میگم به جای خودکشی برو نماز بخوان و روزه بگیر

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۵ ۱۶:۰۳

میگیم تابناک بخونه

shamshiri۱۴۰۳/۰۵/۰۵ ۱۸:۰۰

درود بر شما عزیز

فرزاد۱۴۰۳/۰۵/۰۵ ۱۰:۱۴

ناهار قورمه سبزی داریم

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۳:۱۶

نظرات رو بخونید. خیلی از مردم مشکل روانی دارن.

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۳:۱۰

زندگی هلن کلر را برای او تعریف می کنم که کر، کور و لال بود ولی امیدوار.

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۳:۰۴

می گویم مگر این شعر را بلد نیستی که: در نا امیدی ها بسی امید است - پایان شب سیه سپید است

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۲:۴۱

اینایی که دارن دیمی به هر کامنتی منفی میدن نیاز دازن که به روانپزشک معالجه کنند. این افراد برای سلامت روان جامعه خیلی خطرناک هستن و یکی از عوامل خودکشی دیگران میتونن باشن.

زفرقندی۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۲:۳۵

میگم فلانی از خدا جدا شدی رفتی زیر ولایت شیطان. انتهای با شیطان بودن همینه. برگرد با خدا دوستی کن و به جای مرگ زندگی را از نو شروع کن.

رضا۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۱:۴۲

بهش میگم ایران سرزمین فرصت هاست بمون و امپراطوری ات را بساز

مرصاد۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۲۰:۳۵

مشکل تمام کسانی که دارن سختی میکشن و اونایی که میگن خودکشی بهتر از این زندگیه اینه که از واقعیت آفرینش بی خبرن و به قدرت آفریننده باور ذهنی و قلبی ندارن فقط ادعای خداپرستی و بنده او میکنند در حالی که تمام بشر از زمانی که به سن بلوغ میرسن زندگی و آینده و سرنوشت خودشون رو با ذهن و ضمیر آگاه و ناخودآگاه که توی وجودشونه رقم میزنن خوشبختی یا بدبختی هرکی دست خودشه و پروردگار قدرتهای ماورایی به بنده هاش داده و کائنات بر اساس انعکاس افکار عمل می‌کنه(هر چه از سر آید به سر آید)این اسرار در کتابهای آسمانی اشاره شده به دفعات هم شده و توسط محققین رمزگشایی شده

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۸:۵۹

یه خبر خوب یه خبر خوب یه خبر خوب خدا هست، خدا هست، خدا هست، مطمئنم کمکت می کنه بهت قول میدم که کمکت می کنه

