قوانین انتخابات آمریکا

روند اعلام نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و نحوه رای دادن در سال ۲۰۲۰، حواشی متعددی را در این کشور ایجاد کرد و با احتمال فراوان، رقابت ۲۰۲۴ پرحاشیه‌ترین انتخابات در تاریخ آمریکا باشد.
کد خبر: ۱۲۶۹۶۰۳
|
۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۷ 03 November 2024
|
3488 بازدید
قوانین انتخابات آمریکا

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری میزان - آمریکا کشوری با جمعیت ۳۴۶ میلیون نفری است که بیش از ۴۸ میلیون نفر از از این تعداد در آمریکا متولد نشده‌اند. ساکنان آمریکا باید برای شرکت در انتخابات، پیشتر در مراکز مربوطه هر شهر یا شهرستان، برای شرکت در انتخابات ثبت‌نام کرده باشند. بیش از ۲۶۰ میلیون نفر در آمریکا، بالای هجده سال سن دارند و اگر تمامی این افراد، شرایط رای دادند داشته باشند، تاکنون ۱۶۱ میلیون نفر برای شرکت در انتخابات ۲۰۲۴، ثبت‌نام کرده‌اند.

اما یکی از نکات قابل توجه در انتخابات آمریکا این است که قوانین سفت و سختی برای اخذ آرای مردم وجود ندارد. در ۱۴ ایالت اعم از کالیفرنیا، نیویورک، آرگان، واشنگتن، ماساچوست و غیره که تمامی آن‌ها دموکرات هستند، نیازی به ارائه کارت شناسایی حین اخذ رای نیست.

در ۱۰ ایالت، نیازی به ارائه کارت شناسایی عکس‌دار نیست و در باقی ایالت‌ها، یک فرد باید کارت شناسایی عکس‌دار حین اخذ رای به همراه خود داشته باشد.

علاوه بر بحث‌برانگیز بودن روند رای دادن، در بیشتر ایالت‌ها افراد اجازه دارند تا زودتر از روز انتخابات رای دهند که به Early Voting معروف است. در حال حاضر تاکنون بیش از ۷۲ میلیون رای زودهنگام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخذ شده است.

موضوع رای زودتر، حواشی فراوانی را در انتخابات پیشین ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۰ به‌وجود آورده بود.

دو جناح چپ و راست مواضع کاملا متضادی در قبال اجبار یا عدم اجبار به‌همراه داشتن کارت شناسایی دارند. جمهوری‌خواهان مقرر کرده‌اند فقط با ارائه کارت شناسایی، افراد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. اما در آن روی سکه، دموکرات‌ها معتقدند که نیازی به ارائه کارت شناسایی برای تعیین سرنوشت انتخابات نیست.

دموکرات‌ها معتقدند افراد رنگین‌پوست از گرفتن کارت شناسایی معتبر، عاجزند و اگر از یک سیاه‌پوست بخواهید تا برای اخذ رای، کارت شناسایی نشان دهد، شما نژادپرست هستید. جمهوری‌خواهان با این سیاست مشکل اساسی دارند چون می‌گویند که هر کسی که بخواهد، حتی اتباع بیگانه غیرقانونی، می‌توانند در انتخابات سراسری شرکت کنند.

الکترال آمریکا چیست؟

الکترال کالج Electoral College به نحوه انتخاب رئیس‌جمهور در آمریکا گفته می‌شود؛ انتخاب رئیس‌جمهور در آمریکا بر اساس آرای کل مردم نیست، بلکه بر اساس تجمیع تعداد گزینش‌گران electors هر ایالت به صورت جداگانه است.

در مجموع ۵۳۸ فرد منتخب که مجموع تعداد نمایندگان دو جلس سنا و کنگره آمریکاست، وجود دارند که یک نامزد برای پیروزی، باید ۲۷۰ رای الکترال را بدست بیاورد. حتی کم‌جمعیت‌ترین ایالت آمریکا، حداقل ۳ عدد رای الکترال دارد.

نحوه انتخاب گزینش‎‌گران برای انتخابات آمریکا

هر حزب، فرد منتخب خود را پیش از فرا رسیدن روز انتخابات، برگزیده است. البته نمایندگان فعلی دو مجلس آمریکا نمی‌توانند، به‌عنوان elector برگزیده شوند. در برخی از ایالت‌ها، نام این افراد زیر نام کاندیدای ریاست‌جمهوری هر حزب نوشته می‌شود. این افراد در روز ششم ژانویه ۲۰۲۵، در مجلس کنگره حاضر شده و رای خود را به نماینده منتخب ایالات می‌دهند.

