به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، متن کامل سخنرانی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس فوقالعاده وزرای خارجه گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد در مورد وضعیت بشردوستانه در فلسطین اشغالی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مایلم از دوست عزیزم، جناب وزیر ایوان گیل، برای برگزاری و ریاست این نشست مهم تشکر کنم.
ما در مقطع حساسی از تاریخ مدرن، با بحرانهای انسانی بزرگی که در غرب آسیا به دلیل نسلکشی، تجاوزات و نقض شدید قوانین بینالمللی از سوی اسرائیل در حال وقوع است، گرد هم میآییم.
همچنین مایلم به گرمی از جمهوری اوگاندا به خاطر پیوستن به گروه ما و تقویت تعهد مشترک ما برای دفاع از ارزش های مندرج در منشور ملل متحد استقبال کنم.
آقای رئیس،
همکاران محترم،
در روزگار کنونی، اعتبار منشور سازمان ملل متحد، که آرمانهای جمعی ملتها برای صلح و عدالت را در بر دارد، زیر سؤال رفته است. یک عضو سازمان ملل متحد با نقض آشکار اصول و قواعد حقوق بینالملل، از جمله منشور سازمان ملل، در حال تضعیف کارایی این نظام است.
با بدتر شدن بحران انسانی در غرب آسیا، به ویژه در نوار غزه و لبنان، تضعیف عمدی آنروا توسط اسرائیل، وضعیت اسفناک میلیونها نفری را که به خدمات ضروری آن وابسته هستند، تشدید میکند.
جامعه بینالمللی، که از تجربیات تلخ دو جنگ جهانی درس گرفته است، به ندرت شاهد چنین بیاعتنایی آشکاری به هنجارهای بنیادین حقوق بینالملل بوده است. جنایات در غزه و لبنان واقعیتی حیرت آور را آشکار میسازند: استراتژی جنگی که انسانیت، اخلاقیات، و اصول شناختهشده جهانی را در برابر تجاوزات غیرقانونی نادیده میگیرد.
جناب رئیس،
رنج مردم فلسطین نتیجه غمانگیز هشت دهه اشغال و انکار مداوم حقوق آنها، بهویژه حق غیرقابل انکارشان برای تعیین سرنوشت است. شورای امنیت، که وظیفه حفظ صلح جهانی را بر عهده دارد، در اجرای قطعنامههای خود، پاسخگو کردن اشغالگران، و تسهیل تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی با عضویت کامل در سازمان ملل متحد ناکام بوده است.
حتی در این لحظه که ما سخن می گوییم، غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی در غزه همچنان تحت بمبارانهای کورکورانه قرار دارند. تسلیحات پیشرفتهای که توسط برخی کشورهای غربی، بهویژه ایالات متحده، تأمین شده است، این بحران را تشدید کرده است. کاروانهای بشردوستانه، بیمارستانها، مدارس، و حتی پناهگاههایی که بهعنوان مناطق امن اعلام شدهاند نیز مصون نماندهاند و منطقه را به آستانه فروپاشی انسانی کشاندهاند.
با وجود این واقعیت تلخ، واکنش جامعه بینالمللی بسیار ناکافی بوده است. علاوه بر این، تحریمهای اقتصادی یکجانبه که توسط برخی کشورهای غربی اعمال شدهاند، توانایی کشورهای میزبان پناهندگان را در حمایت از غیرنظامیان آواره بهشدت تضعیف کرده است.
جناب رئیس،
ما نیاز به اقدامات فوری، جمعی، و مؤثر برای بازگرداندن اعتبار سازمان ملل و حفظ حقوق بینالملل بشردوستانه داریم. چندجانبهگرایی بدون توقف جریان تسلیحات به اسرائیل و محکومیت قاطع اقدامات جنگی بیرویه آن نمیتواند دوام یابد.
دبیرکل سازمان ملل باید گزارشهای منظم به شورای امنیت و مجمع عمومی در مورد پیامدهای بشردوستانه گسترده و ماندگار جنگ، نقض حقوق بینالملل بشردوستانه، از جمله جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، پاکسازی قومی و نسلکشی ارائه کند و برای جمعآوری و ثبت شواهد جنایات بینالمللی مرتکبشده توسط رژیم اسرائیل به دادگاهها و مراجع ملی و بینالمللی تدبیر نماید.
وزیران گرامی،
صدور حکم دستگیری دو مقام ارشد اسرائیلیواز سوی دیوان بین المللی کیفری اولین گام امیدوارکننده برای احیای عدالت و پاسخگو کردن جنایتکاران اسرائیلی برای ارتکاب نسل کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت است. اکنون بر جامعه بین المللی فرض است که در راستای مجاز شمرده نشدن جنایات وحشیانه اسرائیل و برای محو استعمار در فلسطین اشغالی، اجرای کامل و فوری این کیفرخواست را تضمین کند.
آقای رئیس،
همه ما بر اساس قوانین بین المللی موظف هستیم که به مردم فلسطین در مبارزه قانونی و مشروع آنها برای تأمین حق تعیین سرنوشت خود در برابر اشغالگری و آپارتاید اسرائیل کمک کنیم.
ما نباید اجازه دهیم اسرائیل جنایات جنگی و نسل کشی خود را تحت «حق دفاع از خود» توجیه کند. بر اساس قوانین بین المللی چنین حقی برای اشغالگران وجود ندارد. ما همچنین نباید اجازه دهیم رژیم اسرائیل با استناد به «یهود ستیزی» ندای انتقاد را خاموش کند.
همکاران گرامی،
ما باید با متحد کردن مواضع خود در برابر رفتار غیرقانونی و سرکش رژیمی که به حقوق بینالملل، منشور ملل متحد و هنجارهای حقوقی توجهی نمیکند، در دفاع از منشور بایستیم. ما باید حامیان و توانمندسازان اسرائیل، به ویژه ایالات متحده را نیز پاسخگو کنیم.
آنها در نسل کشی و جنایات جنگی رژیم اسرائیل شریک هستند، زیرا سلاح های مرگباری را در اختیار اسرائیل قرار می دهند که برای کشتن و معلول کردن فلسطینیان بی گناه استفاده می شود و به دلیل اینکه همچنان مانع از هرگونه حرکت در شورای امنیت سازمان ملل برای اقدام قاطعانه علیه جنایات اسرائیل می شوند.
در پایان، جناب رئیس،
مراتب قدردانی عمیق خود را از تمامی بازیگران بینالمللی که متعهد به بازگرداندن صلح و امنیت در منطقه و کاهش رنج مردم آسیبدیده از جنگ هستند، ابراز میکنم. ما مسئولیت جمعی داریم که اصول منشور سازمان ملل را حفظ کنیم و اطمینان یابیم که عدالت برقرار میشود. اطمینان دارم که این نشست نقطه عطفی در پیشبرد آرمان فلسطین و تأکید بر تعهد مشترکمان به انسانیت و حاکمیت قانون خواهد بود.
از توجه شما سپاسگزارم
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.