به گزارش تابناک به نقل از همشهری، حشره کوچک، اما بازیگوش برای برخی از والدین دردسرساز شده و ترس به جانشان انداخته است. میروند داخل موهای کودک لانه میکنند و خیلی زود فاتح تمام سر او میشوند و اگر با آنها مبارزه نشود، موهای سر خانواده حتی خاندان و دوست و همکلاسی را هم فتح میکنند. شخصیت منفی داستان، شپش است؛ پدیدهای که معلوم نیست چرا بین دانشآموزان مدارس زیاد شده است. در کنار والدین، مسئولان مدارس هم هر روز بهنحوی با این چالش دست و پنجه نرم میکنند؛ چرا که پای این حشره هر سال به مدارس کشور باز میشود و سال تحصیلی جاری هم از این قاعده مستثنی نیست تا جایی که برخی از مدارس در زمان اوجگرفتن شپش دست به برگزاری کلاسهای آنلاین میزنند.
راه حل مدارس برای مقابله با شپش
هر چند اخبار مستندی از سوی آموزش و پرورش درباره وجود شپش در مدارس مخابره نمیشود، اما گشت وگذار در شبکههای اجتماعی و گفتوگو با والدین نشان میدهد که برخی مدارس برای جلوگیری از اوج گرفتن حضور این حشره سمج بر سر دانشآموزانشان، دست به دامان راهکارهای ضربتی مانند تعطیلی کلاس و استفاده از گزینه غیرحضوری میشوند. مقداد که فرزندش در یکی از مدارس منطقه ۲ درس میخواند، چند هفته پیش به خبرنگار همشهری گفت که کلاسهای درس دخترش بهدلیل شیوع شپش لغو شد و مدیر مدرسه تصمیم گرفت برای مدتی کلاس را بهصورت غیرحضوری برگزار کند. یک اینفلوئنسر با نام «مریم فیروزی» که در شمال شرق تهران زندگی میکند، در صفحه اینستاگرامش از رژه رفتن شپش بین موهای فرزندش و تعطیلی کلاسهای درس او خبر داد، این پست اینستاگرامی نشان داد که برخلاف تصور عامه، درگیر شدن با این حشره ربطی به منطقه سکونت افراد ندارد.
آگهی برای مقابله با حشره موذی
در کنار افرادی که با طب سنتی و مواد شیمیایی موجب درمان شپش میشوند، کم نیستند افرادی که با فروختن داروهای ضدشپش و طرح ادعاهای دروغین دکان جدیدی باز کردهاند.
برای درک این موضوع کافی است که در سایتهای نیازمندیها دست به جستوجو زد. این سایتها از آگهیهای به روز درباره داروهای ضدشپش، متخصصان شپشگیر و... پر هستند. مانند این آگهی که برای تبلیغ محلول ضدشپش، والدین دانشآموزان را خطاب قرار داده است: «اگه میخواین بچتون تمیز بره مدرسه و شپش نگیره حتما امتحان کنید. این محصول شما رو حتی دربرابر شپش گرفتن هم ایمن میکنه. بدون دردسر یهبار بزنید. بدون اینکه خونه تمیز کنید یا پاکسازی کنید از کل خونه ریشهکن میشه.»
آموزش و پرورش چه میگوید؟
برای پیگیری این موضوع با اعظم گودرزی، مدیر دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش تماس گرفته شد، اما متأسفانه این مسئول آموزش و پرورش تمایلی به پاسخگویی نداشتند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.