بررسی کشتی‌گیران ۳ قطب کشتی دنیا در جدول؛ مصاف راند اولی بیابانی با حریف آمریکایی

تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت با دو مدعی دیگر در وزن‌های غیر المپیکی می‌تواند دست بالاتر را داشته باشد؛ شاید اول به خاطر دوری روس‌ها از میادین بین‌المللی و سپس به خاطر میانگین بالای سنی تیم آمریکا.
کد خبر: ۱۲۶۸۶۷۰
|
۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱ 30 October 2024
|
4431 بازدید

بررسی کشتی‌گیران ۳ قطب کشتی دنیا در جدول؛ مصاف راند اولی بیابانی با حریف آمریکایی

پیمان بیابانی که اولین مسابقه رسمی‌اش برای کانادایی‎‌ها را در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی پشت سر می‌گذارد، در اولین مبارزه باید با جیمز گرین آمریکایی کشتی بگیرد، حریفی که امیرمحمد یزدانی دو سال قبل در جام یاشاردوغو شکستش داد.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، دو ماه بعد از المپیک ۲۰۲۴ پاریس، المپیکی که با تحریم کشتی روسیه همراه شد و البته هیچکدام از طلاهایش در غیاب روس‌ها، به کشتی‌گیران ایران و روسیه نرسید و ری هیگوچی (ژاپن) در ۵۷ کیلو، کوتارو کیوکا (ژاپن) در ۶۵ کیلو، رازامبک جمالوف (ازبکستان) در ۷۴ کیلو، ماگومد رمضانوف (بلغارستان) در ۸۶ کیلو، اخمد تاج‎‌الدینوف (بحرین) در ۹۷ کیلو و گنو پتریاشویلی (گرجستان) ۶ طلای کشتی آزادش را گرفتند که از جمع آنها، جمالوف، رمضانوف و تاج‌الدینوف روسی‌هایی بودند که برای سه کشور دیگر به طلا رسیدند؛ مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی برگزار می‌شود و همچنان رقابت اصلی بین کشتی‌گیران سه کشور روسیه، آمریکا و ایران است.

تیم ایران با رضا مومنی، سینا خلیلی، محمد نخودی و کامران قاسم‌پور به آلبانی رفته که دو نفر اول برای اولین بار صاحب دوبنده تیم ملی شده‌اند و نفر سوم دو نشان نقره و یک برنز جهانی را در کارنامه دارد و نفر آخر هم با دو قهرمانی جهان به مصاف حریفان می‌رود.

ترکیب تیم آمریکا را در این رقابت‌ها ویتو آروجائو، جیمز گرین، جردن باروز و دیوید تیلور تشکیل می‌دهند که اسمی‌تر و پرعنوان‌تر از تیم ایران هستند، اما غیر از آروجائو، سه نفر دیگر بالای ۳۰ سال بوده و آمریکایی‌ها با تیمی مُسن و میانگین سنی بالا به مسابقات جهانی آمده‌اند. باروز و تیلور قهرمانان المپیک‌های قبلی‌اند و آروجا قهرمان آخرین مسابقه جهانی. گرین هم مثل تیلور، بعد از خداحافظی، بار دیگر به کشتی بازگشته و باید دید تا کجا پیش خواهد رفت.

ترکیب تیم روسیه را در مسابقات جهانی، زائور اوگویف، اینالبک شیری‌یف، ماگومد ماگومایف و عبدالرشید سعدالله‌اف تشکیل می‌دهند. اوگویف و سعدالله‌یف علاوه بر مدال‌های جهانی، قهرمان المپیک هم هستند و روس‌ها هم مثل آمریکا، دو قهرمان المپیک در ترکیب خود دارند، البته هر دو برای مسابقات جهانی تغییر وزن داده‌اند یکی به وزن بالا (اوگویف) و دیگری به وزن پایین (سعدالله‌اف).

در وزن ۶۱ کیلوگرم، رضا مومنی سمت دیگر جدول است، اما اوگویف روس و آروجائوی آمریکایی که در قرعه‌کشی اولی که باطل شد، در مبارزه دوم باید رودرروی هم قرار می‌گرفتند، حالا کمی از هم در جدول دور شده‌اند. اوگویف دور اول با اونوی ژاپنی کشتی می‌گیرد و آروجائو استراحت کرده و دور دوم برنده اودیت هندی و مرلوی کانادایی را در پیش دارد. پیش‌بینی بر این است که یکی از فینالیست‌ها و شاید هم قهرمان، از بین اوگویف و آروجائو باشد، هرچند که مطلوب آمریکایی‌ها و روس‌ها این بود که کشتی‌گیران‌شان دو سمت مختلف جدول بوده و برگزارکننده فینال باشند.

