کشتیگیر ایذهای که یکی از معدود کشتیگیران جهان در سال ۲۰۲۴ بود که دو نشان طلای جهانی به دست آورد، استارت خود را در وزن المپیکی با دو باخت بد زد؛ آیا برای علی احمدیوفا تغییر وزن در هنگام انتقال به رده سنی بزرگسالان زود نبود؟
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، علی احمدیوفا حالا دیگر طلای سه رده سنی نوجوانان، جوانان و زیر ۲۳ سال را در کارنامه دارد. کشتیگیری از خانوادهای به لحاظ اقتصادی ضعیف که بعد از رسیدن به طلای نوجوانان جهان گفته بود با کارگری خرج زندگیشان را تأمین میکند. پسر سیهچرده ایذهای، سال ۲۰۲۴ ابتدا قهرمان جوانان جهان شد و پس از آن هم در ترکیب تیم اعزامی به مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال قرار گرفت و مدال طلای کشتی فرنگی جهان را به دست آورد.
هر دو طلای او هم در وزن ۵۵ کیلوگرم بود. بعد از این رقابت، به او تأکید شد که باید فقط در ۶۰ کیلوگرم کشتی بگیرد و این در حالی بود که امسال، سال انتقال این کشتیگیر جوان به رده سنی بزرگسالان محسوب میشود.
آنهایی که کشتی را میفهمند، میدانند یکی از سختترین مراحل دوره قهرمانی یک کشتیگیر، انتقالش از رده جوانان به بزرگسالان است، چیزی که طی سالهای بسیار طولانی، اتفاق نیفتاده بود و مثال بارز آن، کشتیگیران خوزستانی بودند که همواره در ردههای سنی پایه روی سکوهای جهانی بودند، اما انتقال آنها از جوانان به بزرگسالان به درستی و سلامت اتفاق نیفتاد و خوزستان که مهد کشتی فرنگی ایران است، تا پیش از نسل جدید فرنگیکارانش، تنها با حبیب اخلاقی و سعید عبدولی صاحب نشان جهانی شده بود.
در این شرایط که به خودی خود انتقال از رده سنی جوانان به بزرگسالان مصائب خاص خود را دارد، آن هم در سبک وزن که طبیعتاً کشتی گرفتن در ۵۵ کیلوگرم غیرالمپیکی با ۶۰ کیلوگرم المپیکی زمین تا آسمان فرق دارد، انتقال لازمی که حتماً باید در خصوص علی احمدیوفا اتفاق میافتاد، خیلی سریع و شتابزده رخ داد و او دو باخت خیلی بد را بعد از کسب دو نشان طلای جهانی در سال ۲۰۲۴، در وزن جدید تجربه کرد.
چه اصراری بود این انتقال به این سرعت صورت بگیرد؟ در شرایطی که میشد رفته رفته و با ورود به چرخه رقم بخورد. احمدیوفا کارش را در ۶۰ کیلوگرم در لیگ پادوبنی روسیه و با باخت ۷ بر یک مقابل دینسلام باماتوف استارت زد که قطعاً در جمع پر ترافیک ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی دنیا، هنوز سری در سرها نداشته و جزو مدعیان اصلی نیست. در ادامه هم در حالیکه به او تأکید شده بود دیگر اجازه کشتی گرفتن در ۵۵ کیلوگرم را ندارد، در ترکیب آلینوس هم در ۶۰ کیلو کشتی گرفت و باخت ۵ بر یک مقابل محمد عشیری را تجربه کرد.
جالب ماجرا اینکه، چرخه ۶۰ کیلوگرم طوری نوشته شده که این ستارهی جوان، بیشترین شانس را برای ملیپوش شدن در ۶۰ کیلو داشته باشد؛ او به واسطه دو طلایی که در مسابقات جهانی جوانان و امیدهای جهان گرفت، از مرحله اول انتخابی تیم ملی معاف است.
کشتیگیری که در غیاب او قهرمان کشور میشود، در یک رقابت بینالمللی محک میخورد و کادرفنی ملیپوش آسیایی را مشخص میکند. چرخه انتخابی تیم ملی ابهاماتی در خود دارد که مثلاً اگر قهرمان کشور در تورنمنت بینالمللی عملکرد قابل قبولی نداشت، آن وقت ملیپوش آسیایی از بین چه کسانی انتخاب میشود؟ با این حال طبق چیزی که نوشته شده احمدیوفا در دو مسابقه کشوری و قهرمانی آسیا کشتی نخواهد گرفت و این برای کشتیگیری که تازه از ۵۵ به ۶۰ کیلو آمده و تجربه دو مسابقه اخیرش نشان داد فاصله زیادی تا رسیدن به سطح قابل قبول در وزن بالاتر دارد، اتفاق خوبی نیست. اگر قرار بود احمدیوفا به این سرعت از ۵۵ به ۶۰ کیلو برود، باتوجه به جوانیاش بهتر بود در هر دو رقابت حضور داشته باشد.
تبصره بعدی وزن ۶۰ کیلوگرم چرخه انتخابی تیم ملی، این است که اگر قهرمان کشور در قهرمانی آسیا صاحب مدال طلا شود به همراه احمدیوفا در مرحله نهایی چرخه شرکت خواهد کرد. در غیر این صورت علی احمدیوفا ملیپوش خواهد شد. با استناد به چیزی که اعلام شده، یعنی حتی این امکان وجود دارد که احمدیوفا بدون هیچ رقابتی ملیپوش ۶۰ کیلوگرم شود، ملیپوش وزن جدیدی که شروعش با شکستهای بدی بوده است.
در این سالها و بعد از برنزی که علیرضا نجاتی سال ۲۰۱۹ در نورسلطان گرفت، در ۶۰ کیلوگرم مدالی نگرفتهایم و مهدی محسننژاد که در سه سال اخیر ملیپوش ۶۰ کیلوگرم بوده، بهترین عنوانش پنجمی مسابقات جهانی ۲۰۲۳ و کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ بود. حالا به نظر میرسد چرخه طوری طراحی شده که در نهایت علی احمدیوفا ملیپوش این وزن شود. وزنی که مدعیانی، چون امیررضا دهبزرگی، علیرضا نجاتی، پویا ناصرپور را در کنار مهدی محسننژاد، با تجربه حضور در دو مسابقه جهانی و یک المپیک، در خود دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.