بورس ایران برخلاف تأثیرپذیری از تنش‌های منطقه‌ای سبز شد

تا کی سرمایه مان را در بورس نگه داریم؟

سایه ناامنی پارامتری بسیار تأثیرگذار بر بازار سرمایه است، اما با فروکش کردن تنش‌ها، معمولاً شوک مثبتی به بازار برای آغاز روندی صعودی وارد می‌شود. حال این پرسش مطرح است که در چنین شرایطی بازار سرمایه جای مناسبی برای نگهداری سرمایه مردم است؟
کد خبر: ۱۲۷۷۸۲۶
|
۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷ 15 December 2024
|
741 بازدید

نگاهی به پیشینه تاریخی این مدعا نشان می‌دهد تا پیش از آغاز جنگ در لبنان، بازار سهام در یک مسیر صعودی و منطقی پیشروی می‌کرد اما به محض اعلان جنگ توسط اسرائیل شاخص کل با یک کندل پرقدرت نزولی به این اخبار واکنش نشان داد. شاخص کل بورس ایران در طول ۳۳ روز جنگ میان دو کشور ۵ درصد اصلاح کرد اما به محض پایان آن شاهد یک رشد شارپ از بازار بودیم. در زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین نیز شاخص کل در عرض دو روز تقریباً یک درصد اصلاح را تجربه کرد. ضمن اینکه کما فی السابق پس از کاهش هیجان، به مسیر سبز خود ادامه داد.

یکی دیگر از تأثیرگذارترین اتفاق‌های اخیر منطقه که بازتاب گسترده‌ای نیز داشت، شهادت سردار سلیمانی بود. این اتفاق درست زمانی اتفاق افتاد که بازار سهام روند پرقدرت صعودی را آغاز کرده بود و به محض مخابره شدن شهادت ایشان در عرض تنها چهار روز، شاخص کل بیش از ۶ درصد اصلاح را تجربه کرد. صد البته پس از فروکش کردن هیجان‌های ناشی از واقعه، شاخص کل بار دیگر در ریل صعودی خود به حرکت ادامه داد.
با توجه به این پیشینه آیا بازار سرمایه در زمان وقوع تنش‌های بین‌المللی جای مناسبی برای نگهداری سرمایه مردم است؟ 

با رشد شاخص بازار و بالا رفتن ارزش معاملات خردسهام، آیا می‌توان به قدرتمندی خرید‌های صورت ‌گرفته در بازار دل بست؟ آیا کسب سود جای خود را به شناسایی زیان داده است یا خیر؟ میلاد یزدان‌پور، کارشناس بازار سرمایه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

بالا رفتن ارزش معاملات تا 10 همت طی سه هفته

میلاد یزدان‌پور، تحلیلگر بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس می‌گوید: بازار سرمایه زمانی رشد خواهد کرد که ارزش معاملات ما بالای 10 هزار میلیارد تومان در هر روز باشد که سه هفته است این اتفاق در بازار رخ داده و الان شاخص کل بورس در آستانه سقف تاریخی خودش محدوده 2 میلیون و 548 هزار واحد قرار دارد. در همین راستا و از آنجایی که معمولاً با نزدیک شدن به محدوده‌های سقف تاریخی ما شاهد عرضه در بازار سرمایه هستیم، سهامداران فروشنده شده و به ذخیره سود پرداختند.میلاد یزدا‌ن‌‌پور می‌گوید: در این شرایط با صحبت‌های آقای همتی، وزیر اقتصاد مبنی بر حمایت از بورس، بازار سرمایه که به محدوده تاریخی خود نزدیک و عرضه‌های آن زیاد شده بود، مجدداً گارد صعودی گرفت و پیش‌بینی می‌شود هفته آینده این محدوده را رد کنیم. 