امیر۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۸:۵۶

متاسفانه خود من به دلیل افسردگی زیاد علیرغم تحصیلات عالی و مدارک معتبر بین المللی و سمت های بالا در شرکت های سرویس دهنده خدمات دیتاسنتر بارها تلاش کردم و هر بار به شدت هم تلاش کردم ولی اتقاقی که می خواستم در نهایت نیوفتاد و مجبور به ادامه زندگی شدم. حتی دو بار به کما رفتم و مدت ها در بیمارستانها بستری بودم که منجر به بستری اجباری من در بیمارستان روانی هم شد ولی باز هم تمام دیدگاه من این بود که زندگی ام را در این مملکت از دست داده ام و به هیچ کدام از اهداف و آرزوهای حتی کوچک نرسیده بودم. در این حالت برای من واقعا منطق این بود که نبودن بهتر است و بودن ادامه زجرها و شکست ها و بدتر از همه حالات وحشتناکی که از شدت استرس و ترس وحشتاک به من دست می داد. من به مدت ۱۸ سال بیرون روی شدید داشتم به صورتی که نمی توانستم از منزل خارج بشوم و بارها در مسیر محل کار خود کنترل خودم رو از دست داده و مجبور به بازگشت به منزل بصورت پیاده و دور انداختن شلوار و لباس زیر و کقش خودم می شدم. اینها همه به دلیل ترشح هورمون های بسیار وحشتناکی هستن که مغز ترشح می کنه مستقیما بر روی تمام اعضای بدن از جمله قلب و روده بزرگ و معده اثر داره. من شده بودم مدل آزمایشگاهی پزشکان و هیچ درمانی حتی درمان های شوک برق مستقیم به مغزم فایده نداشت. من بارها و بارها از راههایی که صلاح نیست اینجا مطرح کنم تلاش به خودکشی کردم ولی هر بار زنده ماندم و حتی چشمانم آسیب دید و عینکی شدم. من از کار بی کار شدم و الان ۵ سال هست که با توجه به تحصیلات عالی و توانایی های بالا بی کار هستم و به ۴۲ سالگی رسیدم. من الان به مدت ۳ سال هست که تحت درمان پزشک دیگری هستم و فقط با کمک داروهای بسیار زیاد و دوز های قوی در حال کنترل گیرنده های عصبی هستم که هورمون هایی که مغز من تولید می کنند بر روی گیرنده های عصبی تاثیری نداشته باشند. ولی در طول همین ۳ سال هم تعداد و دوز داروهای من ۴ تا ۵ برابر افزایش پیدا کرده که من بتونم راحت نقس بکشم و ترس و استرس وحشتناک تمام بدنم را نلرزاند. خب در این شرایط زندگی جهنمی بیش نیست. خودتان قضاوت کنید. اما به خاطر مادرم تصمیم گرفتم به مطالعات بسیار زیاد در حوزه تخصصی خودم یعنی آی تی ادامه بدم و حواس خودم رو به نوعی پرت کنم. و یک هدف دیگر هم برای خودم ساختم. آن هم تلاش برای ساختن پروژه های الکترونیک در حوزه هوشمند سازی منازل هست که با خرید و برنامه نویسی ماژول ها و بردهای محتلف کنترل کولر منزل و آبیاری گلدان ها و دیگر پروژه ها را کم کم آموختم و تلاش کردم با این کار هومون دوپامین که هورمون خوشحالی هست که پس از انجام کار مفیدی مغز آن را ترشح می کند در مغزم افزایش بدم و این کار واقعا تاثیر داشت. به هر حال الان من در حال آموزش تخصصی زبانِ انگلیسی دوره های متنوع و بسیار جدید آی تی و الکترونیک در منزل هستم و به لطف این تصمیم هایی که گرفتم الان هدف برای زندگی کردن دارم. مشکل بیرون روی ۱۸ ساله من نیز با ترک خوردن لبنیات و هر گونه گوشت به نوعی گیاه خواری برطرف شد آن هم به طرز شگفت انگیزی که پزشکان را شوکه کرده. من باید یا نباید یا جمله ای به کسی نمی گم فقط شرح حال زندگی خودم به عنوان یکی از وحشتاک ترین زندگی هایی که فکرش را هم نمیتوانید بکنید و تغییر آن مطرح کردم. فقط امید وارم این متن طولانی حوصله شما را سر نبرده باشد.
:)))

یه دختر۱۴۰۳/۰۵/۰۷ ۰۲:۲۰

ابتدا براتون سلامتی و آرامش روحی آرزومندم و الباقی: من
۱۸ سالمه وهمیشه با خودم تو لحظات سخت فکر میکنم روزی که از زندگی تو شهر خسته بشم در روستای مادری یا یه جای خلوت دیگه باقی زندگیمو بگذرونم یه خونه کوچیک با یه باغچه روزمو با کتاب خوندن و آشپزی و رسیدن به باغچه میگذرونم سبزی گوجه کدو بادمجون آفتابگردون پیاز سیب زمینی و ... میکارم تو باغچه ام و از هیاهوی دنیا به دور البته تا اونموقع راه خیلی دوریه ولی وقتی به محل پایان داستان زندگیم اینطور نگاه میکنم راضیم نمیدونم شما چه پایانی برای زندگیتون در نظر گرفتید!حقیقتا هدف های من شاید برای شما خیلی ساده باشن ولی بدونید من با دیدن رویای اونها لبخند به لبم میاد همین که شما یک مرد شاغلید برای من مثل رویا میمونه نه اینکه از دختر بودنم ناراضی باشم نه ولی حقیقتا خیلی شغل ها هستن که من دلم میخواد یبار امتحان کنم ولی خیلی مشکلات سر راه هستن نه اینکه برا پسرا نباشه ولی عواقبش برا ما دخترا خیلی خطرناک میتونه باشه نمیدونم دقیق چیکار میکنید ولی فکر کنم آی تی به کامپیوتر مربوط باشه این چند وقته به یه بازی کامپیوتری علاقه من شدم خواستم رو کامپیوترمون نصب کنم بعد از کلی جست و جو آخرشم نمیدونم من بلد نبودم یا کامپیوترمون ضعیفه امروز دیگه بیخیالش شدم ولی اگر یروز شاغل شدم و دستم رفت تو جیب خودم دلم میخواد رو کامپیوتر خودم یبار بازیش کنم البته اگر تا آنموقع هوسش از سرم نپرید الانم با دیدن استریم هاش خودمو سرگرم میکنم بنظرم اینکه تجربه تونو نوشته بودید جالب اومد بخاطر همین منم خواستم بنویسم.

