رشد ۳۸ درصدی خبرنگاران کشته‌شده توسط رژیم صهیونی

سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که بین سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۲، جهان با افزایش ۳۸ درصدی کشتار روزنامه‌نگاران روبرو بوده است. در این مدت، ۱۶۲ خبرنگار در حین انجام‌وظیفه و در تلاش برای جستجوی حقیقت جان خود را از دست داده‌اند.
کد خبر: ۱۲۷۳۴۶۱
|
۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۸ 23 November 2024
|
1789 بازدید

رشد ۳۸ درصدی خبرنگاران کشته‌شده توسط رژیم صهیونی

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس؛ سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در آمار خود اشاره کرده است که در هر چهار روز یک خبرنگار کشته شده است و متأسفانه اکثریت این جنایات بدون مجازات باقی مانده‌اند.

آدری آزولای، مدیرکل یونسکو، با ابراز نگرانی از این آمار، تأکید کرد که خبرنگاران «به‌سادگی به‌خاطر انجام‌وظیفه حیاتی خود کشته می‌شوند» و از دولت‌ها خواست تا اقدامات جدی‌تری برای جلوگیری از بی‌مجازات‌ماندن این جنایات انجام دهند.

در سال ۲۰۲۳، ۵۹ درصد از کل خبرنگارانی که جان خود را از دست داده‌اند، در مناطق درگیری کشته شده‌اند و ۸۶ درصد از آنها خبرنگاران محلی بوده‌اند. این در حالی است که از سال ۲۰۱۷، کشتار خبرنگاران در مناطق جنگی کاهش یافته بود. 

همچنین این گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۲۳، ۲۴ خبرنگار فلسطینی در حین کار کشته شدند که بالاترین آمار مرگ در این کشور به‌حساب می‌آید.

از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳، این رژیم رکوردهای جنایت‌کارانه جدیدی ثبت کرده است. بر اساس اعلام کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ)، خبرنگاران در این جنگ، بیشتر از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر جان خود را از دست داده‌اند.

درحالی‌که این گزارش مرگ‌های سال ۲۰۲۴ را شامل نمی‌شود، اما از اکتبر سال گذشته، تعداد خبرنگاران کشته‌شده در غزه و لبنان به طور چشمگیری افزایش یافته است. مرکز حمایت از خبرنگاران فلسطینی در بیانیه‌ای تأکید کرد که حدود ١٩٠ خبرنگار فعال در غزه در پی حملات پیوسته زمینی و هوایی اسرائیل به شهادت رسیده‌اند.

خبرنگاران در حین پوشش جنگ‌های اسرائیل در غزه و لبنان با خطرات بی‌سابقه‌ای مواجه بوده‌اند و نیروهای رژیم صهیونیستی به طور مکرر خبرنگاران شبکه‌های خبری مختلف را هدف قرار داده و تهدید کرده‌اند.

گزارش یونسکو همچنین نشان می‌دهد که سایر کارکنان رسانه‌ای به دلیل پوشش جرایم سازمان‌یافته، فساد یا گزارش‌دهی از تظاهرات عمومی نیز هدف قرار گرفته‌اند.

این گزارش به وجود مصونیتی اشاره دارد که به عاملان این جنایات اجازه می‌دهد از پاسخگویی به کشتارها شانه خالی کنند. بر اساس پاسخ‌هایی که کشورها به یونسکو ارسال کرده‌اند، ۸۵ درصد از موارد شناسایی‌شده از سال ۲۰۰۶ هنوز حل نشده یا رها شده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش اخیر خود اعلام کرده که اسرائیل در رده دوم فهرست کشورهایی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند.

جوودی گینزبرگ، مدیر اجرایی این سازمان حقوق بشری، در مصاحبه‌ای گفت: نیروهای اسرائیلی «به‌طور هدفمند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار می‌دهند و این رژیم تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشته‌اند، ندارد».

دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، از دولت‌ها خواست که «اقدامات فوری» برای حفاظت از خبرنگاران انجام دهند و به بررسی و تعقیب جرایم علیه کارکنان رسانه‌ها در سطح جهانی بپردازند. این در حالی است که در گزارش یونسکو آمده است: «عدالت معوق، عدالت از دست رفته است.»

گوترش همچنین در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) تأکید کرد: «مصونیت باعث افزایش خشونت بیشتر می‌شود.»

در همین راستا ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز اعلام کرد که «هشت مورد از هر ده قتل خبرنگاران بدون مجازات باقی می‌ماند» و از دولت‌ها خواست که اقدامات بیشتری برای جلوگیری از حملات علیه روزنامه‌نگاران انجام دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