حفظ ارزش دارایی‌ها با تقسیم سرمایه در سه بازار 

این کارشناس بازار سرمایه می‌افزاید: با توجه به اتفاق‌های سوریه و افزایش قیمت دلار و طلا بحث مدیریت سرمایه در بازارهای مالی موازی به شدت اهمیت دارد، یعنی اینکه هر سهامدار حتماً باید بخشی از سرمایه خود را به سمت سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک هدایت کرده، بخشی را به سرمایه‌گذاری‌های با ریسک متوسط و مقداری را نیز به سرمایه‌گذاری پرریسک اختصاص بدهد.

یزدان‌پور یادآوری می‌کند: بازار ملک از جمله بازارهای کم‌ریسک است، دلار و طلا نیز از بازارهای با ریسک متوسط محسوب شده و بازارهای مالی اعم از کریپتو و بورس جزو موارد سرمایه‌گذاری با ریسک بالا محسوب می‌شوند.این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به تأثیر تنش‌های بین‌المللی در کشورهای همسایه بر افزایش قیمت طلا، دلار و بورس می‌گوید: افزایش قیمت دلار به سرمایه‌گذاران در بازار بورس این سیگنال را می‌دهد که حتماً بخش بیشتری از سبد سهام خود را وارد گروه‌های صادرات‌محور مثل گروه‌های فلزات اساسی، پتروشیمی‌ها و شیمیایی‌ها بکنند تا این بخش از سرمایه آن‌ها رشد دلاری را تجربه و ارزش خودش را حفظ کند.

سرمایه را تا چه زمانی در بورس نگه داریم؟

این تحلیلگر بازارهای مالی تأکید می‌کند: با توجه به دغدغه این روزهای مردم به عنوان سرمایه‌گذاران خرد در بازار سرمایه، فارغ از بحث‌های تکنیکال، مقاومت و حمایت و گذشته بازار که به نظرم اکنون کم‌اهمیت‌ترین موضوع است، مسئله مهم ارزش معاملات روزانه بازار است که باید به آن توجه داشت.

یزدان‌پور تأکید می‌کند: اگر بخواهم یک فرمول به مخاطبان این رسانه بگویم که بدانند تا چه زمانی در بازار بورس می‌توانند بمانند و انتظار داشته باشند این رشد اتفاق بیفتد، این است تا مادامی که ارزش معاملات بورس ما بالای 10 هزار میلیارد تومان باشد این اتفاق مثبت است و اگر مشاهده کردید چهار تا پنج روز ارزش معاملات به زیر 10 همت رسید بدانید که کم‌کم باید منتظر اصلاح عمیق در بازار باشیم.این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: در غیر این صورت اصلاح کوتاه‌مدت و مقطعی خواهد بود و مجدداً بازار می‌تواند رشد را تجربه کند؛ چرا که بورس ما به شدت از سایر بازارهای مالی موازی که معاملات با دلارهای 40 تا 50 هزار تومان انجام می‌شود عقب است.
وی یادآوری می‌کند: سرمایه‌گذاران با رعایت این موارد در بحث مدیریت سرمایه و فرمول ماندن در بورس دقت کنند می‌توانند از موج اخیر بیشترین نتیجه را بگیرند.

گفتنی است در مقطع کنونی تمایل افراد نسبت به حفظ دارایی‌های خود در برابر موج‌های تورمی، تقاضا برای خرید کالا‌هایی غیر از سهام از جمله کالا‌های سرمایه‌ای مانند سکه و طلا را افزایش داده است در این شرایط اغلب سهام شرکت‌ها زیر ارزش ذاتی قرار دارند و خرید آن‌ها می‌تواند کسب سود در روزهای آینده که بورس لباس رونق می‌پوشد را در پی داشته باشد.

ناگفته نماند در روزهای اخیر با حذف ارز نیما بازار سرمایه نیز به شدت تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته است و طبق گفته کارشناسان باید شاهد رشد انفجاری در شاخص بورس باشیم و بخشی از رشد بورس ناشی از حذف ارز نیمایی در بازار سرمایه است ولی تاوان این رشد را همه مردم به شکل تورم در روزهای آتی خواهند پرداخت! 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