تحلیل تابناک/

در آمریکا دموکراسی حاکم است؟

انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در سطح جهانی شناخته می‌شود
کد خبر: ۱۲۷۰۰۱۲
|
۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳ 05 November 2024
|
3902 بازدید
|
۹

در آمریکا دموکراسی حاکم است؟

انتخابات امریکا که هر چهار سال یک‌بار برگزار می‌شود به عنوان نماد دموکراسی و حق رأی مردم تلقی شده اما آیا واقعاً این انتخابات می‌تواند به عنوان یک نمونه واقعی از دموکراسی در نظر گرفته شود؟ 

به گزارش گروه سیاسی تابناک، در این مقال به بررسی تأثیر رأی الکترال کالج بر دموکراسی در انتخابات آمریکا و تحلیل نقاط ضعف آن خواهیم پرداخت.

مرحلهٔ نهایی از روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده آمریکا به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود. مردم در روز انتخابات اگر چه اسم نامزدهای ریاست‌جمهور را در برگه‌های اخذ رأی می‌نویسند، اما در عمل مجمع گزینندگان به‌طور مستقیم رئیس‌جمهور و معاون او را انتخاب می‌کنند. به این معنی که رأی‌دهندگان هر ایالت گزینش‌گران رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند و آن‌ها بعداً رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند. 

پنج مرتبه (۱۸۲۴، ۱۸۷۶، ۱۸۸۸، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶) برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده‌است. آخرین مرتبه سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد که با وجود آن‌که بیشتر رای‌دهندگان به هیلاری کلینتون نامزد دِموکرات رأی دادند و او سه میلیون رای بیشتری نسبت به دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواه کسب کرد، اما ترامپ با کسب بیشینه آرای اِلِکترال(گُزینندگان) پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا سال ۲۰۱۶ شد.

رأی الکترال کالج یک سیستم انتخاباتی است که به موجب آن، رئیس‌جمهور ایالات متحده از طریق نمایندگانی که هر ایالت به کالج الکترال می‌فرستد، انتخاب می‌شود. تعداد نمایندگان هر ایالت به تناسب جمعیت آن تعیین می‌شود. این سیستم به جای رأی‌گیری مستقیم از مردم، به رأی‌گیری از نمایندگان وابسته است. این ساختار به چندین مشکل اساسی دموکراسی در آمریکا دامن می‌زند:

در آمریکا دموکراسی حاکم است؟

در این سیستم، رأی مردم به‌طور مستقیم به رئیس‌جمهور تبدیل نمی‌شود. این امر می‌تواند به این معنی باشد که برخی آراء نادیده گرفته می‌شوند و در نتیجه خواست واقعی مردم به درستی نمایندگی نمی‌شود.

ایالت‌های خاصی مانند فلوریدا و اوهایو به دلیل تعداد نمایندگان بالا در تعیین رئیس‌جمهور نقش کلیدی دارند. این موضوع می‌تواند منجر به نادیده گرفتن آراء در ایالت‌های دیگر شود و به نابرابری در تأثیرگذاری رأی‌ها منجر می‌شود.

در تاریخ معاصر انتخابات آمریکا دو بار کاندیدایی با رأی کمتر از رقیب خود رئیس‌جمهور شده است(سال‌های 2000 و 2016). این موضوع به شدت به مشروعیت نظام انتخاباتی لطمه می‌زند و نشان‌دهنده عدم تطابق میان رأی مردم و نتیجه نهایی انتخابات است.

کاندیداهایی که دارای منابع مالی بیشتری هستند، معمولاً شانس بیشتری برای پیروزی دارند. این موضوع می‌تواند به نابرابری در نمایندگی آراء منجر شود و به نفع گروه‌های خاص عمل کند کما اینکه حتما تا امروز بدین صورت هم بوده است!

با توجه به ساختار رأی الکترال کالج و نقاط ضعف آن می‌توان نتیجه گرفت که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن‌قدر هم که گفته می‌شود نماد دموکراسی نیست و امکان ضایع شدن حق رأی مردم آمریکا همیشه وجود داشته و دارد و این سیستم به معنای واقعی در حال نادیده گرفتن حق رأی مردم آمریکاست!

در آمریکا دموکراسی حاکم است؟

علاوه بر این، ایالات متحده که در تاریخ خود در چندین و چند بار خواست مردمش را نادیده گرفته، از اعتراض مردم به جنگ در ویتنام تا ابتدایی‌ترین حق مردم خود یعنی احترام به رأی اکثریت برای انتخابات رئیس جمهور، چگونه می‌تواند در صحنه‌های سیاسی جهانی از دیگر کشورها بخواهد تا "صدای مردم" خود را بشنوند؟ این تناقض مانند مثالی است که آلمانی‌های نازی می‌زدند:

«نازی‌ها از دو چیز بدشان می‌آید:

1 . نژادپرستی

2. غیر آریایی‌ها

و معنی آن تناقض در رفتار و مدل فکری است. 

در نهایت شاید بهتر باشد دستگاه قانون‌گذاری آمریکا کمی به فکر تناقضات در خود باشد تا نسخه پیچیدن، دخالت و جنگ افروزی در دنیا!

سید محمد آصف 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
دلیل انتخاب رییس جمهور بصورت الکترال، قدمت دموکراسی در آمریکا است.
در دو قرن پیش اخذ آرا مستقیم امکان پذیر نبود.
و از آنجا که تغییر قوانین در آمریکا بسیار مشکل است (از جمله تحریم های قانونی علیه ایران) بدین صورت باقی مانده. البته مزیت هایی هم دارد از جمله ایالات و شهرهای کم جمعیت و اقلیت هم تاثیر گذار اند و فراموش نمی شوند.
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
انتخابات در ایالات متحده به صورت هوشمند طوری طراحی شده است که علاوه بر تعداد آرای مردمی، پراکندگی آرا بین ایالات طوری باشه که حقوق ایالاتی با جمعیت کمتر تضییع نشه.
مثل ایران نباشه که همین انتخابات نمایشی هم عادلانه نباشه و تنها حقوق شهرهایی با جمعیت بیشتر باشه که رعایت میشه. در نتیجه تراکم جمعیت بطور وحشتناکی به سمت مراکز اقتصادی خاصی هدایت میشه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
با احترام در خصوص رای الکترال چیست و چگونه تعیین می شود کمی مطالعه کنید.
منظور من درست و نادرست بودن روش نیست منظور من این است دوست عزیز نویسنده مقاله بالا نکرده 2 مقاله در این خصوص مطالعه کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
فدرالی بودن باعث میشه یک استانی مثل تهران حق استان های دیگر را نخورد.
پاسخ ها
a
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
اتفاقا اگر تهران حقی داشت که بعضی ها رییس جمهور نمی شدند مثل احمدی نژاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
رئیس جمهور آمریکا در داخل امریکا چندان قدرت و اختیاری ندارد.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
در رای گیری با نظام الکترال ایالت هایی که نقش های مهمتری در اقتصاد و سیاست و مولفه های اون دارند مثل جمعیت، درصد تحصیلات بالاتر ... و در کل در موفقیت حرکت های اقتصادی و مهم آمریکا نقش بیشتری دارند، تعداد آرای بیشتری دارند و در مناطقی که نقش سیاسی و اقتصادی کمتری دارند رای کمتر.
تعداد رای مهم نیست. تعداد رای افراد با تحصیلات بالاتر که اثرگذاری بیشتری در رشد کلی آن جامعه دارند مهمه . این تو رای گیری الکترال دیده شده.
این به نظر ممکنه نقاط ضعفی داشته باشه ولی در مجموع با توجه به رییس جمهور هماهنگ با این ایالات مهم و رشد اقتصادی و سیاسی بیشتر، هم موفقیت سیاسی و هم اقتصادی بیشتری حاصل خواهد شد و به صورت اتوماتیک حتی ایالاتی که رای الکترال کمتری هم دارند و به رییس جمهور پیروز هم رای نداده باشند، حال رو روز بهتری خواهند داشت.
بگذریم از بایدن که ضعیف ترین رییس جمهور ایالات متحده لقب گرفت!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
باید تلاش کنیم دموکراسی را به امریکا صادر کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
والا
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