فاطمه مهاجرانی ریاست مرکز استعدادهای درخشان در دولت حسن روحانی را در کارنامه سوابق خود دارد ولی مهمترین و اصلیترین خاستگاه وی دانشگاه غیر انتفاعی ارشاد، دانشگاهی که توسط چهره های سیاسی و امنیتی اصلاح طلبان بنیانگذاری شده است.
به گزارش سرویس سیاسی تابناک، فاطمه مهاجرانی ۵۴ ساله متولد مرداد ماه سال ۱۳۴۹ در شهرستان اراک است. او در واقع "فامیل دور" عطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ پرحاشیه دولت خاتمی هم محسوب می شود، چهره ای است که خیلی زود "سیاسی" شد، شاید پیش از انتخابات کمتر کسی ایشان را میشناخت، اما در هیاهوی انتخابات بود که مهاجرانی با حضور در میتینگ تبلیغاتی پزشکیان در اراک و سخنرانی تند او پشت تریبون نام او را در رسانهها دیدیم.
اما این سخنرانی جنجال برانگیز برای او آوردههای بیشتری داشت و حتی میتوان گفت که تنها حضور سیاسی و تبلیغاتی خانم مهاجرانی که منجر به سخنگوی شدن اش هم شد، همین سخنرانی است.
البته در نوع خود قابل تحسین است که رئیس جمهور پزشکیان در این زمینه سنت شکنی کرده است و یک خانم را بعنوان سخنگوی دولت خود انتخاب کرده است، اما سوال این است که آیا صرفا خانم بودن ملاک این جایگاه بوده است و یا معیارهای دیگری هم وجود داشته است؟
سخنگوی دولت به عنوان اصلیترین مرجع اطلاعرسانی عملکرد دولت، وظیفه پاسخگویی به افکار عمومی را عهدهدار است ولی با نگاهی کوتاه به فعالیتهای خانم مهاجرانی در میابیم که ایشان نمره قبولی در این مدت فعالیت خود کسب نکرده است.
بعنوان مثال فضای مجازی یکی از بهترین و مهمترین بسترها برای ارتباط مستقیم سیاسیون با مردم و اقشار مختلف است، اما با نگاهی به صفحات مجازی خانم سخنگو میبینیم که ایشان فقط در شبکه اجتماعی فیلتر شده «ایکس» حضور فعال دارد و در شبکه اجتماعیهای دیگری همچون اینستاگرام به یک پیج شخصی که البته برای دنبال کردن آن هم اول باید از فیلتر تایید خانم سخنگو گذشت اکتفا کرده است.
اما ماجرا به همین جا ختم نمیشود، خانم سخنگو در اقدامی عجب و شاید جالب با اسپیکر، ترانه "ایران من" همایون شجریان را برای خبرنگاران پلی کرد و با آن گریست، در همین جلسه به مسئله ریجستر شدن گوشیهای آیفون اشاره کرد: اولین اقدام عملی دولت پزشکیان در زمینه فیلترینگ و آی.تی!
خانم مهاجرانی برای این دستاورد به انتشار یک توئیت در صفحه ایکس خود اکتفا کرد که البته همین توئیت را نزدیک به سه مرتبه ویرایش کرد و در آخر هم مجبور به اعتراف من باب عدم اطلاع رسانی درست در این زمینه شد؛ و یا ماجرای مازوت سوزی در سه نیروگاه تولید برق که نتیجه خوبی هم برای دولت نداشت.
چند هفته پیش بود که رئیس جمهور طی دستوری به دلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که گفته میشود بدلیل مازوت سوزی نیروگاههای این مناطق به مقدار ۱۶ میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، توقف مازوت سوزی را در این نیروگاهها خواستار شد. اقدامی که مردم را مجبور به تحمل خاموشیهای منظم در سطح کشور کرد.
سخنگوی دولت در اینباره نوشت: "شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیس جمهور مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود. می توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد. ".
اما داستان خانم سخنگو ادامه یافت و با انتشار گزارشی از جانب مرکز پژوهشهای مجلس ورق برگشت. مرکز پژوهشهای مجلسی طی گزارشی دلیل خاموشیها را نبود ذخایر کافی نفت و گازوئیل برای نیروگاهها اعلام کرد و بحث مازوت سوزی را به صورت کلی رد کرد.
اما در این میان خانم مهاجرانی و چگونه عمل کرد؟
او در وهله اول در حاشیه حیاط دولت خطاب حبرنگاران گفت: «که مازوت سوزی در نیروگاهها متوقف نشده است ولی نوع مازوتی که سوزانده میشود به نسبت سوختهای قبلی آلودگی کمتری ایجاد میکنند» او حتی در یک مصاحبه تلفنی با یکی از برنامههای تلویزیونی در جواب مجری که «آیا اطلاع دارید مازوت سوزی چند درصد در آلودگی هوا تاثیر دارد و این ماجرای خاموشیها تا چه زمانی قرار است که ادامه پیدا کند؟» به یک کلمه «نمی دانم» اکتفا کرد.
اظهارات و عدم تسلطهای خانم سخنگو که در آخر منجر به اعتراف رئیس جمهور در مقابل دوربینها شد و پروژه دستاورد سازی برای دولت را از بین برد؛ و در آخر سوالی که در ذهنها پس از مرور عملکرد سخنگوی دولت در این بازه زمانی فعالیت ایجاد میشود این است که آیا بهتر نیست در این برهه زمانی که جامعه بیش از هرزمان دیگری به اطلاع رسانیهای درست و به موقع نیاز دارد دولت و تیم اطلاع رسانی ایشان در نوع و شیوه عملکرد خود تجدید نظر کنند؟!
محمد علی سلیمیان