به گزارش تابناک به نقل از مهر، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی از برگزاری جشن اتمام چاپ تفسیر تسنیم آیتالله العظمی جوادی آملی در روز دوم اسفند امسال خبر داد و گفت: در این جشن که با حضور حضرت استاد، پژوهشگران، اساتید حوزه و دانشگاه و فضلاء در قم برگزار میشود، آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سخنرانی خواهد کرد.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی إسراء ادامه داد: تفسیر تسنیم ۸۰ جلد است که طی ۴۰ سال مداومت بر کرسی تدریس تفسیر حضرت استاد به ثمر نشست. نکته مهم این است که اتمام کرسی تدریس با تحقیق این مجموع بزرگ فرا پژوهشی، همزمان بوده است.
حجت الاسلام جوادی آملی اضافه کرد: تفسیر تسنیم برترین فرا پژوهش است به این معنی هر آنچه را که در زمینه تفسیری وجود داشت حضرت استاد با رویکرد حدیثی، فلسفی و… در آن ارائه داد.
وی بیان داشت: برای تحقق تفسیر سترگ مطالعات عمیق و گستردهای در همه زمینههای تفسیری از سوی حضرت آیت الله جوادی صورت گرفته است تا از هر لحاظ آماده استفاده برای جامعه علمی و دانشگاهی و علوم انسانی باشد.
حجت الاسلام جوادی آملی گفت: اندیشههای حضرت استاد برای جامعه علمی روشن است، اما چه قدر این تحقیقات پیش رفته و زمینه پیشرفت در نظام فکری و جامعه علمی را موجب شده است، نیاز به تبیین دارد.
وی بیان داشت: پژوهشگران بر اساس پژوهشهای نوین مسئله محور حرکت میکنند یعنی نظام پژوهشی امروز مبتنی بر فعالیت خاص، هدفمند، پرسشی و مسئله محور را دنبال میکنند تا حل مسئله اتفاق بیفتد، اما چه شناخت واطلاعاتی از مجموعههای زیردست دارند تا بتوانند مبتنی برآن پژوهش شایستهای را به جامعه ارائه کنند.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی إسراء اظهار کرد: برای روشن شدن مسئله فوق باید بگویم قبل از فعالیتهای پژوهشی باید سلسله مطالعات عمیق به سامان رسیدة علمی داشته باشیم تا مبتنی بر آن پژوهشگران کارهای تحقیقی را ارائه کنند. این همان معنای فرا پژوهش است.
وی افزود: بر اساس اندیشههای که از حضرت استاد سراغ داریم با وسعت و گستردگی و عمق و ژرف نگری از دیگر سو مطالعات به سامان میرسد و نظام علمی را مشخصی پیدا کند، چون اگر پژوهشگر بخواهد در مورد موضوعی پژوهش کند، تردیدی نیست که قابلیت علمی انجام شده را نگاه کرده باشد. همه مباحث علمی را ببیند، جمع بندی کند و به نظر نهایی برسد و بعد مبتنی برآن پژوهش را انجام دهد تا به حل مسئله برسد. این چند کار در فراپژوهش اتفاق میافتاد. این کار از حضرت استاد ساخته است.
حجت الاسلام جوادی آملی ادامه داد: اگر گفته شده که تفسیر تسنیم ۸۰ جلد است، چون مطالعات عمیق و همه جانبه در همه زمینههای تفسیری اتفاق افتاد تا مجموعه اطلاعاتی که در این رابطه هست به عنوان زیرساخت پژوهش تفسیری به کار بیاید. مدیریت علمی یکی از عمده تریم مسائلی است که در شأن حضرت استاد است بدین معنا همه نظرات مختلف را دسته بندی کردن، نظریه صحیح را تشخیص دادن و بعد نظریه برجسته را مشخص کردن تا نظر نهایی سامان بیابد، همه این کارها که انجام شد بر اساس آن محققی میتواند محققانه وارد شود و مسئله را حل کند، این همان پژوهش است. این در اندیشه حضرت استاد است و به آن فراپژوهشی میگویند.
حجت الاسلام جوادی آملی گفت: شاید این سوال ایجاد شود چگونه میتوان این حجم از آثار را تولید کرد؛ باید گفته شود در طول این ۳۰ تا ۴۰ سال که حضرت استاد درسهایی در حوزه علوم انسانی به صورت تحقیقی ارائه میکردند، در کنار آن محققان از پژوهشکده فقه اصول؛ کلام و حکمت و تفسیر و عترت حضور داشتند. تدریس و تحقیق همزمان انجام میشد و نتیجه آن آثار متعدد شد. حضور محققین، حضور حضرت استاد و سالیان متعدد در کنار هم جمع شده تا شاهد انتشار آثار متعدد باشیم.
وی بیان داشت: در آینده آنچه اتفاق میافتد این است الان فرا پژوهش، اطلاعات گستردهای در حوزه انسانی و ژرف نگری داریم. اطلاعات واسعه محققان و جامعه علوم انسانی را توانمند کرده است تا بتوانند از این منابع سرشار از آثار که حضرت استاد در حوزه علوم انسانی تولید کرده، بهره ببرند.
حجت الاسلام جوادی آملی در پایان گفت: قرآن پهن دشت معارفی است که در همه زمینهها خدا صحبت کرده و تبیین آن نیازمند تفسیر شایسته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.