پرونده متهمان فساد در فوتبال همچنان یکی از داغترین بحثهای مربوط به نشستهای خبری سخنگوی قوه قضاییه است و بار دیگر اشارهای به تعداد متهمان این پرونده، پیام جدیدی هم به دنبال دارد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، قوه قضاییه به همراه سازمان اطلاعات سپاه همچنان با جدیت پرونده فساد در فوتبال را که با اطلاعرسانی داوطلبانه باشگاه مس رفسنجان صورت گرفت، دنبال میکنند و به نظر میرسد صحبتهای جدید مطرح شده در خصوص این پرونده، برای متهمان و مجرمان احتمالی آن پیامهای روشنی دارد؛ اینکه متهمان نمیتوانند در انتخابات پیشروی فدراسیون فوتبال شرکت کنند!
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در جدیدترین نشست خبری خود در خصوص پرونده فساد در فوتبال ایران که مربوط به باشگاه مس رفسنجان است، گفته: «این پرونده ۲۱ متهم دارد که سه نفر به عنوان مطلع مطرح بودند که تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. برای ۱۲ نفر کیفرخواست و قرار مجرمیت صادر شد و برای دو نفر هم قرار منع تعقیب صادر شد. پرونده ۷ متهم، همچنان در دادسرا مفتوح و در حال رسیدگی است و به محض صدور کیفرخواست، قرار مجرمیت یا قرار نهایی در خصوص آن ۷ نفر اطلاعرسانی خواهیم کرد.»
پیش از این درباره برخی مدیران فدراسیون فوتبال اطلاعرسانی صورت گرفت که در این بین خداداد افشاریان، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس کمیته داوران جزو اصلیترین بازداشت شدگان بود؛ در کنار سهیل مهدی و فریبرز محمودزاده، مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر و لیگ دسته اول که بازداشت و بازجویی لازم از آنها صورت گرفت. با این حال پای برخی دیگر از مدیران ارشد فدراسیون فوتبال نیز در این پرونده باز شد که به صورت رسمی هنوز نامی از آنها برده نشده، اما حدس زدن اسامی آنها نیز کار سختی نیست.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان چندی پیش در این خصوص گفته بود: «درباره متهمان دیگر پرونده از جمله دبیر کل سابق فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹-۱۳۹۸)، رئیس کمیته وقت آموزش فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹-۱۳۹۸)، سرپرست فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹-۱۳۹۸)، رئیس کمیته مسابقات لیگ برتر (سالهای ۹۹-۱۳۹۸)، دبیر سازمان لیگ برتر (سالهای ۹۹-۱۳۹۸) و یکی دیگر از مسئولان باشگاه لیگ برتری نیز پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب رفسنجان مفتوح و در حال رسیدگی است که به محض صدور کیفرخواست، اطلاع رسانی لازم درباره آن صورت خواهد گرفت.»
نکته جالب توجه در این بین، تغییر وضعیت پرونده با خواست قوه قضاییه بود؛ در شرایطی که ابتدای رسیدگی به این پرونده تصور میشد متهمان پرونده فساد در فوتبال محدود هستند، اما پرونده به اطلاعات سپاه سپرده شد تا تحقیقات وسیعتری صورت بگیرد و پای افراد دیگری هم به این پرونده باز شود. سخنگوی قوه قضایی در این خصوص گفته است: «این پرونده با گزارش خود باشگاه مس رفسنجان و مسئولان جدید آن اطلاعرسانی شد و متوجه شدند که در سالهای گذشته، سالهای ۹۹ و قبل از آن در باشگاه فسادهایی رخ داده است که بلافاصله گزارش دادند و ورود از سوی دستگاه قضایی انجام شد که دستگاه قضایی به سازمان اطلاعات سپاه مأموریت داد که این پرونده را پیگیری کند و با پیگیریهای ضابطین پرونده ابعاد جدید از فساد در آن حوزه کشف شد.»
باتوجه به اینکه همچنان پیگیریها ادامه دارد و پرونده ابعاد جدیدی پیدا کرده، این احتمال وجود دارد که بازهم پای افراد دیگری به پرونده باز شود. پروندهای مربوط به یک باشگاه صنعتی دیگر که البته هنوز اطلاعرسانی رسمی در این خصوص انجام نشده و تحقیقات ضابطین پرونده همچنان ادامه دارد. پروندهای که این احتمال داده میشود پای متهم یا متهمانی جدید به آن باز شود و رسیدگی به اتهامات این فرد یا افراد نیز در کنار دوستان و متحدان سابق و فعلی خود صورت بگیرد. «م.ت» یکی از افرادی است که هماکنون پروندههای در حال رسیدگی دیگری را در دستگاه قضایی دارد و در چند اتهام نیز آرایی در خصوص او صادر شده یا به زودی صادر میشود؛ با این حال به نظر میرسد دستگاههای ذی ربط همچنان برای اعلام رسمی آن، منتظر نهایی شدن آرای صادر شده هستند تا وضعیت را به درستی مشخص کنند.
در شرایط فعلی سؤال این است با توجه به در پیش بودن انتخابات فدراسیون فوتبال که باید اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار شود، آیا افرادی که درگیری پروندههای قضایی هستند فرصت عرض اندام و خودنمایی در انتخابات را دارند؟ موضوعی که باعث نگرانی جامعه فوتبال نیز شده است و بسیاری معتقند اگر آرای پرونده متهمان فساد در فوتبال تا پیش از پروسه انتخابات از جمله ثبتنام نامزدها صادر نشود، این نفرات آزادانه امیال خود دنبال خواهند کرد و تأثیراتی را در انتخابات پیشرو میگذارند.
اصغر جهانگیر، رئیس قوه قضاییه درباره زمان صدور آرای پرونده فساد در فوتبال گفته است: «این پرونده نسبت به متهمانی که برای آنها کیفرخواست صادر شده قریب به یک ماه است که به دادگاه شعبه دو دادگاه کیفری رفسنجان ارسال شده و با پیگیریهایی که از مسئولان استانی داشتم، اعلام شد ظرف یک تا دو ماه آینده رسیدگی به این پرونده پایان پیدا میکند و رأی نهایی صادر خواهد شد.»
در صورتی که وعده داده شده از سوی سخنگوی قوه قضاییه و مسئولان استانی به سرانجام برسد و آرای متهمان پرونده ظرف یک تا دو ماه آینده (نهایتاً تا پایان دی ماه ۱۴۰۳) صادر شود، مجرمان فساد در فوتبال اجازه حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال را هم نخواهند داشت و به این ترتیب میتوان شاهد انقلابی در فدراسیون فوتبال بود. اتفاقی که میتواند پس از دو دهه یک پوستاندازی جدی را در بدنه مدیریتی فوتبال ایران ایجاد کند. البته با این پیش شرط که این بار ضابطین مربوطه با چشم بازتری فسادهای رخ داده را دنبال کنند و اجازه ندهند بدنه جدید مدیریتی در این فدراسیون، فوتبال را در بخشهای مختلف به سمت فساد بکشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.