گزینش‌گران در انتخابات آمریکا می‌توانند به کاندیدایی که دوست دارند، رای دهند؟

در قانون اساسی آمریکا ذکر نشده است که گزینش‌گران، باید به فردی که بیشترین رای را در ایالت آورده است، رای دهند. اما برخی از ایالت، گزینش‌گرانی را که به رای مردم پایبند نباشند را جریمه می‌کنند. در نهایت هر ایالت، گزینش‌گری را که به نماینده منتخب رای ندهد، با فرد دیگری جایگزین می‌کند.

چرا سیستم انتخابات آمریکا به‌صورت الکترال است؟

برای مثال در این دوره از انتخابات، ایالت کالیفرنیا ۵۴ رای الکترال داشته که قطعا با توجه به سیاست‌های این ایالت در نحوه رای‌گیری، کامالا هریس پیروز آن خواهد شد. این ایالت در دو دوره گذشته، ۵۵ رای الکترال داشت که به‌علت مهاجرت مردم به مقصد ایالت‎های جمهوری‌خواه، یک رای الکترال را از دست داده است. همچنین ایالت نیویورک یک رای الکترال را نسبت به دو دوره گذشته به‌علت مهاجرت ساکنان از این ایالت به ایالات جنوبی از دست داده است. ایالت جمهوری‌خواه تگزاس در رقابت ۲۰۲۴، چهل رای الکترال دارد که نسبت به دو دوره گذشته، ۲ عدد افزایش داشته است. با احتمال فراوان نفر اول محافظه‌کاران پیروز این ۴۰ رای خواهد شد.

قوانین انتخابات آمریکا

رای زودتر در آمریکا چگونه اخذ می‌شود؟

به دو صورت افراد می‌توانند «زودتر رای دهند»، یا حضورای به مراکز اخذ «رای زودتر» می‌روند، یا یک پاکت نامه حاوی برگه رای و نحوه پر کردن برگه رای به خانه‌های افراد ارسال می‌شود. در این حالت و با توجه به قوانین هر ایالت، افراد باید زیر برگه رای را امضا کنند. رای‌دهندگان یا می‌توانند آرای خود را پست کرده و یا آرای خود را به افرادی که از سوی فرمانداری، شهرداری یا نمایندگان دو حزب مربوطه به خانه‌‌های مردم مراجعه می‌کنند، تحویل دهند. در صورت تطبیق امضای رای‌دهنده با نمونه امضایی که از او در فرمانداری شهرستان و یا منطقه‌ سکونت وی به ثبت رسیده است، رای او جزو آرای صحیح محسوب شده و شمرده می‌شود. پروسه شمارش آرا با نظارت نمایندگان هر دو حزب صورت می‌گیرد.

مشکل کمپین ترامپ با «رای زودتر» در سال ۲۰۲۰ چه بود؟

تنها راه اثبات صحت برگه «رای زودتر»، تطبیق امضای رای‌دهندگان با نمونه امضا در فرمانداری یا شهرداری مربوطه است؛ کمپین ترامپ مدعی شده بود که فرزندان خانواده و یا دیگر افراد می‌توانند به جای دیگران کاغذهای رای را پر کنند. از طرفی هم شبهاتی درباره افرادی که برگه‌های آرا را از خانه‌های مردم جمع‌آوری می‌کردند مطرح شده بود. 

دو مسئله دیگر نیز سبب شد تا ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ را نپذیرد. مشکل اول این بود که به‌عنوان مثال ایالت پرجمعیتی نظیر فلوریدا که به ایالت بازنشستگی معروف بوده و محل زندگی سالمندان بسیاری است، نتیجه انتخابات را قبل از ساعت شش بعد از ظهر، در همان روز انتخابات اعلام کرد؛ اما شمارش آرا در دو ایالت جورجیا و پنسیوانیا به‌علت اینکه برخی از «رای زودترها» هنوز دست شمارندگان آرا نرسیده بود، تا دو روز پس از انتخابات به طول انجامید. 

مشکل دوم وقتی شروع شد که ترامپ تا ساعت‌های پایانی روز انتخابات، از بایدن در ایالت‌های بنفش (جمعیت تقریباً مساوی از جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها) آرای بیشتری را به دست آورده بود. این امر سبب شد تیم ترامپ بگوید که «دست‌های پشت پرده وقتی دیدند بایدن باخته است، ناگهان اکثر رای زودترها به نام بایدن خوانده شد».

