گفتگوی اختصاصی تابناک با عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا:

ترامپ به دنبال «توافق بهتر» با ایران خواهد بود/ جنگ تجاری با چین تشدید می‌شود

«پل پیلار» می‌گوید ترامپ ممکن است در دور جدید ریاست جمهوری خود به دنبال «توافق بهتر» با ایران باشد.
کد خبر: ۱۲۷۰۶۶۱
|
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹ 09 November 2024
|
9699 بازدید
|

ترامپ ممکن است به سمت یک سیاست سازنده‌تر حرکت کند که شامل مذاکره معنی‌دار باشد. بر این اساس، تمایل او به این است که - همانطور که در دوره اول خود در مورد تجارت انجام داد - به عنوان مثال، می‌تواند به یک «توافق بهتر» دست یابد. سلف دموکرات او می‌توانست این کار را بکند که نکرد.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه با کسب آرای الکترال بیشتر در مقایسه با رقیب دموکرات خود پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد. درباره سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ، خبرنگار تابناک گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.

«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو است. وی در سال ۲۰۰۵ پس از ۲۸ سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.

مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحد‌های تحلیلی در CIA در حوزه‌های خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت می‌کرد. وی کهنه‌سرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.

پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب‌های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانه‌زنی (۱۹۸۳)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (۲۰۰۱)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، ۱۱ سپتامبر و اصلاح اشتباهات (۲۰۱۱)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه می‌فهمد: تجربه ملی و ریشه‌های سوءبرداشت (۲۰۱۶)».

*به نظر شما دلیل اصلی پیروزی ترامپ و شکست هریس در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه بود؟

مثل همیشه، هیچ دلیل واحدی برای چنین نتیجه‌ای وجود ندارد، اما من دو عامل کلی را ذکر می‌کنم. یکی ناتوانی هریس در فرار از احساسات منفی رای دهندگان - در مورد اقتصاد، مهاجرت یا هر چیز دیگر - نسبت به دولت فعلی بایدن بود. 

احتمالاً مسائل زیادی وجود داشت که هریس در مورد آنها مسیری متفاوت از بایدن در پیش گرفت، اما او به عنوان معاون رئیس جمهور احساس آزادی نداشت که آشکارا از او جدا شود. در واقع در خصوص این مسائل رأی دهندگان او را تداوم سیاست بایدن می‌دانستند

احتمالاً مسائل زیادی وجود داشت که هریس در مورد آنها مسیری متفاوت از بایدن در پیش گرفت، اما او به عنوان معاون رئیس جمهور احساس آزادی نداشت که آشکارا از او جدا شود. در واقع در خصوص این مسائل رأی دهندگان او را تداوم سیاست بایدن می‌دانستند.

عامل دیگر، به بیان ساده، این بود که دروغ کار می‌کند. ترامپ کارزار انتخاباتی خود را بر اساس انبوهی از دروغ‌ها بنا کرد و به دلیل شیوه‌ای که آمریکایی‌ها از طریق آن اطلاعات خود را به دست می‌آورند، بسیاری از مردم او را باور کردند. بسیاری از مردم آن را منحصراً از کانال‌هایی در رسانه‌های جمعی یا رسانه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند که تمایل حزبی دارند و دروغ‌های ترامپ را زیر سوال نمی‌برند. به عنوان مثال، بخش قابل توجهی از مردم هنوز به دروغ ترامپ در مورد انتخابات ۲۰۲۰ اعتقاد دارند.

*آیا می‌توان گفت جامعه آمریکا از جهانی شدن و سیاست‌های مهاجرتی و سیاست خارجی لیبرال به سمت سیاست محافظه کارانه در سیاست داخلی و خارجی حرکت کرده است؟ اگر چنین است، آینده حزب دمکرات چگونه است؟

مطمئناً جامعه آمریکا از حمایت از تجارت آزاد و جهانی شدن دور شده است. این فقط موضوع حزب جمهوری خواه نیست. دولت بایدن در مورد سیاست‌های اقتصادی و تجارت اظهاراتی را بیان می‌کند که به نظر خصمانه با جهانی شدن است. 

مطمئناً جامعه آمریکا از حمایت از تجارت آزاد و جهانی شدن دور شده است. این فقط موضوع حزب جمهوری خواه نیست. دولت بایدن در مورد سیاست‌های اقتصادی و تجارت اظهاراتی را بیان می‌کند که به نظر خصمانه با جهانی شدن است

در مورد مهاجرت، همیشه یک رگه بیگانه هراسی در سیاست آمریکا وجود داشته است، اما موفقیت ترامپ و جمهوری خواهان در ایجاد و بهره برداری از ترس از مهاجران به این معنی است که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند نسبت به این موضوع نرم ظاهر شود. 

حزب دموکرات به عنوان یک حزب عمده چپ مرکز ادامه خواهد داد. پس از آشکار شدن شکست‌های اقتصادی دولت دوم ترامپ، باید بتواند بخشی از آرای طبقه کارگر را به دست آورد. این با این فرض است که پس از چهار سال دیگر ترامپ و تمایلات اقتدارگرایانه او، حزب همچنان اجازه خواهد داشت در انتخابات آزاد و منصفانه رقابت کند.

*برخی معتقدند ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود به سیاست فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد داد. ارزیابی شما چیست؟

ادامه فشار حداکثری تمایل فوری ترامپ خواهد بود. سخت‌گیری برای ایران همیشه برای خط تشویق خوب است و ترامپ بیشتر نگران خط‌های تشویق است تا سیاست‌های مؤثر. دولت بایدن بیشتر تحریم‌های ایران را ادامه داد و ترامپ نمی‌خواهد نرم‌تر از بایدن در قبال ایران دیده شود. 

