به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، یکی از کارهایی که اغلب پدر و مادرها را ناراحت میکند ناخن جویدن فرزندان است. حدود نیمی از کودکان ناخنهای خود را میجوند. به همین خاطر ناخنهای آنها هیچگاه رشد طبیعی ندارد. ریشه ناخن جویدن در بزرگسالی نیز به سالهای کودکی بازمیگردد. اما چرا ناخن میخوریم و چطور میتوانیم این عادت را ترک کنیم؟
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: ناخن جویدن ممکن است تقصیر والدین شما باشد، دانشمندان مطمئن نیستند که ناخن جویدن ژنتیکی است یا خیر، اما والدینی که ناخنهایشان را میجوند، احتمالا صاحب فرزندانی میشوند که آنها هم ناخنهایشان را میجوند. مطالعات نشان میدهد که حتی اگر والدین قبل از تولد فرزندشان، جویدن ناخنهای خود را متوقف کننند، بازهم فرزندانشان این کار را انجام خواهند داد.
به گزارش وب ام دی، گاهی اوقات جویدن ناخن میتواند نشانه استرس عاطفی یا روانی باشد که معمولا در افرادی که عصبی یا مضطرب هستند یا احساس ناراحتی میکنند ظاهر میشود. این راهی برای کنار آمدن با این احساسات است. همچنین ممکن است زمانی که بی حوصله یا گرسنه هستید یا احساس ناامنی میکنید، این کار را انجام میدهید. ناخن جویدن اغلب کاری است که به صورت خودکار انجام میدهید و به آن فکر نمیکنید.
لزوم ترک
جویدن ناخن معمولا باعث آسیب دائمی نمیشود. اما قطعا معایب خود را دارد:
پیشگیری
ممکن است یک شبه نتوانید ناخن جویدن را ترک کنید، اما با کمی زمان و تلاش میتوانید عادت ناخن جویدن خود را از بین ببرید. این نکات را امتحان کنید:
اگر با روش «بوقلمون سرد» ( اصطلاحی که در زبان انگلیسی برای ترک ناگهانی یک عادت نظیر ترک سیگار یا ویپ(سیگار الکترونیک) بدون کمک یا حمایت خارجی و متکی به اراده خود، به کار میرود) مشکل دارید، اهداف کوچکی برای خود تعیین کنید. سعی کنید به مدت یک هفته از جویدن ناخن دست راست خودداری کنید. یا حتی از اهداف کوچکتر شروع کنید: یک ناخن را برای جویدن انتخاب کنید، مانند ناخن انگشت شست. هنگامی که آن را برای مدتی جویدید. دیگر ناخن این انگشت را نجوید و سراغ ناخن بعدی بروید و همین طور ادامه دهید تا تمام ناخنهای دست شما تمام شود و دیگر نتوانید ناخن انگشت دیگری را بجوید. اگر بعد از امتحان کردن چندین روش همچنان مشکل دارید، با پزشک خود در مورد اینکه آیا درمان گزینه خوبی برای کمک به شما برای حل مشکل و حذف عادت ناخن جویدن است صحبت کنید.