علاوه بر این مسائل، ترامپ با ماشین‌های اخذ رای شرکت دومینیون نیز مشکل دارد. او و اطرافیانش در رقابت ۲۰۲۰ مدعی شدند، که این ماشین‌ها، ایراد داشته و به تقلب در انتخابات منجر شده است. این شرکت از شبکه فاکس‎نیوز و اشخاصی که به سلامت این ماشین‌ها شک برده بودند، شکایت کرد و ۲ میلیارد دلار در دادگاه غرامت این تهمت را گرفت.

کمتر از چهل هزار نفر می‌توانند تعیین‌کننده نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باشند

در ۲ دوره قبلی و با احتمال فراوان در این دوره، تنها هفت ایالت تعیین‌کننده رئیس جمهور آتی آمریکا خواهند بود. برخی از نظرسنجی‌ها می‌گویند که ترامپ در ایالات جنوبی قوی‌تر بوده و از آن سو هریس در ۲ ایالات شمالی شانس بهتری دارد.

اختلاف پیروزی بایدن در دو ایالت جورجیا و آریزونا در سال ۲۰۲۰، کمتر از ۱۵ هزار رای بود، اما در رقابت ۲۰۲۴، ایالت پنسیلوانیا از اهمیت بالایی برخوردار است.

قوانین رای دادن در آمریکا

رای‌دهندگان در آمریکا باید پیش از رای دادن، نام خود را به‌عنوان کسانی که قرار است از یک منطقه یا شهرستان مشخص در انتخابات شرکت کنند، ثبت کرده و در این فرم‌ها، به حزب سیاسی خود اشاره می‌کنند. البته افراد می‌توانند گزینه بدون حزب و یا مستقل را نیز برگزینند. با این حال تنها ۴۷ درصد از ۱۶۱ میلیون رای‌دهنده، حزب خود را مشخص کرده است.

