ارتش سوریه که تا شامگاه 10 آذر ، مدام در برابر نیروهای تحریرالشام عقب نشینی می کرد، سرانجام در شمال حماه، توانست مواضع خود را تثبیت کند. این اتفاق مهم و حیاتی بعد از آن رخ داد که نیروهای کمکی زمینی حزب الله لبنان و مقاومت عراق به منطقه رسیدند و نیروی هوایی روسیه نیز بر خلاف روزهای نخست جنگ، به طور جدی تری به پشتیانی هوایی از ارتش و حمله به مواضع تروریست ها پرداخت.
به گزارش تابناک به نقل از عصرایران ؛ تا پیش از این تحولات، معارضین مسلح با سرعتی غیر قابل تصور به دروازه های حماه، در 218 کیلومتری شمال دمشق رسیده بودند و تحلیلگران معتقد بودند در صورت تصرف حماه، شهر حمص نیز که در نیم ساعتی حماه قرار دارد اشغال می شود و دمشق در آستانه سقوط خواهد بود.
خبرهای جدید از حماه حاکی از آن است که مثلت ارتش سوریه، نیروهای مقاومت عراقی و حزب الله و نیروی هوایی روسیه توانسته اند شورشیان تحریرالشام را به 20 کیلومتری حماة عقب برانند و به شهرهای "صوران" در شمال و"حلفایا" در شمال غربی حماة برسند و به پیشروی خود در مسیر شمال ادامه دهند.
البته حضور حزب الله و نیروهای مقاومت عراق رسماً تایید نشده است ولی منابع میدانی می گویند که از شب گذشته نیروهای آن به شمال حماه رسیده و به کمک ارتش شتافته اند.
با این اوصاف، ارتش 85 کیلومتر یا ادلب، مرکز اصلی استقرار تحریرالشام فاصله دارد. اگر ارتش بتواند با همین روند پیش برود، تا آزادسازی کفرنبل در جنوب ادلب، کار سختی پیش رو نخواهد داشت چون نیروهای تحریرالشام به تازگی این مناطق را تصرف کرده اند و هنوز در آنها استقرار نیافته اند. بمباران هوایی روس ها نیز مجال تثبیت مواضع را به تروریست ها نداده است. اما با رسیدن به شمال کفرنبل، احتمال این که مقاومت سنگینی از سوی تحریرالشام رخ بدهد زیاد است زیرا سال هاست که در آن مناطق که منتهی به ادلب هستند، موضع گرفته اند.
ناگفته نماند که در ساعات اخیر، تحریرالشام نیز تجهیزات و نیروهای بیشتری را به منطقه فرستاده است و هنوز مشخص نیست که آیا ارتش خواهد توانست به سمت شمال برود یا تروریست ها راه جنوب را در پیش خواهند گرفت.
خبرهای ضد و نقیض از کشته شدن سرکرده تحریر الشام
نیمه شب گذشته، هواپیماهای جنگی روسیه 6 مرتبه با بمب های سنگین مقر فرماندهی تحریر الشام را در ادلب بمباران کردند. بعد از این حملات، نیروهای تحریرالشام، منطقه بمباران شده را در محاصره امنیتی خود گرفته اند. برخی منابع می گویند هنگام حمله، ابومحمد الجولانی، رهبر تحریرالشام در اتاق عملیات بوده و کشته شده است و حتی تصویری نیز با عنوان عکس جسد او منتشر شده که قابل تایید نیست و باید منتظر اطلاعات جدید باشیم.
در همین حال، رسانه های تحریرالشام با انتشار همین تصویر نوشته اند که عکس مربوط به فرد دیگری است که دستکاری شده تا شبیه جولانی شود. آنها این اقدام را بخشی از جنگ روانی حکومت سوریه اعلام کرده اند.
ناکامی تحریری ها در برابر کردها
در تحولی دیگر، حمله نیروهای تحریرالشام برای تصرف منطقه شیخ نجار در شمال شرقی حلب، ناکام ماند. شیخ نجار در کنترل کردهای سوریه است و آنها توانستند با دفع این حمله، همچنان سیطره خود را در این منطفه مهم حفظ کنند.