میلاد تقوی که به عنوان رئیس فدراسیون والیبال با چالشهای متعددی همراه بوده در خصوص یکی از جنجالیترین اتفاقات دوره مدیریتیاش مربوط به غیبت طولانی مدت وحید مرادی در فدراسیون پس از دستگیریاش در کشور امارات واکنش نشان داد و گفت تا آذرماه در این خصوص تعیین تکلیف خواهد کرد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، والیبال ایران پس از سالها درخشش در سطح بینالمللی، در آخرین دوره برگزاری لیگ ملتهای والیبال نمایشی ضعیف و پراز انتقاد داشت. ناکامی در صعود به المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز یکی دیگر از انتقادهای مطرح شده درباره عملکرد تیم ملی والیبال بوده که در دوران ریاست میلاد تقوی در فدراسیون والیبال رقم خورده است.
میلاد تقوی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در خصوص حال و هوای این روزهای فدراسیون والیبال، انتخاب نایب رئیس زنان، عدم انتخاب نایب رئیس فدراسیون پس از مشکلات شخصی وحید مرادی، وضعیت تیمهای ملی والیبال مردان و زنان و همچنین برنامههای توسعهای فدراسیون والیبال صحبت کرده است که در زیر میخوانید:
تابناک: شش ماه از زمانی که برای آقای وحید مرادی در امارات مشکل ایجاد شد میگذرد و او پس از دستگیری حین سفر با تیم ملی به مسابقات لیگ ملتها، ممنوعالخروج بود که دیگر نتوانسته در فدراسیون والیبال و در مسئولیتش قرار بگیرد. چه زمانی قرار است درباره وضعیت نایب رئیس فدراسیون تصمیمگیری کنید؟
در مورد موضوع آقای مرادی، همانطور که پیش از هم گفته بودم نگاه من به ماجرا یک نگاه اخلاقی است. ابتدای امر اینکه نایب رئیسی فدراسیون شغل محسوب نمیشود و این موضوع در دیگر فدراسیونهای ورزشی نیز همینگونه است و نایب رئیس شغل نیست و لزومی ندارد در فدراسیون حضور داشته باشد. با این حال معتقدم اگر قرار است تغییر و تحولی صورت بگیرد، جایگاه و شأن افراد باید حفظ شود و من هم در خصوص آقای مرادی همین نگاه را دارم. شاید مدت زمان حضور او در والیبال کوتاه بوده، اما آقای مرادی ۴ دهه در ورزش کشور حضور داشته و خدمت کرده و ضمن حفظ جایگاه و احترامی که برای او قائل هستیم، تا آذرماه در خصوص وضعیتشان تعیین تکلیف خواهیم کرد.
تابناک: این درست است که او به طریقی توانسته به ایران بازگردد و در فدراسیون هم حاضر شده و خواهان بازگشت به کار است؟
من تاکنون ایشان را در فدراسیون ندیدهام.
تابناک: اخیراً پس از حضور فریبا محمدیان در وزارت ورزش به عنوان معاون وزیر و منفک شدن از نایب رئیسی زنان فدراسیون والیبال، مریم دباغ جایگزین او در والیبال شده است. این انتخاب بر چه اساسی صورت گرفت؟
خانم دباغ فردی بسیار با تجربه است که در هر صورت در چهار فدراسیون نایب رئیس بوده و با توجه به همین تجربه او را برای نایب رئیسی زنان فدراسیون والیبال انتخاب کردیم. خانم دباغ فردی آرام، صبور و باتجربه است که با سیاستهای کلی فدراسیون والیبال همراه خواهد بود تا بتوانیم والیبال زنان را هم در مسیر خوبی قرار بدهیم.
تابناک: درباره شرایط جدیدی که تیم ملی والیبال زنان ایران هم دارد توضیح بدهید. حضور در مسابقات لیگ داخلی و اینکه شیوه این حضور چگونه است؟
تیم ملی بانوان تحت سرمربیگری خانم لی است، اما ایشان در لیگ فقط تیم را تحت نظارت فنی دارد چون از او خواستهایم که به عنوان مدیر فنی لیگ هم فعالیت کند تا تمام تیمها و بازیکنان داخلی مورد بررسی قرار بگیرند. تیم ملی تحت نظارت و برنامههایی که ارائه شده پیش میرود و برای اولین بار هم یک پوستاندازی در تیم ملی صورت گرفته و از ردههای سنی پایین نفراتی به تیم اضافه شدهاند که در این روند در لیگ برتر حضور دارند تا تجربهاندوزی کنند. البته پس از این پوستاندازی باید ۳-۲ سال زمان بدهیم تا تیم ملی زنان ما بتواند به یک ثبات و تجربه خوبی برسد.
