به گزارش خبرنگار تابناک، آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی در خصوص تسهیلاتدهی شبکه بانکی برای تأمین مالی پروژه نهضت ملی مسکن، نشان میدهد بانک پاسارگاد از ابتدای سال تا پایان تیرماه امسال، یک ریال هم برای تأمین مالی این پروژه ملی پرداخت نکرده است. بهگونهای که طبق تصویر زیر، بانک پاسارگاد در سال جاری سهم صفر درصدی در تسهیلاتدهی به چهار بخش «ساخت خود مالکی»، «مشارکت نهضت ملی مسکن»، «مسکن شهری» و «مسکن روستایی» داشته است.
عملکرد منفی پاسارگاد صرفاً به چهارماهه ابتدایی سال محدود نمیشود، چراکه از ابتدای شروع نهضت ملی مسکن و اجرای قانون جهش تولید در سال ۱۴۰۰، این بانک خصوصی توجهی به تامین مالی نهضت ملی مسکن نداشت. گواه این ادعا، آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی است.
اطلاعات منتشر شده نشان میدهد درصد تحقق تسهیلاتدهی بانک پاسارگاد نسبت به سهمیه سال اول، دوم و ۹ماهه سال سوم (تا پایان پاییز سال ۱۴۰۲) اجرای قانون جهش تولید مسکن، فقط ۱.۷ درصد است.
به بیان دیگر طبق سهمیه بانک مرکزی، قرار بوده در سه سال نخست اجرای قانون جهش تولید مسکن، یعنی از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، مجموعا ۹۷ هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان تسهیلات در راستای تامین مالی نهضت ملی مسکن از سوی بانک پاسارگاد پرداخت شود، اما در نهایت درصد تحقق سهمیه بانک پاسارگاد، ۱.۷ درصد بوده است که نشان از کم توجهی این بانک خصوصی در راستای خانه دار شدن مردم در بستر پروژه نهضت ملی مسکن دارد.
بانک پاسارگاد با مدیریت مجید قاسمی در شرایطی میل و رغبتی برای تسهیلاتدهی به پروژه ملی خانهدارشدن مردم ندارد که نگاهی به صورتهای مالی این بانک و شرکتهای تابعه در گروه مالی پاسارگاد نشان میدهد که بر خلاف تسهیلاتدهی قطره چکانی پاسارگاد برای نهضت ملی مسکن، اوضاع برای شرکت های زیرمجموعه این بانک که در صنعت ساختمان نیز فعالیت چشمگیری دارند، کاملاً تفاوت دارد.
بهگونهای که یکی از شرکتهایی که ۹۸ درصد سهامش متعلق به بانک پاسارگاد است، تا پایان خردادماه امسال بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از این بانک دریافت کرده است. این شرکت با نام گروه ارزش آفرینان پاسارگاد در حوزههای مختلف نظیر مسکن و ساخت و ساز فعالیت دارد و سهامدار یکی دیگر از شرکتهای گروه مالی پاسارگاد به نام شرکت سرمایه گذاری پارس آریان است، شرکتی که مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، به عنوان رئیس هیئت مدیره اش فعالیت دارد.
این در شرایطی است که بررسیهای تابناک نشان میدهد، گروه ارزش آفرینان پاسارگاد با همکاری یکی از شرکتهای زیرمجموعه سرمایه گذاری پارس آریان یعنی شرکت مدیریت ساختمانی نظام مهندسی آرین طی سالهای اخیر مشغول ساخت برج ۲۷ طبقه همیلا سنتر در غرب تهران بوده اند و حالا مدتی است این پروژه به بهره برداری و فروش رسیده است. یکی از مشاوران املاک در محدوده این برج به خبرنگار ما از قیمت یک متر مربع واحد تجاری خوش ساخت در برج همیلا بیش از ۲ میلیارد تومان گفت و تاکید داشت: قیمتها به طور خاص در این برج بر اساس نرخ دلار هر روز دستخوش تغییر میشود و به نوعی میتوان گفت که همیلای بانک پاسارگاد، این روزها دلاری به فروش میرسد.
مشخص نیست که بانک پاسارگاد در این ابرپروژههای تجاری همچون همیلا، چه میزان تسهیلات پرداخت کرده است، اما مسلماً شرکتهای گروه مالی این بانک از طریق زیرمجموعههایشان در ساخت چنین برجهای ابر میلیاردی حضور فعال و چشمگیری دارند و بخشی از تسهیلات بانک پاسارگاد به زیرمجموعههایی نظیر گروه ارزشآفرینان پاسارگاد، در نهایت سر از این پروژهها درمیآورد. تسهیلاتی که راهی به نهضت ملی مسکن پیدا نمیکنند؛ اما برای برجسازی پاسارگاد و مدیرانش، در دسترس است!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.