مومنی که کشتی‌گیر باانگیزه‌ای نشان داده، اگر اسیر جو مسابقات جهانی و کم‎‌تجربگی نشود، می‌تواند حریف فینال برنده آروجائوی قهرمان ۶۱ کیلوگرم جهان و اوگویفِ قهرمان ۵۷ کیلوگرم المپیک شود. در این وزن هم مومنی و اوگویف رنک نداشتند، چون اولی تازه به جمع مدعیان آمده و دومی علاوه بر آنکه مدعی وزن پایین‎تر بوده، به دلیل محرومیت روس‌ها اخیراً در مسابقات چندانی کشتی نگرفته است.

در وزن ۷۰ کیلوگرم، سینا خلیلی هم عضوِ بدون رنک تیم ملی آزاد است که در پی مصدومیت امیرمحمد یزدانی به تیم اضافه شد. او در مبارزه اولش به مصاف اسکرایبین از بلاروسی می‌رود و دور بعدی هم باید با عثمانوف قرقیزستانی کشتی بگیرد. پیمان بیابانی کشتی‌گیر ایرانی تیم ملی کانادا که باید در کشتی اولش با جیمز گرین آمریکایی مبارزه کند هم همراه با کایپانوف قزاق و کودیف کشتی‌گیر روسی‌الاصل تاجیکستان و رمضان رمضانوف کشتی‌گیر روسی‌الاصل بلغارستان در گروه خلیلی هستند.

اینالبک شیری‌یف از جمع مدعیان، در سمت دیگر جدول قرار گرفته و می‌تواند راحت‌تر از همتایان آمریکایی و ایرانی خود، به فینال برسد. او دور اول با کلارک آلمانی کشتی دارد و هرچند کشتی‌گیران ترکیه، آذربایجان و اوکراین با او در یک گروه هستند، اما کشتی‌گیران عنوان‌داری نیستند.

در ۷۹ کیلوگرم، در قرعه‌کشی ابتدایی، نخودی که دور اول با استراحت مواجه شده بود، باید دور دوم به مصاف جردن باروز می‌رفت، اما حالا مصاف آنها تا نیمه‌نهایی به تعویق افتاده، اگر هر دو کشتی‌گیر پیش از آن حریفان خود را ببرند. نخودی حالا دور اول با امیروس از لتونی کشتی می‌گیرد و برنده کشتی مجارستان و چین، حریف بعدی اوست که به نظر هر دو حریف را پشت سر گذاشته و به نیمه‌نهایی می‌رسد.

باروز که سال گذشته به چنس مارستلر باخت و نتوانست به جهانی ۲۰۲۳ بلگراد بیاید و بعد از آن هم در انتخابی المپیک که بار دیگر به ۷۴ کیلوگرم بازگشته بود، متوقف شد و حالا بار دیگر به دوبنده ۷۹ کیلوگرم آمریکا رسیده، دور اول حریف تاجیکستانی را پیش‌رو دارد و بعد از آن باید با برنده بحرین و گرجستان کشتی بگیرد که سایپودینوف و کنتچادزه خواهند بود و اگر کنتچادزه آمادگی سابقش را داشته باشد، احتمالاً حریف بعدی جردن باروز خواهد بود. کنتچادزه شاگرد گئورگی گوگچلیدزه‌ای است که دهه قبل حریف علیرضا حیدری، رضا یزدانی و البته حاجی‌مراد گاتسالوف روس و از کشتی‌گیران برجسته ۹۷ کیلوگرم جهان بود.

باروز که دو فینال جهانی ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را از محمد نخودی برده، اگر این دو حریف را شکست دهد، در نیمه‌نهایی برای سومین بار به مصاف نخودی می‌رود.

بررسی کشتی‌گیران ۳ قطب کشتی دنیا در جدول؛ مصاف راند اولی بیابانی با حریف آمریکایی

در ۹۲ کیلوگرم، جایی که حساس‌ترین و در عین حال هیجان‌انگیزترین رقابت‌ها را شاهدیم، دیوید تیلور و کامران قاسم‌پور و عبدالرشید سعدالله‌اف که هر سه بدون رنک هستند، در یک گروه قرار گرفته‌اند. تیلور و سعدالله‌اف دور اول مقابل هم قرار می‌گیرند و برنده آنها در نیمه‌نهایی به مصاف قاسم‌پور می‌رود؛ اگر نماینده ایران پیش از آن حریفانش را مغلوب کند. کامران قاسم‌پور دور اول با ایشیگوروی ژاپنی و بعد از آن هم با آکتورک از ترکیه  کشتی خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد کشتی اول تیلور و سعدالله‌اف تا حدود زیادی پیش‌بینی قهرمان این وزن را آسان کند، چون همه منتظر تماشای نمایش تیلور چند ماه بعد از خداحافظی از دنیای قهرمانی در وزن بالاتر و همچنین سعدالله‌اف در وزن پایین هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