نگهداری از گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان :
آبیاری گیاهان در زمستان
نگهداری گیاهان در زمستان بسیار آسان تر است چرا که بسیاری از آفات در این فصل وجود ندارند. اما توجه داشته باشید که گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان نیاز به آب کم تری دارند و این آبیاری باید به طور منظم صورت گیرد و در آن وقفه ایجاد نشود. آبیاری بیش از حد گیاهان آپارتمانی باعث می شود مفاصل و ریشه های گیاهان دچار پوسیدگی شوند. تمام گیاهان به دلیل رفتن در خواب زمستانی ، در فصل زمستان رشد کم تری دارند البته به جز برخی ساکولنت های آپارتمانی که در فصل زمستان بیش تر رشد می کنند.
به دلیل آن که در فصل زمستان هوای آپارتمان ها گرم تر میشود به همین خاطر سطح خاک زودتر خشک میشود پس توصیه میشود همیشه با زیر و رو کردن خاک مطمئن شوید که سطح زیری خاک هم خشک شده است و گیاه نیاز به آبیاری دارد یا خیر . هنگامی که با انگشت در حال زیر و رو کردن گیاهان هستید مواظب باشید ریشه ها تکان نخورند. البته گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما نیز وجود دارند که در تابستان استفاده میشوند اما اگر خانهی شما در زمستان بسیار گرم است و میخواهید از گلهای جدید نگهداری کنید توصیهی ما به شما گیاهان موجود در این لیست است .
گیاهان آپارتمانی در زمستان رطوبت بیش تری نیاز دارند
در فصل زمستان رطوبت منزل بسیار کم است و در واقع هوای فصل زمستان خشک است. به طور کلی گیاهان آپارتمانی به ۵۰ درصد رطوبت نیاز دارند این درحالیست که رطوبت منازل در زمستان ۱۰ تا ۲۰ درصد میباشد و برای نگهداری گیاهان در زمستان و تامین رطوبت آن ها بهترین روش ، استفاده از یک دستگاه بخور است. دستگاه بخور را در نزدیکی گیاهان روشن کنید تا گیاهانتان رطوب را به راحتی جذب کنند. همچنین گیاهان مناسب حمام و آشپزخانه ، به دلیل داشتن رطوبت کافی در این مکانها رشد بهتری خواهند داشت و شما نیز میتوانید برای تامین رطوبت مورد نظر گیاهتان در فصل زمستان، آنها را در این مکان ها نگهداری کنید .
یکی از راهها برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاهان، قرار دادن یک ظرف آب در کنار گیاهان است چرا که با توجه به گرم بودن هوای داخل منازل، آب ظرف بخار شده و جذب خاک میشود و از این طریق رطوبت گیاه تامین میشود. اسپری کردن آب بر روی برگها یا غبارپاشی ( البته بعضی گیاهان مانند سرخس ، شامادورا و یا ساکولنت ها و کاکتوس ها نیازی به غبار پاشی ندارند.) نیز می تواند جهت تامین رطوبت گیاه استفاده شود.
در میان روش های مختلف ایجاد رطوبت ، ساخت جزیره از رایج ترین راهها است. برای ساخت جزیره ابتدا باید مطمئن شوید که گلدان شما از زهکشی خوبی برخوردار است (زیر گلدان باید سوراخ داشته باشد) سپس زیر گلدانی گیاه را از سنگ های ریز و یکدست پر کنید و روی آنها آب بریزید. گلدان را روی این سنگ ها قرار دهید به طوری که انتهای آن با آب برخورد نداشته باشد و تنها روی سنگها باشد. در این روش نیز مانند ظرف آب ، رطوبت مورد نیاز گیاه از تبخیر آب درون زیر گلدانی و جذب آن از قسمت زهکش گلدان تامین میشود.
دمای عمومی منزل و یا آپارتمان را کم کنید
گیاهان آپارتمانی دمایی که انسان ها در آن آسایش دارند را می پسندند البته اگر دمای آپارتمان کم تر باشد سلامتی و رشد گیاهان بهتر است. گیاهان در تابستان به دلیل هوای گرم در خانه و یا بیرون از آپارتمان دچار گرمازدگی میشوند و این امر ممکن است در زمستان نیز اتفاق بیفتد. همهی ما در زمستان هوای خانه را گرم نگه میداریم و این گرما ممکن است باعث گرمازدگی گیاهان شود و در این حالت باید به دنبال راههایی برای جلوگیری از گرمازدگی گیاهان در خانه های گرم زمستانی باشیم. همچنین بهتر است در این فصل گیاهان آپارتمانی را از وسایل گرمایشی مانند بخاری، اسپیلیت و شوفاژ دور نگه دارید.
استفاده از نور خورشید
برای نگهداری گیاهان در زمستان , رشد و سلامتی آن ها توصیه میشود نقاطی که نور طبیعی بیشتری دارند را شناسایی کنید و گیاهان خود را آن جا قرار دهید. فراموش نشود جا به جایی بیش از حد گیاهان باعث میشود که گیاه قهر کند و آسیب ببیند. پس مکانی ثابت در زمستان را که نور بیشتری دارد انتخاب کرده و گیاهتان را در آنجا قرار دهید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.