دانشمندان به افرادی که مبتلا به دیابت هستند در جدیدترین توصیه هشدار دادند که غذاهای بسته بندی و فرآوری شده بلای جان این افراد است و باید حواسشان به این موضوع باشد.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، ایندیپندنت در مقاله ای به قلم ویشوام سانکاران از هشدار دانشمندان به افراد مبتلا به دیابت در انتخاب مواد غذایی خبر داده است.
این گزارش نوشیدنیهای رژیمی، بیسکوییتهای فرآوری شده و غلات را به شدت با افزایش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط دانسته و به افراد مبتلا به این بیماری هشدار داده در انتخاب مواد غذایی خود دقت کنند.
براساس گزارش سانکاران، دانشمندان در یک مطالعه جدید هشدار داده اند که مصرف مکرر غذاهای فوقفرآوریشده ممکن است آسیبهای اضافی به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ وارد کند.
همچنین یک مجموعه از تحقیقات جدید، ارتباط مصرف بیش از حد غذاهای فوقفرآوریشده را با مشکلات سلامتی متعددی از جمله افزایش میزان بیماریهای قلبی، چاقی، اختلالات خواب، اضطراب، افسردگی و مرگ زودرس مرتبط میداند.
محققان دانشگاه تگزاس در این خصوص میگویند که مصرف غذاهای بستهبندی شده و فوقفرآوریشده مانند نوشیدنیهای رژیمی، بیسکوییتها و غلات به شدت با افزایش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
بنابر این گزارش و طبق مطالعهای که در مجله آکادمی تغذیه و رژیمدرمانی منتشر شده است، مصرف غذاهای پر از افزودنیها میتواند منجر به افزایش میانگین سطح گلوکز خون در طول ماهها شود.
ضد انسولین!
یافته های مطالعه ای دیگر، ارتباط عادات غذایی با کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را نشان میدهد؛ شرایطی که در آن بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمیکند.
ماریسّا برگرماستر، یکی از اعضای این مطالعه در این خصوص می گوید: ما دریافتیم که هرچه میزان غذاهای فوقفرآوریشده در رژیم غذایی یک فرد بیشتر باشد، کنترل قند خون او به مراتب سخت تر خواهد بود و هرچه غذاهای کمتر فرآوریشده یا طبیعیتر در رژیم غذایی یک فرد وجود داشته باشد، کنترل قند خون او بهتر و راحت تر صورت می گیرد.
این مطالعه شامل ۲۷۵ بزرگسال آفریقاییتبار از آستین بود که به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند.
شرکتکنندگانی که غذاهای کامل یا غذاها و نوشیدنیهای با حداقل فرآوری بیشتری مصرف کردند، کنترل قند خون بهتر و راحت تری داشتند.
غذاهای فرآوریشده معمولاً دارای سطوح بالاتری از شکر و سدیم هستند، اما به اعتقاد دانشمندان تأثیرات منفی این غذاها صرفا به خاطر وجود این مواد نیست.
آنها استفاده از طعمدهندههای مصنوعی، رنگهای افزوده، امولسیفایرها، شیرینکنندههای مصنوعی و مواد مشابه را از دیگر عوامل مضر و زیان آور غذاهای فرآوری شده می دانند.
با این حال افراد مبتلا به دیابت باید هشدار دانشمندان را جدی گرفته در انتخاب مواد غذایی خود دقت کرده و از مصرف غذاهای بسته بندی و فرآوری شده اجتناب کنند.