آقاي وزير! نگران گفتن حقيقت نباشيد

افکار عمومي ايران گرچه از حافظه تاريخي خوبي برخوردار نيستند، اما آن قدر هم کم‌حافظه نيستند که خشکسالي سال‌هاي 78 و 79 که به مراتب از خشکسالي امسال شديدتر بوده و حتي به سهميه‌بندي و قطع آب در تهران منجر شد، فراموش کنند. اما حتي در آن سال‌ها، خاموشي‌هاي گسترده مشابه امسال ديده نشد.
کد خبر: ۱۲۶۹۶
|
۰۲ تير ۱۳۸۷ - ۱۹:۲۰ 22 June 2008
|
35231 بازدید
با وجود آن‌که مهندس پرويز فتاح در جلسات خصوصي و مجلس شوراي اسلامي، علت اصلي خاموشي‌هاي گسترده برق را عدم افزايش کافي ظرفيت توليد و تعميرات شبکه برق کشور طي دو سال اخير عنوان مي‌کند، وي و معاونانش در مصاحبه‌هاي رسمي، تقصير خاموشي‌هاي گسترده را به گردن خشکسالي که قادر به دفاع از خود نيست، مي‌اندازند.

آقاي وزير بهتر است به جاي مصلحت‌انديشي دليل حقيقي کندي پروژه‌هاي وزارت نيرو را براي مردم تشريح کند و مطمئن باشد که اين روش بيشتر به سود مردم خواهد بود

به گزارش خبرنگار «تابناک»، كاهش بارش و پيامد آن كاهش برق آبي از علل كاهش برق هست، اما کارشناسان عدم اختصاص اعتبار مورد نياز وزارت نيرو و تبعا رکود در تکميل پروژه‌هاي در دست اجراي وزارت نيرو و عدم آغاز پروژه‌هاي جديد نيروگاه‌سازي را عامل اصلي خاموشي‌هاي بي‌سابقه امسال مي‌دانند.

بنا بر نظر برخي کارشناسان، در شرايط اقليمي چهار فصل ايران، اتکا به نيروگاه‌هاي برق ـ آبي در فصل تابستان به اندازه اتکا به نيروگاه‌هاي گازي در فصل زمستان اشتباه است و بايد با ايجاد نيروگاه‌هاي گازي جديد در فصل تابستان که کشور با مازاد گاز روبه‌روست، برق مورد نياز را تأمين کرد و در زمستان نيز اين نيروگاه‌ها بايد از سوخت مايع تغذيه کنند.

اما در دو سال اخير، اختصاص بودجه پروژه‌هاي وزارت نيرو به طرح‌هاي روستايي و بخشي و وام‌هاي طرح‌هاي زودبازده، موجب شده است تا کشور با بحران انرژي روبه‌رو شود و اين معضل که وزير نيرو در جلسات خصوصي خود به آن معترف است را نمي‌توان به گردن خشکسالي انداخت.

افکار عمومي ايران گرچه از حافظه تاريخي خوبي برخوردار نيستند، اما آن قدر هم کم‌حافظه نيستند که خشکسالي سال‌هاي 78 و 79 که به مراتب از خشکسالي امسال شديدتر بوده و حتي به سهميه‌بندي و قطع آب در تهران منجر شد، فراموش کنند. اما حتي در آن سال‌ها، خاموشي‌هاي گسترده مشابه امسال ديده نشد.

از سوي ديگر، يکي ديگر از عوامل خشکسالي امسال، به ويژه در نواحي کشاورزي، عدم پيشرفت کافي پروژه‌هاي سدسازي بوده که اعتبار آن به دستگاه‌هاي ديگر اختصاص داده شده و به همين دليل،‌ امکان استفاده از بارندگي زمستان سال گذشته در فصل تابستان به وجود نيامده است.

