زمینه‌ای برای مذاکرات صلح روسیه و اوکراین وجود ندارد

هشدار دبیرکل ناتو به ترامپ درباره امتیازدهی به روسیه، وعده افزایش کمک‌های نظامی اعضای ناتو به کی‌یف، قصد آمریکا برای تقویت سیستم انرژی اوکراین و پیش‌بینی رویدادهای سرنوشت‌ساز طی شش ماه آینده، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر: ۱۲۷۵۸۲۳
|
۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰ 04 December 2024
|
1218 بازدید

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه شب گذشته در مصاحبه‌ای، اعلام کرد که در حال حاضر هیچ زمینه‌ای برای آغاز مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین وجود ندارد. وی در این باره: «فعلاً نمی‌توان درباره امکان مذاکرات صلح صحبت کرد و هیچ زمینه‌ای برای این کار وجود ندارد.»

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، روز گذشته مارک روته، دبیرکل ناتو گفته بود که کشورهای عضو این ائتلاف قصد دارند در نشست وزرای خارجه اعضای بلوک که در تاریخ 3 و 4 دسامبر در بروکسل برگزار می‌شود، درباره کمک نظامی به اوکراین گفتگو کنند. وی افزود که محور اصلی بحث، چگونگی دستیابی کی‌یف به صلح از موضع قدرت در مذاکرات خواهد بود.

سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که روسیه از قطر بابت اعلام آمادگی برای میزبانی مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین قدردانی می‌کند. وی گفت: «کشورهای زیادی اعلام آمادگی کرده‌اند که سرزمین خود را برای این منظور در اختیار طرف‌های درگیر قرار دهند. در این میان، قطر نقش بسیار فعالی در ارائه خدمات میانجی‌گرانه  ایفا می‌کند و این کار را به‌طور مؤثر انجام می‌دهد. علاوه بر این، روابط دوجانبه روسیه با قطر عالی پیش می‌رود و ما از تمامی کشورهایی که حسن نیت خود را در این زمینه نشان می‌دهند، از جمله قطر، سپاسگزاریم.»

در اواخر نوامبر، آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، تأکید کرده بود که مذاکرات برای حل و فصل درگیری اوکراین تنها در صورتی ممکن است که مرزهای این کشور حداقل به وضعیت 23 فوریه سال 2022 بازگردد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و پانزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

هشدار دبیرکل ناتو به ترامپ درباره تهدید احتمالی توافق اوکراین 

مارک روته، دبیرکل ناتو، در مصاحبه‌ای با روزنامه «فایننشال تایمز» به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، هشدار داد که هرگونه توافق ناعادلانه در مورد پایان درگیری در اوکراین می‌تواند تهدیدی جدی برای امنیت اروپا و آمریکا باشد. 

وی تأکید کرد که نباید اجازه داد رهبرانی مانند کیم جونگ اون، ولادیمیر پوتین، شی جین‌پینگ و مقامات ایران از توافقی بهره‌مند شوند که به نفع اوکراین نیست، زیرا این اقدام در بلندمدت امنیت اروپا و ایالات متحده را به خطر  خواهد انداخت.

پیشتر، مایک والتز، مشاور آتی امنیت ملی رئیس‌جمهور، اعلام کرده بود که کار بر روی سازماندهی مذاکراتی برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین از ماه ژانویه آغاز خواهد شد.

روته بر ضرورت افزایش کمک‌های نظامی ناتو به اوکراین تأکید کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، تأکید کرد که این ائتلاف باید کمک‌های نظامی به اوکراین را افزایش داده و سامانه‌های پدافند هوایی را تقویت کند. وی این اظهارات را در بیانیه‌ای مشترکی با آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل بیان کرد.

روته گفت: «ما باید چندین اقدام انجام دهیم: حفاظت از زیرساخت‌های انرژی را تضمین کنیم، همچنین باید اقدامات بیشتری برای پدافند هوایی انجام شود. علاوه بر این، تأمین کمک‌های نظامی لازم ضروری است.»

وی همچنین تأکید کرد که متحدان ناتو در کنار کی‌یف باقی خواهند ماند.

پیش‌تر در همان روز، دبیرکل ناتو اعلام کرده بود که استفاده روسیه از سامانه موشکی «اورشِنیک» تأثیری بر برنامه‌های کشورهای غربی برای ارائه کمک نظامی به اوکراین نخواهد داشت. 

واکنش سفارت روسیه به اظهارات استارمر درباره مذاکرات اوکراین

سفارت روسیه در لندن اظهارات کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر  انگلیس، درباره مذاکرات صلح اوکراین را «ریاکارانه» توصیف کرد. روز گذشته استارمر اعلام کرده بود که لندن به اوکراین کمک خواهد کرد تا «موضعی هرچه قوی‌تر در مذاکرات» به دست آورد. به عقیده دیپلمات‌های روس، این اظهارات نمی‌تواند مورد اعتماد باشد.

در بیانیه سفارت روسیه آمده است: «کافی است به "سابقه" لندن در مسئله اوکراین نگاهی بیندازیم، که شامل تجهیز نظامی و مالی رژیم نئونازی کی‌یف، مشارکت مربیان انگلیسی در سازماندهی اقدامات تحریک‌آمیز و خرابکاری علیه نیروهای مسلح روسیه، تخریب مذاکرات صلح در بهار 2022 توسط بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، و همچنین اصرار بر تشدید درگیری است.»

