در گفت‌وگو با تابناک مطرح شد؛

بیماران، بزرگ‌ترین محرومین از دارو! /وحید محلاتی: یا دارو نداریم، یا چند برابر نیاز داریم!

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل معتقد است چه دارو در کشور باشد چه نباشد، بیماران مهم‌ترین قشر محروم از آن هستند!
کد خبر: ۱۲۶۶۱۵۹
|
۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵ 17 October 2024
|
6212 بازدید
|

بیماران، بزرگ ترین محرومین از دارو! / وحید محلاتی: یا دارو نداریم، یا چندبرابر نیاز داریم!

وحید محلاتی، نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل در گفتگو با تابناک با اشاره به ضرورت رفع کمبود دارو در داروخانه‌ها گفت: مهمترین اقدامی که دولت و سازمان برنامه باید انجام بدهد؛ بخشی که مربوط به هزینه‌های دارویی و بخش دولتی از جمله بیمارستان و داروخانه‌های دولتی است مستقیم به صورت تهاتر به پخش‌ها پرداخت کنند و پخش‌ها در اختیار تامین کنندگان قرار دهند تا این مشکلات بهبود یابد.

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل درباره وضعیت دارو در داروخانه‌ها گفت: یکسری دارو به اندازه شش ماه در کشور موجود است. یکسری دارو هم کمبود داریم. به دلیل اینکه شرکت‌ها در مقطع زمانی که باید ارز می‌خریدند پول نداشتند. متاسفانه مدتی که در بازار مساله کمبود نقدینگی وجود دارد. بازار دارویی در سال ۱۴۰۱ تغییر نرخ پایه ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان و ۴۸۵۰۰ برای مواد اولیه داشته است به همین دلیل نقدینگی ریالی مورد نیاز برای گردش بازار کم بوده است. باید در سال‌های گذشته شرکت‌ها این مبلغ را از طریق اخذ وام بانکی تهیه می‌کردند. 

وی ادامه داد: متاسفانه در یک سال گذشته دو مشکل به وجود آمده است. اول، وامی که دولت قرار بود به کارخانه‌های دارویی بدهد بسیار کم است و قابل دسترسی برای برخی از شرکت‌ها نیست. دوم اینکه نرخ آن گران شده که سود شرکت‌ها را بسیار کم می‌کند.

معنای متفاوت کمبود در هر سازمان 
محلاتی اضافه کرد: تعدادی از دارو‌ها در بازار کم است. معنی کمبود در جا‌های مختلف متفاوت است. مثلا سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند دارویی که زیر یک ماه در کشور وجود دارد فوریتی است که ۱۶ قلم بیشتر نیست. یکسری داروی که بیشتر از یک ماه نیاز جامعه را مهیا می‌کند، اما با این تعداد داروخانه‌ای که در کشور وجود دارد، کفایت موجودی نمی‌کند. زمانی که دارویی کمبود می‌شود؛ بیماران مزمن (داروی ضد انعقاد و قند خون و تیروئید) به دلیل احتیاط چند بسته بیشتر تهیه می‌کند که اگر دچار کمبود شد به مشکل برنخورند که کاملا هم طبیعی است. زمانی که این اتفاق می‌افتد درست است که به اندازه چند ماه در کشور موجودی وجود دارد ولی باز هم بیماران به این دارو‌ها دسترسی ندارند؛ که آن هم بخاطر نحوه مدیریت و توزیع این دارو‌ها است.

بیماران، بزرگ ترین محرومین از دارو! / وحید محلاتی: یا دارو نداریم، یا چندبرابر نیاز داریم! 
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل با اشاره به صحبت‌های رئیس سندیکای دارویی، مبنی براینکه شرکت‌های بیمه‌ای کمکی به بحث دارویی به ما نمی‌کنند و بدعهدی می‌کنند. پاسخ داد: طی سالیان اخیر به دلیل اینکه دوست داشتند هزینه بیمه‌ها زیاد نشود بودجه دارویی شان را زیاد نکردند و حتی در سال ۱۴۰۱ که طرح دارویار اجرا شد و قرار براین شد مابه التفاوت نرخ افزایش یافته را به بازار برگردانند، بودجه داروی بیمه‌ها صفر در نظر گرفته شد. علیرغم اینکه در سال‌هایی ۳۰ تا ۶۰ درصد رشد بازار به دلیل تورم و تغییر نرخ ارز وجود داشت. ولی بودجه بیمه‌ها یک سال صفر بوده و سال‌های دیگر ۱۵ درصد افزایش یافته است. بنابراین، بودجه داروی بیمه‌ها کفاف پوشش درصد مورد نظر برای بیماران را نمی‌دهد. بیمه‌ها هم وقتی پول دست شان می‌آید با تاخیر یا به موقع پرداخت می‌کنند، اما باز هم با واقعیت بازار بسیار متفاوت است. بودجه به بخش دارویی اختصاص یافته ولی نحوه اختصاص آن هیچ کمکی به بهبود وضع زنجیره تامین نکرده است.