وزير نيرو که تاکنون بارها از مشکلات بودجه وزارت نيرو و عدم پرداخت هزينه‌هاي ارزي و ريالي اين وزارتخانه خبر داده، و حتي در سال گذشته با تشويق نمايندگان توانست دو ميليارد دلار خارج از بودجه دولت از طريق طرح براي پرداخت بدهي‌هاي وزارت نيرو به پيمانکاران دريافت کند، بهتر است به جاي مصلحت‌انديشي و انداختن تقصير خاموشي‌هاي گسترده به گردن خشکسالي، علت واقعي عدم افزايش متناسب ظرفيت برق کشور به دليل انجام نشدن تعميرات اساسي نيروگاه‌ها و دليل حقيقي کندي پروژه‌هاي وزارت نيرو را براي مردم تشريح کند و مطمئن باشد که اين روش بيشتر به سود مردم خواهد بود؛ چراکه با وجود مجلس هشتم و وضعيت بحراني انرژي کشور، تلاش‌ها در جهت حل مشکلات متمرکز خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
یک سوال ؟ در سال های گذشته ، نیرو گاه های آبی کشور در فصل تابستان چند درصد از برق کشور را تولید میکردند ؟ و آیا این مقدار کمبود برق می تواند تا این حد توان تولید برق کشور را تحت تاثیر قرار دهد؟؟؟ در گذشته کشور با بدترین خشکسالی ها روبرو بود اما هرگز چنین نشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
آيا مصرف برق در آن سالها با الآن يك اندازه بوده است؟ آيا جمعيت شهر نشين در آن سالها همين مقدار بوده است؟ آيا خشكسالي مانند اين سالها بوده است؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
چه عجب که بالاخره یکی حرف دل مارو زد. واقعا تا حالا این همه خاموشی در 10 سال اخیر سابقه نداشته.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
باسلام.
در حالی که مردم چالشهای فراوانی نظیر جنگ را پشت سر گذاشته اند وبا صبوری در همه عرصه های اجتماعی مانند انتخابات شرکت کرده اند ودرامدهای نفتی ودیگردرآمدها ی منحصر به فرد کشور هم از نظر کمی وارزش مالی سیر صعودی داشته است وروز به روز شاهد درخشش دانشمندان ایرانی هستیم وپروژ ه های نیروگاهی وسدهای بزرگی در این اواخر به بهره برداری رسیده و منابع مالی عظیمی صرف بهره برداری از این پروژه ها شده وبارندگی های سالهای گذشته نیز قابل تو جه بوده است جای بسی تاسف است که وزارت نیرو با یک سال خشکسالی در تامین برق که امروزه نه تنها بدیهیترین نیاز زندگی روزمره بلکه اساسی ترین زیرساخت پیشرفت کشور به سوی توسعه پایدار می باشد در مانده شده است و دعوت مردم و صنایع به صرفه جویی یعنی دعوت به در جا زدن و عقب ماندگی.

*در مورد خشکسالی سال 78و79 که با خاموشی های گسترده همراه نبوده باید بگویم که مقایسه تان با امسال اشتباه است چون تعداد مشترکین ومقدار مصرف پس از حدود 10 سال افزایش قابل توجهی یافته است ولی مقدارتولید به اندازه کافی نبوده است.
با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
البته شما این نکته را هم در نظر بگیرید که مقدار مصرف برق امسال کشور با پنج سال پیش اصلا قابل مقایسه نیست. بدیهی است عدم سرمایه گذاری در تاسیس نیروگاه های جدید، فرسودگی نیروگاه ها و عدم دریافت قطعات برخی نیروگاه ها از اروپا(بدلیل تحریم) و در کنار آن سو مدیریت عامل اصلی خاموشیهاست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
با تشکر از سایت تابناک و مسئولین ان که همواره در جهت تنویر افکار عمومی میکوشند.واقعیت همانی است که اشاره شد و خاموشی ها ارتباط چندانی به خشکسالی ندارد ومعضل بر میگردد به ضعف مدیریت و عدم برنامه ریزی در وزارت نیرو و در نظر نداشتن الویتها .البته دلایل فراوان کارشناسی دیگر در رابطه با خاموشی ها وجود دارد که بطور خلاصه میتوان بشرح زیر نامبرد1-عدم نیروگاه سازی متناسب با رشد مصرف2-تحویل نیروگاهها با انواع نواقص ونیز انتخاب نامناسب محل نصب نیروگاهها و نیز طول کشیدن تعمیرات بعضی نیروگاههاو در نتیجه عدم تولید 100 در 100 انها متناسب با ظرفیت نصب شده3-عدم توجه کافی به ساخت داخل و توجه زیاد به مونتاژ داخل و در نتیجه نبود خدمات بعد از فروش و به انحصار در اوردن نیروگاه سازی وعدم ایجاد شرایط رقابت در این مقوله و در نتیجه عدم ارتقای توانمندیهای داخلی و ...4-مشکلات پولی ناشی از ضعف مدیریتها 5-مغفول ماندن اجرای اصل 44 و....
ناشناس
|
-
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۲
اين نکته را هم در نظر داشته باشيد که مصرف برق سال به سال بيشتر مي شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
اگه واقعا کمبود برق و آب داریم و گاز داریم چرا اونا رو صادر می کنیم
در زمستان بدلیل کمبود گاز با کمبود برق مواجه بودیم و حالا که گاز زیاده بدلیل کمبود آب با کمبود برق مواجهیم
ناشناس
|
United States
|
۰۳:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
امروزه در هیچ کجای دنیا ، حتی عقب افتاده ترین کشور های جهان ، قطعی برق بجز در موارد که نقص فنی پیش می آید قابل توجیه نیست ! برق یک انرژی زیر ساختی و بنیادی در کشور است ! دادن جدول زمانبندی خاموشی به مردم آن هم در فصل تابستان توهین به مردم است و بی کفایتی در وزارت نیرو را نشان میدهد !
ناشناس
|
France
|
۰۳:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
با سلام وبه این نکته توجه داشته باشید ما هیچ وقت گاز اضافه نداشته ایم.در حال حاضر ما یک پنجم (این عدد تقریبی است)گاز مورد نیاز برای تزریق در مخازن نفتی را در اختیار داریم .و این عدم تزریق به اندازه گاز باعث کاهش بهره وری از مخازن نفتی ما خواهد شد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