نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا که سهشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد، بر جنگ اوکراین و تداوم کمکهای مالی و نظامی ایالات متحده به اوکراین تاثیرگذار خواهد بود. همچنین «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه و «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات مواضع مختلفی را درخصوص سیاست خارجی از جمله جنگ اوکراین دنبال میکنند؛ مواضع و دیدگاهی که بیشک بر آینده این کشور جنگزده اروپایی بیتاثیر نیست.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، طبق گزارش خبرگزاری تاس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ایسلند خطاب به خبرنگاران گفت: «اگرچه من چیزی از ترامپ بابت قطع کمکها و حمایتها از اوکراین نشنیدهام اما موافقم که پیروزی او خطراتی به همراه خواهد داشت.»
رئیسجمهور اوکراین در ادامه افزود: «من تا به حال نشنیدهام که ترامپ از قصد و نیت خود برای قطع کمکهای واشنگتن به کییف سخن بگوید. البته که او زیاد صحبت میکند اما من چیزی درباره اینکه بهزودی کمکها را قطع خواهد کرد، نشنیدهام. اما بهنظرم پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری خطراتی به همراه دارد و به همین دلیل است که اوکراین برنامه خود را درخصوص تقویت خودش دارد.»
جنگ اوکراین در زمستان وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور جنگزده اروپایی وجود ندارد. این درحالی است که «ولودیمیر زلنسکی» بر دریافت بیشتر تسلیحات و کمکهای مالی از غرب متمرکز شده و در حالی که با کمبود مهمات و نیرو در میدان نبرد دستوپنجه نرم میکند، حاضر به گفتوگو با روسیه نیست.
زلنسکی در قسمت دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه در آینده «اوضاع بسیار دشوار خواهد شد»، تاکید کرد: «پایان کمکهای ایالات متحده به اوکراین به معنای پیروزی برای روسیه و خسارات سنگین برای غرب است. البته که نمیدانیم چه پیش خواهد آمد اما همه خطرات را در نظر میگیریم و بزرگترین خطر به تغییرات سیاستهای ایالات متحده مربوط میشود.»
ترامپ بارها در وعدههای انتخاباتی خود تاکید کرده است که اگر رئیسجمهور شود، در عرض ۲۴ ساعت و حتی پیش از مراسم تحلیف به جنگ اوکراین خاتمه خواهد داد. البته برخی از تحلیلگران نظامی و رسانههای غربی گمانهزنی میکنند که رئیسجمهور سابق آمریکا شاید این اقدام را با واگذاری برخی قلمروهای اوکراینی به روسیه انجام دهد؛ اقدامی که برای رئیسجمهور اوکراین خوشایند نیست.
رئیسجمهور اوکراین در پایان مجددا تصریح کرد: «من درباره رئیسجمهور سابق ترامپ مطمئن نیستم اما اگر او دوباره رئیسجمهور و پیروز انتخابات شود، احتمالا در رابطه با سیاستهای مربوط به کشور ما و پایان دادن به کمکهای آمریکا به اوکراین، شکست بخورد.»
«ولودیمیر زلنسکی» روز دوشنبه وارد ایسلند شد تا در چهارمین نشست اوکراین- اروپای شمالی شرکت و با رهبران کشورهای شمال اروپا دیدار کند. همچنین این اولین سفر رسمی زلنسکی به ایسلند است که طی آن با نخستوزیران ایسلند، دانمارک، سوئد، نروژ و فنلاند دیدار خواهد کرد.
او در شبکه اجتماعی ایکس در این خصوص نوشت: «کشورهای شمال اروپا متحدان قاطع و مصمم ما هستند و فرمت اوکراین-نوردیک یکی از سازندهترین فرمتهای چندجانبه ما است.»
«ولودیمیر زلنسکی» و نخستوزیر نروژ پیش از نشست در ایسلند
طبق آنچه رئیسجمهور اوکراین اطلاعرسانی کرده است، مذاکرات بر حمایت بینالمللی از برنامهای موسوم به «طرح پیروزی»، تامین مالی تولید تسلیحات اوکراینی و قابلیتهای دوربرد، تلاشهای زمستانی، امنیت دریایی، افزایش کمکهای دفاعی، ارائه آموزش و تجهیزات برای نیروهای اوکراینی متمرکز خواهد بود.
اوضاع میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی دشوار پیش میرود، وضعیت آنها همزمان با پیشرویهای ارتش روسیه هر روز وخیمتر میشود و این درحالی است که رئیسجمهور اوکراین برنامهای را تحت عنوان «طرح پیروزی» به امید کسب دستاوردی در میدان نبرد ارائه داده اما حمایت کشورهای غربی از تمامی بندهای آن در هالهای از ابهام بهسر میبرد و میگویند که در حال رایزنی پیرامون این برنامه هستند.
ادعای حضور نیروهای کره شمالی در روسیه
زلنسکی در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به ادعای کره جنوبی و آمریکا، گفت که انتظار میرود «حدود ۳۰۰۰ سرباز و افسر کره شمالی از پیش در قلمروهای روسیه مستقر شده باشند».
آژانس جاسوسی کره جنوبی هفته گذشته مدعی شد که کره شمالی ۱۵۰۰ سرباز به خاور دور روسیه در اوایل ماه جاری اعزام کرده تا در جنگ اوکراین برای مسکو بجنگند و همچنین پیونگیانگ آماده ارسال نیروهای بیشتری است.
رئیسجمهور اوکراین در پایان ادعا کرد: «ما فکر میکنیم که کره شمالی ۱۲ هزار نیروی دیگر را به زودی در قلمروهای روسیه مستقر خواهد کرد.»
دعوت اوکراین به ناتو
پس از بیانیه «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان درباره «غیرممکن بودن پذیرش اوکراین در ناتو»، رئیسجمهور اوکراین از این کشورهای شمالی اروپا خواست تا با برلین در این زمینه همکاری کنند.
او به نمایندگان دانمارک، ایسلند، نروژ، فنلاند و سوئد اطمینان خاطر داد که اوکراین در حال حاضر خواستار عضویت در ناتو نیست، بلکه به دنبال یک «دعوت» است.
زلنسکی تاکید کرد: «ما درباره عضویت اوکراین در ناتو در حین جنگ صحبت نمیکنیم، بلکه صرفا خواستار دعوتی جهت پیوستن به این ائتلاف هستیم. واضح است که چرا دعوت به ناتو با عضویت کامل در این ائتلاف مشابه و برابر نیست. لطفا با شرکا در سرتاسر اروپا بهخصوص برلین همکاری کنید تا با هم بتوانیم به شفافیت ژئوپلیتیکی در این امر دست یابیم.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.