نام ایالت  اجبار به ارائه کارت شناسایی توضیحات تعداد آرای الکترال هر ایالت
آلاباما بله کارت شناسایی عکس‌دار؛ اعم از پاسپورت، گواهینامه رانندگی، کارت نظامیان ۹
آلاسکا بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ اگر مسئول حوزه اخذ آرا، رای دهنده را بشناسد، نیازی به ارائه کارت شناسایی هم نیست. ۳
آریزونا بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ اما این کارت شناسایی باید شامل آدرس رای دهنده باشد. ۱۱
آرکانزاس بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۶
کالیفرنیا خیر این ایالت دموکرات نه تنها از رای دهندگان کارت شناسایی عکس‌دار هنگام اخذ رای نمی‌خواهد، بلکه خواستن کارت شناسایی هنگام اخذ رای، جرم است. ۵۴
کلورادو بله اگر رای دهنده بخواهد حضوری رای دهد، نیازی به کارت شناسایی عکس‌دار نیست. ارسال کپی کارت شناسایی به‌همراه برگه «رای زودتر» برای رای اولی‌ها الزامی است. ۱۰
کنتیکت بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ رای اولی‌ها باید برای تحویل برگه «رای زودتر»، کارت شناسایی عکس‌دار نشان دهند. ۷
واشنگتن دی.سی خیر وضعیت پایتخت آمریکا نیز شبیه به دیگر ایالت‎های دموکرات است. ارسال کپی کارت شناسایی ملی با برگه «رای زودتر» برای رای اولی‌ها کافی است. ۳
دِلاور بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ اما کسانی هم که کارت شناسایی ندارند، می‌توانند با امضای تعهدنامه‌ای مبنی بر سکونت در منطقه اخذ آرا، رای دهند. ۳
فلوریدا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۳۰
جورجیا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۱۶
هاوایی خیر این ایالت دموکرات نیز از رای دهندگان کارت شناسایی نمی‌خواهد. ۴
آیداهو بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۴
ایلینوی خیر هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد.  ۱۹
ایندینا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۱۱
آیوا بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ کسانی که کارت شناسایی عکس‌دارندارند، می‌توانند با وساطت رای دهنده دیگری، در انتخابات شرکت کنند. ۶
کانزاس بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار؛ افرادی که بیشتر از 65 سال سن دارند، می‌توانند با کارت شناسایی منقضی شده، رای دهند. ۶
کنتاکی بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۸
لوئیزینا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۸
مِین خیر  هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. ۴
مریلند خیر هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. ۱۰
ماساچوست خیر هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. ۱۱
میشیگان بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ اما باید یک تهعدنامه مبنی بر اینکه قسم می‌خورند که کارت شناسایی عکس‌دار همراهشان نیست. ۱۵
مینسوتا خیر هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. ۱۰
میسیسیپی بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۶
میزوری بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۱۰
مونتانا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۴
نبراسکا بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۵
نوادا خیر اگرچه نیازی به کارت شناسایی نیست، اما یک فرد باید زیر یک فرم در حوزه اخذ رای را امضا کرده تا شمارندگان آرا، امضای او را با اسناد ایالتی تطبیق دهند. ۶
نیوهمپشایر بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۴
نیوجرزی خیر اگرچه نیازی به کارت شناسایی نیست، اما کسانی که حین ثبت‎‌نام رای‌دهندگان، کارت شناسایی ارائه نکرده بودند، باید حین رای دادن، کارت شناسایی به همراه خود داشته باشند. ۱۴
نیومکزیکو خیر اگرچه نیازی به کارت شناسایی نیست، اما کسانی که حین ثبت‎‌نام رای‌دهندگان، کارت شناسایی ارائه نکرده بودند، باید حین رای دادن، کارت شناسایی به همراه خود داشته باشند. ۵
نیویورک خیر اگرچه نیازی به کارت شناسایی نیست، اما رای اولی‌هایی که حین ثبت‎‌نام رای‌دهندگان، کارت شناسایی ارائه نکرده بودند، باید حین رای دادن، کارت شناسایی به همراه خود داشته باشند. ۲۸
کارولینای شمالی بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار، اگرچه دموکرات‌ها سخت در تلاشند تا این قانون را تغییر دهند. ۱۶
داکوتای شمالی بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست؛ اما این کارت شناسایی باید نشان دهد که رای دهنده، ساکن این ایالت است. ۳
اوهایو بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۱۷
اوکلاهوما بله صرفاً کارت شناسایی عکس‌دار ۷
آرگان خیر افراد حین پروسه ثبت‌نام رای‌دهندگان فقط کافیست کد گواهینامه خود را یادداشت کنند. ۸
پنسیلوانیا خیر هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. اما رای اولی‌ها باید کارت شناسایی داشته باشند. ۱۹
رودآیلند بله کارت شناسایی عکس‌دار ۴
کارولینای جنوبی بله کارت شناسایی عکس‌دار ۹
داکوتای جنوبی بله کارت شناسایی عکس‌دار ۳
تنسی بله کارت شناسایی عکس‌دار ۱۱
تگزاس بله کارت شناسایی عکس‌دار ۴۰
یوتا بله با اینکه افراد ملزم به رای حضوری در این ایالت نیستند، اما در صورت اینکه بخواهند حضوری رای دهند، باید کارت شناسایی به همراه خود داشته باشند و البته نیازی به عکس‌دار بودن کارت نیست.  ۶
ورمانت خیر به‌مانند کالیفرنیا، هرکسی بخواهد می‌تواند در این ایالت رای دهد. ۳
ویرجینیا بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست. البته این ایالت دست رای دهندگان را برای ارائه انواع و اقسام کارت یا اسناد شناسایی را باز گذاشته است. ۱۳
واشنگتن خیر به‌مانند ایالت آرگان، نیازی به رای حضوری نیست. حتی برای رای حضوری نیز نیازی به ارائه کارت شناسسایی نیست. ۱۲
ویرجینای غربی بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست. ۴
ویسکانسین بله کارت شناسایی عکس‌دار ۱۰
وایومینگ بله نیازی به عکس‌دار بودن کارت شناسایی نیست. ۳

 جمهوری‌خواهان و ترامپ به هواداران خود در انتخابات ۲۰۲۰ گفتند که سعی کنند حضوری رای دهند؛ اما با توجه به تمامی حواشی که در این دوره به‌وجود آمد و امروز گریبان ترامپ را در دو پرونده دادگاهی گرفته است، امسال جمهوری‌خواهان درباره «رای زودتر» موضع نگرفتند و به هواداران خود نمی‌گویند که به این‎گونه رای ندهد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