عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علت ۴۰ درصد مرگ و میر مردم در ایران بیماریهای قلبی و عروقی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، وحید اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در پاسخ به این سئوال که چه چیزی بیشتر از همه قلب یک متخصص قلب را به درد می آورد، گفت: این که جوانها را می بینیم که دچار سکته شده اند، از صحنه های تاسف انگیز برای ما است.
وی افزود: تا چند سال پیش برای ما خیلی عجیب بود که یک فرد زیر چهل سال سکته میکرد. شاید ماهانه یک نمونه سراغ داشتیم اما امروز سکته جوانان زیر 40 سال خیلی عادی و روزمره است و این تاسف آور است.
وی با بیان اینکه مرگ و میر بیماریهای قلبی دغدغه مهم در جامعه است، هشدار داد: مصرف سیگار و قلیان بخصوص در سنین پایین باعث افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شده و تعجب میکنیم که فرد ۳۵ ساله دچار سکته قلبی شده است.
بیماری قلبی-عروقی دستهای از بیماریها است که در قلب یا رگها (سرخرگها، مویرگها و سیاهرگها) رخ میدهد. بیماری قلبی-عروقی به هر گونه بیماری که دستگاه گردش خون را تحت تأثیر قرار دهد اشاره دارد که شامل بیماریهای قلبی، بیماریهای عروقی مغز و کلیه و بیماریهای شریانی میشود.
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران تاکید کرد: خود مراقبتی از جمله اقداماتی است که در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماریهای قلب و عروق و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد و افزایش تمایل به تحرک بدنی در کاهش کم تحرکی جامعه میتواند موثر باشد.
استرس و آلودگی
اسلامی تاکید کرد: فاکتورهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل زیادی در بروز و شیوع بیماریهای قلبی نقش دارند و برخی فاکتورهای محیطی همچون آلودگی هوا، ژنتیک و استرس محیطی غیرقابل کنترل است.
وی با بیان اینکه تاخیر در مراجعه به پزشک هنگام ایجاد علایم درد قلبی، باعث سکته قلبی میشود، تاکید کرد: اگر هر فردی احساس درد در قفسه سینه داشت سریع به پزشک مراجعه کند. از آنجایی که زمان و سرعت درمان در میزان آسیب در حملات قلبی اهمیت بسیار زیادی دارد، راههای پیشگیری از بروز این حملات قلبی بسیار مهمتر است. در اغلب موارد میتوان با یک رژیم غذایی بسیار سالم و تحت نظر پزشک متخصص مانع از حمله قلبی شد.
اسلامی همچنین از بروز سکتهها به خاطر مصرف بعضی قرصها در باشگاههای بدنسازی نیز خبر داده و نسبت به این موضوع هشدار داد و افزود: باید حواس جوانان به این موضوع باشد که برای ورزش به باشگاه رفته اند و سعی کنند سمت چنین قرص هایی نروند.
توانمندیهای علمی ایران ارائه میشود
در نشست خبری «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران»، که صبح سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بابک شریف کاشانی معاون امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس این کنگره نیز گفت: هدف اول کنگره، این است که ثابت کنیم همکاران متخصص قلب در ایران، از توانمندی بالایی برخوردارند.
رئیس کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران گفت: خوشبختانه داروهایی داریم که جلوی سیر پیشرفت بیماری را میگیرند و در داخل کشور نیز شاهد تولید این قبیل داروها هستیم.
وی افزود: کیفیت داروی ایرانی همتراز داروهای خارجی است و نیازی نیست که سراغ داروهای خارجی برویم.
در ادامه این نشست خبری، فرح نقاش زاده فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند و دبیر علمی کنگره نیز گفت: نارسایی قلب با شیوع بالایی در دنیا همراه است و پیش بینی میشود این عارضه افزایش پیدا کند و روز به روز تعداد این بیماران زیاد شود.
وی افزود: برنامه ما توسط انجمن نارسایی قلب اروپا و جهان، با کنگره ما همراه شدهاند. همچنین، تعداد زیادی سخنران داخلی و خارجی داریم که در رابطه با عارضه نارسایی قلب، صحبت خواهند کرد.
نقاش زاده ادامه داد: مصرف بعضی داروها، عفونتهای ویروسی و…، منجر به نارسایی قلب میشود.
وی افزود: نارسایی قلبی وقتی به مرحله پیشرفت بیماری برسد، نیازمند تجهیزات و دستگاههایی است که در داخل کشور هم این امکانات وجود دارد.
نقاش زاده به سابقه ۲۰ ساله پیوند قلب در ایران اشاره کرد و ادامه داد: تعداد مراکزی که در کشور پیوند قلب انجام میدهند، رو به افزایش است.