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۶ ۱۸:۲۶

عجب قصه ای ساختی

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۵ ۱۲:۰۹

ارزوی سلامت و بهبودی کامل

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۶:۱۶

کار اشتباهیه نکن چون پشیمون میشی

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۶:۰۳

تمام کامنت هارو که نگاه میکنی ملت همیشه در حال خودزنی پیشنهاد رفتن از ایران را مطرح می کنند. آخه تحقیق هم چیز خوبیه
برید ببینید آمار خودکشی در همان جاهایی که خیلی دوست دارید برید چقدره؟ شعور اکتسابی نیست

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۵:۳۱

زندگی اینقدر هم جدی نیست که جدیش گرفتید . این نیز بگذرد

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۳:۵۴

با توجه به آمار بالای خود کشی در کشورهای شرق آسیا، سریال 8 قسمتی خوبی به نام بازی مرگ ساخته شده که بسیار برای جلوگیری از خودکشی موثر است. پیشنهاد میکنم این سریال را ببیند.

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۳:۰۴

اگر به مرحله ای رسیدی که هیچکس دوستت نداره و تو هم هیچ کس را دوست نداری همان بهتر که بمیری اما اگه فقط یک نفر از مردن تو و نبودنت ناراحت میشه پس دلیلی برای ادامه زندگی داری و مفید هستی ضمنا عجله چرا عاقبت همه خواهند مرد پس به خودت فرصت بده چون فقط یک بار این فرصت به تو داده شده شاید.

شاکر۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۲:۰۵

میلیاردها سال نبوده‌ای و میلیاردها سال هم نخواهی بود. فرصت زیادی برای نبودن داریم! این چند سال فرصت کوتاه را غنیمت بدان.

علی طاهري۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۱:۵۶

باسلام
بنده کسی رو که قصد خودکشی داشت با این سخنان مانع اش شدم
آدم ضعیف یامعتاد دست به این کار میزند
حالا میخوای پشت سرت بگن معتاد بوده برو خودکشی کن

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۱:۲۹

میگم وضع هممون یکیه، اگه با خودکشی درست میشد، دست جمعی باید اینکارو میکردیم

مجتبی۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۱:۲۳

تو که اینقدر قدرت و شجاعت داری که میتونی خودتو بکشی، قطعا قدرت و شجاعت تغییر این وضعیت که تو رو به اینجا رسونده رو هم داری! بیا یه راه حل واسه شرایطت پیدا کنیم. من مثل کوه پشتتم. میتونی همه جوره روم حساب کنی.

شاندیزی۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۱:۰۹

درست میشه سخت نگیر. دنیا دو روزه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۱۰:۳۹

میگم خود کشی کن فقط مواظب باش برای بازمانده ها خرج تراشی نکنی و بدبختیاتو به ارث نزاری که بودنت یه مشکله نبودنت هزارتا

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۹:۴۷

زودتر کار را تمام کن وقت نداریم،خودت را ببنداز پایین.

N ,A۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۹:۳۲

هيچ وقت براي شروع كردن ديد نيست.
بخصوص كه توامروز متولد شدي.
تصميم بگير به گذشته مردد نگاه نكن.
به اطرافت نگاه كن ما همه با توهستيم وكمكت ميكنيم.
تو الات جاي ايستادي كه همه ايستادن بخصوصكه توچيزي از دست نميدهي
به فكر تولدي دوبارهباش.

محمدحسین۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۹:۳۲

اینکه هر وقت بخوای می تونی این کار رو بکنی، فعلاً زندگی رو بچسب...

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۹:۲۲

میگم بهترین کار رو داری انجام میدی . تا پشیمون نشدی انجامش بده .