پیشنهادی که زمان زیادی از آن گذشته

محلاتی با اشاره به اینکه دولت و وزارت بهداشت چه اقداماتی باید در این بازار داشته باشند پاسخ داد: پیشنهادات قبلا داده شده و در حال انجام است، اما خیلی زمان برده است. مهمترین اقدامی که دولت و سازمان برنامه باید انجام بدهد؛ بخشی که مربوط به هزینه‌های دارویی و بخش دولتی از جمله بیمارستان و داروخانه های دولتی است مستقیما به صورت تهاتر به پخش ها پرداخت کنند و پخش ها در اختیار تامین کنندگان قرار دهند تا این مشکلات بهبود یابد. باز هم با این اقدامات کل مشکلات حل نمی شود ولی می توان گفت تا حدودی رفع مشکل می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
یک کمی مسوولین خرج مردم بکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
حقیقت امر این است که، زمانی که این همه سایت و سیستم های هوشمند کنترل کننده و محدود کننده و ... در کشور به عنوان اتوماسیون و خدمات هوشمند نبود، این همه مشکلات و کمبودها و گرفتاری و اختلاس و ... وجود نداشت و همه ما مردم در حال زندگی راحت بودیم و ... .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
یک پیشنهاد برای دولت دارم
برخلاف روند جاری بیایید در بخش دارو دست از هر گونه دخالت و قیمت گذاری و نرخ و ارز و ... بردارید و به نخبگان و کارآفرینان اعتماد کنید.
بگذارید با نرخ آزاد وارد کنند و به نرخ آزاد بفروشند. هم مواد اولیه را هر چه خواستند وارد کنند و بعد قیمت گذاری دست خودشان و بازار باشد و صادرات هم مانع نشوید.
این را به عنوان مدل در اقتصاد کشور اجرا کنید و فقط از طریق بیمه، مردم را حمایت کامل کنید.
اگر مشکلات دارو حل شد که مطمئنا خواهد شد در تمام عرصه ها این کار را انجام دهید چون در بخش دارو این کار راحت هست و دولت به راحتی می تواند از طریق بیمه ها حمایت کند.

ریشه تمام مشکلات از دخالت دولت هست. باور کنید هر چه مشکل داریم ناشی از دخالت دولت هست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
طرح «دارویار» دولت سیزدهم وضعیت دارو در کشور را چندین برابر وخیم تر کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
مشکل این است که بیمه ها در پرداخت بدهی خود تاخیر دارند و با این پیشنهاد حجم بدهی بیمه ها ده ها برابر خواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
بیمه ها تنها درصد ناچیزی از بهای داروها را پرداخت می کنند.
بیماران به ویژه بیمارانی که دارای بیماری های مزمن هستند و باید یک یا چند دارو را برای طولانی مدت مصرف کنند، کمرشان زیر بار خرج دوا و درمان شکسته است...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
طرح نسخه الکترونیکی فقط و فقط مشکلات را افزایش داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
رانت و فساد و باندبازی تیشه به ریشه مملکت میزنه و طفلی مردم و بیماران ...
ناشناس
|
France
|
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
برای ما که در ایران هستیم مردن راحتتر از زندگی کردن است و اگر بیماری سر برسد هزینه پزشک و دارو نمی دهیم و مردن عروسی ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
وضعیت رفاهی وبهداشتی وتغذیه کشور را اصلاح کنید تا کمتر به دارو ودرمان نیاز باشد .
تولید فراورده های دامی طیور و محصولات کشاورزی بطور وحشتناک مشکل دارد
از نظر روحی روانی مردم دچار مشکل هستند
جامعه نیاز به اصلاح این موارد دارد تا نیاز به درمان دارو و بیمارستان کم شود
این را همه می دانند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