 در این سند همچنین تأکید شده که حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری اوکراین تنها در صورتی ممکن است که امنیت روسیه از طریق خلع سلاح و حذف ایدئولوژی نازی در اوکراین، تضمین وضعیت غیرهسته‌ای و بی‌طرف اوکراین، و پذیرش شرایط جدید سرزمینی محقق شود.

قصد آمریکا برای اختصاص 825 میلیون دلار برای تقویت پایداری سیستم انرژی اوکراین 

آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز گذشته یادداشت تفاهمی را امضا کردند که هدف آن تقویت پایداری سیستم انرژی اوکراین است. 

در پیام دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه اوکراین در این باره آمده است: «آندری سیبیگا و آنتونی بلینکن در مقر ناتو یادداشت تفاهمی میان دولت‌های اوکراین و ایالات متحده درباره همکاری برای تضمین پایداری سیستم انرژی اوکراین امضا کردند.»

بر اساس این گزارش این یادداشت تفاهم شامل امکان ارائه کمک مالی به مبلغ حداکثر 825 میلیون دلار است.

پیش از این، در اول دسامبر، ایالات متحده از اختصاص یک بسته جدید کمک نظامی به اوکراین به ارزش 725 میلیون دلار خبر داد. آنتونی بلینکن گفت که آمریکا و بیش از 50 کشور دیگر در حمایت از اوکراین متحد هستند و به همین دلیل کمک نظامی ارائه می‌دهند.

اسرائیل قصد انتقال تسلیحات روسی به اوکراین را ندارد

مشاور نخست‌وزیر اسرائیل، دیمیتری هندلمن، اعلام کرد که دفتر نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، موضوع انتقال تسلیحات روسی به غنیمت گرفته شده، به اوکراین را بررسی نمی‌کند.

هندلمن گفت: «من از چنین پیشنهادی اطلاعی ندارم. در هر صورت، غنائم جنگی که توسط ارتش اسرائیل ضبط شده، در اختیار نیروهای نظامی قرار دارد و تصمیم‌گیری درباره استفاده بعدی از آنها توسط نهادهای مرتبط انجام می‌شود، نه مقامات وزارت خارجه یا نمایندگان پارلمان.»

این پیشنهاد توسط شارن هاسکل، معاون وزیر خارجه اسرائیل، زمانی که نماینده کنست بود، مطرح شد. این طرح به پارلمان ارائه شده است.

دانا ایلوز، سخنگوی یکی از نمایندگان کنست که اکنون مسئولیت پیشبرد این طرح را برعهده دارد، گفت: «این پیشنهاد به کنست ارائه شده، اما هنوز هیچ بحثی درباره آن صورت نگرفته و تاکنون دولت هیچ پاسخ رسمی به این پیشنهاد نداده است.»

پیش‌بینی نخست‌وزیر لهستان درباره رویدادهای سرنوشت‌ساز در اوکراین طی شش ماه آینده 

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، در دیدار با ترزا بلانشه، دبیرکل شورای اتحادیه اروپا، اعلام کرد که انتظار می‌رود طی شش ماه آینده رویدادهای سرنوشت‌سازی پیرامون اوکراین رخ دهد. 

طبق اطلاعات منتشره در وب‌سایت دولت لهستان، توسک در این دیدار به اولویت‌های کشورش در دوران ریاست بر اتحادیه اروپا در نیمه اول سال 2025 اشاره کرده و گفت: «اولویت‌های ما عادی و روزمره نیستند. ممکن است شاهد رویدادهای سرنوشت‌سازی در مورد جنگ و صلح در شرق مرزهای خود باشیم. همچنین، بازنگری عمیقی در برخی از اولویت‌های اروپایی در پیش خواهد بود.»

وی همچنین افزود که تلاش خواهد کرد تا در اروپا این موضوع روشن شود که ارزیابی واقع‌بینانه از روابط با روسیه برای آینده اتحادیه اروپا اهمیت تعیین‌کننده‌ای دارد.

اوکراین خواستار سامانه‌های بیشتر پدافند هوایی از ناتو شد

آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، از ناتو درخواست کرده تا سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری به این کشور ارائه دهد و اعلام کرد که قصد دارد مفهوم «صلح از طریق قدرت» را مورد بحث قرار دهد. 

وی روز گذشته در حاشیه شورای ناتو-اوکراین در بروکسل به خبرنگاران گفت: «موضوع تأمین فوری حداقل 20 سامانه اضافی از نوع Hawk، NASAMS یا IRIS-T مطرح است. این اقدام به ما کمک می‌کند تا از بحران قطعی برق در کشور جلوگیری کنیم. ما درک می‌کنیم که روس‌ها در تلاش هستند توانایی ما برای تولید انرژی را از بین ببرند.»

سیبیگا همچنین از متحدان کشورش خواست که در تأمین سامانه‌های لازم برای تقویت پایداری انرژی اوکراین در فصل زمستان کمک کنند.

در همان روز، وزارت امور خارجه اوکراین به مناسبت سی‌امین سالگرد امضای یادداشت بوداپست، اعلام کرد که کی‌یف هیچ ضمانت امنیتی دیگری جز عضویت کامل در ناتو را نخواهد پذیرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