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۵۰

برای گفتن این حرفا یه دوره تخصصی دیدم
این حرفا غلطه
باید به اون طرف بگین درکت میکنم که چرا میخوای اینکارو بکنی
نباید به اون فرد گفت خودکشی بده

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۴۸

تا به حال چندین نفرو از خودکشی نجات دادم
تنها کاری که باید بکنی اینه که نشونش بدی برات مهمه
تنهاش نذاری
و هرچه سریعتر ارجاعش بدی به متخصص
اما کسی که افکار خودکشی شدید داره نباید تنهاش گذاشت
این افکار عین وسواس میمونن و فرد را رها نمیکنن
و این علامت افسردگیه که باید درمان بشه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۴۸

مگم اختیار دست خودته و هر کاری دوست داشتی بکن، من رفتم

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۳۶

با این وضع کشور و این وضع اقتصادی بهترین کار همینه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۳۱

میگم منو هم با خودت ببر من جراتشو ندارم

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۲۳

میگم جگر گوشه مادر، نکن اینکارو ،اگه تونستم میرم سریع دستشو بگیرم

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۸:۱۷

نرخ خودکشی اگه از یه درصدی بیشتر شود ، خودکشی دیگه ارتباطی به ویژگی شخصیتی فرد خودکشی کننده ندارد بلکه باید دلیل خودکشی را در ساختار اجتماعی جستجو کرد
بنابرین با حرف و نصیحت و موعظه و ... نمیشه جلوی خودکشی را گرفت شاید اون رو به تاخیر بیاندازد اما درمان نمی کند
آیا با موعظه جلوی افزایش روزافزون طلاق و اعتیاد و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی گرفته شده است؟
بنابراین باید ساختار معیوب اجتماعی اصلاح شود
شما چی فکر میکونید؟

کامبیز۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۷:۰۶

هیچکس اهمیت نمی دهد، فردا همه فراموش می‌کنند،به هر علت که باشد،به هر علت،فقط به خودت ظلم می‌کنی،بابی ساندز رو می شناسی،برای ایرلند،اعتصاب غذا کرد ومرد،یکی نیست بگه عمو...... به چند؟ پاشو زندگی کن، خدا خواسته که تو باشی،دیدن خیلی چیزها رو از خودت محروم نکن.....

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۷:۰۲

بهش میگم:


یوسفِ گم گشته بازآید به کنعان، غم مخور
کلبهٔ احزان شَوَد روزی گلستان، غم مخور

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن
وین سرِ شوریده باز آید به سامان غم مخور

گر بهارِ عمر باشد باز بر تختِ چمن
چتر گل در سر کَشی، ای مرغِ خوشخوان غم مخور

دورِ گردون گر دو روزی بر مرادِ ما نرفت
دائماً یکسان نباشد حالِ دوران غم مخور

هان مَشو نومید چون واقِف نِه‌ای از سِرِّ غیب
باشد اندر پرده بازی‌هایِ پنهان غم مخور

ای دل اَر سیلِ فنا بنیادِ هستی بَرکَنَد
چون تو را نوح است کشتیبان، ز طوفان غم مخور

در بیابان گر به شوقِ کعبه خواهی زد قدم
سرزنش‌ها گر کُنَد خارِ مُغیلان غم مخور

گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید
هیچ راهی نیست، کـ‌آن را نیست پایان، غم مخور

حال ما در فُرقت جانان و اِبرامِ رقیب
جمله می‌داند خدایِ حالْ‌گردان غم مخور

حافظا در کُنجِ فقر و خلوتِ شب‌هایِ تار
تا بُوَد وِردَت دعا و درس قرآن غم مخور

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۶:۵۷

خودکشی کنی که چی بشه؟
میری اون دنیا، توی برزخ، باز چشمت میخوره به همین آدما که همشون تو صف واسادن تا تعیین تکلیف بشن
تو هم که اعصاب نداری دوباره دعوا میکنی صف بهم میریزه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۵:۳۰

هیچ مشکلی بدون راه حل نیست، اگر من اون راه حل را پیدا نکردم لازمه آش اینه که با اهلش مشورت کنم، آدم عاقل به هیچ وجه این کار را نمیکند

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۵:۱۷

باید باور کنه که هنوز کسی دوستش داره و هنوز کسی هست که کمکش کنه

ناشناس۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۳:۴۶

منم فقط به خاطر مادر و دخترم تا الان زنده موندم.بهترین کار تو ایران خودکشی کردنه.نگین که همه جا همینه که دروغه من جاهای زیادی رفتم و اگه فکر میکنین الان تو ایران دارین زندگی میکنین سخت در اشتباهین چون همین الانم با مرده متحرک هیچ فرقی نمیکنید

شب۱۴۰۳/۰۵/۰۴ ۰۲:۰۲

من میگم حیفه دوره پزشکیان رو ندیده خودتو بکشی اگه جلیلی رای آورده بود بهت حق میدادم خود کشی کنی ولی الان وقتش نی دادا ، هرگز

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.