تابناک: شرکت دادن تیم ملی والیبال زنان در لیگ پیشنهاد لی بود یا اینکه کمیته فنی در فدراسیون چنین تصمیمی گرفته است؟
حقیقت ماجرا این است که خانم لیگ پیشنهاد داد که تیم تا سال ۲۰۲۵ در اردو حضور داشته باشد. با این حال ما بحث و بررسیهای مختلفی انجام دادیم و تصمیم نهایی بر این شد که به جای اردوها، تیم در مسابقات لیگ شرکت کند.
تابناک: آیا این تصمیم به دلیل صرفهجویی در هزینهها بوده که تیم شرایط اردویی و بازی تدارکاتی را تجربه نکند؟
خیر، چون هزینه شرکت در مسابقات لیگ از شرکت در اردوها بیشتر است. ما اکنون تیم را هر هفته باید به استانها مختلف اعزام کنیم، در حالی که اگر در اردو بودند همه تیم را در یک جا داشتیم. این تصمیم را گرفتیم که تیم هر هفته مسابقه داشته باشد و بتواند میدان بیشتری ببیند و چون بازیکنان درگیر مسابقات هستند، طبیعتاً انگیزه بیشتری هم برای تمرین کردن دارند.
تابناک: یکی از انتقادات به والیبال زنان که طبیعتاً مختص به زمان شما نیست و شامل تمام ادوار میشود، نداشتن پایه قدرتمند است. موضوعی که خانم لی هم مانند سایر مربیان خارجی که برای هدایت تیم ملی زنان به ایران آمدند به آن اشاره کردند که زنان والیبال ایران پایه ضعیفی دارند. برای حل این مشکل چه اقدامی قرار است انجام شود؟
یکی از مسائلی که با خانم لی در برنامه داریم، استعدادیابی سراسری است که به زودی دورهای از سفرها را تنظیم خواهیم کرد تا لی در استانها مختلف حضور پیدا کند و همچنین روی تیمهای و پایه ما نظارت و برنامهریزی داشته باشد. اولین چیزی که باید در فدراسیون والیبال در خصوص زنان حل شود، موضوع افزایش سطح فنی و ارتقای سطح علمی مربیان زنان است.
تابناک: برای این افزایش سطح فنی و ارتقای سطح علمی چه فرایندی انجام خواهد شد؟
ما دورههای آموزشی خواهیم داشت و بحث یک پارچهسازی و افزایش سطح فنی را دنبال خواهیم کرد. البته که این اتفاق در کوتاه مدت رخ نخواهد داد، اما در کنار این برنامه ما ساماندهی کانونها را نیز دنبال میکنیم که باعث میشود برنامههای والیبال زنان ایران سر و شکل بهتری پیدا کند.
تابناک: برنامههای تیم ملی والیبال مردان چطور پیش میرود و روبرتو پیاتزا چه زمانی به ایران میآید؟
ما منتظر حضور آقای پیاتزا هستیم که بعد از حضور در ایران نشست خبری او را هم خواهیم داشت. تاکنون هم به دلیل شرایط پروازی ایران این سفر به تعویق افتاده، اما مطمئناً پیش از سال جدید به ایران میآیند و برنامههای تیم ملی را دنبال میکنند. ضمن اینکه آقای توتولو نیز پیش از بازیهای پلیآف لیگ به ایران میآید تا مسابقات را زیر نظر داشته باشد.
تابناک: با این توضیح و مشکلات پروازی که اعلام کردید، آیا ممکن است که پیاتزا اصلاً به ایران نیاید و قراردادش هم لغو شود؟
خیر، او قطعاً به ایران میآید و هدایت تیم ملی والیبال را به عهده میگیرد.
تابناک: در نهایت در خصوص طرح توسعهای فدراسیون و کمپین «والیبال برای همه ایران» توضیح میدهید که در این طرح قرار است چه اقداماتی انجام شود؟
ما برای توسعه والیبال در ایران تلاش میکنیم که چند روز پیش هم در بشاگرد استان هرمزگان بودیم و طرح خوبی را پیش خواهیم برد، اما به شرطی که این طرح از سوی مردم ایران در سراسر کشور نیز حمایت شود و اگر حمایت صورت بگیرد، سعی در همگانی کردن والیبال در سطح ایران داریم.
تابناک: در هر صورت همگانی کردن والیبال، نیاز به یک امکانات اولیه از حمله زمین مناسب برای والیبال دارد. برای این چه فکری کردهاید؟
مسلماً نمیتوان در همه جا سالن والیبال ساخت. باید از یک سری فضاهای باز نیز استفاده کنیم که در استان هرمزگان فضای باز بسیار زیاد است. همین زمینهای ساحلی را تجهیز خواهیم کرد که تجهیز آن هم نیازمند تور، نوار خط و توپ است که انجام خواهد شد و به مرور باعث توسعه والیبال میشود. در بحث فنی هم مربیانی را به صورت مقطعی در نقاط مختلف به کار میگیریم تا آموزش لازم را بدهند. اکنون هم فرهاد قائمی به عنوان اولین سفیر والیبال انتخاب شده است که به شهرهای مختلف سفر میکند و در فاز دوم نیز قرار است این طرح را در استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی دنبال کنیم.