تنها امید ممکن مبنی بر اینکه ترامپ ممکن است به سمت یک سیاست سازنده‌تر حرکت کند که شامل مذاکره معنی‌دار باشد. بر این اساس، تمایل او به این است که - همانطور که در دوره اول خود در مورد تجارت انجام داد - به عنوان مثال، می‌تواند به یک «توافق بهتر» دست یابد. سلف دموکرات او می‌توانست این کار را بکند که نکرد.

* اگر مذاکرات هسته‌ای آغاز شود، آیا ترامپ موضوع هسته‌ای ایران را از سیاست منطقه‌ای جدا می‌کند و تنها در مورد موضوع هسته‌ای حاضر به مذاکره می‌شود؟

به نظر می‌رسید دولت بایدن تمایل به گسترش مذاکرات برای پوشش مسائل منطقه‌ای داشت و من شک دارم که ترامپ تمایل کمتری به این کار داشته باشد. پوشش این موضوعات علاوه بر موضوعات هسته ای، بخشی از مبنایی برای ترامپ خواهد بود که ادعا کند به «توافق بهتری» دست یافته است.

* سیاست خارجی ترامپ در قبال چین چگونه خواهد بود؟ آیا شاهد تشدید جنگ تجاری خواهیم بود؟

همه چیز‌هایی که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی درباره تجارت، تعرفه‌ها و چین گفته است، تشدید جنگ تجاری را تقریباً قطعی می‌کند.

همه چیز‌هایی که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی درباره تجارت، تعرفه‌ها و چین گفته است، تشدید جنگ تجاری را تقریباً قطعی می‌کند

برخی اقدامات مستلزم اقدام کنگره است، اما کار‌های دیگری هم هست که او می‌تواند با اقدام اجرایی انجام دهد.

*سیاست خارجی ترامپ در قبال بحران اوکراین چگونه خواهد بود؟

جذابیت ترامپ برای ولادیمیر پوتین کاملاً ثابت شده است، حتی اگر دلایل دقیق آن به طور کامل بررسی نشده باشد. ترامپ اوکراین را وادار خواهد کرد تا توافقنامه صلحی را بپذیرد که شامل تسلیم سرزمین اوکراین است که روسیه تصرف کرده است. او ممکن است برخی از محموله‌های تسلیحاتی ایالات متحده را به عنوان راهی برای تحت فشار قرار دادن اوکراین برای پذیرش چنین توافقی متوقف کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
ترامپ تا ایران برنامه هسته ایش را متوقف نکند با ایران هیچ مذاکره ای نخواهد کرد.
در ایران هم کسی مشتاق مذاکره نیست.
بنابراین فقط تحریم ها سنگین تر خواهند شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
دلار وسکه زیاد خریدی
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
ببخش چه چیزی را میتواند بیشتر از این تحریم کند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
سید هاشم اورعی استاد دانشگاه صنعتی شریف گفته با این روند اقتصادی و با همین دست فرمان، روزی شاهد خاموشی سراسری کوبایی و ایستادن در صف نفت خواهیم بود!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
سنگینتر کردن تحریم به دلار و اعتبار دلار اسیب زده ... جهان کم کم دارد بجای دلار از طلا استفاده می کند ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
به 13:00
در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، تحریم های سنگین موجب شد که ایران تنها روزی 300 هزار بشکه نفت بفروشد.
با آمدن بایدن و تعدیل سیاست تحریمی او، میزان فروش نفت ایران تا روزی 1.5 میلیون بشکه نفت در روز افزایش یافت.
بی تردید ترامپ 1.5 میلیون بشکه را مجدداً به 300 هزار بشکه کاهش خواهد داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
ترامپ و هم حزبی های تندرو او مانند تد کروز و تام کاتن و نیز معاونش جیدی ونس که خود ترامپ زمانی او را هیتلر آمریکا خطاب می کرد، تنها از موضع قدرت و فشار حداکثری با ایران رو برو خواهند شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
روزنامه والستریت ژورنال در مطلبی که دیروز منتشر شد، اعلام کرد که ترامپ به محض حضور مجدد در کاخ سفید، چک سفید امضایی به نتانیاهو داده که به وی اجازه می دهد که هر کاری که می خواهد در خاورمیانه انجام دهد.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
یعنی فکر می کنی کاری بوده که نتانیاهو بتواند انجام بدهد و تاکنون انجام نداده باشد؟چرا شما اینقدر ساده لوح هستید؟ادامه جنگ فرسایشی اسراییل را نابود میکند نه حماس و حزب الله را
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
هیج اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
همانند گذشته ، تشدید تحریمها ، ادامه جنگ در خاورمیانه، افزایش سالیانه 30 درصدی دلار ، ادامه وقت کشی هم از طرف ایران و هم از طرف آمریکا و جامعه جهانی.


خدایا مرگمون رو بده راحت شیم خسته شدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
اسماعیل کوثری، نماینده مجلس: جای تاسف دارد که مردم آمریکا، ترامپ را انتخاب کردند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
ترامپ اگر مایل به توافق جدید بود اول باید غرامت خروج از توافق قبلی را پرداخت نماید. ضمنا مباحث اتمی وموشک های بالستیک قابل مذاکره نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
روسیه و چین در خطرند که باید با ایران تعامل کنند تا کلکل امریکا از منطقه کنده بشه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
روسیه و چین برادریشون را به ایران ثابت کردن!!! وقتشه که در سیاستهای کلیمون بازنگری کنیم ...
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
ترامپ با تحريم نفت ايران هم به ايران هم به چين ضربه خواهد زد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
... به نظر توافقی در کار نباشه پس بهتره اصلا وارد این بحث نشید. فقط اگر می خواهید کشور اتمی باشید، رودربایستی رو بذارید کنار و اعلام کنید.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات