به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، «الاتحاد العام للأدباء والکتاب العرب» اتحادیه نویسندگان و ادیبان جهان عرب که در سال 1969 میلادی تأسیس شد، و حمایت از حقوق نویسندگان عرب، تقویت هویت فرهنگی عربی و گسترش همکاریهای ادبی میان کشورهای عربی را دنبال میکند، در بیانیهای از تمامی اتحادیههای فرهنگی و ادبی کشورهای جهان اسلام دعوت کرده تا با توجه به حوادث منطقه، به مناسبت سالگرد «طوفان الاقصی» و انتفاضه مردم فلسطین، نشستی فوری برگزار کنند.
اتحادیه نویسندگان در گذشته 18 عضو داشت، اما کشورهایی مانند بحرین و عربستان سعودی به دلیل برخی اختلافات سیاسی و تغییرات داخلی در سالهای اخیر از اتحادیه فاصله گرفتهاند، در حال حاضر اتحادیه نویسندگان سوریه، اتحادیه نویسندگان عراق، انجمن نویسندگان لبنان، اتحادیه نویسندگان فلسطین، انجمن نویسندگان مصر، اتحادیه نویسندگان اردن، اتحادیه نویسندگان تونس، اتحادیه نویسندگان الجزایر، اتحادیه نویسندگان لیبی، اتحادیه نویسندگان یمن، اتحادیه نویسندگان مراکش، انجمن نویسندگان عمان اعضای این اتحادیه هستند.
در بیانیه این اتحادیه که پس از نشست در تونس صادر شده به منظور حمایت از فلسطین آمده است: «در شرایط کنونی، حمایت از مقاومت، تنها موضع مشروع برای ملتهای عربی است و هرگونه بیتوجهی به این امر، به معنای حمایت غیرمستقیم از سیاستهای توسعهطلبانه رژیمی است که جنایات جنگی و اقدامات سرکوبگرانهاش، تمام منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.
در این بیانیه همچنین بر لزوم مقابله با پروژههای فرهنگی و رسانهای عادیسازی روابط با اسرائیل تأکید شده و از تمامی نهادهای مدنی، اتحادیههای فرهنگی، و رسانههای عربی خواسته شده تا تلاشهای مشترکی برای افزایش آگاهی عمومی و تحریم هر نوع همکاری با این رژیم انجام دهند.
در این بیانیه همچنین از سازمانهای جامعه مدنی عربی، از جمله اتحادیهها، احزاب سیاسی و باشگاههای ورزشی، خواسته شده است تا در برابر هر گونه عادیسازی مقاومت کنند، در کنار هم بایستند تا اعمال نژادپرستانه این نهاد را افشا کنند و آن را برای توقف تجاوزات و تهاجمات خود تحت فشار قرار دهند. همچنین تاکید شده است که نویسنده و روشنفکر عرب در جنبش مقاومت خواهد ایستاد.
اتحادیه عمومی نویسندگان عرب سیاست ترور سازمان یافته رهبران مقاومت را محکوم کرد و افزوده است: تازهترین این جنابتها، ترور سیدحسن نصرالله به همراه تعدادی از رهبران مقاومت و کشتار غیرنظامیان بیگناه از جمله زنان، کودکان، سالخوردگان و...است، در جنایتی که بشریت را شرمسار میکند و مایه ننگ تاریخ معاصر ما است.