ترس بورس از فروش اوراق دولتی

با کاهش تنش‌ها در منطقه و آرام‌گرفتن بورس، دولت تصمیم گرفته ۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق خود را در بورس عرضه کند. دولت در بودجه ۱۴۰۳ می‌توانست ۲۵۴ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کند که تا پایان شهریور ۱۱۸ همت آن انجام شده و حالا می‌خواهد ۶۰ هزار میلیارد تومان دیگر را طی روزهای آینده به بورس بیاورد. فروش اوراق دولتی در بازار سرمایه یکی از راه‌های درآمدزایی توسط دولت است که در بودجه هر سال سقف آن مشخص می‌شود.
کد خبر: ۱۲۶۵۵۲۲
|
۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷ 14 October 2024
|
3386 بازدید
|
۳

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ درحالی‌که بورس به‌تازگی توانسته بخشی از ریسک سیاسی را پشت سر بگذارد، حالا دولت به دنبال فروش اوراق در بازار سرمایه است.

بورس هر روز می‌ریزد و سرمایه سهام‌داران در حال آب‌شدن است و آن‌ها فرار از بورس را به ماندن ترجیح می‌دهند. 

ریزش‌های بورس که از مردادماه سال ۹۹ شروع شد، هر روز بهانه‌ای دارد و مهم‌ترین دلیل آن دولت و تصمیمات دولتمردان است. 

اختلاف دو وزیر در دولت دوازدهم، برنامه نامشخص دولت سیزدهم، فروش بدون برنامه اوراق دولتی در تمام دولت‌ها، افزایش ریسک‌های سیاسی، همه‌وهمه از جمله دلایل ریزش بورس در ۴ سال گذشته بوده است. 

حالا با کاهش تنش‌ها در منطقه و آرام‌گرفتن بورس، دولت تصمیم گرفته ۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق خود را در بورس عرضه کند. دولت در بودجه ۱۴۰۳ می‌توانست ۲۵۴ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کند که تا پایان شهریور ۱۱۸ همت آن انجام شده و حالا می‌خواهد ۶۰ هزار میلیارد تومان دیگر را طی روزهای آینده به بورس بیاورد. 

فروش اوراق دولتی در بازار سرمایه یکی از راه‌های درآمدزایی توسط دولت است که در بودجه هر سال سقف آن مشخص می‌شود. 

کارشناس بازار سرمایه حمید گنج خانی می‌گوید که این اقدام دولت جهت پوشش کسری بودجه است و آثار آن بر بازارهای مالی در وهله دوم اهمیت قرار دارد. 

دیگر کارشناس بورسی صادق محبی تیز معتقد است اگر از جنبه برنامه‌ریزی وعدم مشخص‌بودن رویه انتشار اوراق بررسی کنیم، نگرانی فعالان بازار وارد است، اما از جنبه دیگر که بازار بدهی رقیبی برای بازار سرمایه است، نگرانی وجود ندارد. 

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند درصورتی‌که اوراق دولتی در زمان‌های مشخص و با برنامه‌ریزی قبلی در بورس عرضه شود، به دلیل اینکه خریداران این اوراق، بانک‌ها و صندوق‌ها هستند، سهام‌داران با مشکلی مواجه نخواهند شد و ترس آن‌ها بی‌دلیل است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
با سود بالای 30 درصدی صندوق های درآمد ثابت همه چپز را ربوی کردند. ربا خواری علنی بدون ریسک. دیگه مگر کسی عقلش کم است برود دنبال تولید و ساخت و ساز. یک میلیارد می گذاری ماهی 24 میلیون سودش را می گیری. طرف صد میلیارد می خواباند، ماهی 2.4 میلیارد تومان سود بدون دردسر می گیرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
دولت پزشکیان و کارشناساناقتصادی اش که قبلا سیاست های اشتباه دولت ریسی را نقذ می کردند دوباره همان راه را انتخاب کردند.
لطفا کسی به اینها بگه با فروش اوراق و مجبور کردن بانک ها و صندوق های سرمایه گزاری برای خرید این اوراق آنها شروع به فروش سهام می کنند تا نقدینگی لازم را برای خرید اوراق اجباری دولتی بدست آورند .
با ریزشی شدن بازار بورس سرمایه مردم روانه دلار و طلا و خودرو و مسکن و رمز ارزها خواهد شد.
نتیجه افزایش تورم و افزایش قیمت دلار
اوراق هم هر سه سال 2 برابر می شود برای تسویه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
برخی فراموش کردند ماهیت بورس عرضه و تقاضای بازار است.
سال ۹۹ نرخ سود بانکی کاهش یافت و بورس ریخت
چرا از گذشته عبرت نمیگیریم؟
عامل ریزش بورس ارزان بودن سود وام نسبت به تورم است،
شرکتهای بورسی وقتی به وام ارزان می رسند سهام ناشی از افزایش سرمایه را خودشان میخرند بدون اینکه در ظرفیت تولید شرکت و اموال شرکت افزایشی داده شود در نتیجه قیمت سهام ریزش میکند چون شرکت همان شرکت است و قیمتش حتی بیستر از تورم رشد کرده اما تعداد سهامش را با افزایش اسمی سرمایه زیاد کرده در نتیجه قیمت اسمی سهام قبلی خوب طبعا ریزش میکند و این ربطی به سود بانک ندارد.
سود بانک صفر هم باشد مردم عقل دارند سهام بی ارزس را نمیخرند، چشم هایتان را باز کنید، علت اینکه میگویند سود وام بالا عامل ریزش بورس است این است که یا فعالان بورسی بیش فعال هستند که نمی توانند مساله درک کنند یا اینکه ملت را... فرض کردند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