به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، در حالی که دولت و رسانهها خبر از رفع فیلترینگ، واتساپ و گوگلپلی دادهاند، به موضوع دیگر مصوبات این جلسه و شرط و شروطهای این رفع فیلتر کمتر پرداخته شده است، موضوعی که حتی میتواند مهم از رفع فیلتر این دو پلتفرم باشد.
۱۰ شرط و ۳۰ گام اجرایی آن هم بعد از ۱۴ ماه!
در همین رابطه حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات برنامه شورای عالی فضای مجازی گفته است: برنامه ریزی انجام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ شامل ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داده: اجرای این سیاستهای تقریبا ۱۴ ماه طول میکشد، مجموعههایی که شروط نظام را بپذیرند به ترتیب رفع فیلتر میشود و متناسب با همان سیاستها این ۳۰ گام اجرایی در ۱۴ ماه عملیاتی و اجرایی میشود.
اخلاقی با بیان اینکه بعد از واتساپ نوبت پلتفرم بعدی است افزود: مذاکره با مالک این پلتفرم آغاز شده است. جزئیات این ۱۰ سیاست را شورای عالی فضای مجازی اطلاع رسانی خواهد کرد و هر مجموعهای که این ۱۰ شرط را بپذیرد در ایران رفع فیلتر میشود.
دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی، شروط مذاکره برای رفع فیلترینگ!
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی این پتلفرمها جز شروط ۱۰ گانه شورای عالی فضای مجازی است؟ گفت: این مورد هم جز شروط مذاکره است. یا به عنوان مثال بعضی از شروط این است که برخی از آنها دفتری در ایران تاسیس کنند.
خبر یک عضو شورای عالی فضای مجازی از مصوبه ۳۲ بندی!
از سوی دیگر محسن قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی فضای مجازی نیز در پلتفرم ویراستی در این رابطه از مصوبهی ۳۲ بندی شورای عالی فضای مجازی خبر داده است.
چرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی منتشر نمیشود؟
عدم شفافیت در انتشار مصوبات ۳۲ بندی شورای عالی فضای مجازی سوالاتی را درباره محرمانه بودن این مصوبات و دلایل عدم انتشار عمومی آن به وجود آورده است. آیا این مصوبات در زمینه رفع فیلتر پلتفرمها دارای جنبههای حساس و محرمانه هستند؟
آیا دولت شروط و ضوابط رفع فیلتر را پذیرفته است؟
پرسشهایی درباره اینکه آیا دولت رسماً شروط تعیینشده برای رفع فیلتر، مانند دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی و مذاکره با پلتفرمها را قبول کرده است، مطرح است. همچنین، ۱۴ ماه زمانبندی اجرایی شدن این سیاستها و ارتباط آن با پذیرش شروط شورای عالی فضای مجازی نیز سوالاتی را ایجاد کرده است. آیا دولت با این شروط موافق است و آیا این شروط بهطور رسمی تأیید شدهاند؟
چرا سخنگوی دولت جلسه اطلاعرسانی نمیکند؟
موضوع رفع فیلتر برای مردم و حامیان دولت بسیار مهم است، لذا لازم است که دولت پاسخگو باشد و ابهامات عمومی را برطرف کند. در این راستا، برگزاری یک جلسه اطلاعرسانی و پرسش و پاسخ با خبرنگاران میتواند به شفافسازی سیاستهای اجرایی کمک کند. سخنگوی دولت باید به سوالات و نگرانیهای عمومی و رسانهای پاسخ دهد تا از هرگونه ابهام و نگرانی در این زمینه کاسته شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.